מספר שאלות בעקבות רכישת LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
mattan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

1. חיברתי את ה-יס דרך SCART והגדרתי את הממיר ל-RBG. את הוידאו חיברתי דרך קומפוזיט "פשוט". אני חייב לציין שאני פשוט לא רואה שום הבדל באיכות התמונה. משהו בחיבורים או בהגדרות לא בסדר, או שזה באמת המצב... ?

2. דרך ה-SCART הוא כותב לי באינפורמציה שמדובר בחיבור של 50Hz. דרך הקומפוזיט הוא כותב לי שמדובר בחיבור של PAL. למה ההבדל ? האם 50 הרץ זה המקסימום שיש היום ב-יס ?

3. הגדרתי דרך היס את המסך כ- 16:9, אבל אני לא רואה הבדל בתמונה. למה ?

4. כיצד מומלץ להגדיר את התמונה בטלויזיה - Full, Panorama וכו' ? האם ההגדרות משתנות לפי סוג התוכנית (למשל ערוץ 2 שלא משודר במסך רחב, לעומת ערוצי הסרטים שכן ?)

תודה לעונים.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

1. ההבדל תלוי גם באיכות התוכן, לא רק באיכות החיבור. אני מניח שתוכן של DVD בקומפוזיט הוא בערך באיכות של יס ב-SCART (לא הייתי מתפלא אם ה-DVD היה נראה יותר טוב).

2. PAL משדרת ב-50 הרץ.

3. אין לי יס, סורי.

4. אצלי, בשידורי טלויזיה, אני שם על מתיחה פנורמית. אבל שוב, אצלי אין יס אז בכלל אין מסך רחב.
Silence speaks louder than words

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

1. מוזר, ההבדל אמור להיות חד וברור. אצלי זה כך
2. ענו
3. אם הגדרת 16:9 אתה תראה מסך מלא בתוכניות שמשודרות כך. אם תגדיר מצב 4:3 אוטומטי ומעבר ל16:9 כאשר הסיגנל תואם אז המסמך יעבור בים הפורמטיםץ
עניין של העדפה. אני רואה 4:3 חוץ משידורי יס ולפעמים כדורגל כאשר השידור באיכות טובה
העם דורש..... כל מיני דברים

mattan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

sam22 כתב:1. מוזר, ההבדל אמור להיות חד וברור. אצלי זה כך
2. ענו
3. אם הגדרת 16:9 אתה תראה מסך מלא בתוכניות שמשודרות כך. אם תגדיר מצב 4:3 אוטומטי ומעבר ל16:9 כאשר הסיגנל תואם אז המסמך יעבור בים הפורמטיםץ
עניין של העדפה. אני רואה 4:3 חוץ משידורי יס ולפעמים כדורגל כאשר השידור באיכות טובה
...
לגבי 3 - לא הבנתי איך מגדירים מצב 4:3 אוטומטי. יש לי 3 אופציות: מסך רחב, 4:3 ו-letter box

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

על איזה דגם מדובר?
המצב של זיהוי אוטומטי ומעבר ל 16:9 שsam22 הזכיר ,קיים רק במסכי סוני,למיטב ידיעתי.
הגיע הזמן לחתוך רקמות

mattan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

offirs כתב:על איזה דגם מדובר?
המצב של זיהוי אוטומטי ומעבר ל 16:9 שsam22 הזכיר ,קיים רק במסכי סוני,למיטב ידיעתי.
...
שארפ 32SE1.
ראיתי שבהגדרות של "מסך רחב", הוא מעביר אוטומטית למצב FULL כאשר מדובר בשידורי מסך רחב, ובשידורים רגילים הוא עובר ל-PANORAMA.
אין לי מושג אם זה טוב או לא.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”