IMS Barista pro - כמות הקפה בסלסלה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

היי,
לא מזמן קניתי את הסלסלה לאור הביקורות החיוביות, ולפי האתר של TORR בחרתי בדגם שהבנתי שאמור להיות 14g (24mm).
בפועל, כדי להוציא שוטים סבירים עם עוגיה יבשה, אני צריך למלא בסלסלה קרוב ל18 גרם.
ברור לי שזה גם פקטור של טחינה ודחיסה, אבל באופן כללי גם 16 גרם מרגיש (ונראה בעין) כמו כמות מועטה מידי.
זה גם מסתדר לי עם הגרף הזה: https://www.home-barista.com/forums/use ... stapro.jpg

יש פה במקרה עוד אנשים עם אותה הסלסלה שמקבלים תוצאות דומות?

thedoctor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

כן - זה הגיוני. אני קניתי את גירסת ה-26ממ אחרי התייעצות איתם כי הם טענו שזאת הגירסה ל-18גרם וזה מה שרציתי. בפועל אי אפשר להוציא איתה שוט נורמאלי (וגם זה קשה) עם פחות מ-20-22גרם קפה. אז הפרופורציה סבירה.
מהתקשורת איתם לא הצלחתי להבין לפי מה הם קבעו את הנתונים באתר שלהם. ב-PDF של IMS שמצאתי בזמנו (לינק ל-PDF פה) גם רשום שה-24ממ זה ל-16-18 וה-26ממ זה ל-20-22 (אאל"ט), וגם אצל כל הוונדורים האחרים באיביי ובשאר האינטרנט זה רשום ככה.

הם מתעקשים התעקשות מעצבנת (ניסיתי לתקשר איתם בנושא - אין עם מי לדבר בגדול) והפורום יד שניה מלא באנשים שקנו את הפילטר הלא נכון לכמות הלא נכונה ומחפשים להיפטר ממנו.

Vladihahalevin
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

כן, צריך להכניס בהם הרבה יותר משרשום
אני עם ה20 שם 24

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #4 

לי היתה את ה 26 ממ שנרכשה כי חשבתי שאכן זו הסלסלה ל 18 גרם ( לפי התיאור שלהם באתר )
בפועל היה צריך לפחות 20 גרם כדי להוציא שוט טוב, התכתבתי איתם ולטענתם גם עם 17 גרם אפשר להוציא שוטים טובים מה 26 ממ , תלוי בטחינה..
לי זה לא כל כך הלך...

עכשיו אני עם ה 24 ממ ומכין 18 גרם למרות שזו סלסלה של 14 גרם לפי התיאור אצלם באתר
שחר

idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

טוב, אז אין ברירה..
לנסות למכור את ה-14 ולקנות במקום את ה-12...
תודה.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #6 

אם משווים למימדים של VST אז אכן 24mm/12g ב IMS מתאימה ל 18g של VST.
ה 22mm/12g ב IMS מקבילה ל 15g ב VST.

אבל, אי אפשר להשוות את הסלסלאות מבחינת המימדים בלבד כי יש הבדלים נוספים, עליהם הסברתי בצורה מפורטת מאד, שמשפיעים על הזרימה בהינתן אותה כמות קפה.
בזמנו אני זוכר שהסתדרתי עם ה IMS 14g עם 15גרם טחון ודרגת הטחינה הייתה זהה ל VST/Strada 14g, שגם בה השתמשתי ב 15 גרם.

@idoleff, עוגיה יבשה הוא לא מדד לשוט טוב.
זה מיתוס שהשתרש לו עם השנים ואין לו שום ביסוס.
זרימה, זמן שוט, יחס חליטה תקינים והכי חשוב טעם: הם קריטריונים שמעידים האם שוט מוצלח או לא.

idoleff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ממה שאני מרגיש ביחס לסלסלה המקורית של הסילביה, טחינה וכמות דומה (15g) הביאו לזרימה מהירה וקפה מימי ב-IMS.
יכול להיות שזה עדיין עניין של כיוונון, אבל כרגע, על 16g ההרגשה היא שהעוגיה יוצאת מימית ומתפרקת (בנוסף למה שציינתי קודם).
על 17.5-18 גרם התוצאות כבר טובות יותר.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”