dali suite 1.7 עזרה ויעוץ

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
asafi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
לפני השאלה אומר שטוב שיש אתר כמו זה מכל הבחינות. ממש אחלה אתר.
מבקש עזרה/ חוות דעת/ ביקורות/ יתרונות וחסרונות לגבי רמקולים רצפתיים מסוג dali suite 1.7 .
הסלון בגודל בינוני מינוס (אולי "טיפה" קטן)
מקור חיבור yamaha rx-v659
שימוש גם למוסיקה וגם לסרטים
סגנון מוסיקה- ממש הכל, עם התמקדות בעיקר ברוק, רוק אלטרנטיבי.
שמעתי אותם והתרשמתי לטובה אך לא עם הרסיבר שלי

תודה על העזרה.
נערך לאחרונה על ידי asafi ב 27/06/2007 21:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #2 

מאוד קשה לענות על השאלה. קשה לנחש את הטעם המוזיקלי שלך.
דאלי עושים רמקולים מצויינים. אבל אי אפשר להתחייב שדווקא הם יעשו לך את זה.
שמעת אותם ? אם כן , איך התרשמת ?
בחנת אותם מול רמקולים אחרים בתקציב דומה ?
במידה וכן , שמעת אותם עם הרסיבר שלך או אחר ?
בקיצור , ישנם יותר מדי נעלמים. תנסה לפרט קצת יותר מעבר לסגנון מוזיקה.
אני מניח שלסרטים הם יעשו את העבודה טוב , כמו רוב הרמקולים בסדר גודל הזה.
השאלה הגדולה איך הם במוזיקה , ובמיוחד איך הם בשילוב עם רסיבר ימהה.
דבר אחרון , מהו התקציב המקסימלי שלך ?

ליאור.

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אסף, ברוכים הבאים, כייף לקרוא שאתה נהנה מהאתר, מקווה שנוכל גם לעזור. 8)

לגבי הפוסט

אישית נהנתי לשמע מוזיקה/סרטים מזוג רמקולים דלי מאותה סדרה (דגם 1.2) כחמש שנים עד השדרוג לסדרה גבוהה יותר של דלי.
לדעתי כמו שכל אדם מתואר הן ע"י תכונות פיזיות והן ע"י תכונות אופי, כך אפשר לתאר כל רמקול/מגבר הן לפי תכונות אופי והן לפי תכונות פיזיות.
כאשר מצאתי שעד רמה מסוימת של ריכיבי שמע התיאורים בעקר לפי תכונות פיזיות של הצליל, לדוג': "הרמקול בהיר, עמוק, רזה,טכני, בומבסטי " כאשר התיאורים מתייחסים לחויות שמיעה מסוימת בין אם זה שיר מסויים כלי מוזיקלי מסויים...
כאשר תיאורי ריכבי שמע מרמה מסויימת ניתן לשמע יותר ויותר תיאורים על תכונות אופי של הרמקול מהסוג של הרמקול מוציא צלילים רומנטיים, לרמקול יש כנות עם המוזיקה שהוא משמיע, רמקול עם צליל עתידני ... כאשר לפעמים מי שקונה רמקולים ברמות הללו ניתן להשיק קווי דמיון בין האופי כאדם לעומת אופי הרמקול שברשותו/ה.

לדעתי אפשר בהחלט להתחיל לדבר על אופי הרמקול DALI SUITE 1.7 כי התוצאות אליהם מגיע הרמקול הם של רמקול HI END אמיתי.
כאשר לפני שאמשיך לפרט את יתרונותיו / חסרונותיו של הרמקול כפי שבקשת, כדאי לדעתי להתעכב בנקודה שליאור תיאר כנעלם החשוב ביותר בנושא - השידוך לשאר רכיבי המערכת ובעיקר לרסיבר 659-Yamaha rx.
נראה לי שהעצה שהכי יכולה להועיל במקרה הזה היא חשיבות ההתאמה בין רכיבי מערכת השמע - כך שהתוצאה מערכת ללא סינרגיה בין כלל הרכיבים יהיו איכותית, אחרת, ללא התאמה בין הרכיבים - חבל על הזמן, התוצאה יכולה להיות גרועה.

כפי שתיארת יפה - "שמעתי אותם והתרשמתי לטובה אך לא עם הרסיבר שלי" ( אם ההשמעה היתה בחנות אני מקווה שהמוכר הזהיר אותך מראש מהתוצאות :evil: ), אולי היה ניתן לחוות את המשפט הנפוץ, שרמקולים ברמה הזאת כפי שהם מבליטים את היתרונות המערכת גם מבליטים את חסרונותיה. כך שיתכן ובהשמעה יצאו החוצה חסרונות של הימאה שלאו דווקא ניתן לשמוע אותם בשידוך לרמקולים אחרים. ומאידך הימאה לא מימש את היכולות של הדלי, כפי שאולי מגבר אחר יכל לממש.

לפי מה שאני מבין מהודעתך ברצונך לשדרג רק את הרמקולים. שכן כך כותרת הפוסט.
כמובן שקשה להגדיר צלילים ולדעת לאפיין את הרגשות למערכת שלך אבל מה מפריע לך במערכת הנוכחית ?
שכן יתכן ואיזון תקציבי אחר בין המגבר לרמקולים יביא לאפשרויות שדרוג מגוונת יותר בין שלל מוצרי השמע השונים ובסופו של תהליך תיבחר מערכת מתאימה יותר שתוציא תוצאות איכותיות יותר.

צפיר.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

ל EFIB יש את הDALI SUITE 2.8 .
תשאל אותו.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

לי אישית יש את ה DALI IKON 6 - שמעתי ממושכות גם את ה DALI SUITE 2.8 .

לשני הרמקולים האלו של דאלי יש נטייה לבהירות - כוונתי היא שהם מאד מפורטים ונוטים להדגיש את תחום הצלילים הגבוהאבל לא צרחניים.

סדרת הSUITE טיפה פחות מפורטת מסדרת הIKON .

אבל מה שהכי חשוב זו ההתאמה שלהם לרסיבר וכאן אני חושש שהם לא יתאימו - אצלי בכל אופן השילוב של DALI IKON 6 עם רסיבר ימאה rvx-995 לא היה מוצלח - הצליל היה קצת מתכתי וצורמני מדיי בגבוהים.

לכן, מאד מאד חשוב שתשמע את הרמקולים עם הרסיבר שלך ושמיעה ממושכת מפני שלפעמים בהאזנה קצרה הפירוט והדגשת הגבוהים יכולה להקסים ולמשוך את אוזני המאזין אבל בהאזנה ממושכת זה יכול להיות מעייף ומטריד.

בקצרה הרמקולים הם איכותיים ומ"בית טוב" אבל אתה חייב להאזין להם ממושכות עם הרסיבר שלך לפני שאתה מחליט לקנות אותם.

שלמה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”