מבקשת המלצה לראוטר שמתאים לתשתית סיבים של Unlimited
-
Taltalim123
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 0
הם מספקים ראוטר שלהם בתשלום של 300 ש״ח אבל אני מעדיפה לרכוש ראוטר שלי בארץ או בחו״ל.
בשלב ראשון אני זקוקה למהירות של 500 אבל אני מעדיפה שהראוטר שארכוש יתמוך לפחות ב1000.
מודה לכם מראש!
בשלב ראשון אני זקוקה למהירות של 500 אבל אני מעדיפה שהראוטר שארכוש יתמוך לפחות ב1000.
מודה לכם מראש!
- kandasghvifspscp
-
- חבר פעיל

- תגובות: 84
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
@Taltalim123
·
מקנא. (מצטער, אין לי תשובה לשאלתך)
באיזה אזור בארץ?
·
מקנא. (מצטער, אין לי תשובה לשאלתך)
באיזה אזור בארץ?
-
Taltalim123
-
- חבר שרק התחיל

@kandasghvifspscp
·
מרכז תל אביב
אין מה לקנא. עד עכשיו גלשנו בקצב צב של 20/2 על תשתית של בזק... במקרה אנחנו עוברים דירה כמה רחובות ליד ויש שם תשתית של unlimited.
·
מרכז תל אביב
אין מה לקנא. עד עכשיו גלשנו בקצב צב של 20/2 על תשתית של בזק... במקרה אנחנו עוברים דירה כמה רחובות ליד ויש שם תשתית של unlimited.
את יכולה לקבל את הראוטר בחינם. אל תתחברי ישירות לחברה Unlimited. הם סתם יקרנים.
תתחברי לסלקום פייבר.. לסלקום יש אחוזים בחברה.
אני מחובר לסלקום פייבר יש לי בבניין תשתית של Unlimited גר בבאר שבע.
משלם 109 ש"ח לסלקום. והראוטר בחינם.
יש לי 1000 מגה.
תתחברי לסלקום פייבר.. לסלקום יש אחוזים בחברה.
אני מחובר לסלקום פייבר יש לי בבניין תשתית של Unlimited גר בבאר שבע.
משלם 109 ש"ח לסלקום. והראוטר בחינם.
יש לי 1000 מגה.
-
Taltalim123
-
- חבר שרק התחיל

@PuMa16
·
להבנתי החבילות של סלקום לא סימטריות. זה 1000 על 100 לעומת unlimited שם אפשר 500 על 500.
מה עדיף?
·
להבנתי החבילות של סלקום לא סימטריות. זה 1000 על 100 לעומת unlimited שם אפשר 500 על 500.
מה עדיף?
@Taltalim123
·
הכל שאלה של מה הצרכים והדרישות שלך. ראוטר כמו ה-C7 יכול להיות אופציה פשוטה יחסית שאפשר לקנות בקלות בחנות בארץ, אבל אין ספק שראוטר כמו ה-AC86U הוא רמה אחרת. אם את הולכת על משהו כמו ה-AC86U שווה לחפש מבצע טוב בחניות בחו"ל כגון amazon, newegg וכו'. בכל מקרה לא תקבלי 1 גיגה בחיבור אלחוטי אבל רב הראוטרים החדישים, כולל זולים, יכולים להחזיק חיבור אינטרנט של 1 גיגה בחיבור קווי בהגדרות בסיסיות. אם חשוב לך ביצועים אלחוטיים גבוהים תחפשי ביקורת על הדגמים הספציפיים ותנסי להבין איזה ביצועי אלחוטי הם נותנים ובאיזה תנאים.
אם יש לך צורך באופציות יותר מתקדמות כמו הפרדת רשתות, חיבורי VPN מאובטחים ועוד, או גמישות יותר גדולה בפריסה של הרשת האלחוטית וגמישות לשידרוגים בעתיד, כדאי לשקול ציוד יותר מקצועי, שלאוו דווקא עולה יותר אבל יכול לדרוש יותר הבנה לקנפג. QoS כרגיל כבר לא צריך בקצבים האילו, במיוחד בחיבור סימטרי, אבל אם את צריכה מדובר כבר על ציוד הרבה יותר יקר.
דרך אגב, לפחות בזמנו הראוטר ש-unlimited מכרו ב-300 ש"ח היה dlink 825 שברב החניות עלה פחות.... אני לא בטוח אם זה הדגם שהם מוכרים היום אבל אם את שוקלת לקחת את מה שהם מספקים תבררי איזה דגם זה ותשווי מחירים קודם.
לבסוף, לגבי ההצעה להתחבר לסלקום במקום אנלימטד. למיטב הבנתי סלקום היום מחברים לקוחות גם על גבי התשתית של אנלמיטד ולדעתי זו אכן הצעה רלוונטית. ההבדל העיקרי הוא שאנלמיטד מספקים מהיריות סימטריות כגון 200/200 או 500/500 בעוד סלקום מספקים מהיריות כמו 1000/100. בנוסף אצל סלקום את כבולה אליהם כספק, בעוד אצל אנלמיטד יש בחירה "עצומה" בין 015 ל-018, כאשר רק ב-015 אפשר לקבל כתובת חיצינות (ללא NAT) ללא תשלום נוסף. סלקום גם קצת יותר זולים וה-1000/100 שלהם אמור להעלות בערך כמו ה-200/200 באנלימטד.
לדעתי, תלכי על ה-500/500 של unlimited אם את באמת צריכה את ה-upload הגדול ובכל מקרה אחר לפחות תנסי קודם את סלקום - ה-100 העלאה בחבילת ה-1 גיגה שלהם אמור להספיק לצרכים של משתמשים רגילים. אישית אני מאד מרוצה מה-500 מגה של אנלימטד עם ספק 015 אבל אני באמת משתמש ב-upload הגבוה.
אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אפשר לנסות להתייחס. בהצלחה.
·
הכל שאלה של מה הצרכים והדרישות שלך. ראוטר כמו ה-C7 יכול להיות אופציה פשוטה יחסית שאפשר לקנות בקלות בחנות בארץ, אבל אין ספק שראוטר כמו ה-AC86U הוא רמה אחרת. אם את הולכת על משהו כמו ה-AC86U שווה לחפש מבצע טוב בחניות בחו"ל כגון amazon, newegg וכו'. בכל מקרה לא תקבלי 1 גיגה בחיבור אלחוטי אבל רב הראוטרים החדישים, כולל זולים, יכולים להחזיק חיבור אינטרנט של 1 גיגה בחיבור קווי בהגדרות בסיסיות. אם חשוב לך ביצועים אלחוטיים גבוהים תחפשי ביקורת על הדגמים הספציפיים ותנסי להבין איזה ביצועי אלחוטי הם נותנים ובאיזה תנאים.
אם יש לך צורך באופציות יותר מתקדמות כמו הפרדת רשתות, חיבורי VPN מאובטחים ועוד, או גמישות יותר גדולה בפריסה של הרשת האלחוטית וגמישות לשידרוגים בעתיד, כדאי לשקול ציוד יותר מקצועי, שלאוו דווקא עולה יותר אבל יכול לדרוש יותר הבנה לקנפג. QoS כרגיל כבר לא צריך בקצבים האילו, במיוחד בחיבור סימטרי, אבל אם את צריכה מדובר כבר על ציוד הרבה יותר יקר.
דרך אגב, לפחות בזמנו הראוטר ש-unlimited מכרו ב-300 ש"ח היה dlink 825 שברב החניות עלה פחות.... אני לא בטוח אם זה הדגם שהם מוכרים היום אבל אם את שוקלת לקחת את מה שהם מספקים תבררי איזה דגם זה ותשווי מחירים קודם.
לבסוף, לגבי ההצעה להתחבר לסלקום במקום אנלימטד. למיטב הבנתי סלקום היום מחברים לקוחות גם על גבי התשתית של אנלמיטד ולדעתי זו אכן הצעה רלוונטית. ההבדל העיקרי הוא שאנלמיטד מספקים מהיריות סימטריות כגון 200/200 או 500/500 בעוד סלקום מספקים מהיריות כמו 1000/100. בנוסף אצל סלקום את כבולה אליהם כספק, בעוד אצל אנלמיטד יש בחירה "עצומה" בין 015 ל-018, כאשר רק ב-015 אפשר לקבל כתובת חיצינות (ללא NAT) ללא תשלום נוסף. סלקום גם קצת יותר זולים וה-1000/100 שלהם אמור להעלות בערך כמו ה-200/200 באנלימטד.
לדעתי, תלכי על ה-500/500 של unlimited אם את באמת צריכה את ה-upload הגדול ובכל מקרה אחר לפחות תנסי קודם את סלקום - ה-100 העלאה בחבילת ה-1 גיגה שלהם אמור להספיק לצרכים של משתמשים רגילים. אישית אני מאד מרוצה מה-500 מגה של אנלימטד עם ספק 015 אבל אני באמת משתמש ב-upload הגבוה.
אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אפשר לנסות להתייחס. בהצלחה.
- ShmuelCohen
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 30
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
מה לגבי הראטור הזה?
NETGEAR Nighthawk (R6700) - AC1750
איך הוא עבור תשתית של סיבים אופטים?
NETGEAR Nighthawk (R6700) - AC1750
איך הוא עבור תשתית של סיבים אופטים?
-
Taltalim123
-
- חבר שרק התחיל

@eran405
·
תודה רבה על התשובה המפורטת!
אם ארכוש ציוד של ubiquiti ראוטר קווי בנפרד וAP's בנפרד אצליח להסתדר עם זה ולהגדיר מה שצריך?
אני לא איזו מומחית ברשתות. יש לי יכולת בסיסית לחפש פתרונות באינטרנט אם אני נתקעת אבל לא הרבה מעבר לזה.
·
תודה רבה על התשובה המפורטת!
אם ארכוש ציוד של ubiquiti ראוטר קווי בנפרד וAP's בנפרד אצליח להסתדר עם זה ולהגדיר מה שצריך?
אני לא איזו מומחית ברשתות. יש לי יכולת בסיסית לחפש פתרונות באינטרנט אם אני נתקעת אבל לא הרבה מעבר לזה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46385
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
ציוד של Ubiquiti איננו Plug&Play ולא נראה לי שאת מהטיפוסים שיהנו לחרוש בפורומים שעות על מנת להגדיר את הנתב החדש שהם קנו. הציוד צריך לעבוד עבורנו, לא ההפך.
כבר נתנו לך המלצות בשרשור, תדבקי בהן ויהיה בסדר.
כבר נתנו לך המלצות בשרשור, תדבקי בהן ויהיה בסדר.
·Taltalim123 כתב:@eran405
·
אני לא איזו מומחית ברשתות. יש לי יכולת בסיסית לחפש פתרונות באינטרנט אם אני נתקעת אבל לא הרבה מעבר לזה....
אני מכיר בעיקר את הראוטרים שלהם מסדרת ה-edgerouters שאני ממליץ עליהם בחום (אבל לא לכל אחד). בראוטרים האילו יש אשף נח בשביל הגדרה בסיסית ראשונית ומעבר לזה יש ממשק web סביר לחלק לא קטן מהאופציות. דברים יותר מתקדמים כבר דורשים להשתמש ב-CLI וקצת חיפושים באינטרנט איך בדיוק להגדיר. הגדרות כאלה כרגיל גם ידרשו הבנה מסויימת ברשתות ללא קשר לאיך מגדירים אותם (לדוגמא כל הנושא של VLANs יותר מסובך להבין את הרקע הנדרש ומה ההגדרות הנכונות למקרה מאשר עצם ההגדרה בין אם היא נעשית דרך ממשק web או CLI). הבאתי דוגמאות לדברים שאני מגדיר ב-CLI בשירשור הזה.
לבינתיים עוד לא יצא לי להתעמק ב-APs שלהם אבל בגדול מגדירים אותם בממשק web מול unifi controller שצריך להריץ בנפרד. אפשר להריץ אותו כתוכנה על מחשב או מכשיר מתאים אחר או לקנות cloud key שלהם וכו'. לדעתי לצרכים "רגילים" אין בעיה להריץ את התוכנה רק בשביל ההגדרה הראשונית ומתי שצריך לשנות הגדרות. אם את מעוניינת יש עוד מידע בנושא לדוגמא כאן וכאן.
אמ;לק זה בהחלט יותר "התעסקות" מאשר ציוד שמכוון לשוק הביתי ואני מנחש שאת לא מהטיפוסים שרוצה את ה"התעסקות" הזו בשביל להרחיב את הידע שלך וכו'. השאלה האם באמת את צריכה את התכונות היותר מתקדמות או את הגמישות היותר גדולה בהפרדה של ה-APs מהראוטר. לדוגמא אם יש לך אופציה להתקין ראוטר בודד במקום מרכזי ושתהיה קליטה מספקת בכל הבית או אם האופציות בפתרון mesh, כמו לדוגמא orbi, מספקות אותך את לא באמת צריכה ציוד כזה או את ההפרדה הזו.