ירידה באיכות הסרטים בסטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
tlv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
הצטרף: אפריל 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
יש לי סטרימר MINIX NEO U1 ועד לא מזמן צפיתי באמצעותו בסרטים בטלויזית פלאזמה "42 של פנסוניק. עכשיו השתדרגתי לטלוויזית 4K OLED של LG דגם C9 ונדהמתי מההבדל באיכות הצפיה בין חיבור ההארד דיסק ישירות לטלוויזיה לבין חיבור לסטרימר וצפיה באמצעות אפליקצית קודי. למרות שההגדרות בטלוויזיה זהות לחלוטין, האיכות בחיבור הישיר עם USB עולה לאין שיעור על צפיה באמצעות הסטרימר ולא ברור לי מדוע. אותו קובץ נראה נהדר בחיבור הישיר ומאוד בינוני בסטרימר. בסרט ספקטר למשל, הצבעים חיוורים דרך הסטרימר וחיים מאוד דרך ה USB. הגדרות התצוגה (קולנוע) זהות לחלוטין בשני החיבורים. במיניקס הרזולוציה היא 4K-2K 60H שזה המקסימום. הטלויזיה עצמה היא 120H אבל אני לא חושב שזה מה שעושה את ההבדל.
כעקרון, אני מעדיף לצפות דרך הקודי בגלל התצוגה היפה והמידע הרב על כל סרט, מה שאין בחיבור הישיר לטלויזיה.
למישהו יש רעיון ממה נובע ההבדל באיכות והאם ניתן לשפר את הצפיה בסטרימר?
תודה

muataz
טרול
טרול
תגובות: 953
הצטרף: אוקטובר 2010
שם מלא: muataz
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #2 

@tlv
לפי מה שאתה מתאר אז HDR לא מופעל מהסטרימר לטלויזיה.

מחיפוש מהיר נראה שבסטרימר הזה אין תמיכה בHDR:
https://theminixforum.com/index.php?thr ... 4/post-960

האם הסרט שאתה מנסה לנגן הוא 4K HDR? נסה עם 1080 רגיל ואני מניח שאז יראה תקין.

tlv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
הצטרף: אפריל 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

@muataz
·אכן הסרט הוא HDR ויתכן וזה עושה את ההבדל. יש סטרימרים שתומכים ב HDR במחיר סביר?

muataz
טרול
טרול
תגובות: 953
הצטרף: אוקטובר 2010
שם מלא: muataz
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #4 

@tlv
אם כך אז אי תמיכה בHDR זו בוודאות הבעיה. בלי העברה של הנתונים המתאימים הוידאו יראה כאילו כיבסו אותו עם חצץ כמה פעמים.
יש אין סוף סטרימרים במחירים ויכולות משתנים. תלוי מאוד בצרכים שלך (מחיר, אפליקציות, מערכת הפעלה אודיו רב ערוצי ועוד). תעבור בפורום כאן ותמצא הרבה שרשורים שעוסקים בפופולאריים ביותר.
אתה גם תמיד יכול לנסות קודם את האופציות החינמיות: USB לתוך הטלויזיה או אפליקצית PLEX בLG שתזרים לך ממקור חיצוני (מחשב, NAS, GOOGLE DRIVE), גם איתה יש לא מעט מגבלות אבל אולי לא יפריעו לך.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”