ירידה באיכות הצבעים לאחר מעבר ממיר סלקום לממיר מאסטר בוקס החדש- טלויזיית QLED

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
henalon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום וברכה
קרה לי אתמול מקרה מוזר ואשמח לקבל עזרה בנושא.
במשך תקופה ארוכה השתמשתי בממיר הרגיל של סלקום TV. לאחרונה קניתי טלויזיית סמסונג 82" QLED
ואיכות הצפייה הייתה מצויינת בשידורי הטלויזיה, בדגש על הצבעים החיים (לצורך המחשה- דשא "ירוק מאוד"). הטלויזיה הייתה תמיד מכויילת על מצב "טבעי" וראו בה מצויין.

בגלל קניית הטלויזייה (4K) אתמול אספתי ממיר MASTER BOX 4K של סלקום (אנדרואיד TV)
מהרגע שהתקנתי אותו- הרגשתי שאיכות הצפייה השתנתה, התמונה נהייתה יותר אפורה, הצבעים לא היו עשירים כמו שהם היו בממיר הקודם.
לצורך המחשה- הייתי צריך להעביר את הטלויזיה למצב "דינמי" כדי להרגיש את הצבעים שהיו במצב "טבעי". לדעתי זה ממש לא תקין. התקשרתי למוקד התמיכה והם לא יכלו לסייע לי. ניסיתי לשחק עם ההגדרות תמונה של הסטרימר עצמו, בדקתי את הרזולוציה, ולא הצלחתי להגיע לאיכות התמונה שהייתה לפני.

יתרה מזאת, במעבר לערוץ 4K יש רינדור מעצבן ולוקח לפחות חצי דקה עד שהרזולוציה של 4K מתקבלת, הבנתי שזה טבעי וככה זה בממיר/סטרימר שלהם (גלישה מצויינת של 60 מגה ב CAT5).

האם מישהו נתקל בתופעה הזאת?
האם זאת תופעה מוכרת וידועה בסטרימרים לעומת הממיר הרגיל של סלקום או של חברה אחרת?
והאם מישהו יודע מה אפשר לעשות על מנת לחזור לאיכות התמונה שהייתה לפני ? חשוב לציין הדגש הוא על צבעים. גם במצב דינמי לא הגעתי לתמונה עשירה בצבעים כמו שהייתה לפני.

תואם לי טכנאי למחר בבוקר שבמקרה הכי גרוע ישנמך אותי לממיר הישן בלית ברירה, מאוכזב מאוד.
אודה לעזרה שלכם תודה רבה

muataz
טרול
טרול
תגובות: 953
שם מלא: muataz
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #2 

מדובר בתכנים של HDR 4K או בכל תוכן (ערוצים ליניאריים, 1080P וכו)?
אה, כתבת שידורי טלויזיה..

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

יש להם אפליקציה בחנות של סמסונג? הייתי מנסה ישירות מהטלויזיה.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”