עומד בפני רכישת LCD32, חושב על שארפ, מה דעתכם?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

דוד שלי מחליף את הטלוויזיה בסלון כי הקודמת הלכה לעולמה. מדובר במישהו שלא מחליף טלוויזיה לפחות עוד 10-15 שנים (ואני רציני בטירוף). לשם שינוי הוא החליט להשקיע, ואמר לי שמבחינתו 5000 שקל ל-32" זה בסדר גמור אם זה שווה את זה. אתמול הלכתי איתו לכמה חנויות, ראינו כמה מסכים מכמה יצרניות, ויותר מכל הרשימה אותנו (והכי חשוב, אותו) השארפ עם תמונה טובה משמעותית מכל דבר אחר שראינו שם. הדגמים המדוברים הם 32sa1 ו-32gd8. כאשר הראשון (SA1) לדעתו מתאים יותר בגלל שהיא שחורה לגמרי ותתאיםלו יותר מבחינה ויזואלית, מבחינת תמונה הוא לא ראה הבדל אז לא משנה לו מה מהן.

רציתי לשאול מה דעתכם על המכשירים האלה, האם יש טובים יותר במחירם? האם יש בעיות מיוחדות איתם? האם יש להם כל מה שהוא צריך? השימוש יהיה 99% מהזמן צפייה בממיר של YES. סך הכל הוא רוצה שיתאפשר לו בעתיד לראות גם HD (אם זה מהמחשב, מה-DVD או משידורים כאלה לכשיהיו, להזכירכם עוד לפחות 10 שנים הטלוויזיה תהייה אצלו).

תודה רבה לכולכם על העזרה :)

A-D-A-M
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

אני ממליץ לך ללכת על סדרה GA8
הם יותר טובים מה SA.
חפש כאן בפורום על הבעיות עם ה SA.
אני גם בעליו של GA8 והיא מצויינת. בפרט עם מחשב ובכלל גם עם שידורי טלויזיה.(YES)

לגבי המחיר, ראית 32"GA8 ב 5000??
life is a game, play it.

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

ה- GA8 הוא דגם קצת יותר מתקדם מה- SA1E, אני מצרף לקודמי בשאלה :- ראית את שתיהן באותו המחיר ???

AdamS
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 0

שליחה #4 

אדם ו-shlafirg, לא שמתם לב שהוא כתב gd8?! זאת סידרה אחרת...

אל תדאגו חח המחיר שלה עדיין עומד על 9800 ויש מקומות שמוחרים גם ביותר :S
נערך לאחרונה על ידי AdamS ב 27/06/2007 17:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

קודם כל הוא כתב GD8 !
אני הנחתי שזו טעות הקלדה....
אז לאיזה דגם הוא התכוון ???

AdamS
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

התבלבלתי, ערכתי.

זה הדגם שמצאתי בזאפ: http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=486705

אנטולי, אתה יכול לראות לפי הכמות חנויות שמוכרות את הדגם וגם אין שם שום אחריות של ראלקו אלא פרטית.

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

את הGA8E 32 אינטש ניתן לרכוש ב6000 ש"ח עם אחריות ראלקו.אל תתייחס למחירים של זאפ,מחירי השוק שונים.לדוגמא בביג בוקס אפילו פחות מ6000 ש"ח:
http://www.bigbox.co.il/homepage.aspx?F ... 80&lang=he

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אהה, הבנתי, אבל נראה לי שזה יבוא מקבילי, לא של "ראלקו", נכון ???
ודרך אגב, לפי "שארפ" גרמניה, ה- GD8 יותר יקרה אפילו מ- GA8.....
אצלנו בארץ כל ההבדל הוא ביבוא ??? רישמי לעומת פרללי ???

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אהלן,

רכן מה שראיתי זה GD8 ולא GA. מבחינת מחיר. את SA עולה 5500 איפה שראיתי אותה, והאיכות שלה הייתה זהה לזאת של ה-GD8 ברמה כזו שלא ראינו הבדל בינהן כששתיהן הוגדרו אותו הדבר.

מבחינת מחיר, אני לא רוצה לגרום לו להוציא יחותר מדיי כסף אם לא צריך. מדובר באדםן מבוגר (55 בערך) עם ראייה לא יותר מדיי טובה סך הכל, ומרחק של 3.5 מטר מהטלוויזיה. לא נראה לי שהוא יראה הבדלים מעבר לרמה של ה-SA1. מה שכן, אשמח לשמוע מה הבעיות שלה בכדי לראות אם יש שם משהו רלוונטי מבחינתו.

כמו כן, את הקנייה רציתי בתהחלה לעשות בעולם הדיגיטלי שאני מאוד מרוצה מהם, אבל אין להם את שארפ. יש לכם הצעות אחרות למקומות קנייה?

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

ראיה לא יותר מדי טובה, 3.5 מ' ואתם הולכים לקנות 32 אינץ' ???
חשוב שנית !
עם כל הכבוד לזה ש- 5000 ש"ח זה כל התקציב, אתם תתאכזבו קשות אח"כ.... ועוד לא דיברנו על האיכות, רק מהגודל של המסך, למרחק כזה מינימום צריך 37, אם לא יותר....
איך השמיעה של דודך ??? כי בדגמי SA1E יש בעית רעשים, של כיווץ/ניפוח הפלסטיקים... חפש כאן בפורום ותראה, היו הרבה שירשורים בנושא...
ההצעה שאני תמיד נותן למקום קניה זו חנות "קטנה" בשם ה"אינטרנט", ממוקמת בכל מחשב ביתי, ובתוך החנות לגשת למח' ה"מכרזים" ולרכוש שם... :)
ה-32SA1E, אם עדיין תרצה 32, נסגרת במכרזים סביב ה- 4200-4600 ש"ח, יבוא של "ראלקו" כמובן...
בהצלחה...

AdamS
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

shlafirg כתב:ראיה לא יותר מדי טובה, 3.5 מ' ואתם הולכים לקנות 32 אינץ' ???
חשוב שנית !
עם כל הכבוד לזה ש- 5000 ש"ח זה כל התקציב, אתם תתאכזבו קשות אח"כ.... ועוד לא דיברנו על האיכות, רק מהגודל של המסך, למרחק כזה מינימום צריך 37, אם לא יותר....
איך השמיעה של דודך ??? כי בדגמי SA1E יש בעית רעשים, של כיווץ/ניפוח הפלסטיקים... חפש כאן בפורום ותראה, היו הרבה שירשורים בנושא...
ההצעה שאני תמיד נותן למקום קניה זו חנות "קטנה" בשם ה"אינטרנט", ממוקמת בכל מחשב ביתי, ובתוך החנות לגשת למח' ה"מכרזים" ולרכוש שם... :)
ה-32SA1E, אם עדיין תרצה 32, נסגרת במכרזים סביב ה- 4200-4600 ש"ח, יבוא של "ראלקו" כמובן...
בהצלחה...
...
אני ראית לפני שלושה ימים מכרז של ה-32SA1E שנסגר ב-4099ש"ח,

יש גם מכרזים על ה-37SA1E אבל אני לא ממש יודע באיזה סדר גודל הם נסגרים...

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אהלן,

גם אני חשבתי על העניין של הגודל, אבל הוא אומר לי "עד עכשיו הייתי עם 25 וזה הספיק לי לגמרי לא רוצה 37". תאכלס, הבן אדם צודק. כל אחד עם ההעדפה שלו. בסופו של יום הוא החליט. הוא רוצה 32", הוא רוצה איזור ה-5000 שקל. אני סך הכל רוצה שהוא יקבל את התמורה הטובה ביותר שיש. ברגע שהוא ראה את השארפ (וגם אני יחד איתו) והיא הייתה טובה יותר מהסאמסונג, LG, וטושיבה ועוד כמה שהיו שם זה אומר שמבחינת איכות תמונה היא יותר ממספיקה בשבילו. השאלה עכשיו היא האם יש בעיות מיוחדות איתה. מבחינת חיבורים, היא בסדר? מבחינת אמינות? הבעיה של הרעשים הזו, זה סתם קצת רעש של פלסטיק או שזה משהו מעבר לזה? רעשים של פלסטיק יש לי טלוויזיה בחדר שעושה מדיי פעם, תאכלס לא מעניין אותי כי זה לא משנה כלום מבחינת האיכות תמונה והאמינות שבינתיים הן יותר ממספיקות לי.

AdamS
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לדעתי הוא באמת צודק וההמלצות כאן וגם מה שראיתי שאתה כתבת ב-HW דיי מוגזמות מבחינת גדלים P: (אני עדיין היום הייתי עם CRT 21 ועכשיו אני רציתי המלצה ל 3.5 מטר ואמרו לי מינימום 42 :S מספיק 32)

בתכלס, היא פשוט טלוויזיה מעולה לדעתי, נראית טוב,

איכות ממש טובה לדעתי אבל על הבעיה של הרעשים אני לא שמעתי,

אולי הם צודקים - תבדוק יותר לעומד.

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #14 

מסכים עם shlafirg .למרחק של 3.5 מטר 32 אינטש זה קטן מידי.37 עדיף לדעתי.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

למרות שכרגע הוא מעדיף 32, אני רוצה להיות מסוגל לתת לו את כל האינפורמציה הדרושה.

ה-32 אמרתם שנסגרת באזיור ה-4500 בפומביות. וה-37 של אותו הדגם? מבחינת שאר הדברים היא אותו דבר? אותם חיבורים, אותה האיכות? אני מדבר על ה-SA1.

spot
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87

שליחה #16 

חבר שלי הוציא בפומבית את הsa1-32 ב3800 ש"ח עם אחריות של ראלקו.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אתה יודע אולי באיזה אתר מדובר?

spot
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87

שליחה #18 

כן, וואלה.

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

תשמע, מכרז זה מכרז (לפחות באתרים הגדולים), יכול להיות שזה נסגר גם בפחות מ- 4000 ש"ח....
גם לי בחדר שינה היה CRT 25 וזה הספיק (ומרחק של 3 מ' בערך), עכשיו התקנתי LCD 37 ותאמין לי, המסך לא גדול מדי, זה בדיוק, ממש חוויה...
גם אל תעביר 25 CRT לגודל מקביל של LCD, זה לא מדויק, ה- LCD מכיוון שבנויה WIDE, היא נראית לעין כיותר קטנה בהרבה יחסית למשל ל- 37 CRT ...
גם תחשוב שה- CRT יחד עם זרוע או בלעדיה מקרבת את המסך לצופה ב- 1/2 מ' במקרה הטוב (העומק שלה), לעומת LCD שצמודה לקיר...
מבחינת איכות צפיה ? פנטסטית ! יש לי 2 מהדגם הזה, אחת, 37 בחדר השינה והשניה 42 בסלון....
הרעש של הפלסטיק ? תלוי, ה-37 בחדר השינה הטריפה אותנו ברעשים, במיוחד לאחר שכיבינו אותה וניסינו להרדם... "ראלקו" החליפו לנו לחדשה ועכשיו המצב הרבה יותר טוב, אומנם עדיין יש קצת רעשים, אך אין מה להשוות... אם זה לסלון, אז זה באמת לא קריטי...
אני את ה- 37 שלי הוצאתי ב- 6000 ש"ח, באתר של "מכרז המדינה" , בכמה זה נסגר עכשיו ? לא יודע, תעקוב אחרי כמה מכרזים ותראה...
באיזה אתרים יש מכרזים ?
בכל הגדולים תנסה, P1000 וכדומה.... :wink:

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

ראשית תודה. שנית, בנוגע לגודל. לי יש 42" לגודל של 4 מטר בסלון. ובחדר למרחק של פחות מ-2 מטר יש לי 32", ושתיהן קטנות לי. אבל מצד שני, זה רק אני, לא אף אחד אחר.

בנוגע לאתרים, בדקתי בכמה מהם, לא בכולם יש. מה שכן, אם מדובר על הבדל של 1500-2000 שקל, לא בטוח שמשתלם בשביל משהו קצת יותר גדול, אבל אני אציע לו, ושהוא יעשה את ההחלטה שלו. הוא זה שצריך לחיות עם זה, לא אני.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”