איך חבילות מאמזון מגיעות ככ מהר (וחבילות רגילות נתקעות)
-
כיכברישאודי
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הזמנתי חבילה (לא אמזון) לפני חודש מארהב בUSPS. תוך כמה ימים החבילה הגיעה לארץ והיה את העדכון
Your item departed a transfer airport in BEN GURION INTL, TEL AVIV YAFO, ISRAEL
ומאז אין שום עדכון כבר כמעט חודש.
לעומת זאת חבילה אחרת שהזמנתי באותו יום מאמזון ארהב במשלוח חינם הגיעה תוך שבועיים דרך דואר ישראל (כבר אספתי אותה).
שתי החבילות מתחת ל75$.
איך זה יכול להיות? האם המכס\דואר ישראל מזרזים חבילות מאמזון על חשבון חבילות אחרות?
Your item departed a transfer airport in BEN GURION INTL, TEL AVIV YAFO, ISRAEL
ומאז אין שום עדכון כבר כמעט חודש.
לעומת זאת חבילה אחרת שהזמנתי באותו יום מאמזון ארהב במשלוח חינם הגיעה תוך שבועיים דרך דואר ישראל (כבר אספתי אותה).
שתי החבילות מתחת ל75$.
איך זה יכול להיות? האם המכס\דואר ישראל מזרזים חבילות מאמזון על חשבון חבילות אחרות?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10920
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1944 פעמים
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001300872
היה כאן באתר דיון על זה.
והעלינו את ההשערה שהדואר יתעדף משלוחים של אמאזון על פני אחרים, כדי לעמוד ביעדים שאמאזון הציבו לדואר כדי לשמור על החוזה השמן.
היה כאן באתר דיון על זה.
והעלינו את ההשערה שהדואר יתעדף משלוחים של אמאזון על פני אחרים, כדי לעמוד ביעדים שאמאזון הציבו לדואר כדי לשמור על החוזה השמן.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46434
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
זה בפירוש כך, קיימת הנחיה לאורך כל השרשרת של דואר ישראל לתת עדיפות לחבילות של אמזון.
@כיכברישאודי
·
זה כמו להשוות תפוחים למכוניות
אין קשר בין 2 סוגי המשלוחים
אחד זה משלוח דואר אוויר רגיל
השני זה משלוח אקספרס
בהתאם האקספרס הוא שירות מהיר יותר ויקר יותר - זו משמעותו
זה כמו לשאול למה אוטובוס מאסף מגיע יותר לאט מאוטובוס ישיר
תנסה להזמין משהו מארה"ב ותשלם על משלוח עם ups תאמין לי 3-4 ימים וזה אצלך. למה לחכות שבועיים למשלוח מאמזון?!?!
·
זה כמו להשוות תפוחים למכוניות
אין קשר בין 2 סוגי המשלוחים
אחד זה משלוח דואר אוויר רגיל
השני זה משלוח אקספרס
בהתאם האקספרס הוא שירות מהיר יותר ויקר יותר - זו משמעותו
זה כמו לשאול למה אוטובוס מאסף מגיע יותר לאט מאוטובוס ישיר
תנסה להזמין משהו מארה"ב ותשלם על משלוח עם ups תאמין לי 3-4 ימים וזה אצלך. למה לחכות שבועיים למשלוח מאמזון?!?!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10920
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1944 פעמים
@olorin
איך הגעת למסקנה הזו?
2 המשלוחים שפותח השרשור סיפר עליהם הם משלוחים בדואר רגיל.
איך הגעת למסקנה הזו?
2 המשלוחים שפותח השרשור סיפר עליהם הם משלוחים בדואר רגיל.
אכן כמו שאמרו, דואר ישראל למרות מצבו העגום, משקיע מאמצי על לתת תעדוף מס' 1 לחבילות אמזון. אפילו השליחים של הדואר שעוסקים בחבילות אמזון הם יותר משודרגים ופחות ערסים, לפחות אני שמתי לב לזה באזור שלי. כנראה שהם חוששים לאבד את החוזה. אמזון עובדת עם עוד חברות שליחויות בארץ כמו BAR ו BOXIT. דואר ישראל ממש נלחם על כל חבילה שלהם.
-
כיכברישאודי
-
- חבר שרק התחיל

@olorin
·
החבילה מאמזון היתה במשלוח חינם. לא נראה לי אמזון מפרגנים אקספרס חינם מארהב לישראל.
דוקא החבילה השניה הגיעה לנתבג יותר מהר מהחבילה של אמזון (שתיהן מארהב כאמור). אבל החבילה של אמזון תוקתקה אלי תוך כמה ימים, והחבילה השניה עדיין בכלל לא נכנסה למערכת.
לא משפטן או משהו אבל התעדוף הזה נשמע לא מאוד חוקי. פלוס המכס גם צריך לשתף פעולה אז בכלל...
·
החבילה מאמזון היתה במשלוח חינם. לא נראה לי אמזון מפרגנים אקספרס חינם מארהב לישראל.
דוקא החבילה השניה הגיעה לנתבג יותר מהר מהחבילה של אמזון (שתיהן מארהב כאמור). אבל החבילה של אמזון תוקתקה אלי תוך כמה ימים, והחבילה השניה עדיין בכלל לא נכנסה למערכת.
לא משפטן או משהו אבל התעדוף הזה נשמע לא מאוד חוקי. פלוס המכס גם צריך לשתף פעולה אז בכלל...
·אם ככה נראה תעדוף...Amir64 כתב:https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001300872
היה כאן באתר דיון על זה.
והעלינו את ההשערה שהדואר יתעדף משלוחים של אמאזון על פני אחרים, כדי לעמוד ביעדים שאמאזון הציבו לדואר כדי לשמור על החוזה השמן....
·כיכברישאודי כתב:@olorin
·
לא משפטן או משהו אבל התעדוף הזה נשמע לא מאוד חוקי. פלוס המכס גם צריך לשתף פעולה אז בכלל......
למה שלא יהיה חוקי?
זה לא נשלח בדואר, זה שירות מעין אקספרס שמגיע עד הבית ולא חלק ממערכת הדואר הבינלאומית הרגילה.
-
כיכברישאודי
-
- חבר שרק התחיל

א. זה היה דרך דואר ישראל.Nemesis כתב:·......
למה שלא יהיה חוקי?
זה לא נשלח בדואר, זה שירות מעין אקספרס שמגיע עד הבית ולא חלק ממערכת הדואר הבינלאומית הרגילה....
ב. לא שזה כזה משנה, אבל לא קיבלתי את החבילה הביתה אלא הייתי צריך ללכת לסניף דואר כדי לאסוף.
ג. המכס (שהוא גוף ממשלתי ולא חברה פרטית) גם צריך לשתף פעולה עם התעדוף (במידה וקיים), לא?
בדיוק אמזון מפרגנים במשלוח אקספרס חינם. גם כתוב לךכיכברישאודי כתב:@olorin
·
לא משפטן או משהו אבל התעדוף הזה נשמע לא מאוד חוקי. פלוס המכס גם צריך לשתף פעולה אז בכלל......
· בהזמנה את מחיר המשלוח ואח"כ מופיעה ההנחה אז הכל מוצג בבירור
אתה יכול באותה מידה להתלונן על כל חברות האקספרס dhl,ups,fedex וכדומה מול דואר אוויר רגיל
·כיכברישאודי כתב:א. זה היה דרך דואר ישראל.......
ב. לא שזה כזה משנה, אבל לא קיבלתי את החבילה הביתה אלא הייתי צריך ללכת לסניף דואר כדי לאסוף.
ג. המכס (שהוא גוף ממשלתי ולא חברה פרטית) גם צריך לשתף פעולה עם התעדוף (במידה וקיים), לא?...
לדואר ישראל יש כל מני שירותים, חלק איטיים יותר חלק מהירים יותר, עדיין הכל דואר ישראל.
גם אתם חשים שהקבלה של כל ההזמנות בדואר רשום שבוצעו מאז אוקטובר, פשוט נעצרה לחלוטין?
יש לי הרגשה שהדואר אפילו לא ממיין את החבילות של הדואר הרשום, ועבר לחלוטין רק לדואר שליחים.
יש לי כעשרים הזמנות תקועות ללא כל זכר להגעה לישראל.
גם לכם?
יש לי הרגשה שהדואר אפילו לא ממיין את החבילות של הדואר הרשום, ועבר לחלוטין רק לדואר שליחים.
יש לי כעשרים הזמנות תקועות ללא כל זכר להגעה לישראל.
גם לכם?
מאמזון, דרך דואר ישראל, הגיעה אלי חבילה בהתאם להערכת הזמן המקורית.
מסין, יש לי משהו שכנראה אמור להגיע דרך הדואר (מספר מעקב לא של הדואר). זה מתקרב לחודש. הרושם שלי היה שבעבר הקרוב דברים משם הגיעו מהר יותר, אבל לעומת העבר הרחוק יותר זה בטווח הרגיל. אין לי סטטיסטיקות מדויקות כי אני לא מזמין בתדירות גבוהה.
מסין, יש לי משהו שכנראה אמור להגיע דרך הדואר (מספר מעקב לא של הדואר). זה מתקרב לחודש. הרושם שלי היה שבעבר הקרוב דברים משם הגיעו מהר יותר, אבל לעומת העבר הרחוק יותר זה בטווח הרגיל. אין לי סטטיסטיקות מדויקות כי אני לא מזמין בתדירות גבוהה.