זיהוי קופסת תקשורת בדירה ומודולים מתאימים
שלום רב,
אני בדיוק קניתי דירה יד שניה, וצריך עכשיו לדאוג לתשתית התקשורת. יש לי כמה שאלות:
שלב א: חיבור בסיסי קוי לאינטרנט דרך תשתית בזק, ומשם נתב ביתי אלחוטי יספק קישוריות לשאר ההתקנים בבית (זמני).
שלב ב: אחרי שיהיה חיבור בסיסי, משיכת תשתית Gigabit Ethernet לכל החדרים, בכבל Cat6a.
צומת התקשורת תהיה בסלון, שם יימצא הנתב ושם נקודת החיבור לבזק. יש כיום חוטי משיכה מהקופסה בסלון לרוב החדרים.
(למה Cat6A דווקא? הכבל לא עולה משמעותית יותר מ-Cat5e או Cat6, ואני רוצה שעתידית אוכל לעבור לקצב של 10Gigabit בהחלפת המתג בלבד ללא כבילה מחדש).
לבעלים הקודם של הדירה לא היה מושג מה יש בדירה מבחינת כבילה, יש שם הרבה חיבורים לטלוויזיה בכבלים שאת כולם אבטל (לא תהיה טלוויזיה).
שלב א:
עד היום לא היה בדירה קו בזק פעיל. אני מעוניין בתשתית אינטרנט של קו בזק VDSL. מיפיתי עם חבר ומצאנו שמארון התקשורת הציבורי בקומה של הדירה מגיע קו טלפון ארבע-גידי עד לקופסת החיבור בסלון — ראו צילום.
1) ראשית כל, עזרה זיהוי: איזו סוג של קופסת חיבורים זו, ואיזה מודולים מתאימים לה באופן ישיר? האם זו קופסה של ע.ד.א. שמתאימים לה ישירות רק מודולים שלהם, כפי שאני חושד?
2) ככלל, חשבתי להשתמש בכל הדירה במודולים מטיפוס Gewiss System, כי הם קיימים גם ל- Cat6a וגם לטלפוניה (עתידית ארצה גם חיבורי רמקולים), ואני קורא שהם נותנים תוצאות טובות.
האם יש סיבה להעדיף מודולים מטיפוס Keystone ? קיבלתי רושם שהם פחות נפוצים לשימושים ביתיים.
3) נניח שאני רוצה להשתמש במודולים של Gewiss ; בשלב א', רק לטלפוניה, נניח כמו
https://media-galaxy.co.il/%D7%9E%D7%95 ... ystem-ADSL
בהמשך להוסיף עוד כמה ל-RJ45 .
האם מה שצריך לעשות בקופסה בסלון הוא להחליף את המסגרת המלבנית מימין בקופסה למתאם מ-ע.ד.א. לארבע מודולים של Gewiss System? 

מצאתי את הקטלוג של ע.ד.א. כאן:
https://www.ada.co.il/files/assets/comm ... cation.pdf
יש מתאמים בעמ' 20, אבל לא ברור לי מה רלוונטי. מישהו יודע את המק"ט של המתאם? אולי זה 182715864 ?
4) מישהו יכול להמליץ על חנות פיזית באזור המרכז שאפשר לקנות בה את הרכיבים הנ"ל?
עוד תהיינה שאלות לשלב ב, אבל קודם כל שיהיה חיבור אינטרנט בדירה... (-:
תודה מראש!
אני בדיוק קניתי דירה יד שניה, וצריך עכשיו לדאוג לתשתית התקשורת. יש לי כמה שאלות:
שלב א: חיבור בסיסי קוי לאינטרנט דרך תשתית בזק, ומשם נתב ביתי אלחוטי יספק קישוריות לשאר ההתקנים בבית (זמני).
שלב ב: אחרי שיהיה חיבור בסיסי, משיכת תשתית Gigabit Ethernet לכל החדרים, בכבל Cat6a.
צומת התקשורת תהיה בסלון, שם יימצא הנתב ושם נקודת החיבור לבזק. יש כיום חוטי משיכה מהקופסה בסלון לרוב החדרים.
(למה Cat6A דווקא? הכבל לא עולה משמעותית יותר מ-Cat5e או Cat6, ואני רוצה שעתידית אוכל לעבור לקצב של 10Gigabit בהחלפת המתג בלבד ללא כבילה מחדש).
לבעלים הקודם של הדירה לא היה מושג מה יש בדירה מבחינת כבילה, יש שם הרבה חיבורים לטלוויזיה בכבלים שאת כולם אבטל (לא תהיה טלוויזיה).
שלב א:
עד היום לא היה בדירה קו בזק פעיל. אני מעוניין בתשתית אינטרנט של קו בזק VDSL. מיפיתי עם חבר ומצאנו שמארון התקשורת הציבורי בקומה של הדירה מגיע קו טלפון ארבע-גידי עד לקופסת החיבור בסלון — ראו צילום.
1) ראשית כל, עזרה זיהוי: איזו סוג של קופסת חיבורים זו, ואיזה מודולים מתאימים לה באופן ישיר? האם זו קופסה של ע.ד.א. שמתאימים לה ישירות רק מודולים שלהם, כפי שאני חושד?
2) ככלל, חשבתי להשתמש בכל הדירה במודולים מטיפוס Gewiss System, כי הם קיימים גם ל- Cat6a וגם לטלפוניה (עתידית ארצה גם חיבורי רמקולים), ואני קורא שהם נותנים תוצאות טובות.
האם יש סיבה להעדיף מודולים מטיפוס Keystone ? קיבלתי רושם שהם פחות נפוצים לשימושים ביתיים.
3) נניח שאני רוצה להשתמש במודולים של Gewiss ; בשלב א', רק לטלפוניה, נניח כמו
https://media-galaxy.co.il/%D7%9E%D7%95 ... ystem-ADSL
בהמשך להוסיף עוד כמה ל-RJ45 .
האם מה שצריך לעשות בקופסה בסלון הוא להחליף את המסגרת המלבנית מימין בקופסה למתאם מ-ע.ד.א. לארבע מודולים של Gewiss System? 

מצאתי את הקטלוג של ע.ד.א. כאן:
https://www.ada.co.il/files/assets/comm ... cation.pdf
יש מתאמים בעמ' 20, אבל לא ברור לי מה רלוונטי. מישהו יודע את המק"ט של המתאם? אולי זה 182715864 ?
4) מישהו יכול להמליץ על חנות פיזית באזור המרכז שאפשר לקנות בה את הרכיבים הנ"ל?
עוד תהיינה שאלות לשלב ב, אבל קודם כל שיהיה חיבור אינטרנט בדירה... (-:
תודה מראש!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אין בעיה שתקנה CAT6A.
רק לידיעה - CAT6 תומך במהירות 10 גיגה,
ואפילו CAT5E תומך במהירות 10 גיגה, עד אורך כבל של +30 מטר, שזה אורך נדיר בסביבה ביתית.
ואפילו CAT5E תומך במהירות 10 גיגה, עד אורך כבל של +30 מטר, שזה אורך נדיר בסביבה ביתית.
אמיר, תודה על התגובה המהירה (-:Amir64 כתב:אין בעיה שתקנה CAT6A.
ואפילו CAT5E תומך במהירות 10 גיגה, עד אורך כבל של +30 מטר, שזה אורך נדיר בסביבה ביתית....
כן, אני יודע שבפועל 10GBase-T עובד גם על cat5e, לפחות למרחקים קצרים, אבל מבחינת התקן עצמו צריך לפחות cat6.
הייתי בזמנו חבר בועדות תקינה של רשתות מקומיות, ומה שלא בתקן לא נבדק,. כיוון שמדובר בהשחלה בקיר, יהיה מאד מבאס לגלות אח״כ שיש בעיות או קצבים גבוליים, ולא יהיה אפשר לבוא בטענות למישהו. כאמור, ההבדל במחיר לגמרי זניח בכמות הכבילה שמדובר בה (גליל 100מ׳).
לגבי cat6a, ההבדל במחיר בינו ל-cat6 זניח, ואמנם אין לי צורך בכבל יותר ארוך מ-40מ׳ (הגבול ש-cat6 מתוקנן לגביו ב-10GBase-T בבית), אבל תמיכה באורכים גדולים יותר אומרת יותר עמידות של הסיגנל.
אנקדוטה: החליפו לי פעם לוח אם של מחשב נייד מאד יקר של HP, כי הוא לא עבד לי עם כבל רשת Ethernet של 30מ׳ (בית גדול, לפני עידן ה-WiFi). היבואן היה מופתע, אבל הראיתי להם שכתוב בתקן עד 100מ׳, ושאני משתמש בכבל תקני.
-------
ולעצם העניין, האם אכן הבנתי נכון, ואני צריך להחליף את המסגרת הפנימית של קופסת ה-ע.ד.א. במתאם הרלוונטי?
·mescaline, תודה.mescaline כתב:אביזרי גוויס מתאימים לקופסא הזו...
האם צריך להחליף את המסגרת המלבנית בצד ימין בקופסה בתצלום במתאם מע.ד.א. לגוויס, כפי שחשבתי? והאם זה המתאם הספציפי שהזכרתי למעלה? אני מנסה להבין קונקרטית בדיוק מה אני צריך לעשות ומה לקנות.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אם אתה יודע אז בסדר.wavelet כתב:אמיר, תודה על התגובה המהירה (-:......
כן, אני יודע שבפועל 10GBase-T עובד גם על cat5e, לפחות למרחקים קצרים, אבל מבחינת התקן עצמו צריך לפחות cat6....
בוודאי שבהשחלה חדשה אין היגיון בלקנות פחות מ- cat6a, לא כלכלית ולא כל סיבה אחרת.
התייחסתי להערה בסוגריים, על למה Cat6A דווקא?... אני רוצה אפשרות ל- 10Gigabit.
·לאwavelet כתב:·mescaline, תודה.......
האם צריך להחליף את המסגרת המלבנית בצד ימין בקופסה בתצלום במתאם מע.ד.א. לגוויס, כפי שחשבתי? והאם זה המתאם הספציפי שהזכרתי למעלה? אני מנסה להבין קונקרטית בדיוק מה אני צריך לעשות ומה לקנות....