אולם הקונצרטים שלי V2

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
InbarHovav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #21 

אתם גורמים לי להפוך סאונד לטקסט וזה קשה... אני אנסה להסביר את ההבדל בין שמיעה בסטראו כדת וכדין לבין שמיעה כמו בתכנון שלי.

אם אני אנסה לדמות את זה למיקום ישיבה בהופעה..

אז בסטראו רגיל הזמרת והלהקה יהיו מולכם במרחק מסויים אבל בסידור שלי מרגישים קרובים מאוד לתזמורת כאילו אפשר לגעת בכלים וללטף את שערה של הזמרת. (במובן המטפורי)

קצת קשה להסביר את זה אבל שאני שומעת ב4 ומעבירה ל2 אני מרגישה ריחוק לא מוזבר מהמוזיקה כאילו הרחיקו אותה כמה מטרים
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

shaysharon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #22 

שאלה לגבי החיבור:
הרמקולים מחוברים כך שאותו צליל מגיע לקדמי הימני ולאחורי הימני, ואותו צליל מגיע לקדמי השמאלי ולאחורי השמאלי?
או שמא את מתכוונת לסראונד (כמו בפרולוג'יק II) שבו האחוריים מוגדרים כסראונד?

InbarHovav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #23 

זה בנוי קצת שונה מסראונד כי זה בעצם סטראו.

כדי להבין למה זה בנוי ככה צריך ללכת אחורה בזמן קצת..

הקדמה קטנה על מיקום הרמקולים:

האחוריים נמצאים בקו ישר עם הספה. והקדמיים יוצרים משלש שווה צלעות עם המאזין. - מדובר ב4 רמקולים רצפתיים זהים E80 מידות החדר כ4 על 3.5

הכל התחיל בזה ששמעתי סטראו בשני רמקולים שממוקמים כמו בספר אבל היה נשמע לי אנמי קצת כאילו שהצליל לא בפוקוס.. ואז סיבבתי את הרמקולים כלפי המאזין בצורה מאוד מדויקת והופ.. שינוי אדיר של 180 מעלות פתאום הצליל הפך לחי מאוד.

אחרי כמה שבועות ששמעתי ככה חשבתי לי למה לא לנסות לסובב גם את האחוריים אלי ולראות מה קורה. מה שקרה זה שהצליל היה מהדהד מאוד ולא ממורכז, היה מאוד קשה למקם את הכלים והיה ממש כאוס בין הקדמיים והאחוריים.

לאחר כמה משחקים עם הרסיבר הבנתי שאפשר לכוון את הדיליי לפי מרחק הרמקול. אחרי שכיוונתי את הדיליי פתאום הצליל הפך לחי בצורה בלתי רגילה והיה קל מאוד למקם כל כלי בלהקה. אבל עדיין היתה תחושה שהאחוריים פשוט עולים על הקדמיים, ואז חשבתי על הרעיון של ההחזר מהקיר הקדמי. כיוונתי את האחוריים לקיר הקדמי בצורה שנוצר "משלש שווה צלעות בין הרמקול האחורי לבין נקודת ההחזר בקיר הקדמי והמאזין. לאחר השינוי הזה הדיליי ברמקולים האחוריים הוגדר כאורך שתי שוקיו של המשולש (6.4 מטר). לאחר השינוי הובחן שינוי אדיר בצליל. הבמה התרחבה והרגשתי כאילו האוזניים שלי נפתחות פתאום והכל הרגיש קרוב.

ועל מנת ליצור הפרדה טובה וכדי למנוע התאבכות של הצלילים בין הקדמיים לאחוריים, הקדמיים הוגבהו ב40 עם הטייה קלה כלפי מטה, כמתואר בתחילת שרשור זה.

הכל פועל דרך המצב סטראו ברסיבר 7CH ברסיבר, המצב הזה פשוט מפצל את האות הנכנס לרמקולים עם הדיליי המוגדר.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”