האם כדאי לעשות הנמכת תקרה של 4ס"מ בשביל ק"ב ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1590
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי ,
יש לי בעיה בדירה חדשה שאני נכנס אליה ואני מחפש עיצה.
אני רוצה להעביר כבלי אודיו ווידאו בשביל הק"ב והבעיה שהיא שאי אפשר לחצוב בתקרה או בקיר האחורי בגלל שהם מבטון.
הגעתי ל 2 אופציות :
1. להעביר תעלות חיצוניות שזה מכוער.
2. לעשות הנמכת גבס בסלון של 4-5 ס"מ (מה שישאיר תקרה בגובה 260 ס"מ) ולהעביר את הכבלים שם.

דעתכם ? יש עוד המלצות ?

ofirc6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אתה יכול לעשות תעלה חיצונית בקיר החיצוני של הבית כלומר לקדוח חור בקיר ולהוציא דרכו את הכבלים ולהכניס אותם בצד השני של החדר.

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

ofirc6 כתב:אתה יכול לעשות תעלה חיצונית בקיר החיצוני של הבית כלומר לקדוח חור בקיר ולהוציא דרכו את הכבלים ולהכניס אותם בצד השני של החדר.
...
קומה רביעית...
איך בדיוק עושים תעלה חיצונית ?
וזה לא מכער את הבניין מבחוץ ?

ועדיין.. זה חתיכת חור בשביל HDMI וכו'...

ofirc6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

נשמע מוזר! קומה רביעית והקירות עשויים מבטון? כמדומני בעבר הרחוק בנו קירות מבטון ללא חיפוי בלוק (בחלק הפנימי) והבתים לא התנוססו לגבהים כאלה.
אתה בטוח שהקיר עשוי מבטון בחלק הפינימי?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

הייתי עושה הנמכת גבס. אולי אפילו לא בכל התקרה, אלא רק בחלקים שצריך להעביר בהם כבלים. עם קצת דמיון אפשר ליצור משהו יפה שגם יסתיר בתוכו כבלים. (Y)
Silence speaks louder than words

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46403
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #6 

אפשר לעשות הנמכת תיקרה רק היכן שדרוש להעביר את הכבלים, ניתן יהיה לשלב גם אלמנטים של תאורה והתוצאה יכולה להיות יפה וקלה ליישום.
ניתן לחצוב גם בבטון בעזרת הכלים הנכונים.

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ziv_r כתב:אפשר לעשות הנמכת תיקרה רק היכן שדרוש להעביר את הכבלים, ניתן יהיה לשלב גם אלמנטים של תאורה והתוצאה יכולה להיות יפה וקלה ליישום.
ניתן לחצוב גם בבטון בעזרת הכלים הנכונים.
...
בבטון יש קורות ברזל.. בעיה לחצוב.
ובקשר לקיר , בגלל שהוא חיצוני , מפחדים שחציבה עם קונגו תסדוק אותו מבחוץ....

איזה הנמכה עושים בשביל להעביר 2 צינורות של 32 מ"מ מקיר אחד (של הפלזמה) לקיר ממול (של המקרן) ?!

רעיונות יתקבלו בברכה....

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

יש שרטוט?
Silence speaks louder than words

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46403
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #9 

alophind,
כשחוצבים לא חופרים יותר מידי עמוק, ס"מ בודדים, אם אתה ממש חושש - משתמשים במסור דיסק.

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ziv_r כתב:alophind,
כשחוצבים לא חופרים יותר מידי עמוק, ס"מ בודדים, אם אתה ממש חושש - משתמשים במסור דיסק.
...
בשביל צינור 32מ"מ (HDMI) צריך לחצוב 5 ס"מ.
הקבלן לא מוכן לעשות את זה (וגם העובד שלו).
הקיר הזה הוא עמוד...

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

MetalliJoe כתב:יש שרטוט?
...
סלון :

4 מטר בן קירות.
2.80 מטר אורך הקיר שך הפלזמה (שחופף עם המטבח)
הקיר בן המטבח לסלון סגור עד לתקרה.
נערך לאחרונה על ידי alophind ב 26/06/2007 14:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #12 

אצלי היתה קיימת בעיה דומה. הקיר האחורי אצלי הוא בחלקו פנימי ובחלקו חיצוני והוא מבטון (20 ס"מ) ועליו טיח.
אפשר לחצוב בו עם דיסק ופטישון.

אני הכנסתי בקיר הזה גם רמקולים שקועים.

לגבי העברת החוטים לרמקולים האחוריים, בדרך כלל בדירה חדשה יש ויטרינה לאורך כל הקיר כדי לאפשר יציאה למרפסת
אפשר לפתוח את השלבניות בצדדים (ימיןו שמאל) ולהכניס את החוטים ללא שרשורי לשם בחלק העליון יש הרבה מאוד מקום לחוטים.

לא יודע איך הדירה שלך מתוכננת אבל אני העברתי כבלים בצורה הזו לאחר שהקבלן מיהר לשים ריצוף.
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #13 

אני עשיתי הנמכה כזו ואז כבר תוספת של תאורה מפוזרת בכל החדר עם כמה אופציות להדלקה סלקטיבית, מדף סגור למקרן מגבס, נישה למסך החשמלי, החלקת קירות... צבע... יצא יפה לדעת ההנהלה.

קח בחשבון שגם אם העברת כבלים בתוך ההנמכה עדיין צריך לחצוב אליה מהרסיבר למעלה וממנה אל הרמקולים למטה. אלא אם תצמיד את הרמקולים לתקרה. וכמו שהבנתי בזמנו זה לא מומלץ.

אם יש לך מקרן אפשר לבנות לו בית קטן צמוד לתיקרה ואז הוא לא צריך להיות תלוי
למסך שלו צריך להשאיר מקום ללא הנמכה שייתפס ישירות לתיקרה כי הגבס לא יחזיק את המשקל שלו. וזה גם מסתיר חלק מהקופסא שלו.
Enjoy the Silence

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

וואלה בדיוק שכתבתי את ההודעה העלת שירטוט.
כמו שאני רואה אין לך בעיה בכלל.
1. מהקיר של הטלויזיה אתה חורץ תעלה מעל גובה הפנל לכיוון צידו השמאלי של התריס ומעביר שם צינור שרשורי.
2. מעביר כבלים בויטרינה כמו שהסברתי מקודם.
3. חורץ תעלה מצידו הימני של התריס עד לקיר האוחרי וגם בקיר האחורי ועולה עם שתי תעלות במקומות בהם אתה רוצה למקם את הרמקולים.

הערה: רמקול ימין אחורי צריך להיות בין הכיס של החלון מאחורה לקיר של הויטרינה.

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

OferL כתב:אני עשיתי הנמכה כזו ואז כבר תוספת של תאורה מפוזרת בכל החדר עם כמה אופציות להדלקה סלקטיבית, מדף סגור למקרן מגבס, נישה למסך החשמלי, החלקת קירות... צבע... יצא יפה לדעת ההנהלה.

קח בחשבון שגם אם העברת כבלים בתוך ההנמכה עדיין צריך לחצוב אליה מהרסיבר למעלה וממנה אל הרמקולים למטה. אלא אם תצמיד את הרמקולים לתקרה. וכמו שהבנתי בזמנו זה לא מומלץ.

למסך שלו צריך להשאיר מקום ללא הנמכה שייתפס ישירות לתיקרה כי הגבס לא יחזיק את המשקל שלו. וזה גם מסתיר חלק מהקופסא שלו.
...
עופר... אתה יכול להעלות תמונה שנראה איך זה ? :-)

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

firebird כתב:וואלה בדיוק שכתבתי את ההודעה העלת שירטוט.
כמו שאני רואה אין לך בעיה בכלל.
1. מהקיר של הטלויזיה אתה חורץ תעלה מעל גובה הפנל לכיוון צידו השמאלי של התריס ומעביר שם צינור שרשורי.
2. מעביר כבלים בויטרינה כמו שהסברתי מקודם.
3. חורץ תעלה מצידו הימני של התריס עד לקיר האוחרי וגם בקיר האחורי ועולה עם שתי תעלות במקומות בהם אתה רוצה למקם את הרמקולים.

הערה: רמקול ימין אחורי צריך להיות בין הכיס של החלון מאחורה לקיר של הויטרינה.
...
2 בעיות
א. ישנו חלון בקיר האחורי והכיס שלו לכיוון המרפסת שמש.
ב. איך חורצים תעלה לצינור 32מ"מ ??? זה 5 ס"מ חציבה...
ג. הויטרינה לא נכנסת לקיר , היא 2 דלתות שנפתחות לאחד הצדדים (ימין או שמאל)

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #17 

alophind כתב:
OferL כתב:אני עשיתי הנמכה כזו ואז כבר תוספת של תאורה מפוזרת בכל החדר עם כמה אופציות להדלקה סלקטיבית, מדף סגור למקרן מגבס, נישה למסך החשמלי, החלקת קירות... צבע... יצא יפה לדעת ההנהלה.

...
...
יש כאן כמה תמונות שצילמתי לפני שנה כמה ימים אחרי שנכנסו לדירה. עדיין לא מסודר...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
אני מקווה שזה נותן לך מושג איך זה נראה ביום. בלילה כמובן האפקט של התאורה מרשים הרבה יותר.ובתמונות לא רואים את כל הספוטים והגופים וזה היה גם לפני התקנת המסך והתמונות ו.... היום הייתי הולך על משהו יותר מעוצב אולי עם תאורה כלפי הקירות ולא כלפי מטה. אם אתה רוצה לראות את זה במציאות אז בכיף.
Enjoy the Silence

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אלון,

1. מכיוון שראיתי את הכיס של החלון בקיר האחורי אמרתי שרמקול ימין אחורי צריך להתמקם בין הכיס לקיר של הויטרינה. בשרטוט ניתן לראות כי הכיס אינו מגיע עד לקיר השני מה שמשאיר לך מקום להעלות עם החציבה לגובה הרצוי.

2. למה אתה צריך צינור 32 מ"מ ?צינור שרשורי 16 יעשה את העבודה ויספיק לשני כבלים (כל אחד שני גידים ) לרמקולים אתה יכול ללכת על 1.5 אבל לרמקולים אחוריים אפשר להסתפק ב0.75

3. אפילו אם זאת לא ויטרינה עם תריס חשמלי ודלתות הזזה עדיין יש שלבניות(הלבשות - החיבור בין המסגרת לקיר) שם ניתן להשחיל את החוטים.

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

OferL כתב:
alophind כתב:

...
...
יש כאן כמה תמונות שצילמתי לפני שנה כמה ימים אחרי שנכנסו לדירה. עדיין לא מסודר...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
אני מקווה שזה נותן לך מושג איך זה נראה ביום. בלילה כמובן האפקט של התאורה מרשים הרבה יותר.ובתמונות לא רואים את כל הספוטים והגופים וזה היה גם לפני התקנת המסך והתמונות ו.... היום הייתי הולך על משהו יותר מעוצב אולי עם תאורה כלפי הקירות ולא כלפי מטה. אם אתה רוצה לראות את זה במציאות אז בכיף.
...
תודה , יש מצב בשביל האישה למשהו יותר מעודכן ? עם תאורה :-)

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

firebird כתב:אלון,

1. מכיוון שראיתי את הכיס של החלון בקיר האחורי אמרתי שרמקול ימין אחורי צריך להתמקם בין הכיס לקיר של הויטרינה. בשרטוט ניתן לראות כי הכיס אינו מגיע עד לקיר השני מה שמשאיר לך מקום להעלות עם החציבה לגובה הרצוי.

2. למה אתה צריך צינור 32 מ"מ ?צינור שרשורי 16 יעשה את העבודה ויספיק לשני כבלים (כל אחד שני גידים ) לרמקולים אתה יכול ללכת על 1.5 אבל לרמקולים אחוריים אפשר להסתפק ב0.75

3. אפילו אם זאת לא ויטרינה עם תריס חשמלי ודלתות הזזה עדיין יש שלבניות(הלבשות - החיבור בין המסגרת לקיר) שם ניתן להשחיל את החוטים.
...
32 מ"מ בשביל כבל HDMI למקרן...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”