שלום לכולם,
יש לי מודם/ראוטר של בזק VTECH IAD605D , בנוסף יש לי ראוטר חיצוני של TPLINK C2 , יש לי הרבה ניתוקים בWIFI במודם/ראוטר של בזק כי כרגע הוא מוגדר גם כרואטר וגם מודם, איך שהבנתי לאחר שקראתי פה בפורום שיש אופציה לעשות BRIDGE למודם ראוטר של בזק ולהפוך אותו אך ורק למודם, ואז להשתמש בנתב החיצוני כנתב. עכשיו יש לי בבית מצלמות IP, בנוסף לבית חכם עם חיבור ל 4 טלוויזיות SMART, עכשיו מה ההמלצה לגבי אופי ההגדרה של המודם והנתב? האם כדאי לעשות BRIDGE איך שאמרתי למעלה או משהו אחר, ומה לגבי ה IP הסטטי והדנמי ?? מה יותר טוב לבית וכמובן אם יש הסבר פשוט איך לעשות את זה. בנוסף יש לי עוד קומה עליונה שאני מעוניין להגדיל טווח של הוויפיי- איך לעשות את זה דרך AP או נתב נוסף ומה ההמלצה שלכם.
המלצה על התקנת רשת אנטרנט ביתי
-
Awad
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
בראוטר של בזק, כבה את ה-WiFi שלו.
בראוטר של TPLink, הגדר לו IP קבוע (כזה שלא יתנגש עם ה-IP-ים שהראוטר של בזק מחלק אך באותו תחום כתובות) וכבה לו את ה-DHCP.
בין שני הראוטרים, כמובן שכדאי מאוד לחבר קווית (כבל רשת), מפורט LAN לפורט LAN.
ואז - הראוטר של בזק עדיין יחלק את ה-IP-ים לצרכנים בבית, והראוטר של TPLink לא יחלק IP-ים ולא יתנגש איתו בעניין הזה, אך יספק את רשת ה-WiFi בבית.
מצלמות IP תמיד מומלץ לחבר קווית אם זה אפשרי.
בראוטר של TPLink, הגדר לו IP קבוע (כזה שלא יתנגש עם ה-IP-ים שהראוטר של בזק מחלק אך באותו תחום כתובות) וכבה לו את ה-DHCP.
בין שני הראוטרים, כמובן שכדאי מאוד לחבר קווית (כבל רשת), מפורט LAN לפורט LAN.
ואז - הראוטר של בזק עדיין יחלק את ה-IP-ים לצרכנים בבית, והראוטר של TPLink לא יחלק IP-ים ולא יתנגש איתו בעניין הזה, אך יספק את רשת ה-WiFi בבית.
מצלמות IP תמיד מומלץ לחבר קווית אם זה אפשרי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Awad
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה זה הכי טוב נראה לי וכמובן שהכל קווי, איך מכבים את ה DHCP ואיך מגדירים ip קבוע במודם של tp link.....נראה לי שעשיתי את זה ויצא טוב...אך למה שאני רוצה לכנס לנתב ה tplink שאני מחובר אליו בוויפיי לא נותן לי רק אם אני מחר אותו ישירות למחשב, ונותן לי לכנס למודם ה vetch למרות שאני לא מחובר אליו אלא ל tplink
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
כדאי להתחבר אל ה-TPLink קווית לכמה דקות רק בשביל ההגדרות הראשוניות - קביעת IP קבוע של הראוטר עצמו + כיבוי DHCP.
כאן יש הסבר איך מגדירים IP קבוע ומכבים DHCP בראוטרים של TPLink:
https://www.tp-link.com/us/support/faq/417
לגבי ה-IP הקבוע, בדוק את תחום הכתובות IP בראוטר של בזק. לדוגמא: אם הכתובת IP שלו היא 192.168.1.1 והוא מחלק כתובות בין 10 ל-100 (ניתן לראות את זה בתפריט ה-DHCP של הראוטר של בזק, זה המנגנון שמחלק כתובות IP פנימיות), הגדר למשל את כתובת הראוטר של TPLink ל-192.168.1.200 (וב-TPLink כמובן מכבים DHCP).
כאן יש הסבר איך מגדירים IP קבוע ומכבים DHCP בראוטרים של TPLink:
https://www.tp-link.com/us/support/faq/417
לגבי ה-IP הקבוע, בדוק את תחום הכתובות IP בראוטר של בזק. לדוגמא: אם הכתובת IP שלו היא 192.168.1.1 והוא מחלק כתובות בין 10 ל-100 (ניתן לראות את זה בתפריט ה-DHCP של הראוטר של בזק, זה המנגנון שמחלק כתובות IP פנימיות), הגדר למשל את כתובת הראוטר של TPLink ל-192.168.1.200 (וב-TPLink כמובן מכבים DHCP).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Awad
-
- חבר שרק התחיל

אז אם יש לי כתובת 10.0.0138 והוא מחלק כתובות בין 10.0.0.1 לבין 10.0.0.99 אז אני יכול לשים כתובת ip קבוע 10.0.0.200 ?? בנוסף default getway ו DNS ?? את ה ip של ראוטר בזק ה 138?
ומה יהיה ה ip בהגדרות ה LAN כי לא נותן לי לשים את אותו ip קבוע פה.
עוד משהו נוסף: אם אני רוצה לשים עוד ראוטר בקומה 2 עושים אותו דבר עם אותו עם אותו ip או ip אחר? והאם במקרה כזה של acces point אני יכול להשתמש ולחבר חיבור קווי לנתב ה AP ??
ומה יהיה ה ip בהגדרות ה LAN כי לא נותן לי לשים את אותו ip קבוע פה.
עוד משהו נוסף: אם אני רוצה לשים עוד ראוטר בקומה 2 עושים אותו דבר עם אותו עם אותו ip או ip אחר? והאם במקרה כזה של acces point אני יכול להשתמש ולחבר חיבור קווי לנתב ה AP ??
-
Awad
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה על הכל אחי