תראו איזה חור יש במנגנון של דואר ישראל להפצת חבילות דרך בתי עסק:

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #1 

שלום,

הזמנתי מצלמת רכב מ Bangood ב 11.11.
כשהחבילה בוששה להגיע, בדקתי באתר דואר ישראל וראיתי שב 6.12 החבילה הגיע לבית עסק מסויים והיא תישלח לכתובתו החדשה של הנמען עקב בקשתו.
מיותר לציין שאני לא שיניתי כתובת ב 13 שנה אחרונות ומעולם לא יצרו איתי קשר.

בשלב הזה לא פעלתי נכון: הייתי צריך לרוץ לבית העסק ולדרוש את החבילה, אבל הנחתי שהם כבר שלחו אותה הלאה.
לכן, פניתי באינטרנט לשירות לקוחות של דואר ישראל שזה כמו להפנות פלט ל /dev/null ביוניקס.

כעבור יומיים בדקתי שוב במעקב משלוחים של דואר ישראל ולהפתעתי התווספה עוד שורה בקורות החבילה: נכתב שהחבילה מוחזרת לשולח מכיוון שהנמען לא ביקש אותה (בסתירה להודעה הקודמת לפיה ביקשתי את החבילה בכתובת אחרת).

הפעם התקשרתי לבכל העסק. אדם מגעיל שהתחיל לצעוק שהוא לא אמור להיות מחסן של דואר ישראל וחבילה ששוכבת שבועיים בלי ביקוש חוזרת לשולח והוא כבר החזיר אותה לשולח.

ז"א: אין שום מנגנון תיאום בין ההודעות שנשלחות לנמען לבין בתי העסק.
בעל העסק, מגעיל ככל שהוא, כנראה צודק: הוא מהווה רק מדף אחסון-מסירה ללא שום תפקיד בתיאום.
איזה מין מנגנון אווילי זה ?

אני אבקש החזר מ Bangood בעוד שבוע-שבועיים, לא אספוג את העלות של המצלמה והם יסמנו עוד נקודה שחורה לדואר ישראל שאפילו חבילה עם מספר מעקב לא מסוגלים למסור כנדרש.
מרגיז!

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

בלי קשר לבעיות של הדואר, בעל העסק בבירור לא מתאים למה שהוא לקח על עצמו.
אם תדבר פעם עם הדואר, ספר להם על המקרה כדי שיבחרו נקודות חלוקה הולמות.
gilg7 כתב:הייתי צריך לרוץ לבית העסק ולדרוש את החבילה ... פניתי באינטרנט לשירות לקוחות של דואר ישראל
...
או להתקשר לדואר טלפונית, שידעו בזמן אמת, ושיתנו אישור.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #3 

jtk כתב:בלי קשר לבעיות של הדואר, בעל העסק בבירור לא מתאים למה שהוא לקח על עצמו.
אם תדבר פעם עם הדואר, ספר להם על המקרה כדי שיבחרו נקודות חלוקה הולמות.

...
...
או להתקשר לדואר טלפונית, שידעו בזמן אמת, ושיתנו אישור.
...
בעיר שלנו יש תופעה של בריחת בתי עסק מהשירות הזה. הם כנראה בהתחלה מתלהבים מגידול מספר הנכנסים לחנות ואז מגלים שאנשים לא רוצים לקנות מזון לתוכי אלא רוצים את החבילה והולכים.
אלה שנשארים עושים הכל ע"מ להקטין מעורבות בתחום, שמים את הילד בעמדת חבילות ולא מסבירים פנים לאנשים.
עדיין, ילד בן 12 או מוכר אנטיפט יעילים פי 5 מפקיד בסניף הדואר.
אבל הדואר יצר מנגנון שמאפשר לחבילות עם מספר מעקב לזלוג בלי שקיפות.

אין מה להתקשר לדואר בנושא כלשהו, ניסיתי פעמים רבות בעבר.
הם לא בנויים לשירות לקוחות.
שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”