רשת של 3 מחשבים שאחד מהם מתנתק כל יום מספר פעמים משרת חשבשבת
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
יש לי לקוח שיש לו בעסק 3 מחשבים. אחד משמש כשרת חשבשבת ואילו 2 האחרים בתור תחנות.
התשתית הקווית שלו היא כבת 10 עם נתב CISCO שהתקבל מבזק עסקים לפני כשנה (בצבע לבן - לא זוכר את הדגם המדוייק).
הוא מוגן באמצעות ESET INTERNET SECURITY ב-3 המחשבים.
מערכת ההפעלה היא חלונות 10 פרו בכל המחשבים.
בשבועיים האחרונים כל יום ולפעמים מספר פעמים ביום הוא היה מקבל הודעת שגיאה במחשב ישן כבן 8 עם חלונות XP על ניתוק משרת חשבשבת, ואתחול חשבשבת היה מחזיר אותו לעבודה.
החלפתי לו את המחשב לפני כשבועיים לתחנה חדשה ,אך בעיית הניתוקים ממשיכה.
הרצתי PING TESTER וראיתי ניתוק של שניה אחת של פינג מהשרת בסביבות השעה שהוא התלונן על ניתוק.
מאחר ומדובר בבעיה רק בתחנה הספציפית הזאת :
1. החלפתי תשתית רשת לחדשה מהתחנה ועד לארון התקשורת
2. החלפתי את הנתב של CISCO לנתב ARCHER C7 עם קושחת OPENWRT גרסה אחרונה שעבד אצלי כ-3 חודשים ברצף ללא כל בעיה.
בעיית הניתוקים של התחנה הספציפית הזו ממשיכה כל כמה שעות.
שקלתי לנטרל את חומת המגן של ESET ולראות האם זה עוזר, וחוץ מזה אין לי כוון אחר לפתרון הבעיה.
אשמח לרעיונות.
תודה
התשתית הקווית שלו היא כבת 10 עם נתב CISCO שהתקבל מבזק עסקים לפני כשנה (בצבע לבן - לא זוכר את הדגם המדוייק).
הוא מוגן באמצעות ESET INTERNET SECURITY ב-3 המחשבים.
מערכת ההפעלה היא חלונות 10 פרו בכל המחשבים.
בשבועיים האחרונים כל יום ולפעמים מספר פעמים ביום הוא היה מקבל הודעת שגיאה במחשב ישן כבן 8 עם חלונות XP על ניתוק משרת חשבשבת, ואתחול חשבשבת היה מחזיר אותו לעבודה.
החלפתי לו את המחשב לפני כשבועיים לתחנה חדשה ,אך בעיית הניתוקים ממשיכה.
הרצתי PING TESTER וראיתי ניתוק של שניה אחת של פינג מהשרת בסביבות השעה שהוא התלונן על ניתוק.
מאחר ומדובר בבעיה רק בתחנה הספציפית הזאת :
1. החלפתי תשתית רשת לחדשה מהתחנה ועד לארון התקשורת
2. החלפתי את הנתב של CISCO לנתב ARCHER C7 עם קושחת OPENWRT גרסה אחרונה שעבד אצלי כ-3 חודשים ברצף ללא כל בעיה.
בעיית הניתוקים של התחנה הספציפית הזו ממשיכה כל כמה שעות.
שקלתי לנטרל את חומת המגן של ESET ולראות האם זה עוזר, וחוץ מזה אין לי כוון אחר לפתרון הבעיה.
אשמח לרעיונות.
תודה
נערך לאחרונה על ידי Fish72 ב 30/12/2019 0:48, נערך 4 פעמים בסך הכל.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

Re: רשת של 3 מחשבים שאחד מתנתק כל יום מחשבשבת
@Fish72
·דבר נוסף - כשהחלפתי את המחשב הישן לחדש לפני כשבועיים, קיבלתי מכת חשמל מכבל הרשת בעת מגע במארז המחשב ובאותו היום הוזמן חשמלאי שאני מכיר וסומך עליו אשר סידר את נושא ההארקה.
אני רק מציין את זה בתור משהו אולי יכול לתת כיוון, למרות שעקרונית החלפתי לגמרי את התשתית עד לנתב הנוכחי ואף את הנתב עצמו לצורך בדיקה אך זה לא עזר.
·דבר נוסף - כשהחלפתי את המחשב הישן לחדש לפני כשבועיים, קיבלתי מכת חשמל מכבל הרשת בעת מגע במארז המחשב ובאותו היום הוזמן חשמלאי שאני מכיר וסומך עליו אשר סידר את נושא ההארקה.
אני רק מציין את זה בתור משהו אולי יכול לתת כיוון, למרות שעקרונית החלפתי לגמרי את התשתית עד לנתב הנוכחי ואף את הנתב עצמו לצורך בדיקה אך זה לא עזר.
- ESET_Israel
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום רב,
זאת נוי מהתמיכה של ESET ישראל.
ראיתי את פנייתך ואשמח לסייע בנושא.
ברגע שיש תקשורת תקינה לשרתים של חשבשבת כדאי להשהות זמנית את חומת האש על פי המדריך הבא:
https://www.eset.co.il/support/home/sup ... able-guide
במידה והבעיה נמשכת לאחר ההשהיה היא אינה נובעת מESET.
לשאלות נוספות ניתן לפתוח פניה לתמיכה באתר דרך הקישור הבא:
https://www.eset.co.il/support/home#activeHours
זאת נוי מהתמיכה של ESET ישראל.
ראיתי את פנייתך ואשמח לסייע בנושא.
ברגע שיש תקשורת תקינה לשרתים של חשבשבת כדאי להשהות זמנית את חומת האש על פי המדריך הבא:
https://www.eset.co.il/support/home/sup ... able-guide
במידה והבעיה נמשכת לאחר ההשהיה היא אינה נובעת מESET.
לשאלות נוספות ניתן לפתוח פניה לתמיכה באתר דרך הקישור הבא:
https://www.eset.co.il/support/home#activeHours
-
Fish72
- חבר מביא חבר

@ag43
·תודה רבה AG כיוון מעולה. חשבתי על זה גם היום ואכן ביטלתי ב USB ובכרטיס הרשת את ה POWER MANAGEMENT והוא לא התלונן במשך כמה שעות אבל אחה"צ נהיה מסך שחור והמחשב לא הגיב.......
אני מחליף מחר מחשב לחומרה שונה, אעקוב ואדווח.
·תודה רבה AG כיוון מעולה. חשבתי על זה גם היום ואכן ביטלתי ב USB ובכרטיס הרשת את ה POWER MANAGEMENT והוא לא התלונן במשך כמה שעות אבל אחה"צ נהיה מסך שחור והמחשב לא הגיב.......
אני מחליף מחר מחשב לחומרה שונה, אעקוב ואדווח.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

@ag43
·עדכון - החלפתי את התחנה הסוררת לפני כיומיים בתחנה עם חומרה אחרת ואותה גרסת מערכת הפעלה חלונות 10 גרסה 1809.
המחשב החדש עבד יומיים ללא בעיות במהלך יום העבודה, אך שהודלק הבוקר נתן איזו הודעת שגיאה בחיבור לשרת חשבשבת בחיבור ראשוני. (הלקוח מכבה את המחשב בערב כי הוא מוריד מפסק חשמל שהמחשב מחובר אליו).
ייתכן שהיה מדובר על משהו רגעי שקשור לאתחול המחשב. ממשיך לעקוב ולעדכן.
·עדכון - החלפתי את התחנה הסוררת לפני כיומיים בתחנה עם חומרה אחרת ואותה גרסת מערכת הפעלה חלונות 10 גרסה 1809.
המחשב החדש עבד יומיים ללא בעיות במהלך יום העבודה, אך שהודלק הבוקר נתן איזו הודעת שגיאה בחיבור לשרת חשבשבת בחיבור ראשוני. (הלקוח מכבה את המחשב בערב כי הוא מוריד מפסק חשמל שהמחשב מחובר אליו).
ייתכן שהיה מדובר על משהו רגעי שקשור לאתחול המחשב. ממשיך לעקוב ולעדכן.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עצתי שתבדוק איך מחולקות כתובות ה IP אצל הלקוח כי זה נשמע כאילו ששני מחשבים שונים מקבלים את אותה הכתובת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.