מסך סוני דגם XF85 סאונד גרוע
אהלן חברים
רכשתי מסך סוני 75 אינץ דגם XF85 מחובר לממיר YES ULTRA HD
שמתי לב (קשה שלא...) לסאונד גרוע בסגנון רעש ואפקטים בעוצמה חזקה ודיבור חלש ולא ברור - משהו כמו לשמוע סרט בפורמט DTS אבל רק באמצעות שני רמקולים קדמיים בסטריאו.
הרגשה שחסר למסך רמקול סנטר
מישהו מכיר את הבעיה?
יש הגדרות לכיול של הסאונד?
תודה
רכשתי מסך סוני 75 אינץ דגם XF85 מחובר לממיר YES ULTRA HD
שמתי לב (קשה שלא...) לסאונד גרוע בסגנון רעש ואפקטים בעוצמה חזקה ודיבור חלש ולא ברור - משהו כמו לשמוע סרט בפורמט DTS אבל רק באמצעות שני רמקולים קדמיים בסטריאו.
הרגשה שחסר למסך רמקול סנטר
מישהו מכיר את הבעיה?
יש הגדרות לכיול של הסאונד?
תודה
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
@lalzar
המסכים היום לא מתהדרים ברמקולים טובים כיוון שהם מנסים להיות דקים ככל האפשר וזה לא משאיר מקום לרמקול נורמלי. הפתרון הפשוט והזול הוא באמת לקנות סאונד-בר שמתאים ברוחב לטלוויזיה, זה נראה מצויין ונשמע הרבה יותר טוב מכמה שזה עולה.
המסכים היום לא מתהדרים ברמקולים טובים כיוון שהם מנסים להיות דקים ככל האפשר וזה לא משאיר מקום לרמקול נורמלי. הפתרון הפשוט והזול הוא באמת לקנות סאונד-בר שמתאים ברוחב לטלוויזיה, זה נראה מצויין ונשמע הרבה יותר טוב מכמה שזה עולה.
הרמקולים של כל המסכים הם קטנים, באיכות בינונית ומטה ולא מתאימים לווליום גבוה במיוחד.
יחסית לאחרים, הרמקולים של סוני פחות גרועים.
אם אתה אודיופיל ואיכות הקול חשובה עבורך אתה חייב לחבר למסך סאונדבר או רסיבר עם רמקולים איכותיים.
רמקול סנטר הוא משמעותי כשיש לך מערכת שמע אמיתית עם לפחות 5 רמקולים.
זה לא קיים במסך TV.
לגבי הגדרות קול: תכנס להגדרות של המסך (SETTING), לשמע או SOUND, ושם תנסה להגדיר את השמע שמתאים לך.
זכור שמדובר במערכת בסיסית למדי.
יחסית לאחרים, הרמקולים של סוני פחות גרועים.
אם אתה אודיופיל ואיכות הקול חשובה עבורך אתה חייב לחבר למסך סאונדבר או רסיבר עם רמקולים איכותיים.
רמקול סנטר הוא משמעותי כשיש לך מערכת שמע אמיתית עם לפחות 5 רמקולים.
זה לא קיים במסך TV.
לגבי הגדרות קול: תכנס להגדרות של המסך (SETTING), לשמע או SOUND, ושם תנסה להגדיר את השמע שמתאים לך.
זכור שמדובר במערכת בסיסית למדי.
·חשבתי על זה אבל אני בטוח שאפשר לסדר את זה בכיול באקולייזר של המסךRobotCop כתב:@lalzar
המסכים היום לא מתהדרים ברמקולים טובים כיוון שהם מנסים להיות דקים ככל האפשר וזה לא משאיר מקום לרמקול נורמלי. הפתרון הפשוט והזול הוא באמת לקנות סאונד-בר שמתאים ברוחב לטלוויזיה, זה נראה מצויין ונשמע הרבה יותר טוב מכמה שזה עולה....
שמתי לב שכשאני צופה בנטפליקס (במנוי הזול וכנראה ללא הגדרת סאונד של HD) הסאונד בסדר גמור הבעיה היא דרך הממיר YES ULTRA שם כנראה הממיר שולח אות בתצורת HD ואז המסך לא יודע לפצל אותו לתדרים הנכונים
לכן אני בטוח שבשינוי של אקולייזר אפשרי, רק שאני לא יודע איך
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
@lalzar
במצב כמו שאתה מתאר צריך כנראה להכנס להגדרות ולשנות את פענוח הסאונד הרב ערוצי לסטריאו.
נראה לי שהכי פשוט יהיה לעשות את ההגדרה הזו בממיר ולא במסך אבל יש מצב טוב שגם במסך אתה יכול להגדיר לו שיוציא בסטריאו גם אם הוא מקבל אות רב-ערוצי.
בכל מקרה, לדעתי אקולייזר לא קשור למה שאתה מתאר כי לא נשמע שזו בעיית תדרים אלא בעיית פענוח.
במצב כמו שאתה מתאר צריך כנראה להכנס להגדרות ולשנות את פענוח הסאונד הרב ערוצי לסטריאו.
נראה לי שהכי פשוט יהיה לעשות את ההגדרה הזו בממיר ולא במסך אבל יש מצב טוב שגם במסך אתה יכול להגדיר לו שיוציא בסטריאו גם אם הוא מקבל אות רב-ערוצי.
בכל מקרה, לדעתי אקולייזר לא קשור למה שאתה מתאר כי לא נשמע שזו בעיית תדרים אלא בעיית פענוח.
·ניסיתי גם את זה ולא שיפר - כלומר להגדיר את הכל "טיפש" בלי התחכמויות של פונקציות מתוחכמותRobotCop כתב:@lalzar
בכל מקרה, לדעתי אקולייזר לא קשור למה שאתה מתאר כי לא נשמע שזו בעיית תדרים אלא בעיית פענוח....
בסוף ההורים שלי רואים שם חדשות במקסימום
ולהערכתי אתה צודק לעניין הפענוח אבל עדיי מוזר שמנטפליקס שומעים טוב ומהממיר גרוע