שאלה חשובה לגבי מרחק צפייה
יש לי שאלה, במידה והסלון נראה כך:
טללוזיה 46 אינץ
מצד ימין ספה צדדית ומצד שמאל עוד ספה צדדית
באמצע מאחוריהם הספה המרכזית
אז המרחק צפייה בין הספה המרכזית לטלוויזיה הוא 4 מטר בדיוק.
אך המרחק צפייה בין הספות הצדדיות לטלוויזיה הוא בקושי 3 מטר ומי שיושב בקצה של הספה הצדדית הוא כבר במרחק של רק 2 מטר מהטלויזיה.
בקיצור מכל התרשים הזה יש לי שאלה.. לאלה שיושבים בספה המרכזית הבנתי ש 46 אינץ יהיה בול מתאים למרחק.. אך לאלה שיושבים בספות הצדדיות לא תהיה בעיה? כי המרחק צפייה קטן והגודל של הטלוויזיה נשאר.. וכך יוצא שמישהו במרחק 2.5 מטר מסתכל על מסך 46... זה לא גדול מדי ??
טללוזיה 46 אינץ
מצד ימין ספה צדדית ומצד שמאל עוד ספה צדדית
באמצע מאחוריהם הספה המרכזית
אז המרחק צפייה בין הספה המרכזית לטלוויזיה הוא 4 מטר בדיוק.
אך המרחק צפייה בין הספות הצדדיות לטלוויזיה הוא בקושי 3 מטר ומי שיושב בקצה של הספה הצדדית הוא כבר במרחק של רק 2 מטר מהטלויזיה.
בקיצור מכל התרשים הזה יש לי שאלה.. לאלה שיושבים בספה המרכזית הבנתי ש 46 אינץ יהיה בול מתאים למרחק.. אך לאלה שיושבים בספות הצדדיות לא תהיה בעיה? כי המרחק צפייה קטן והגודל של הטלוויזיה נשאר.. וכך יוצא שמישהו במרחק 2.5 מטר מסתכל על מסך 46... זה לא גדול מדי ??
זהו שראיתי שהמון אנשים אומרים שלדוגמה ל 4 מטר צריך לפחות 46.. אבל שמתכוונים 4 מטר אז מתווכנים מהספה הכי רחוקה שהיא גם המרכזית לא? ומה עם הספות הצדדיות שהן במרחק קרוב בהרבה למסך ?OmriAtiya כתב:guyezra כתב:לדעתי לא......
2.5 מטר, 46", לא גדול מידי?...
ב- 4 מטר רואים טוב מאוד 46 אינץ... שמסתכים מלפניםguyezra כתב:אם אתה מסתכל מלפנים על מסך גדול מדי אז צריך כל הזמן להזיז את הראש.
כשמסתכלים בזווית מהצד הסיפור אחר.
תמדוד בדיוק תלך לאיזה חנות ותעשה לעצמך סימולציה....
ווגם רשמת רשמת שמסתכלים בזוויות אז זה סיפור אחר.. אז אין לי מה לדאוג לגבי הספות הצדדיות שהם במרחק הרבה יותר קרוב למסך? למה התכוונת? שזה לא יראה גדול מדי ?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אני מתכוון שמסתכלים מהצד אין בעיה מבחינת שדה ראיה לראות את כל המסך, כשיושבים מלפנים קרוב מדי אז לפעמים חלק מהצד יוצא משדה הראיה ואז זה אומר שהמסך גדול מדי.
כמו שרשמתי, לך לחנות, אפילו שקם אלקטריק ותעשה סימולציה
כמו שרשמתי, לך לחנות, אפילו שקם אלקטריק ותעשה סימולציה
אוקיי אני אלך לראות... ובעיקרון ל- 4 מטר 46 זה לא גדול מדי נכון?guyezra כתב:אני מתכוון שמסתכלים מהצד אין בעיה מבחינת שדה ראיה לראות את כל המסך, כשיושבים מלפנים קרוב מדי אז לפעמים חלק מהצד יוצא משדה הראיה ואז זה אומר שהמסך גדול מדי.
כמו שרשמתי, לך לחנות, אפילו שקם אלקטריק ותעשה סימולציה...