זליגת אור/עננות בטלוויזיה חדשה 65XG9505
שבוע טוב לכולם,
לפני מספר ימים הותקנה אצלי הטלווזיה.
שמתי לב שבכל מיני קטעי מעבר/ טעינה/מסכי אפליקציות וכו'/כשהרקע אמור להיות שחור,ישנן זליגות אור/עננות,כפי שניתן לראות בתמונות.
אציין כמובן שהלוקל דימינג עובד ופעיל ועל מצב "גבוה".
האם זה תקין ?אני עדיין מנסה לבדוק האם והיכן התופעה מתרחשת גם בסצינות חשוכות בעת צפייה בסרטים/ סדרות, ולא רק היכן שציינתי .
בעלי הדגם הנ"ל -האם גם אצלכם זה ככה ?
לפני מספר ימים הותקנה אצלי הטלווזיה.
שמתי לב שבכל מיני קטעי מעבר/ טעינה/מסכי אפליקציות וכו'/כשהרקע אמור להיות שחור,ישנן זליגות אור/עננות,כפי שניתן לראות בתמונות.
אציין כמובן שהלוקל דימינג עובד ופעיל ועל מצב "גבוה".
האם זה תקין ?אני עדיין מנסה לבדוק האם והיכן התופעה מתרחשת גם בסצינות חשוכות בעת צפייה בסרטים/ סדרות, ולא רק היכן שציינתי .
בעלי הדגם הנ"ל -האם גם אצלכם זה ככה ?
זו תופעה ידועה בפאנלים מהסוג הזה, גם אצלי בסמסונג KS8500 יש, אבל רק במיקום אחד במסך.
אני מניח שבחלק התחתון אצלך זה יהיה יותר בולט בסרטים/סדרות עם פסים שחורים.
בסופו של דבר זה יורד לכמה זה באמת מציק לך והשאלה האם יחליפו לך מסך במסגרת אחריות על כזה דבר.
בכל אופן בתמונות כמו שהעלית, לפי מה שאני יודע, התופעה מודגשת יותר במציאות פחות.
אני מניח שבחלק התחתון אצלך זה יהיה יותר בולט בסרטים/סדרות עם פסים שחורים.
בסופו של דבר זה יורד לכמה זה באמת מציק לך והשאלה האם יחליפו לך מסך במסגרת אחריות על כזה דבר.
בכל אופן בתמונות כמו שהעלית, לפי מה שאני יודע, התופעה מודגשת יותר במציאות פחות.
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
@shai19862
·
אני עם מסך סוני 85 אינץ מאותה סידרה והוא נקי לחלוטין מזליגות אור או עננות.
מה שכן יכול מאוד להיות שיש מצבים מסויימים בעיקר בסמארט (כגון מסכי בית של נטלפיקס והסמארט לצורך ההמחשה) שבהם המנגנון של ה FALD לא נכנס לפעולה, יש על זה דיון פה איפה שהוא בין המאות עמודים של השרשור אם יש לך סבלנות לחפש:
https://www.avsforum.com/forum/166-lcd- ... -talk.html
יש לך PS4? תריץ את אותה בדיקה שהלוגו של פלייסטיישן עולה שמדליקים את המכשיר שם אתה לא אמור לראות את זה והמנגנון של הFALD נמצא בפעולה.
במקביל תבטל לחלוטין את ה FALD ותבדוק שוב באותם מסכים שצילמת בפוסט שלך - אם התוצאה זהה אז ככל הנראה כפי שכתבתי קודם בתמונות שהעלת ככל הנראה ה FALD לא פעיל.
בהצלחה
·
אני עם מסך סוני 85 אינץ מאותה סידרה והוא נקי לחלוטין מזליגות אור או עננות.
מה שכן יכול מאוד להיות שיש מצבים מסויימים בעיקר בסמארט (כגון מסכי בית של נטלפיקס והסמארט לצורך ההמחשה) שבהם המנגנון של ה FALD לא נכנס לפעולה, יש על זה דיון פה איפה שהוא בין המאות עמודים של השרשור אם יש לך סבלנות לחפש:
https://www.avsforum.com/forum/166-lcd- ... -talk.html
יש לך PS4? תריץ את אותה בדיקה שהלוגו של פלייסטיישן עולה שמדליקים את המכשיר שם אתה לא אמור לראות את זה והמנגנון של הFALD נמצא בפעולה.
במקביל תבטל לחלוטין את ה FALD ותבדוק שוב באותם מסכים שצילמת בפוסט שלך - אם התוצאה זהה אז ככל הנראה כפי שכתבתי קודם בתמונות שהעלת ככל הנראה ה FALD לא פעיל.
בהצלחה