שלום,
לאחר שקראתי את מרבית ההודעות בפורום הנ"ל מתוך רצון לבנות HTPC לביתי התמונה שעלתה לי היא זו:
1. אין מפרט אחד מומלץ למכשיר (בהנחת תקציב של כ 1,000$ +-)
2. כמות הבעיות וההתנגשויות בין התוכנות והחומרה היא כזו שצריך להקדיש לפחות שבוע רק על מנת לעדכן ולכייל את המכשיר כך שהוא יציג כל סרט שאני רוצה
3. כמות הבעיות שיש למכשירים האלו היא כה גדולה שלמעשה אם אתה לא פריק - אל תכניס את הרגל הבריאה למיטה מאוד חולה
האם יש מישהו מבעלי HTPC שיוכל להבהיר את הנקודות האלו?
מחד אני מאוד מעוניין במכשיר, מאידך יש לי TVIX שלצערי משמש יותר לספריית סרטי הוידאו שלי (מרבית הסרטים שיוצאים הם H264 ואין לי רצון להתעסק בהמרות).
אני מאוד אודה אם אפשר לקבל המלצות למכשיר שידרוש מינימום של התעסקויות איתו...
תודה מראש,
גיא
התלבטות לגבי HTPC
1. בתקציב של 1000$ אין אפשרות לטעות. כמעט כל מפרט יענה על כל הצרכים, למעשה קשה לי לחשוב על מפרט שלא יענה על הצרכים.
כמובן שיש כאלה שהם פריקים של AMD או אינטל, מעבד X על פני Y, אבל אלה (לדעתי) זוטות. בסך הכל, HTPC לא עובד יותר מדי, מה שעובד זה הדיסק הקשיח.
2. אני מעריך שנדרשים כמה ימים על מנת להביא את המערכת לקונפיגורציה המדוייקת שתהיה נוחה לך. אני עם מערכת לינוקסאית והעסק לקח לי כיומיים - שלושה.
3. מהרגע שהמערכת עובדת - אפס תקלות (טפו טפו טפו). לא צריך לגעת בכלום. התפעול קל ופשוט ואינו דורש שום דבר מלבד השלט של המחשב.
אני מדגיש שסעיפים 2 ו-3 הינם מאוד אינדיבידואלים ונכתבו מנסיוני הפרטי.
כמובן שיש כאלה שהם פריקים של AMD או אינטל, מעבד X על פני Y, אבל אלה (לדעתי) זוטות. בסך הכל, HTPC לא עובד יותר מדי, מה שעובד זה הדיסק הקשיח.
2. אני מעריך שנדרשים כמה ימים על מנת להביא את המערכת לקונפיגורציה המדוייקת שתהיה נוחה לך. אני עם מערכת לינוקסאית והעסק לקח לי כיומיים - שלושה.
3. מהרגע שהמערכת עובדת - אפס תקלות (טפו טפו טפו). לא צריך לגעת בכלום. התפעול קל ופשוט ואינו דורש שום דבר מלבד השלט של המחשב.
אני מדגיש שסעיפים 2 ו-3 הינם מאוד אינדיבידואלים ונכתבו מנסיוני הפרטי.
ממליץ לך לבחון את המפרט הבא:
http://www.bestbuy.co.il/homepage.aspx? ... 28&lang=he
תשיג לך את המארז (יפה מאוד לסלון), את לוח האם הזה ותקנה מעבד חזק יותר עם דיסק גדול יותר וככה תקבל אחלה מוצר. אני מניח שבניה עצמית ורכישת החלקים בחנויות מחשבים יוזילו את העלות.
http://www.bestbuy.co.il/homepage.aspx? ... 28&lang=he
תשיג לך את המארז (יפה מאוד לסלון), את לוח האם הזה ותקנה מעבד חזק יותר עם דיסק גדול יותר וככה תקבל אחלה מוצר. אני מניח שבניה עצמית ורכישת החלקים בחנויות מחשבים יוזילו את העלות.