USB ל RS232 למרחקים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #1 

יש לי מכשיר עם שליטה דרך RS232, שנמצא יחסית רחוק מהפאי שאיתו אני מתכוון לשלוט עליו (עם מתאם מ USB ל RS232).
אני צריך לקשר בינהם, אבל נראה של USB יש מגבלה של כ 5 מטר (בתיאוריה ניתן להוסיף האב, אבל יהיה קשה לעשות זאת בתוך תעלה). אני יכול לשמור את כבל ה USB קצר ולהאריך את הכבל הסריאלי, אבל אם אני מבין נכון זה לא ישנה כלום, שכן מגבלת האורך ב USB קשורה לצורך לסיים roundtrip תוך זמן מסוים.

למישהו יש נסיון? רעיונות איך לבצע את החיבור?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

DudeShemesh כתב:יש לי מכשיר עם שליטה דרך RS232, שנמצא יחסית רחוק מהפאי שאיתו אני מתכוון לשלוט עליו (עם מתאם מ USB ל RS232).
אני צריך לקשר בינהם, אבל נראה של USB יש מגבלה של כ 5 מטר (בתיאוריה ניתן להוסיף האב, אבל יהיה קשה לעשות זאת בתוך תעלה). אני יכול לשמור את כבל ה USB קצר ולהאריך את הכבל הסריאלי, אבל אם אני מבין נכון זה לא ישנה כלום, שכן מגבלת האורך ב USB קשורה לצורך לסיים roundtrip תוך זמן מסוים.

...
תשתמש במאריך USB אקטיבי.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@NegativeIQ
יש לך המלצה? נראה שרוב המאריכים מיועדים ל USB3 (או מינימום 2), ומתאים ל RS232 הם בדרך כלל 1.1.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

DudeShemesh כתב:@NegativeIQ
יש לך המלצה? נראה שרוב המאריכים מיועדים ל USB3 (או מינימום 2), ומתאים ל RS232 הם בדרך כלל 1.1.
...
הם אמורים להיות תואמים אחורה (לא יכול להגיד ב-100% אבל אמור להיות בסדר).
תקנה משהו לא יקר במיוחד כדי שלא יהיה אבדה גדולה אם במקרה יש בעיות. בכל מקרה חשוב להשתמש במאריך אקטיבי ולא סתם כבל מאריך רגיל.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@NegativeIQ
ראיתי כמה "ONLY WORK WITH USB 3.0 Peripherals" כשהסתכלתי. יכול להיות שהכיוון הוא לחפש מתאם ל RS232 שהוא גם USB3.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #6 

יש יחידות repeater שמיועדות לRS232.

https://www.google.com/search?q=rs232+r ... e&ie=UTF-8
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

RobotCop כתב:יש יחידות repeater שמיועדות לRS232.

https://www.google.com/search?q=rs232+r ... e&ie=UTF-8
...
תודה, אם כי לא בטוח שזה פותר את מגבלת המרחק של USB, שנובעת מהזמן שנדרש ל roundtrip המלא.

2130TOMER
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

אתה יכול להשתמש במכשיר הזה :
https://www.moxa.com/en/products/indust ... vProdImage

הוא ממיר את התקשורת לEthernet ואז דרך התוכנה שלהם במחשב אתה יוצר קום וירטואלי שמקושר לאותו ממיר , המגבלה של כבל רשת היא 100 מטר

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

2130TOMER כתב:אתה יכול להשתמש במכשיר הזה :
https://www.moxa.com/en/products/indust ... vProdImage

הוא ממיר את התקשורת לEthernet ואז דרך התוכנה שלהם במחשב אתה יוצר קום וירטואלי שמקושר לאותו ממיר , המגבלה של כבל רשת היא 100 מטר
...
תודה רבה. המחיר שלו קצת מוגזם (מעל $100) - כבר יותר זול לקנות פאי נוסף ולמקם אותו שם :D

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

DudeShemesh כתב:
...
...
לא בטוח שזה פותר את מגבלת המרחק של USB
...
אולי אני מפספס משהו אבל למה לא לחבר את הפאי עם כבל USB של מטר ואז להחליף לRS232 ולרוץ איתו כל הדרך? לדעתי זה לא אמור לעשות בעיה כי ההלוך-חזור של הUSB מסתיים אחרי מטר אבל פה אני כבר קצת משער.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

RobotCop כתב:אולי אני מפספס משהו אבל למה לא לחבר את הפאי עם כבל USB של מטר ואז להחליף לRS232 ולרוץ איתו כל הדרך? לדעתי זה לא אמור לעשות בעיה כי ההלוך-חזור של הUSB מסתיים אחרי מטר אבל פה אני כבר קצת משער.
...
אני לא בטוח לגבי ההשערה. במקרה של כבל אקטיבי, יש רכיב באמצע שמשמש כנקודת הקצה וממנו מתחיל מסלול חדש. במקרה של מתאם USB to RS232, לא ברור אם נקודת הקצה היא המתאם (ואז הפתרון שאתה מציע יעבוד), או הפורט הסריאלי בקצה השני (ואז הוא לא יעבוד). לצערי לא מצאתי שום אישוש או הפרכה של ההשערה הזאת.
הייתי בודק בעצמי, אבל המכשיר עוד לא ברשותי, ולמעשה כל השאלה הזאת מיועדת להבין אם זה אפשרי.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@DudeShemesh
אוקיי. שאלה טובה. אנסה לשאול מישהו שאני מכיר עם המון נסיון בתחום, אדווח אם במקרה הוא יודע.
בכל מקרה, בהצלחה בהמשך החיפוש (f)

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

טוב, אז חיפשתי עוד קצת. נראה שזה באמת בעייתי, בעיקר בגלל שכתיבת דרייבר/תוכנה לRS232 זה משהו מאוד גמיש בזמן שמעבר דרך USB מציב הגבלות נוקשות.

RS232 is a definition for serial communication on a 1:1 base. RS232 defines the interface layer, but not the application layer. To use RS232 in a specific situation, application specific software must be written on devices on both ends of the connecting RS232 cable. The developer is free to define the protocol used to communicate. RS232 ports can be either accessed directly by an application, or via a device driver in the operating system.

USB on the other hand is a bus system which allows more than one peripheral to be connected to a host computer via one USB port. Hubs can be used in the USB chain to extend the cable length and allow for even more devices to connect to the same USB port. The standard not only describes the physical properties of the interface, but also the protocols to be used. Because of the complex USB protocol requirements, communication with USB ports on a computer is always performed via a device driver.

It is easy to see where the problems arise. Developers have lots of freedom where it comes to defining RS232 communications and ports are often directly, or almost directly accessed in the application program. Settings like baud-rate, data-bits, hardware software flow control can often be changed within the application. The USB interface does not give this flexibility. When however an RS232 port is used via an USB to RS232 converter, this flexibility should be present in some way. Therefore to use an RS23 port via an USB port, a second device driver is necessary which emulates a RS232 UART, but communicates via USB.

https://www.lammertbies.nl/comm/info/rs-232-usb

לדעתי זה יהיה עניין של נסיון וטעיה. אולי הרבה נסיון והרבה טעיה.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #14 

ה USB לא מצפה לסגירת מעגל דרך ה RS232. פשוט אין מעגל כזה שה RS232 צריך לסגור לכן לא צריכה להיות בעיה עם USB לטווח קצר ואחריו RS232 ארוך.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4312
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #15 

DudeShemesh כתב:יש לי מכשיר עם שליטה דרך RS232, שנמצא יחסית רחוק מהפאי שאיתו אני מתכוון לשלוט עליו (עם מתאם מ USB ל RS232).

...
·
הפתרון הפשוט והיגיוני ביותר, הוא להאריך את הכבל RS232. ממשק תקשורת זה ניתן להאריך למרחקים של עשרות מטרים ויותר ולא נדרש לזה שום מגבר או מתאם אקטיבי. כמוליך לזה ניתן להשתמש בכבל רשת תקני. היו זמנים, מי שעוד זוכר בשנות השמונים והתשעים שמסופים של השרת מסופים היו מחברים בידיוק כך, למרחק של עד למאה מטר, כחיבור RS232 על גבי מוליך של כבל רשת, שהוא מכיל מספר זוגות שזורים.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

@sys_admin

זה שוב בהנחה שה"מעגל" מבחינת USB נסגר ברגע שמגיעים למתאם. לעומת זאת, אם מה שקובע זה ה roundtrip השלם למכשיר שבקצה השני, אז מגיעים למגבלות האורך של USB אפילו שרוב האורך הוא ב RS232.

לפי מה ש @nirmv כותב, ההנחה הזאת נכונה, ואלו חדשות מעולות. האם יש אישוש לכך?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4312
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #17 

צריכים להבין ש USB הוא כשמו BUS , כמו ש PCI לדוגמה או כמו ISA ובגלל זה הבקרים שמתחברים עליו, כמו למשל בקר RS232 הם בעלי אות סנכרון עצמאי בצד של הפרוטוקול שלהם וגם בעלי CLOCK עצמאי ולא קשורים ישירות לאות שזורם בתוך אפיק USB והם לא ממירים וגם לא מתאמים, אלה בקרים. כמובן שנדרש שהבקר RS232 יהיה סביר ולא איזה רכיב ירוד. מהסבירים יש את רכיב pl2303 למשל.
זה כל הסיפור.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #18 

@DudeShemesh
·
אולי ממיר כזה ? את ה RS485 אפשר להעביר למרחקים מאד גדולים ואפשר להשתמש סתם בזוג חוטים הכי פשוט שיש.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

@jagheadg

תודה. לאור עצות בתגובות הקודמות, נראה לי שאלך על מתאם מבוסס pl2303.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

עוד פתרון שמצאתי - בהנחה שכן יש מחשב אחר שיכול להתחבר למכשיר, ניתן להשתמש בתוכנות כמו ser2net שיודעות להעביר תקשורת rs232 על גבי רשת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”