מעבר מ-Eureka Specialita ל-Niche Zero - ישפר את טעם האספרסו?
אהלן חברים,
ברשותי מכונת Profitec Pro 700 ומטחנת Eureka Mignon Specialita, אני שותה לרוב אספרסו.
אני קונה לרוב קפה מגלעד או קפה מבתי קליה בתל אביב.
המטחנה שקטה והכל, אבל אני לא בטוח (אולי פסיכולוגית?) שכל פעם התוצאות בכוס דומות, למרות שהפרמטרים לא משתנים.
האם לדעתם שווה להחליף את המטחנה בניש זירו? האם אני צפוי להרגיש שיפור בטעמים?
בתודה,
אופיר
ברשותי מכונת Profitec Pro 700 ומטחנת Eureka Mignon Specialita, אני שותה לרוב אספרסו.
אני קונה לרוב קפה מגלעד או קפה מבתי קליה בתל אביב.
המטחנה שקטה והכל, אבל אני לא בטוח (אולי פסיכולוגית?) שכל פעם התוצאות בכוס דומות, למרות שהפרמטרים לא משתנים.
האם לדעתם שווה להחליף את המטחנה בניש זירו? האם אני צפוי להרגיש שיפור בטעמים?
בתודה,
אופיר
@ofir87
·
יכול להיות שכן, אבל לפני שאתה רץ לקנות תהיה בטוח שאתה משתמש כל פעם בקפה טרי (ז"א מוציא 2-3 גרם מהמטחנה ורק אז טוחן לידית). מסיון שלי לפחות, חוסר עקביות (שלא נובע מאופן הכנה, כמ טחינה, דחיסה, טמפ') ) יכול להגיע מקפה ישן שאגור במטחנה וחשוב שתפסול את זה קודם.
אחרי שתהיה יציב עם השוטים שלך, תשדרג לניש ותשפר אותם עוד יותר
·
יכול להיות שכן, אבל לפני שאתה רץ לקנות תהיה בטוח שאתה משתמש כל פעם בקפה טרי (ז"א מוציא 2-3 גרם מהמטחנה ורק אז טוחן לידית). מסיון שלי לפחות, חוסר עקביות (שלא נובע מאופן הכנה, כמ טחינה, דחיסה, טמפ') ) יכול להגיע מקפה ישן שאגור במטחנה וחשוב שתפסול את זה קודם.
אחרי שתהיה יציב עם השוטים שלך, תשדרג לניש ותשפר אותם עוד יותר
כל מה שכתבו לפני נכון, לפני שקניתי את הניש בדקתי לגבי היוריקה (הייתה במבצע מאמזון) והבנתי מיוטיוב והום בריסטה שהאגירה שלה נמוכה יחסית (באזור ה-1 גרם). לא אפסית כמו של הניש (גם הניש כנראה לא אפס עגול, אבל מדובר באיזור ה-0.2-0.4גרם כנראה) אבל מספיק נמוכה בשביל ש-purge קצר יפתור.
בעיניי העניין המרכזי פה הוא דווקא המעבר בין להבים שטוחים ללהבים קוניים. ושינוי משמעותי בקוטר הלהב ומהירות המנוע. לא הייתי מודע לעומק ההבדל הזה לפני שחיפשתי מטחנה להחליף את הקודמת שמתה לי. ניסיתי את ה-K3 וכמה של צ'יאדו, כולן עם להבים שטוחים ורק אחרי שניסיתי כמה עם להבים קוניים יותר גדולים (הייתי לי קונית קטנה), הבנתי את ההבדל. דברים אחרים מודגשים ומקבלים בסוף טעם די שונה.
אגב - בהנחה שלא המטחנה היא הבעייתית, יכול להיות שחוסר החזרתיות נובע מהקפה - למשל, גלעד נגיד שולח קפה טרי מאוד, אז אם אתה ישר משתמש בו יהיה הבדל משמעותי מאוד לאורך שבוע. או מהטכניקה שלך (בלי להעליב כמובן)?
בעיניי העניין המרכזי פה הוא דווקא המעבר בין להבים שטוחים ללהבים קוניים. ושינוי משמעותי בקוטר הלהב ומהירות המנוע. לא הייתי מודע לעומק ההבדל הזה לפני שחיפשתי מטחנה להחליף את הקודמת שמתה לי. ניסיתי את ה-K3 וכמה של צ'יאדו, כולן עם להבים שטוחים ורק אחרי שניסיתי כמה עם להבים קוניים יותר גדולים (הייתי לי קונית קטנה), הבנתי את ההבדל. דברים אחרים מודגשים ומקבלים בסוף טעם די שונה.
אגב - בהנחה שלא המטחנה היא הבעייתית, יכול להיות שחוסר החזרתיות נובע מהקפה - למשל, גלעד נגיד שולח קפה טרי מאוד, אז אם אתה ישר משתמש בו יהיה הבדל משמעותי מאוד לאורך שבוע. או מהטכניקה שלך (בלי להעליב כמובן)?
תודה על התגובות חברים.
אז ככה...
1. אני מפעיל את המטחנה על ״בליינד״ כדי שתירק את מה שנשאר מהפעם הקודמת. לא מדובר בשאריות קפה לא טרי.
2. אני מוודא שהכל ״מבוקר״ - שוקל, מיישר עם Leveler tool ודוחס אותו אופן. המכונה עם PID והטמפ׳ מבוקרת.
בכנות, ובלי להעליב את המקצוע, אין פה יותררר מידייי פרמטרים לשלוט בהם כדי לפקשש (אם אתה מבין מה אתה עושה ועם איזה קפה אתה מתעסק).
לכן אני חוזר ושואל - האם שדרוג לניש ישפר את האספרסו? לרמה שווה לספוג את ההבדל?
מה שאני לא יודע אם תקין, וזה קורה אצלי ונראה גם בסרטונים של המכונה באינטרנט, זה ש מטחנה מוציאה קפה פחות fluffy ויותר קלאמפ פה ושם. ועובי הטחינה בסדר, בחיי...אספרסו היה זורם לאט/סופר מרוכז אם זו היתה היית טחינה דקה מידי.
שוב תודה,
אופיר
אז ככה...
1. אני מפעיל את המטחנה על ״בליינד״ כדי שתירק את מה שנשאר מהפעם הקודמת. לא מדובר בשאריות קפה לא טרי.
2. אני מוודא שהכל ״מבוקר״ - שוקל, מיישר עם Leveler tool ודוחס אותו אופן. המכונה עם PID והטמפ׳ מבוקרת.
בכנות, ובלי להעליב את המקצוע, אין פה יותררר מידייי פרמטרים לשלוט בהם כדי לפקשש (אם אתה מבין מה אתה עושה ועם איזה קפה אתה מתעסק).
מה שאני לא יודע אם תקין, וזה קורה אצלי ונראה גם בסרטונים של המכונה באינטרנט, זה ש מטחנה מוציאה קפה פחות fluffy ויותר קלאמפ פה ושם. ועובי הטחינה בסדר, בחיי...אספרסו היה זורם לאט/סופר מרוכז אם זו היתה היית טחינה דקה מידי.
שוב תודה,
אופיר
זה שאתה מפעיל את המטחנה על "בליינד" לא מוציא את השאריות שתקועות בתעלות מאחורי הלהבים ובדרך למשפך.
הקפה הישן שתקוע שם מתערבב עם קפה חדש שאתה טוחן.
אם אתה רוצה לנטרל את ההשפעה אתה צריך לטחון ולזרוק לפח כ 10 גרם קפה לפני שאתה מכין מנה ראשונה לאחר זמן מה.
הקפה הישן שתקוע שם מתערבב עם קפה חדש שאתה טוחן.
אם אתה רוצה לנטרל את ההשפעה אתה צריך לטחון ולזרוק לפח כ 10 גרם קפה לפני שאתה מכין מנה ראשונה לאחר זמן מה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
זו בדיוק הבעיה. הפעלה על "בליינד" לא מרוקנת את המטחנה. נשארת שם אגירה (ברוב המטחנות לפחות 2 גרם) שיוצאת רק כשיש קפה נוסף שממש נטחן.ofir87 כתב: 1. אני מפעיל את המטחנה על ״בליינד״ כדי שתירק את מה שנשאר מהפעם הקודמת. לא מדובר בשאריות קפה לא טרי....
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
·ofir87 כתב:תודה על התגובות חברים.
אז ככה...
שוב תודה,
אופיר...
הייתי אומר שאם אתה לא שותה קליות בהירות ו/או עובר לאיזה מכונת מנוף רצינית, אז לא חושב שהמעבר יהיה כדאי.
תתחיל בלהגיד מה מפריע/חסר לך, מה היית רוצה לשפר?
מעבר לזה על האגירה כבר הסבירו לך.
ד"א, האירוניה בהקשר לחוסר מודעות לאגירה ומה שאמרת על כמות הפרמטרים היא מצחיקה בעיניי.
clumping, או כמו שאוהבים לקרוא לו בפורום: גיוש, בדרך כלל נובע מחשמל סטטי ומושפע מדרגת הטחינה ותנאי הסביבה, בעיקר לחות.
יובש (שאופייני בחורף) מעודד חשמל סטטי שגורם להתגבשות של הקפה הטחון, במיוחד אם הטחינה היא דקה.
בניש הבעיה הזאת לא קיימת, מעל שנה וחצי של שימוש ואף פעם לא היה לי גיוש כלשהו, הטחינה תמיד אוורירית גם בטחינות ממש דקות
חלק מזה הוא בזכות המבנה עצמו של המטחנה וחלק גדול מהטחינה לכוסית, זה שובר את הגושים.
- boren
-
- חבר מביא חבר

כנ"ל גם ב-Sette 270Wi. לאחר שימוש של שנה אני יכול לומר שלא משנה איזה קפה אני טוחן ומתי, פשוט אין גושים.The-Fox כתב: בניש הבעיה הזאת לא קיימת, מעל שנה וחצי של שימוש ואף פעם לא היה לי גיוש כלשהו, הטחינה תמיד אוורירית גם בטחינות ממש דקות...
חברים - אני מבין את מה שאמרתם על אגירה.
בחיי. בחיי אימי. בחיי השכנות שמדברות נגוע.
אבל מה לעשות שזו לא הבעיה? ושאני דואג להעיף קפה שנאגר ולא משתמש בו? ומוודא שלסלסלה נכנס קפה טרי (גם קצת רואים הבדל בצבע בין טרי לכזה שפחות)
סרטון+טביעות אצבע יעשו את שלהם כדי להוכיח?
אירונה+פופקורן תמיד על חשבוני....
עכשיו כשהתקדמנו מנושא זה, תהיתי אם הגיוש אותו הזכרת יכול להשפיע על טעם הקפה?
(למרות שהקפה ״משוטח״ אחר כך בין כה וכה)
אופיר
בחיי. בחיי אימי. בחיי השכנות שמדברות נגוע.
אבל מה לעשות שזו לא הבעיה? ושאני דואג להעיף קפה שנאגר ולא משתמש בו? ומוודא שלסלסלה נכנס קפה טרי (גם קצת רואים הבדל בצבע בין טרי לכזה שפחות)
סרטון+טביעות אצבע יעשו את שלהם כדי להוכיח?
אירונה+פופקורן תמיד על חשבוני....
עכשיו כשהתקדמנו מנושא זה, תהיתי אם הגיוש אותו הזכרת יכול להשפיע על טעם הקפה?
(למרות שהקפה ״משוטח״ אחר כך בין כה וכה)
אופיר
- boren
-
- חבר מביא חבר

@ofir87 - התגובות שלנו היו בגלל התיאור הזה:
לגבי הגושים, לא הייתי מהמר שאם אתה לא מרוצה מהתוצאות זו הסיבה. אולי מישהו מבעלי הניש יוכל לבקר אותך עם המטחנה שלו ולבודד את הנושא הזה
פשוט חסר שם שלב טחינה של כמה גרמים לפח אחרי שהמטחנה עמדה. אם לא מדובר בשוט הראשון של היום (או בשוט אחרי המתנה של כמה שעות) אז כמובן שאין בזה צורך.1. אני מפעיל את המטחנה על ״בליינד״ כדי שתירק את מה שנשאר מהפעם הקודמת. לא מדובר בשאריות קפה לא טרי.
2. אני מוודא שהכל ״מבוקר״ - שוקל, מיישר עם Leveler tool ודוחס אותו אופן. המכונה עם PID והטמפ׳ מבוקרת....
לגבי הגושים, לא הייתי מהמר שאם אתה לא מרוצה מהתוצאות זו הסיבה. אולי מישהו מבעלי הניש יוכל לבקר אותך עם המטחנה שלו ולבודד את הנושא הזה
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
אני חושב שהתשובה היא....שכנראה השינוי במטחנה לא יעשה שינוי.
וגם אחרי עשור, אף פעם הקפה אצלי לא בדיוק אותו דבר.
ולא יעזור שבראש יש PID, ושהחלפתי מטחנות, ושיש, אין אגירה ו...
אז נכון לא עובד ב single dosing מאמין שזה היה משפר.
אבל תמיד יש את טריות הפולים, ומתי שלפתי אותם מהשקית, והטמפרטורה במטבח, והלחות בין הקיץ לחורף ובכלל....מספיק דברים שיעשו שינוי ואני לא יודע לתקן אותם...
וגם אחרי עשור, אף פעם הקפה אצלי לא בדיוק אותו דבר.
ולא יעזור שבראש יש PID, ושהחלפתי מטחנות, ושיש, אין אגירה ו...
אז נכון לא עובד ב single dosing מאמין שזה היה משפר.
אבל תמיד יש את טריות הפולים, ומתי שלפתי אותם מהשקית, והטמפרטורה במטבח, והלחות בין הקיץ לחורף ובכלל....מספיק דברים שיעשו שינוי ואני לא יודע לתקן אותם...
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ