קצת מבולבל בקשר לחיבור די וי די למקרן
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
עד אתמול, לא היתה לי מערכת שמע נורמלית ופשוט השתמשתי במחשב בייתי פשוט כדי לצפות בסרטי DVDR. המחשב והמקרן היו מחוברים בכבל מסך רגיל (קומפוננט אם הבנתי נכון). לדעתי ראו ממש טוב (לא HD כמובן אבל דיי חד). אתמול חיברתי בפעם הראשונה את מערכת השמע והיו לי שתי אפשרויות, או לשדרג את המחשב שלי (מהוצאה מינימלית של קניית כרטיס מסך טוב וכרטיס קול שתומך 5.1 ועד ל HTPC שיכול להגיע גם ל 7000 ש"ח) או לקנות צורב די וי די, כבל אופטי בין הדי וי די לרסיבר ולהשתמש בכבל VIDEO (כשקניתי נאמר לי שזה כבל S-VIDEO אבל יש לי תחושה שהונו אותי. האם ההבדל בין כבל וידאו ל אס וידאו זה רק במחבר עצמו? יש לי בבית מתאם שהופך את הבננה למחבר S-VIDEO. האם זה עושה את העבודה?). החלטתי ללכת על האפשרות השניה שהיא גם הזולה יותר אבל אז חשכו עיניי. איכות התמונה ירדה פלאים. האם באמת זה ההבדל בין כבל וידאו לקבל RGB? דרך אגב, הסיבה שאני לא קונה כבל RGB זה בגלל שהמטרה הסופית שלי היא לקנות די וי די נורמלי (עם יציאת HDMI) ולחבר בין הרסיבר למקרן עם כבל HDMI. דבר זה יגרום לי לזרוק את כבל ה RGB לפח בעצם.
תודה לעוזרים
תודה לעוזרים
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
ננסה לענות קצת לפי איזשהו סדר...
המחשב מחובר למקרן ב-VGA לא קומפוננט
את ה-DVD שיש לך תחבר בקומפוננט
נראה לי שהכבל עושה הפוך כמלומר מעביר S-VIDEO לקומפוזיט ולא להיפך ההבדל בין וידאו ל-S-VIDEO הוא באות שעובר לא (רק) בצורת החיבור. וידאו (כלומר קומפוזיט) זה האות הנחות ביותר.
לגבי האיכות, בעיקרון מחשב מעביר רזולוציות גבוהות יותר מאשר DVD באיזה מקרן מדובר?
המחשב מחובר למקרן ב-VGA לא קומפוננט
את ה-DVD שיש לך תחבר בקומפוננט
נראה לי שהכבל עושה הפוך כמלומר מעביר S-VIDEO לקומפוזיט ולא להיפך ההבדל בין וידאו ל-S-VIDEO הוא באות שעובר לא (רק) בצורת החיבור. וידאו (כלומר קומפוזיט) זה האות הנחות ביותר.
לגבי האיכות, בעיקרון מחשב מעביר רזולוציות גבוהות יותר מאשר DVD באיזה מקרן מדובר?
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
איפה VGA מדורג בדירוג האיכויות?
אני יודע שקומפוננט זאת הדרך הכי איכותית לחבר את הדי וי די שלי אבל כתבתי שאני לא רוצה סתם לזרוק כסף כי המטרה הסופית היא לקנות HDMI מהרסיבר למקרן.
"ההבדל בין וידאו ל-S-VIDEO הוא באות שעובר לא (רק) בצורת החיבור": אז מה זה המתאם הזה שיש לי? סתם כדי שכבל וידאו יוכל להתחבר למחבר אס וידאו?
"בעיקרון מחשב מעביר רזולוציות גבוהות יותר מאשר DVD" פה ביאסת אותי. יכול להיות שבאמת הייתי צריך להשקיע את הכסף באפשרות הראשונה (שידרוג כרטיס מסך וכרטיס קול).
המקרן שלי זה פאנאסוניק 900.
תודה
אני יודע שקומפוננט זאת הדרך הכי איכותית לחבר את הדי וי די שלי אבל כתבתי שאני לא רוצה סתם לזרוק כסף כי המטרה הסופית היא לקנות HDMI מהרסיבר למקרן.
"ההבדל בין וידאו ל-S-VIDEO הוא באות שעובר לא (רק) בצורת החיבור": אז מה זה המתאם הזה שיש לי? סתם כדי שכבל וידאו יוכל להתחבר למחבר אס וידאו?
"בעיקרון מחשב מעביר רזולוציות גבוהות יותר מאשר DVD" פה ביאסת אותי. יכול להיות שבאמת הייתי צריך להשקיע את הכסף באפשרות הראשונה (שידרוג כרטיס מסך וכרטיס קול).
המקרן שלי זה פאנאסוניק 900.
תודה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
VGA, קומפוננט, DVI ו-HDMI כולם יכולים להעביר HD, היתקרון של הדיגיטלי (DVI,HDMI) זה שהוא חוסך המרה אבל זה לא אומר בהכרח שהאיכות יותר טובה.
לגבי S-VIDEO ו-קומפוזיט - כן
DVD רגיל מעביר מקסימום PAL, יש DVD כגון ה-OPPO, PINEER 490 שעושים UPSCALE, כלומר מעלים את רזולוציית ה-PAL ל-1080 אבל הם לא ינגנו רזולוצייה גבוהה מ-PAL, ויש סטרימרים כגון ה-Z500 שיש לו כונן DVD או TVIX ללא כונן שיודעים לנגן גם מקור שהוא מעל PAL.
לגבי S-VIDEO ו-קומפוזיט - כן
DVD רגיל מעביר מקסימום PAL, יש DVD כגון ה-OPPO, PINEER 490 שעושים UPSCALE, כלומר מעלים את רזולוציית ה-PAL ל-1080 אבל הם לא ינגנו רזולוצייה גבוהה מ-PAL, ויש סטרימרים כגון ה-Z500 שיש לו כונן DVD או TVIX ללא כונן שיודעים לנגן גם מקור שהוא מעל PAL.