מערכת אזעקה דרך Vera

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
shlomig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי

אני בשלב מקדים של שיפוץ בית בו ארצה להתקין מערכת אזעקה.
יש חי היום מערכת של vera עם מודולים של fibaro וחשבתי להוסיף סנסורים וצופר על מנת לקבל מהמערכת גם אזעקה לבית.

מישהו עשה דבר כזה? מומלץ? לא מומלץ? עדיף אזעקה במערכת נפרדת?

כמו כן, מישהו יכול לתת מפרט מלא של סנסורים וכו שצריך לקנות?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2186
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #2 

@shlomig

אני חושב שהשאלה הראשונה היא מה המטרה של האזעקה. האם זו דרישה של הביטוח?
מערכת אזעקה שעומדת בסטנדרטים של חברת ביטוח מחייבת כל מיני פקטורים שלא יהיו לך במערכת כזו, כגון הקשחה (כולל tamper), סוללת גיבוי מוקשחת ועמידה לאורך זמן ועוד.

shlomig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@dr0r
·
צודק. נקודה חשובה (אבדוק זאת). נניח וזו לא דרישת הביטוח, היית ממליץ לעשות דרך ה vera או שמא לעשות מערכת נפרדת?

כמו כן, יכול לתת מפרט מלא של סנסורים וכו שצריך לקנות?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@shlomig

במערכות אזעקה יש שני סוגים של כיסוי, היקפי (להפעלה גם בלילה) ונפחי (להפעלה רק כשאתה לא בבית).
בשביל הכיסוי ההיקפי תזדקק לחיישני דלת/חלון, לדוגמא של Xiaomi, לדלת הכניסה לבית (בבית פרטי - לכל הדלתות החיצוניות) ולכל תריס חשמלי של חלון שניתן לחדור דרכו לבית (חלון בקומה 3 ומעלה, שאין תחתיו מסתור כביסה או מרפסת מוגדר כלא נגיש). לחלונות ללא תריס חשמלי שמים גלאי קרן, אני לא מכיר כאלה כמוצר מדף, אבל סביר שניתן למצוא.
לכיסוי נפחי, צריך לפזר גלאי נפח בכל החדרים.

shlomig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@dr0r
·אתה ממליץ לעשות את זה כמערכת נפרדת או כחלק מהבית החכם? (במידה וחברת הביטוח אדישה)

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@shlomig

אם זה לא קשור לביטוח, כבר הייתי עושה את זה כחלק אינטגרלי מהבית החכם. זה גם יוצא הרבה יותר זול, וגם יש הרבה חיישנים שיש להם שימוש לשתי המטרות, כמו הדלקת אורות וכד׳. יש אפשרות לחבר מערכות אזעקה לבית חכם (ראה את השרשור שפתחתי פה), אבל זו יותר בשביל שליטה מאשר קבלת חיווי מסנסורים, כי החיווי מגיע באיחור.
אם אתה הולך בכיוון הזה, אתה יכול לבנות לך הקשחה עם UPS ו-tamper. זה עדיין לא יהיה ברמה שמספיקה לחברת ביטוח, אבל זה יעשה את העבודה מבחינת גנב שיכנס לך הביתה.

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #7 

אני מסתמך על VERA עם חיישנו תנועה + מגנטים כמערכת אזעקה.
סירנה - קניתי צופר פשוט (3$ ) של 12V שמחובר דרך ממסר של ROBOT ELECTRONICS לורה.
מבחינת חיישנים - כל חיישן תנועה יעשה את העבודה, אבל מאחר ויש לי מתאם RFX , החיישנים הכי זולים עולים כ 10$ לחיישן.
מאוד נוח... אני יכול לדרוך חיישינים לפי אזורים ולפי חדרים, יכול לנטרל אוטומטית כל בוקר, ולקבל חיווי מי זז באיזה חדר ומתי כל דלת נפתחה... מומלץ.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”