מגבלה רצינית באודיסי (דנון ומרנץ)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #1 

שלום

לא יודע לכמה מכם יש רסיברים עם אודיסי XT32, ולכמה מכם הרסיברים הללו מותקנים בחדרי הקרנה גדולים מאד, אבל רק שתדעו, שיכולת הפיצוי על השהיות באודיסי מאד מוגבלת. לכל היותר מותר שהפרש המרחקים היחסיים בין רמקול לרמקול יהיה 6 מטרים בלבד! מעבר לזה תקבלו שגיאה בזמן ההרצה. אם למשל יש לכם סאב עם DSP שמוסיף עוד השהיה, והוא ממוקם במרחק גדול מ 5 מטר ביחס לרמקול הקרוב אליכם ביותר, לא היה ניתן לפצות על הפרשי המרחק. זה יכול לקרות בסלון גדול בו יושבים צמוד לקיר אחורי ושם מותקנים רמקולי הסראונד קרוב לנקודת האזנה, כאשר הסאב נמצא בפינה קדמית במרחק העולה על 5 מטר, עם ההשהיה הטבעית של הסאב, מיד חורגים מ 6 מטר הפרש מותר (כ 17 מילישניות השהיה), ואז אודיסי נכשל בכיול.

ברסיברי ימהה אפשר לפצות עד 20 מטר בלי מגבלה. תנסו להכנס להגדרות של המרחקים ולשחק במרחק הסאב, ברגע שהמרחק היחסי לרמקול אחר יעלה על 6 מטר, קבלו שגיאה.

מוזר שעד היום אף אחד לא התלונן על זה.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7405
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

זה גם במערכת כיול רגילה אם המיקרופון הפשוט ברור שאתה לא יכול לעשות כיול נגיד במקום שיש לך 400 מטר מרחק פה מדברים על בית ממוצע וכרגיל. אבל העלת פה משהו שלא חשבנו עליו
Sony 1040
Monitor mass

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7660
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #3 

@Gad007

תודה, אבל זרקת פה משהו לאויר בלי לתת לפחות את המקור למידע.

חוית זאת בעצמך? איזה שגיאה מתקבלת? מה הכוונה ?

אולי אין תלונות כי א/ רוב האנשים בתחביב הם לא מכיילים מקצועיים עם כלי מדידה מדוייקים, או ב/ כי אין להם בעיה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שדי נדיר להגיע למצב שבו המרחק בין רמקולים יעלה על 6 מטר וגם צריך לקחת בחשבון שאחת הדרישות היא שבזמן המדידה ישרור שקט במקום שמכיילים.

לי אישית קצת קשה לחשוב על מקום שאינו מרחב ציבורי ושבו יש מרחק העולה על 6 מטרים בין רמקולים, כך שסביר שהחברה נקטה בעמדה שהיא תשווק מוצר המתאים לרוב המכריע של המקרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

בין רמקולים או בין נקודת האזנה?
אצלי יש יותר מ6 מטר בין הסראונד השמאלי לסאב, הרבה יותר.
לא היתה שום שגיאה.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #6 

למי שיש מרחק כזה בין הרמקולים, יש כנראה גם כסף לפרוססור מיקצועי יותר מדנון... :-)

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

OrenMizrav כתב:בין רמקולים או בין נקודת האזנה?
אצלי יש יותר מ6 מטר בין הסראונד השמאלי לסאב, הרבה יותר.
לא היתה שום שגיאה.
...
·

לפי תגובה מאודיסי, למערכת אין יכולת לבצע פיצוי השהיה מעבר ל 6 מטר. אז זה אומר הפרש מרחקים בין כל רמקול לנקודת האזנה, לא יעלה על 6 מטר. אבל מבחינה מתמטית זה למעשה הפרש מרחק בין הרמקולים, אז כאן מדובר בקשר שונה, כי אם כל הרמקולים נמצאים באותו מרחק יחסי מנקודת האזנה, אין כל צורך ביתיקון השהיות. אם כל 9 הרמקולים מסודרים במעגל במרחקים שווים והמקרופון במרכז, ברור שלרדיוס המעגל, ולכן למרחק בין הרמקולים עצמם גם יהיה מוגבל. אגב גם אין מגבלה למרחק של רמקול מנקודת האזנה, שכן המעבד לוקח את המרקול הרחוק ביותר כנקודת הייחוס שעבורו הוא לא מתקן השהיה, אלא רק מוסיף השהיה לאלו הקרובים יותר. אז אסור שהיה פער גדל מ 6 מטר. אצלך כנראה זה לא קורה, כי אחרת ההית מקבל שגיאה בוודאות. במילים אחרות, המגבלה היא על המרחק בין הרמקולים אבל לאורך ווקטור יחידה בכיוון מיקום המקרופון.

בניגוד למה שנאמר כאן, בהחלט ייתכן מצב כזה בסלון גדול. זה יקרה בתנאים הבאים:

סלון גדול מאד עם 8 מטר מרחק בין פינות מנוגדות
סאב אקטיבי עם DPS רציני שבעצמו מוסיף כ 5 מילישניות השהיה
מיקום הסאב בפינה קדמית רחוקה
ישיבה צמוד לקיר אחורי וקרוב לרמקול סראונד.

בתנאים אלו סיכוי טוב שהפרש בין מרחק הסראונד למקום הישיבה לבין הפרש מיקום הסאב לבין מקום הישיבה, יגיע ל 5 מטר לערך, ולכן יחד עם ההשהיה של הסאב, אתה מגיע לגבול יכולת הכיול. באודיסי ענו לי שמבחינת התוכנה שלהם, אין מגבלה על כיול זמני השהיה, אבל המגבלה היא של החומרה של הייצרן של הרסיבר. אמור שמצב זה יכול לקרות, אבל נחשב לנדיר. במקרה זה הם ממליצים או לשנות קונפיגוריה בחדר או לשקול פרוססור חלופי.

אבל עובדה, שהמגבלה לא קיימת בימהה. שם אפשר לתקן על 30 מילישניות, שהם 10 מטר לערך.

מה קורה אם אני רוצה באופן חד פעמי להקרין סרט באולם ספורט? אין דרך להשתמש ברסיבר דנון, אפילו לא ב X8500H הכי מתקדם שלהם...
נערך לאחרונה על ידי Gad007 ב 29/12/2019 21:25, נערך 2 פעמים בסך הכל.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #8 

אני לא מבין, יש לך סלון 8 מטר, ואתה יושב במרחק 8 מטר מהמסך?
או שאתה מדבר תאורטית?
באולם כדורסל לא מנגנים סראונד מרסיבר דנון אני מניח.
מנגנים מונו כפול 20 רמקולי PA.
בקולנוע יש מעבדים רציניים יותר כנראה...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

זו לא "בעיה" ראשונה שאתה מוצא באודיסי, אתה תמיד טוען שיש לך תגובות מאודיסי, יש לך ציטוט עם מייל ושם של בן אדם שם?

כי אם לא, מצטער אבל יש לנו דברים יותר טובים לעשות..

סרט באולם ספורט.. נו באמת..

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

mulder כתב:@Gad007

תודה, אבל זרקת פה משהו לאויר בלי לתת לפחות את המקור למידע.

חוית זאת בעצמך? איזה שגיאה מתקבלת? מה הכוונה ?

אולי אין תלונות כי א/ רוב האנשים בתחביב הם לא מכיילים מקצועיים עם כלי מדידה מדוייקים, או ב/ כי אין להם בעיה.
...
·

זה קרה לי כאשר שרשרתי את הסאב דרך מעבד minidsp שמריץ כיול Dirac live ולכן מוסיף השהיה של 17 מילישניות שזה כמו 6 מטר תוספת מרחק. דרך מערכת כיול של ה NAD זה לא קורה. מצורף תמונה של השגיאה כאשר מנסים להגדיל מרחק ידני מעבר לחריגה של 6 מטר ביחס לרמקול אחר...

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5178
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #11 

Gad007 כתב:שלום

לא יודע לכמה מכם יש רסיברים עם אודיסי XT32, ולכמה מכם הרסיברים הללו מותקנים בחדרי הקרנה גדולים מאד, אבל רק שתדעו, שיכולת הפיצוי על השהיות באודיסי מאד מוגבלת. לכל היותר מותר שהפרש המרחקים היחסיים בין רמקול לרמקול יהיה 6 מטרים בלבד! מעבר לזה תקבלו שגיאה בזמן ההרצה. אם למשל יש לכם סאב עם DSP שמוסיף עוד השהיה, והוא ממוקם במרחק גדול מ 5 מטר ביחס לרמקול הקרוב אליכם ביותר, לא היה ניתן לפצות על הפרשי המרחק. זה יכול לקרות בסלון גדול בו יושבים צמוד לקיר אחורי ושם מותקנים רמקולי הסראונד קרוב לנקודת האזנה, כאשר הסאב נמצא בפינה קדמית במרחק העולה על 5 מטר, עם ההשהיה הטבעית של הסאב, מיד חורגים מ 6 מטר הפרש מותר (כ 17 מילישניות השהיה), ואז אודיסי נכשל בכיול.

ברסיברי ימהה אפשר לפצות עד 20 מטר בלי מגבלה. תנסו להכנס להגדרות של המרחקים ולשחק במרחק הסאב, ברגע שהמרחק היחסי לרמקול אחר יעלה על 6 מטר, קבלו שגיאה.

מוזר שעד היום אף אחד לא התלונן על זה.
...
·נו אז היה קשה לך להסביר בפוסט המקורי ששירשרת minidsp
שמריץ dirac live ולכן נתקלת במיגבלה של מערכת הכיול אודיסי...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #12 

Don't feed the TROLL's

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

זה לא משנה את העובדה, שאודיסי מגביל את יכולת תיקון מרחקים לעד 6 מטר הפרש בכיוון נקודת האזנה. אם כל הרמקולים יסודרו במרחקים שווים במעגל סביב למקרופון המאזין, אז אפשר שהם יהיו רחוקים גם 100 מטר. אודיסי לא יצטרך לתקן כלום, אבל מספיק שאחד מהרמקולים ימוקם במרחק של 96 מטר ולא 100, תתקבל שגיאה. זה כמובן בהגזמה. כפי שאמרתי, זו עובדה ובכדי להתקבל בבעיה צריך סלון גדול ולשבת קרוב מאד לרמקול אחד כאשר רמקול אחר, נמצא רחוק בכ 6 עד 7 מטר. אז אודיסי נכשל במשימה. עדיין, עובדה שכדאי שיהיה לה אזכור כלשהו בפורום הזה, במקרה ומשהו יתקל בזה בעתיד. אגב, המגבלה לא קיימת בימהה למשל וכל לא ה NAD עם DIRAC ואני בטוח שגם לא במערכת ARC. אודיסי מאשימים את היצרנים של הרסיברים בגלל מגבלות חומרה אגב.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

עדיין ממתינים לציטוט התגובה הרשמית שקיבלת מאודיסי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”