תקלה בדיסק קשיח חיצוני ישן + שאלות על אחר חדש
אהלן חברים,
מספר שאלות בנושא "דיסקים קשיחים":
1. עד היום היה לי ניסיון רק עם הארדיסק חיצוני אחד, שנקנה לפני יותר מעשור ולעת זקנה פיתח סימפטומים מוזרים שלא חוויתי עם דיסקים קשיחים פנימיים אחרים בני גילו:
ברגע שמחברים אותו למחשב הוא שקט והמערכת לא מזהה אותו.
ורק אחרי שעובר פרק זמן מסוים, הוא מתחיל להרעיש ואז מזוהה ע"י המערכת, אך לאחר מכן הוא יכול להתנתק שוב.
בקיצור, אי אפשר לבנות עליו ואני מקווה שאצליח להעביר את המידע שבפנים לכונן יציב יותר.
כמובן ששללתי את האפשרות של בעיה בפורט USB מסוים במחשב.
מישהו יודע מה זה יכול להיות ואיך לפתור את הבעיה?
2. הזמנתי דיסק קשיח חיצוני חדש של WD מסדרת Elements.
א. אילו בדיקות כדאי להריץ עליו כשהוא מגיע, כדי לוודא שהוא אכן "בריא" (כמו שחדש צריך להיות) ולא סובל מבעיות כלשהן שעלולות לקצר את חייו?
ב. ההבדל הגדול במחיר גרם לי לבחור בכונן חיצוני על פני כונן פנימי.
בעיקרון, לא ממש משנה לי אם הוא יהיה בתוך המחשב או בחוץ, אבל הניסיון שפירטתי לעיל עם החיצוני הישן גורם לי לתהות בשאלה האם עדיף לפרק אותו מהמארז ולהשתמש בו ככונן פנימי?
במילים אחרות, האם לכונן שמחובר ישירות למחשב יש סיכוי טוב יותר להאריך ימים בבריאות טובה ולחסוך תקלות, התחממות, באגים ושאר מרעין בישין?
אשמח לקבל תשובות ממי שמבין בנושא!
תודה רבה!
מספר שאלות בנושא "דיסקים קשיחים":
1. עד היום היה לי ניסיון רק עם הארדיסק חיצוני אחד, שנקנה לפני יותר מעשור ולעת זקנה פיתח סימפטומים מוזרים שלא חוויתי עם דיסקים קשיחים פנימיים אחרים בני גילו:
ברגע שמחברים אותו למחשב הוא שקט והמערכת לא מזהה אותו.
ורק אחרי שעובר פרק זמן מסוים, הוא מתחיל להרעיש ואז מזוהה ע"י המערכת, אך לאחר מכן הוא יכול להתנתק שוב.
בקיצור, אי אפשר לבנות עליו ואני מקווה שאצליח להעביר את המידע שבפנים לכונן יציב יותר.
כמובן ששללתי את האפשרות של בעיה בפורט USB מסוים במחשב.
מישהו יודע מה זה יכול להיות ואיך לפתור את הבעיה?
2. הזמנתי דיסק קשיח חיצוני חדש של WD מסדרת Elements.
א. אילו בדיקות כדאי להריץ עליו כשהוא מגיע, כדי לוודא שהוא אכן "בריא" (כמו שחדש צריך להיות) ולא סובל מבעיות כלשהן שעלולות לקצר את חייו?
ב. ההבדל הגדול במחיר גרם לי לבחור בכונן חיצוני על פני כונן פנימי.
בעיקרון, לא ממש משנה לי אם הוא יהיה בתוך המחשב או בחוץ, אבל הניסיון שפירטתי לעיל עם החיצוני הישן גורם לי לתהות בשאלה האם עדיף לפרק אותו מהמארז ולהשתמש בו ככונן פנימי?
במילים אחרות, האם לכונן שמחובר ישירות למחשב יש סיכוי טוב יותר להאריך ימים בבריאות טובה ולחסוך תקלות, התחממות, באגים ושאר מרעין בישין?
אשמח לקבל תשובות ממי שמבין בנושא!
תודה רבה!
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
לא חסרות תוכנות ניטור לדיסקים.
יתכן והבעיה לא בדיסק עצמו אלא בממשק USB.
לי יש אלמנטס כבר שנים אחדות, הוא גמגם אז קניתי משהו כזה
https://www.aliexpress.com/item/4000056069390.html?
ובדקתי, הדיסק עצמו תקין למדי. מאז גם החזרתי אותו למארז המקורי.
יתכן והבעיה לא בדיסק עצמו אלא בממשק USB.
לי יש אלמנטס כבר שנים אחדות, הוא גמגם אז קניתי משהו כזה
https://www.aliexpress.com/item/4000056069390.html?
ובדקתי, הדיסק עצמו תקין למדי. מאז גם החזרתי אותו למארז המקורי.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
נדמה לי שהכבל שחובר למחשב לפני שנים רבות והמחבר נשחק.Jonny123 כתב:אז מה הייתה הסיבה לגמגום שלו במקרה שלך? (עובדה שהחזרת אותו למארז המקורי)...
הדיסק בכלל לא טחון, הוא משמש לי לגיבויים מדי פעם.
וזה נוח שיש מארז ספייר במגירה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@Jonny123
·
אם זה כונן ישן, לא אמורה להיות שום בעיה להשתמש בו ככונן פנימי. פשוט תגבה את הנתונים שבו (אם יש שם משהו חשוב) לכונן טוב.
·
אם זה כונן ישן, לא אמורה להיות שום בעיה להשתמש בו ככונן פנימי. פשוט תגבה את הנתונים שבו (אם יש שם משהו חשוב) לכונן טוב.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Jonny123
·
אני בתהליך שדרוג\החלפת ה-NAS שלי כרגע. ובדיוק רכשתי 4 דיסקים כאלה למטרה הזו בדיוק (לפרק ולהשתמש כפנימי)
https://www.amazon.com/10TB-Elements-De ... B07G3QMPB5
חשוב מאד לציין שחלק מהדיסקים האלה לא יעבדו בחיבור רגיל למחשב, וצריך להשתמש במתאם molex - sata או לבודד פין בחיבור המתח של הדיסק. יש הרבה מאד מידע ומדריכים על איך לעשות את זה בגוגל\יוטיוב, זה לא מסובך.
·
אני בתהליך שדרוג\החלפת ה-NAS שלי כרגע. ובדיוק רכשתי 4 דיסקים כאלה למטרה הזו בדיוק (לפרק ולהשתמש כפנימי)
https://www.amazon.com/10TB-Elements-De ... B07G3QMPB5
חשוב מאד לציין שחלק מהדיסקים האלה לא יעבדו בחיבור רגיל למחשב, וצריך להשתמש במתאם molex - sata או לבודד פין בחיבור המתח של הדיסק. יש הרבה מאד מידע ומדריכים על איך לעשות את זה בגוגל\יוטיוב, זה לא מסובך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@מספיקלי
·
כנראה שאתה לא מעודכן. דיסקים פנימיים הרבה יותר יקרים.
זה רק החצי הראשון
מחכה שיישלחו 4 דיסקים נוספים של 10 טרה.
הם יהיו במערך של Raidz2, מה שאומר נפח זמין של כ-52 טרה.
המטרה היא לבנות מערכת שלא אצטרך לשדרג בשנים הקרובות, ושהכל יעבוד מהר (דיסקים ריקים מתנהגים טוב יותר במערכת המתוכננת)
·
כנראה שאתה לא מעודכן. דיסקים פנימיים הרבה יותר יקרים.
זה רק החצי הראשון
הם יהיו במערך של Raidz2, מה שאומר נפח זמין של כ-52 טרה.
המטרה היא לבנות מערכת שלא אצטרך לשדרג בשנים הקרובות, ושהכל יעבוד מהר (דיסקים ריקים מתנהגים טוב יותר במערכת המתוכננת)
תודה רבה,TheCoolest כתב:חשוב מאד לציין שחלק מהדיסקים האלה לא יעבדו בחיבור רגיל למחשב, וצריך להשתמש במתאם molex - sata או לבודד פין בחיבור המתח של הדיסק. יש הרבה מאד מידע ומדריכים על איך לעשות את זה בגוגל\יוטיוב, זה לא מסובך....
השאלה איך אני יודע איזה מדריך לחפש והאם בכלל הדיסק הקשיח שלי דורש התאמה כזו או אחרת?
אגב אל תחששו מנושא החשמל עם תחנות עגינה.
גיליתי בכוחות עצמי שלא היה צורך בהדבקת פיסת מבודד על הדיסק עצמו, לפחות לא עם תחנות עגינה של AgeStar, ORICO ו-HighPoint. נראה שספקי החשמל של תחנות העגינה לא מושפעים מהסוגיה הזו. כל הדיסקים בחיצוניים שקניתי בכל השנים תמיד פורקו לטובת תחנות העגינה ואני שומר את המארזים בצד רק למקרה של צורך במימוש אחריות להחזיר אליהם את הדיסקים. WD מייצרים את המארזים הכי קלים לפירוק מבלי לפגוע בפלסטיק (יותר מאשר החיצוניים של סיגייט).
גיליתי בכוחות עצמי שלא היה צורך בהדבקת פיסת מבודד על הדיסק עצמו, לפחות לא עם תחנות עגינה של AgeStar, ORICO ו-HighPoint. נראה שספקי החשמל של תחנות העגינה לא מושפעים מהסוגיה הזו. כל הדיסקים בחיצוניים שקניתי בכל השנים תמיד פורקו לטובת תחנות העגינה ואני שומר את המארזים בצד רק למקרה של צורך במימוש אחריות להחזיר אליהם את הדיסקים. WD מייצרים את המארזים הכי קלים לפירוק מבלי לפגוע בפלסטיק (יותר מאשר החיצוניים של סיגייט).
טוב לדעת שזה פשוט לפרק אותם, ממש חששתי להרוס שם משהו...
אגב, במידה ויש צורך במימוש האחריות, הם מסוגלים לראות שהוא פורק והורכב מחדש? יש שם נקודות אל חזור כלשהי?
כמו כן, מישהו פעם קיבל דיסק חיצוני חדש עם "מום מולד" כלשהו שמצדיק החזרה?
אגב, במידה ויש צורך במימוש האחריות, הם מסוגלים לראות שהוא פורק והורכב מחדש? יש שם נקודות אל חזור כלשהי?
כמו כן, מישהו פעם קיבל דיסק חיצוני חדש עם "מום מולד" כלשהו שמצדיק החזרה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Jonny123
·
פשוט מאד, אם הדיסק לא מזוהה כשאתה מחבר אותו, אז סביר להניח שהוא דורש לבצע את שינוי.
עד כמה שידוע לי זה רלוונטי לדיסקים עדכניים של WD. לא יודע אם חברות אחרות מושפעות מזה.
אופציה נוספת היא ישר לחבר אותו דרך מתאם מולקס לסאטא וזהו.
·
פשוט מאד, אם הדיסק לא מזוהה כשאתה מחבר אותו, אז סביר להניח שהוא דורש לבצע את שינוי.
עד כמה שידוע לי זה רלוונטי לדיסקים עדכניים של WD. לא יודע אם חברות אחרות מושפעות מזה.
אופציה נוספת היא ישר לחבר אותו דרך מתאם מולקס לסאטא וזהו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Jonny123
·
לא, הדיסק סטנדרטי לחלוטין. פשוט כשספק הכוח נותן לדיסק 3.3V (שזה אחד המתחים בחיבור סאטא) הוא לא מאתחל. זו הסיבה שמתאם ממולקס לסאטא עובד, כי אין במולקס 3.3V.
·
לא, הדיסק סטנדרטי לחלוטין. פשוט כשספק הכוח נותן לדיסק 3.3V (שזה אחד המתחים בחיבור סאטא) הוא לא מאתחל. זו הסיבה שמתאם ממולקס לסאטא עובד, כי אין במולקס 3.3V.