אמזון ביטלו הזמנה מ: Black Friday ולא מוכנים לשלוח שוב. ביקשו שאזמין שוב במחיר גבוה יותר

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
yossid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי בעיקר ניסיון חיובי עם אמזון אנגליה, כך שהופתעתי מאוד. מדובר בהזמנה יקרה יחסית של כ- 500 פאונד, שחולקה לשני משלוחים על ידי אמזון. הייתי אמור לקבל את שניהם בשבוע הבא, ואתמול להפתעתי השתנה הסטטוס של אחד המשלוחים ( המוצר העיקרי ) לממתין להחלפה.

לא רק שלא ביקשתי החלפה, המוצר עדיין לא הגיע לארץ, ואפילו לא התחיל תהליך מכס.

התקשרתי למוקד שלהם באנגליה, העבירו אותי בין מספר נציגים, ולכולם אותה תשובה, שמסיבה כלשהי המוצר הוחזר וכיוון שכבר זיכו אותי עבורו אין מה לעשות.

לא משנה כמה ניסיתי להסביר שזאת לא אשמתי שהמוצר הוחזר, ושאני מצפה שיעמדו בתנאי העסקה וישלחו מוצר חדש או לפחות יאשרו לי לרכוש באותו מחיר. הם בשלהם. אמרו לי לפנות פיזית ( אין מספר טלפון ) להנהלה הראשית :)

הבעיה הנוספת היא שזיכו אותי רק על 300 פאונד ( פחות או יותר מחיר המוצר וחלק מעלויות המשלוח ) ללא הסבר או פרוט. ניסיון להחזיר את החלק השני של ההזמנה ( אביזרים של אותו מוצר ) מראה שיזכו אותי גם על חלק מהעלות, כך שבסוף אחרי כל הזיכויים אפילו אפסיד כסף.

אני עדיין רוצה את המוצר ופשוט מרגיש מתוסכל. תחושה של אטימות מוחלטת !

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #2 

אתה בטוח שמי שהיה אחראי לשילוח ולטיפול בהזמנה זה אמאזון ולא מוכר צד ג׳?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #3 

כשנופלים על מקרה חריג באמזון קשה לגרום להם לתקן את הבעיה.
אין לי ניסיון בזה עם uk אבל כן עם com. מקרה גדול מלפני כמה חודשים, ועכשיו משהו מינורי יותר אבל עדיין מעצבן במבצעי סוף נובמבר.

אם אין לך כח למאבקים, לפחות תתעקש שיחזירו את מלוא התשלום.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #4 

תגיד להם:
-אתה רוצה זיכוי נוסף כי לא קיבלת את מה שרצית ושאתה רוצה זיכוי מלא על המשלוח של הפריט שלא סופק לך.
-יש מספר מעקב שמעיד שקיבלת את החלק השני של המשלוח? כי אתה יכול כנראה להגיד שגם אותו לא קיבלת :wink:

אל תוותר על מה שכן קיבלת, בטח תצטרך את זה כשתשלים את כל מה שרצית להזמין
חוץ מזה, בחישוב ההפסד כמו שאמרת לא יוצא משתלם.

-תדבר עם הנציג ותסביר לו שככה קרה ותגיד לו שאתה עדיין מעוניין במוצר, גם אם אין מבצע תבקש זיכוי, תבקש זיכוי על המשלוח.
העיקר שיאשרו את זה.

אולי אפשר לקנות את שארית המוצר ב .COM אם הוא לא תלוי במתח ויצא יותר זול

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3547
נתן תודות: 1109 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #5 

אחד המשלוחים שלי אבדו לאמזון, מחיר בלק פריידיי.. הגיע לארץ למחסן לא נכון וחזר לארה"ב, שיחה בצט קצרה ונעימה שלחו לי את המוצר מחדש וכיבדו את המחיר ששילמתי.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

yossid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

השילוח והטיפול בהזמנה היו של אמזון ולא מוכר צד ג׳
ניסיתי למצוא אפשרות צ׳ט מול אמזון באנגליה ומסתבר שאין.

בכל מקרה, אחרי שעה ! של שיחה נעימה עם שירות לקוחות (שבדיעבד כנראה עלתה יותר מההפרש במחיר ) זיכו את החשבון שלי במאה פאונד, שלא יכסה את הפער במחיר של הזמנת המוצר שוב, אך לפחות צמצם אותו.
אגב, טוענים שהמוצר נפגם בהובלה ולכן הוחזר.
מה שמדהים זה שלא היו מוכנים לבטל את החלק השני של ההזמנה (האביזרים של אותו מוצר) בטענה שהם כבר נשלחו.

בקיצור חוויה לא נעימה, ובעיקר תחושה שלא בטוח שאוכל לסמוך עליהם ברכישות הבאות.
דווקא עם .com הניסיון שלי במקרה דומה היה חיובי מאוד.

בכל מקרה תודה על העצות ותמיכה. לפחות צמצמתי נזקים ...

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #7 

לדעתי הבלתי מבוססת, סיבכת את עצמך- המוצר מפגם בהובלה והוחזר לאמזון להחלפה, לפי דבריך אתה.
הסטטוס השתנה לממתין להחלפה, שזה בסדר גמור, קצת סבלנות והיו מחלפים את המוצר ושולחים לך המוחלף,
אבל פנית התקשרות איתם, או עם לדייק עם נציגי צ׳ט הודים או מקבילים להם ובתסריטים שיש להם הביאו אותך לביטול שכלל לא רצית.
מה שסיבך עוד יותר את הדברים שמדובר היה במוכר צד ג׳ ורק בביצוע שילוח על ידי אמזון, שזו רמת טיפול שונה מזו של מוצר שנמכר על ידי אמזון

yossid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@Borderline1
יתכן, אך כשדיברתי איתם המוצר היה כבר אחרי refund שהם ביצעו.
אגב, לא מדובר במוכר צד ג׳, אלא בשילוח של אמזון.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #9 

קרה לי אותו דבר ב-com.
לא יכלו להוציא תחליף אבל הזמנתי מחדש וזיכו אותי בהפרש - 50 דולר.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #10 

@yossid

אמזון עושה שילוח גם עבור מוכרי צד ג׳

העובדה שהשילוח נעשה על ידי אמזון לא מלמדת דבר על זהות המוכר אלא רק על צורת השילוח
משלח ומוכר זה לא אותו דבר.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #11 

Borderline1 כתב:לדעתי הבלתי מבוססת, סיבכת את עצמך- המוצר מפגם בהובלה והוחזר לאמזון להחלפה, לפי דבריך אתה.
הסטטוס השתנה לממתין להחלפה, שזה בסדר גמור, קצת סבלנות והיו מחלפים את המוצר ושולחים לך המוחלף,
אבל פנית התקשרות איתם, או עם לדייק עם נציגי צ׳ט הודים או מקבילים להם ובתסריטים שיש להם הביאו אותך לביטול שכלל לא רצית.
מה שסיבך עוד יותר את הדברים שמדובר היה במוכר צד ג׳ ורק בביצוע שילוח על ידי אמזון, שזו רמת טיפול שונה מזו של מוצר שנמכר על ידי אמזון
...
·הם ביטלו זיכו אותו כספית על דעת עצמם.

אני רק לא מבין איך חברות השילוח ידעו לתייג את המוצר ש"נפגם"

הייתי שולח מייל בירור לחברה עצמה לברר מה קרה?

ד"א: מבעס שגם דיבור עם נציג אחד אף פעם לא עוזר לפתור את הבעיה, רק אחרי דיבור משני עם נציג
הם כאילו רוצים לראות שאתה מתעקש על השירות שלהם (ובא לך לשרוף שעתיים+ על הזמנה שחשבת שתצא אליך והכל יעבור חלק)

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 610
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #12 

אצל אמזון יש בעיה. הם טובים מאוד בפתרון תקלות רגילות. אבל כשיש מצבים כמו שאתה מתאר, שהם דיי נדירים ומצריכים הבנה ולחיצות על כפתורים שלא קיימים אצלם- פה הם לא יודעים לעזור.
אני מניח שהמערכת שבה הנציגים משתמשת היא מאוד סגורה. יש להם אפשרות לעשות כמה דברים בסיסיים כמו לתת החזר, להביא לך תוית החזרה, אולי לבצע הזמנה בשמך ולבטל אותה. להביא לך מחיר של בלאק פריידי שהיה לפני X זמן? שכח מזה, אין סיכוי שהמערכת שלהם מאפשרת את זה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #13 

yossid,
אתה יכול לסרב לקבל את המשלוח השני והוא יוחזר לאמזון

אגב מהנסיון שלי אמזון uk יותר קשים בשירות מאשר אמזון us, מה שכן בסופו של דבר אצל שניהם השירות מעולה

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”