בחירת מקרן
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אי אפשר להכריז על מנצח חד משמעית מבין שניהם. למיצובישי למרות איכות התמונה אשר ככל הנראה יותר טובה יש חוסר בגמישות התקנה, דבר שיכל להיות מאד מתסכל (מנסיון...)noam23 כתב:במידה ואינך רגיש לתופעות ה DLP, המנצח הוא HC1100, ללא ספק....
ההתקנה לא מסובכת, היא פשוטה.
הבעיה היחידה היא שע"מ שה HC1100 יקרין תמונה בגודל שאתה רוצה, במקום על הקיר שאתה רוצה, המקרן ידרוש בתקיפות להיות במקום מסוים מאוד, ולא בשום מקום אחר. לפעמים זה יהיה על רהיט, לפעמים זה יהיה במקום רהיט, ולפעמים תאלץ לשבור עבורו קיר, כי החדר לא גדול מספיק והוא דורש מרחק הקרנה גדול יותר ע"מ לספק את גודל התמונה המבוקש.
אם אתה קונה מקרן LCD לעומת זאת, המקרן לא יבוא אליך בדרישות לגבי המיקום שלו, אלא יציית בכניעה כמעט לכל מקום שתשים אותו, זאת בעזרת שתי תכונות אשר נמצאות בו בצורה נדיבה - Zoom ו Lens Shift. עם זאת, מדובר בעסקה עם השטן - התשלום הוא באיכות התמונה.
הבעיה היחידה היא שע"מ שה HC1100 יקרין תמונה בגודל שאתה רוצה, במקום על הקיר שאתה רוצה, המקרן ידרוש בתקיפות להיות במקום מסוים מאוד, ולא בשום מקום אחר. לפעמים זה יהיה על רהיט, לפעמים זה יהיה במקום רהיט, ולפעמים תאלץ לשבור עבורו קיר, כי החדר לא גדול מספיק והוא דורש מרחק הקרנה גדול יותר ע"מ לספק את גודל התמונה המבוקש.
אם אתה קונה מקרן LCD לעומת זאת, המקרן לא יבוא אליך בדרישות לגבי המיקום שלו, אלא יציית בכניעה כמעט לכל מקום שתשים אותו, זאת בעזרת שתי תכונות אשר נמצאות בו בצורה נדיבה - Zoom ו Lens Shift. עם זאת, מדובר בעסקה עם השטן - התשלום הוא באיכות התמונה.
למעבד התמונה אין כל קשר להבדל באיכות התמונה בין מקרן DLP ל LCD. ההבדל בניהם נובע מכך שמדובר בשתי טכנולוגיות הצגה שונות לחלוטין, הבונות את התמונה בצורה פיזיקאלית שונה לחלוטין (אחת מעבירה את האור דרך פנל LCD, והשניה מאירה על פנל בן מאות אלפי מראות קטנות, אשר יכולות להסיט את האור לכיוון עדשת המקרן, או לכיוון איזור סופג).
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא מסובכת בכלל.princeko כתב:האם ההתקנה כזו מסובכת ששווה לותר עליו ?...
מדובר בהתקנה על התקרה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
היום במקרה ראיתי את שני המקרנים בפעולה ולא ראיתי כזה הבדל גדול באיכות התמונה
לפי דעתי התמונה בסניו יפה וחדה מאוד ובעלת קונטרסט גבוה
אני בכל אופן נוטה ללכת על LCD (אין לי כוונה להביא את כל המשפחה ולצפות בסרט כדי לבדוק אם מישהו לא רגיש ל DLP
)
לפי דעתי התמונה בסניו יפה וחדה מאוד ובעלת קונטרסט גבוה
אני בכל אופן נוטה ללכת על LCD (אין לי כוונה להביא את כל המשפחה ולצפות בסרט כדי לבדוק אם מישהו לא רגיש ל DLP
....