עברנו מהוט לפרטנר ומהירות הגלישה ירדה משמעותית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Franklin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

עד עכשיו היה לנו הוט בבית, בסלון היה FiberBox 4k ו-4 ממירים רגילים בחדרים.
מהירות הגלישה הייתה 100 מגה, ובפועל בחדר שלי הגעתי למהירות של בין 70 ל-80 מגה לפי Speed Test Tool.

וכעת לאחר שעברנו לפרטנר יש ממיר אחד בסלון ועוד 3 ממירים בחדרים. בחדר שלי יש טלוויזיה חכמה, ואפשר להסתפק באפליקציה של פרטנר במקום להוסיף ממיר.

מהירות הגלישה היא 100 מגה, אבל בפועל לפי Speed Test Tool מהירות הגלישה נעה בין 20 ל-35 מגה. שזה הרבה מתחת ל-100 מגה.
מבחינת תכנים, ממשק, נוחות וכד' אין לנו בעיה עם פרטנר.

אני מבין שאי אפשר להבטיח ב-100% שכל הזמן יהיה לנו 100 מגה, אבל השאיפה היא להתקרב לגבול הזה. ו-30 מגה זה הרבה פחות ממה שהיה לנו עם הוט.

יש לכם מושג ממה זה נובע?
האם יש מה לעשות בנדון? כדאי להתקשר לשירות התמיכה הטכנית ולהתלונן? מה יהיה להם להציע?

אני רוצה להוסיף שניסיתי עכשיו לטעון סרטון וידאו ביוטיוב ברזולוציה של 4K@60fps והוא נתקע כל כמה שניות. לא מצליח לשדר את הסרטון ברציפות בצורה חלקה.
כאילו נדמה שצריך לחכות קודם שהסרטון ייטען ורק אז להפעיל אותו.

נשמח לעזרה,
תודה

beltar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #2 

בדיקת המהירות נעשתה בחיבור קוי או ב-WiFi? אם ב-WiFi, אז בתדר 2.4GHz או 5GHz?

Franklin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@beltar
·
הבדיקה נעשתה ב WiFi בדיוק כמו שבדקתי כשהיינו בהוט.

איך אני יכול לדעת באיזה תדר?

beltar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #4 

כאשר התקנת את הראוטר, וקבעת את פרטי רשת ה-WiFi (שם וסיסמה), היית אמור לראות גם את הסוג. או לבחור את הסוג.

צריך ראוטר שתומך בזה, אבל ראוטרים מודרניים אמורים. לי יש את ה- Hotbox 4 של HOT, וכאשר התקנתי אותו אמרתי לו ליצור שתי רשתות WiFi, אחת מכל סוג. אני צריך את זה כי לא כל המכשירים שיש לי בבית תומכים ב-WiFi 5GHz.

אתה יכול לבדוק את הסוג גם מהטלפון. בטלפון שלי, כאשר אני מסתכל על הפרטים של רשת ה-WiFi שאליה אני מחובר, אז יש שדה בשם "טכנולוגיה" שבו כתוב או WiFi 5 או WiFi 4.

ההבדל במהירות הוא עצום. עשיתי בדיקת מהירות עם הטלפון שלי כאשר אני בחדר שינה (במרחק שני חדרים מהראוטר), והמהירות ב-WiFi 2.4GHz הייתה רק 1mb, והמהירות ב-WiFi 5GHz הייתה 80mb.

Franklin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

מסתבר שיש לי שתי רשתות -
אחת 2.4 והשנייה 5.
5ghz הרבה יותר מהירה ומגיעה ל-80-90 מגה, אבל הבעיה היא שהטלוויזיה ה״חכמה״ שלי לא מזהה אותה. טלוויזיה של סמסונג, מזהה רק את ה-2.4ghz. וזה מאוד מאוד בעייתי כשרוצים לראות תכנים ב-4K

יש לי מגדיל טווח של DLink דגם DAP-1620
זה יכול לעזור?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”