בית חכם - caseta lutron

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
naor64 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם ,
אני עובר לבי חדש ואני מעוניין לשנות את המתגים לחכמים .
אני לא מחפש משהו מסובך מידי המטרה שלי היא לשלוט בנורות ותריס אחד
* עשיתי ניסיון והזמנתי נורה חכמה של philphs , פחות נוח עם המתג עצמו ונראה לי פחות בטיחותי .

ראיתי ערכה של caseta lutron
שכוללת מתגים חכמים
smart bridge לשליטה על המתגים
שלט
ומתאמים לקיר .

הערכה יקרה מאוד אבל לפי מה שקראתי בביקורות חברה אמינה והיא הוכיחה את עצמה בשוק .

https://www.amazon.com/Lutron-Wireless- ... B00XPW6824

השאלה שלי ,
האם אני יכול להרכיב את זה על גבי רשת החשמל הקיימת שלי ללא שינוי ?
האם אני צריך שנאי להמרת המתח ?
האם יש לכם המלצה לחברה אחרת ?

התחלתי עם כל זה רק בגלל שבת . הטיימר בלוח פיוזים נראה לי מיושן ואפשר להתחדש :)

תודה רבה !

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2186
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #2 

ממש לא הייתי הולך על מערכת כזו, היא מיועדת למשרדים, והמפסקים הם אלחוטיים. יש לי את זה בדיוק בעבודה. הייתרון הוא שאפשר לתת לכל עובד מפסק מדבקה למנורה שלו, בלי חיווט נוסף, בנוסף לשליטה מרכזית (כיבוי אורות כללי בערב, הדלקה על בסיס חיישני תנועה).

אם אתה רוצה משהו מוגבל, אתה יכול להחליף את המפסקים במפסקי wifi כמו Livolo מ-AliExpress, או לשים מודולים של Shelly מאחורי המפסקים הקיימים. זה גם ייצא לך הרבה יותר זול.
אם אתה רוצה להיכנס ממש לתחום, אז רצוי לקנות בקר כמו Vera או SmartThings (או להתקין HomeAssistant או openHAB על Raspberry Pi), ואז אתה יכול לקנות מודולי Z-Wave כמו Fibaro או Qubino.
בכל מקרה, אתה צריך קו 0 במפסקים.

naor64 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לפי מה שאני ראיתי lutron זה לא מדבקה. יש להם ערכה שלמה ללא צורך ב 0 אבל חייב לרכוש את ה hub שלהם .
רציתי לרכוש את smart things אבל לפי מה שאני מבין זה לא תומך בתקן אירופאי איך זה עובד בדיוק ? אם אני מזמין smart things ולדוגמא מתג ge Enbrighten Z-Wave Plus, 14289 זה יעבוד?
עדיין אני לא כל כל מבין מה ההיתרון של hub לעומת סוויץ ללא hub ?
כל המלצה שאני ראיתי lutron מספר אחד לא ?
מה לגבי philips ?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

מדבקה או לא, אם לא צריך 0 זה בהכרח מבוסס סוללה - אחרת אין למפסקים איך לעבוד בלי זרם. אמנם יש אלטרנטיבה ממש לא מומלצת שמנחיתה את הזרם במקום לנתק אותו, אבל זה מסוכן, והורס את הנורות - מדבקה כבר עדיפה.
כאמור, Lutron בונה פתרונות למשרדים. זו מערכת סגורה מבוססת RF, שכל הרכיבים צריכים להירכש מהם. למשרדים שרוצים ״בית״ חזק וניהול בכמויות גדולות של אביזרים סטנדרטיים זה מתאים. לצרכנים פרטיים עם צרכים מגוונים לא ממש.

בעניין SmartThings, או כל בקר אחר, זה תלוי איפה אתה קונה אותו. ב-amazon.com זה אכן התדר האמריקאי, ב-amazon.co.uk או Vesternet זה התדר האירופי. אותו כנ״ל בנוגע למפסקים ומודולים של Z-Wave, אתה צריך לוודא שאתה קונה אותם בחנות אירופית או חנות אמריקאית, בהתאם לבקר שקנית.
במפסקי Zigbee אין בעייה, משום שהתדר זהה בכל העולם.
נורות Philips Hue מבוססות על Zigbee, אבל לא מימשו את התקן כמו שצריך, ואם מתחברים אליהן ישירות מהבקר, הן לפעמים מפילות הודעות שנשלחות לרכיבים אחרים ב-mesh. אז ההמלצה החד-משמעית היא להתחבר אליהן דרך ה-bridge של Philips. בכל מקרה, נורות חכמות זה פתרון גרוע, כי המפסק הלכה למעשה מבוטל, וכשנורה נשרפת העלות הרבה יותר גבוהה.

הבקר מרכז את הבית החכם, מאפשר לבנות תרחישים לפי חיישנים, ואוטומציות. חלק מזה אפשר גם לעשות בלי בקר, בעזרת Google Home או Alexa, אבל זה מוגבל, איטי, ומועד לתקלות, כי הכל עובד דרך האינטרנט.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #5 

naor64 כתב: מה לגבי philips ?
...
·phillips ממש לא.
קודם כל, אם אתה עובר לבית חדש אז תיהיה ערוך להפרד מנורות ההברגה. כל הגופים החדשים באים עם לד מובנה כך שפיליפס לא יעזור לך אלא אם כן יש גוף תאורה ספציפי שעדיין יש לו הברגה.
בנוסף, עם פיליפס תצטרך שהמפסק יהיה תמיד דלוק, אם הוא כבוי לא תוכל להדליק את הנורה מהאפליקציה.
בנוסף על הנוסף, צריך האב יעודי שלהם וזה עוד מוצר שיושב בארון חשמל וכו
בקיצור, על סמך נסיוני, אין טעם לקנות פיליפס אם עוברים לבית חדש... רק בדירות עם גופי תאורה בעלי הברגות אחרת חבל על הזמן
דא, אין לי מושג מאיפה הגרלת את הLutron Caseta. לא שמעתי עליהם בחיים :) (לא שמעתי על הרבה דברים אחרים גם אז זה לא מדד)

naor64 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

משהו אחרון :)
האם מומלץ בכל לקנות תדר אירופאי ? נראה יקר יותר ..
אני לא רואה רואה מבחר ל in wall dimmer switch שעובד עם Zwave בתדר אירופאי , ואם יש אז ממש ממש יקר . הרוב שאני רואה זה dimmer שנמצא מאחורי מתג קיים .. אתה יכול לצרף לי קישור למשהו מומלץ ?
כנראה אני אלך על הפתרון של smartthings .

עריכה:
אני רואה הרבה מוצרים של fibaro נראה שמתאים לי ..
רק האם אתה יודע מה ההבדל בין Type E ל TypeFוזה בטוח עובד מול Smartthings hub ? :)
https://shop.zwave.eu/detail/index/sArt ... ategory/92

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1306
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #7 

@naor64
·אגב, אם תעבוד עם רכיבים של ארה״ב ככל הנראה גם המתח יהיה בהתאם 110v ולא של 220v כמו של הארץ...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

שתי הבהרות בנוגע לפיליפס Hue. ראשית הטענה שהם לא מימשו טוב את תקן ZigBee לא מדוייקת. הם פשוט החליטו להשתמש בפרופיל Light Link בעוד שרוב המוצרים האחרים בחרו להשתמש בפרופיל HA. יש דיבורים שנשרכים כבר שנים על איחוד הפרופילים ובינתיים אני לא חושב שיצא מזה משהו מעשי. בשורה התחתונה זה נכון שיש אי תאימות בין Hue לרוב מוצרי ה ZigBee האחרים אבל את האשמה צריך לתלות בפרוטוקול עצמו שדרך אגב גורם לאי תאימויות גם בין מוצרים אחרים מיצרנים שונים שכל אחד מהם טוען שהוא יישם את התקן ואת הפרופיל כמו שצריך.

ההבהרה השניה היא שהבחירה בין נורות למפסקים היא לא בחירה בינארית. אין מניעה מעשית לשלב גם נורות חכמות וגם מפסקים חכמים וזה בדיוק מה שיש לי בבית כאשר כל המפסקים הוחלפו למפסקי Z-Wave אבל הנורות בחדרים הן כמעט כולן Philips Hue כאלו או אחרות. זה רק דרש ממני קצת תשומת לב בכתיבת חוקים לבקר הבית החכם - openHAB במקרה שלי. אני לא מתכונן להמליץ על מה שעשיתי כפתרון גורף לכל עמישראל אבל זה בהחלט עובד ולא צריך ליצור את הרושם שאם בחרת במפסק חכם אז אי אפשר כבר לשים נורה חכמה או להיפך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@naor64

התדר זו החלטה אישית. אני טס לעיתים קרובות לארה״ב, אז הלכתי על התדר האמריקאי, כי המשלוח שם חינם וזה יוצא לי הרבה יותר זול, והמודולים של פיבארו וקובינו תומכים ב-100-240v. מצד שני, אני צריך לבדוק טוב כל רכיב ובפרט בשקעים חכמים האופציה היחידה שלי היא Zigbee.
אם אתה עושה משלוח לארץ, ההפרש די מתאזן משום ש-Vesternet למשל מורידים את המע״מ הבריטי (20%).
ל-SmartThings יש כיום תמיכה מובנית ב-Fibaro ובקרוב גם ב-Qubino, וגם אם אין, ההתקנה של device handler לא מאוד מסובכת.
Type E זה השקע הצרפתי, Type F זה השקע הגרמני. אלה השקעים הנפוצים בכמעט כל אירופה (למעט בריטניה, שוויץ, דנמרק ואיטליה), ויש תקע משולב שתומך בשניהם שנקרא Schuko, ונפוץ גם בארץ. שים לב, שאם אתה מחבר אחד מהם לשקע ישראלי בקיר, הארקה לא מחוברת. אפשר אבל לקנות שקעים גרמניים שמתאימים לגוויס בחנויות יעודיות כמו ארכה.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@Catskinner

דווקא יצא מהדיבורים על האיחוד משהו מעשי לגמרי, קוראים לו Zigbee 3.0. פיליפס התחייבו לתמוך בזה ברבעון הראשון של 2018 - כמעט שנתיים חלפו מאז, וככל הידוע לי הדבר היחיד שנעשה הוא הוספת תמיכה ברכיבי Zigbee 3.0 ב-bridge שלהם.
אתה צודק שאין מניעה לשלב, אבל לעניות דעתי גם התועלת לא גדולה. אם המפסק חכם, השליטה בנורה נותנת רק שליטה בצבע או בבחירת הנורות הדולקות. חוץ מזה, כיבוי המפסק מוריד את הנורות מה-mesh, והן צריכות לעלות מחדש לפני שניתן לשלוט עליהן.

naor64 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@dr0r
תודה על ההבהרה .
לא הבנתי את העניין של הארקה , אם אני קונה שקע in wall לדוגמא
https://shop.zwave.eu/detail/index/sArt ... ategory/84
או
https://www.vesternet.com/collections/z ... let-schuko

אין להם חיבור לארקה ?
אם אני מחליף מפסק מה אני צריך לקנות בכדי שיהיה לו ארקה ?

@Catskinner
תודה , אני קניתי את הנורות בגלל שאין לי מתג חכם .. למה לשלב גם מתג וגם נורה אם אפשר לבצע הכל דרך המתג בקיר ? יש יתרון נוסף ?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@naor64

הלינק הראשון שצירפת הוא למפסק. למפסקים (או מודולים) הארקה לא רלוונטית, אבל בהחלט צריך קו 0 בשביל שהם יעבדו.
הלינק השני הוא למתאם שקע. התקע שלו הוא Schuko, כזה . שני הפינים העליונים זהים (כמו תקעי Type C ), אבל הוא לא מתחבר לארקה הישראלית (Type H ). אם אתה רוצה לחבר מכשיר שזקוק לארקה, אתה צריך או מתאמים לפני ואחרי, או כבל חשמל עם תקע מסוג Schuko, ולהחליף את השקע לשקע אירופי, כמו זה .
נערך לאחרונה על ידי dr0r ב 23/12/2019 15:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

naor64 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אוקי הבנתי , אז זה אומר שאני צריך לפרק את השקטע של fiabro והלחליף אותו בשקע אירופאי ?
עשית לי סדר תודה

דרך אגב האם לוקחים מכס על ההזמנה של smartthings יצא לך להזמין משם ?
** עריכה:
ראיתי עכשיו ההזמנה כוללת חישוב של מכס .. זה יוצא בערך 157 euro ל hub .

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@naor64

לא, אין מה לפרק את השקע שלהם. הוא כבר אירופי, וזה מולחם. רק להחליף את השקע בקיר ואת הכבל, או לשים מתאמים (אם אתה שם מתאמים, שים לב לזרם המקסימלי שהם תומכים בו) - או לחבר מכשירים שמראש לא מחוברים לארקה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #15 

@naor64
·אה, זה מאוד פשוט: כי ממתג אתה לא יכול לשלוט על צבע האור וברוב המקרים גם לא על העוצמה.

ולמה לעשות את זה? אז אחת הסיבות זו האפשרות לשלוח פקודה ישירה ובודדת לכלל התקני ה Z-Wave הכלולים בקבוצה כדי לכבות און להדליק. היתרון זו תגובה כמעט מיידית ללא תלות בסוג הנורה למשל. זה גם הפתרון היחיד שבאמת עובד כאשר רוצים ליישם מפסק מתחלף - כמו למשל תאורת מסדרון או חדר מדרגות הנשלטת ע"י שני מפסקים שונים.

בנוגע לטענה שהעלה קודמי על הורדה מה Mesh, כלומר מרשת ה ZigBee הייעודית של ה hue אז זה ממש לא בעיה - או בוא נגיד ככה: בבית שלי עם קרוב ל 12 נורות hue הנשלטות גם דרך מפסקי Z-Wave בניצוח בקר של openHAB לא יצא לי להיתקל פעם אחת בבעיה של חוסר תגובה בגלל שקודם לכן המפסק היה כבוי.

אבל בוא נחזור על מה שכתבתי בהודעה הקודמת: אני לא מנסה לשווק את הפתרונות שלי וגם לא מתחשק לי במיוחד להגן עליהם או לתרץ אותם. רק רציתי להבהיר שניתן לשלב גם נורות וגם מפסקים ושהבחירה באחת האפשרויות אינה מונעת את השימוש בבחירה השניה.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #16 

Caseta זו מערכת ביתית של Lutron. עם זאת, המערכת לא נתמכת בארץ כי המוצרים הם 110v בלבד.

בישראל משווקת מערכת Lutron RA2 Select.

בנוגע לסיפור הזה של מוצרים עם 0 או בלי - בRA2 Select מוליך 0. אגב, ל-Lutron יש לא מעט פטנטים על הנושא הזה של אביזרים ללא 0.

המפסק הוא מפסק אל-חוטי שהוא למעשה שלט אשר יושב בתוך מסגרת שהופכת את העסק למעין מפסק. הבטריה מחזיקה מעל 10 שנים. נוח מאוד כשאין תשתית כלל וכמובן שאפשר לקבל עם חריטה, כולל חריטה מותאמת אישית.

במסחרי זה יתרון אדיר ושם באמת העסק התחיל (10 שנים+). כיום כאמור ישנן מערכות ביתיות שירשו חלק מהיכולות ומהאביזרים של המערכות המסחריות.

naor64 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תודה רבה לכולם !
עכשיו הבנתי את הרעיון הכולל והחלטתי ללכת על smartthings ( כבר הזמנתי :) )
אשמח לקבל מכם המלצות למפסקים איכותיים , בטח עברתם כבר מפסק או שתיים בדרך ...
מה שאני ראיתי
MCO Home Glass Touch - גם לתריס גם מפסק + דימר
Fibaro - יש להם דגמים חדשים של wali עיגול כזה . נראה נחמד
leveton

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

@naor64

המפסקים החדשים של פיבארו נראים ממש יפים, אבל £90 זה קצת יותר מדי בשביל מפסק בודד. חוץ מזה, הם מתאימים לקופסאות 55 אינץ׳ עגולות ואם אתה עובר לבית חדש, הכל שם יהיה גוויס. אותו דבר נכון לרוב המפסקים שתוכל למצוא באירופה.
האפשרות הכי טובה מבחינת Z-Wave כיום היא מודולים מאחורי המפסקים, שיכולים להיות מפסקי גוויס (או לחצנים) סטנדרטיים, או מפסקי מגע ״טיפשים״, בין אם מהסדרה החדשה של גוויס (ICE) ובין אם של חברה סינית כלשהי. שים לב שבשביל זה כדאי מאוד שהתיבות של המפסקים יהיו עמוקות, כי מאוד קשה לדחוס את המודולים מאחורי המפסקים בתיבה רגילה.

חוץ מזה, תרצה להצטייד בחיישנים לרוב - הכי זול ונוח הם החיישנים של Xiaomi, שניתן להזמין מ-AliExpress. אין בעיה לשלוט עליהם ישירות מ-Smartthings.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”