שלום,
אני נכנס לדירה בשעה טובה ורוצה להתחיל לעבוד על נושא האודיו בחלל הסלון
נתונים:
גודל הסלון הוא כ 32 מ"ר,
טלוויזיה 65C8,
והתקציב לאודיו הוא כ1500 ש"ח, ניתן למתוח עד 1800
הציפיות שלי די פשוטות:
1. פיתרון סאונד יותר טוב מהמובנה בטלוויזיה (סרטים)
2. למלא את החלל בסאונד בצורה טובה דרך הטלפון\טלוויזיה, בין אם חוטית או אלחוטית, לשירים
סט אפ:
יש הכנה (שרוול) בקיר ל 2 רמקולים בצידי הטלוויזיה, יציאת החוט מאחורי הטללויזיה והרמקולים מעליה
יש הכנה (שרוול) בתקרה לרמקול נוסף - אך יציאת החוט היא בארון החשמל, אז אני מניח שהוא צריך להיות אלחוטי
אני מקבל גם תצורה של 2 מערכות נפרדות, אם זה עדיף
[img2=486x400]https://i.ibb.co/wYvjqpK/ka10.png[/img2]
אני לא אודיופיל, אבל בפעם הראשונה שלבשתי אוזניות סנהאייזר מומנטום באמת הרגשתי את ההבדל וחייכתי כמו אדיוט כששמעתי את אותם שירים שהייתי שומע לפני זה באוזניות גנריות. ההבדל היה אדיר.
אם התמורה לתקציב שלי היא נמוכה, והשיפור זניח, גם זאת תשובה, ואולי אוותר לבנתיים
אשמח להכוונתכם.
התייעצות לשמע בדירה
-
Evydr
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
משום מה אתה כותב כאילו שאודיופיל זה אחד שחולה על ציוד. ממש לא. אודיופיל זה אחד שהתחביב שלו זה להקשיב למוזיקה.
בכל מקרה, בהתאם לדרישות שלך ולתקציב אני חושב שהטוב ביותר במקרה שלך זה להתמקד על סאונדבר.
בכל מקרה, בהתאם לדרישות שלך ולתקציב אני חושב שהטוב ביותר במקרה שלך זה להתמקד על סאונדבר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Evydr
-
- חבר פעיל

·Catskinner כתב:משום מה אתה כותב כאילו שאודיופיל זה אחד שחולה על ציוד. ממש לא. אודיופיל זה אחד שהתחביב שלו זה להקשיב למוזיקה.
בכל מקרה, בהתאם לדרישות שלך ולתקציב אני חושב שהטוב ביותר במקרה שלך זה להתמקד על סאונדבר....
עד כמה שאני יודע, אודיופיל יודע להבחין בניואנסים הקטנים בסאונד, בין אם זה מוזיקה או לא
או זה מה שהתכוונתי, בכל אופן
האם יש המלצה לסאונדבר ספציפי?
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

@Evydr
·זו טעות להשוות בין יכולת להעדפה. אמא שלי למשל היא בעלת שמיעה אבסולוטית אבל התחביב שלה זה לא מוזיקה והיא לא תשקיע שקל מעבר לאוזניות לטלביזיה הכי פשוטות שיש. זה פשוט לא מעניין אותה. אתה ואני נמצאים כאן כי אנחנו לא כמוה.
נכון שיש סוג מסויים של אנשים שהחליטו שאפשר להיות אודיופיל רק אם עונים על כמה קריטרניונים שעליהם הם החליטו ואותם הם קבעו על דעת עצמם אבל תעזוב אותם. אלו אנשים שאתה לא רוצה בחברתם גם בלי קשר למוזיקה.
סאונדברים זו לא המומחיות שלי, למרות שזה התחום שבו יש הכי הרבה השקעה במוצרים בשנים האחרונות. הייתי ממליץ לך על הבסיס של SONOS המאפשר להוסיף אליו בהמשך רמקולים אלחוטיים נוספים, מה שמאפשר המון גמישות ויכולות עתידיות אבל זה (א) הרבה מעבר לתקציב שקבעת ו(ב) בטוח שיש היום דברים דומים ולא פחות טובים שקרובים יוטר לתקציב שקבעת.
הסתכלת אולי בלוחות או ביד2?
·זו טעות להשוות בין יכולת להעדפה. אמא שלי למשל היא בעלת שמיעה אבסולוטית אבל התחביב שלה זה לא מוזיקה והיא לא תשקיע שקל מעבר לאוזניות לטלביזיה הכי פשוטות שיש. זה פשוט לא מעניין אותה. אתה ואני נמצאים כאן כי אנחנו לא כמוה.
נכון שיש סוג מסויים של אנשים שהחליטו שאפשר להיות אודיופיל רק אם עונים על כמה קריטרניונים שעליהם הם החליטו ואותם הם קבעו על דעת עצמם אבל תעזוב אותם. אלו אנשים שאתה לא רוצה בחברתם גם בלי קשר למוזיקה.
סאונדברים זו לא המומחיות שלי, למרות שזה התחום שבו יש הכי הרבה השקעה במוצרים בשנים האחרונות. הייתי ממליץ לך על הבסיס של SONOS המאפשר להוסיף אליו בהמשך רמקולים אלחוטיים נוספים, מה שמאפשר המון גמישות ויכולות עתידיות אבל זה (א) הרבה מעבר לתקציב שקבעת ו(ב) בטוח שיש היום דברים דומים ולא פחות טובים שקרובים יוטר לתקציב שקבעת.
הסתכלת אולי בלוחות או ביד2?
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8265
אני חושב שהתקציב הזה בלשון המעטה לא מספיק לשום דבר נורמלי במיוחד בהתחשב בגודל הסלון.
כלומר, למשל אלו ישפרו מהותית את השמע מהטלוויזיה ליד הטלוויזיה, אבל לא יותר מזה.
https://ksp.co.il/index.php?uin=55304&s ... ch=edifier
כלומר, למשל אלו ישפרו מהותית את השמע מהטלוויזיה ליד הטלוויזיה, אבל לא יותר מזה.
https://ksp.co.il/index.php?uin=55304&s ... ch=edifier
-
Evydr
-
- חבר פעיל

·Catskinner כתב:@Evydr
הסתכלת אולי בלוחות או ביד2?...
לא התכוונתי לפגוע, חלילה. מקבל מה שאתה אומר
SONOS שהזכרת באמת נראה טוב, ומצאתי מס' עסקאות באמאזון של סאונד בר וזוג PLAY ONE ב - 2100 ש"ח, ותמיד אוכל באמת להוסיף עוד, וזה אלחוטי אז בכלל SOLD
רק הסאב מאוד יקר וכנראה יהייה החלק האחרון לצערי
האם יש איזה שהוא סטאפ ממולץ? האם כל הרמקולים עובדים עם כולם?
יש PLAY 1, PLAY 3, PLAY 5, ולהם יש GEN 1 GEN 2 ואני קצת מבולבל
מדובר פשוט ב SONOS BEAM + 4 SONOS PLAY ONE + SONOS SUB וזה מה שנקרא 5.1? או שאני לא בכיוון
אם לא, מה מומלץ? אם זה לא המקום הנכון, האם תוכל להפנות אותי?
תודה על העזרה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

לא נפגעתי באמת ואני מבין שכל תחום האודיו זה משהו מאוד מסובך ומפחיד למי שרוצה לקנות מערכת ראשונה ולא רוצה לצאת פראייר.
בעקרון החלוקה לדור ראשון ולדור שני תקפה רק ל ONE ובספק אם זה רלוונטי עבורך. הדור הראשון נקרא PLAY:One ובדור השני החליטו לאפשר בחירה בין רמקול שיש לו Google Assistant ו Alexa מובנה (ה One) לבין אחד שאין לו (ה One SL) שבעצם מקביל כמעט לחלוטין ל PLAY:One.
בשביל מערכת קולנוע ביתית קומפקטית המבוססת על SONOS אתה מתחיל מיחידת החזית שיכולה להיות ה BEAM המתאים יותר כפתרון יחיד לחדרים קטנים, ה Playbar אם רוצים להתקין על הקיר או ה Playbase אם רוצים להתקין תחת הטלביזיה. בשלב זה יש לך כבר מערכת אלחוטית היכולה לשפר בהרבה את השמע לעומת הרמקולים של הטלביזיה וגם לתת טעימה קטנה של אודיו רב ערוצי.
יחידת החזית משמשת כערוץ סנטר ורמקולי שמאל וימין קדמיים כך שמספיק להוסיף זוג רמקולים אחוריים לקבלת 5 ערוצים ולהוסיף עוד סאב אם רוצים 5.1 מלא. לא חייבים לקנות הכל בבת אחת..
הרמקולים הנוספים האחוריים יכולים להיות PLAY:One מהדור הקודם, One SL מהדור החדש או One אם רוצים גם Alexa ו Google.
אם רוצים להשתולל אפשר גם להפוך את יחידת החזית לערוץ סנטר בלבד ולהוסיף עוד שני רמקולים קדמיים ואז עדיף שאלו יהיו Play:5 כי אם כבר אז כבר עד הסוף. לשיקולך ובהתאם לעובי הארנק שלך.
יש לך כמה קונפיגורציות לדוגמא כאן: https://www.sonos.com/en/products/wireless-home-theater
בעקרון החלוקה לדור ראשון ולדור שני תקפה רק ל ONE ובספק אם זה רלוונטי עבורך. הדור הראשון נקרא PLAY:One ובדור השני החליטו לאפשר בחירה בין רמקול שיש לו Google Assistant ו Alexa מובנה (ה One) לבין אחד שאין לו (ה One SL) שבעצם מקביל כמעט לחלוטין ל PLAY:One.
בשביל מערכת קולנוע ביתית קומפקטית המבוססת על SONOS אתה מתחיל מיחידת החזית שיכולה להיות ה BEAM המתאים יותר כפתרון יחיד לחדרים קטנים, ה Playbar אם רוצים להתקין על הקיר או ה Playbase אם רוצים להתקין תחת הטלביזיה. בשלב זה יש לך כבר מערכת אלחוטית היכולה לשפר בהרבה את השמע לעומת הרמקולים של הטלביזיה וגם לתת טעימה קטנה של אודיו רב ערוצי.
יחידת החזית משמשת כערוץ סנטר ורמקולי שמאל וימין קדמיים כך שמספיק להוסיף זוג רמקולים אחוריים לקבלת 5 ערוצים ולהוסיף עוד סאב אם רוצים 5.1 מלא. לא חייבים לקנות הכל בבת אחת..
הרמקולים הנוספים האחוריים יכולים להיות PLAY:One מהדור הקודם, One SL מהדור החדש או One אם רוצים גם Alexa ו Google.
אם רוצים להשתולל אפשר גם להפוך את יחידת החזית לערוץ סנטר בלבד ולהוסיף עוד שני רמקולים קדמיים ואז עדיף שאלו יהיו Play:5 כי אם כבר אז כבר עד הסוף. לשיקולך ובהתאם לעובי הארנק שלך.
יש לך כמה קונפיגורציות לדוגמא כאן: https://www.sonos.com/en/products/wireless-home-theater
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.