עזרה במיצוי קפה
לאחרונה שמתי לב שיש חוסר במיצוי טעם פולי הקפה. הקפה מתקבל עם יופי של גוף וקרמה, אבל הטעם מאוד שטחי.
מבחינת ציוד - קוויק מיל אנדריאה עם מד חום בראש, וצי'אדו 5.
מבחינת ביצוע - שוקל כל מנה ועושה פיזור.
ניסיתי לשחק קצת, יותר חם או יותר (לא הרגשתי שינוי דרמטי;
ניסיתי קצת לשנות לחץ חליטה בין 8 ל-9.5, לא הרגשתי שינוי דרמטי;
עברתי מסלסלה של 7g (שבפועל אני שם בערך 9 ג') לסלסלת סינגל שבאה עם המכונה, שבא אני שם 12 ג' - גם לא הרגשתי שינוי.
שיחקתי קצת עם טחינה, בעיקר לכיוון הגס יותר, זה לעיתים שינה את שני השלוקים הראשונים ולעיתים לא.
מה אומרים?
מבחינת ציוד - קוויק מיל אנדריאה עם מד חום בראש, וצי'אדו 5.
מבחינת ביצוע - שוקל כל מנה ועושה פיזור.
ניסיתי לשחק קצת, יותר חם או יותר (לא הרגשתי שינוי דרמטי;
ניסיתי קצת לשנות לחץ חליטה בין 8 ל-9.5, לא הרגשתי שינוי דרמטי;
עברתי מסלסלה של 7g (שבפועל אני שם בערך 9 ג') לסלסלת סינגל שבאה עם המכונה, שבא אני שם 12 ג' - גם לא הרגשתי שינוי.
שיחקתי קצת עם טחינה, בעיקר לכיוון הגס יותר, זה לעיתים שינה את שני השלוקים הראשונים ולעיתים לא.
מה אומרים?
@shlomima
·צודק, שכחתי - קפה נחלק לשניים או איטליה הקטנה של גלעד (נגרו) קליה טרייה וכהה או ורניני קלייה מאוד כהה ופחות טריה, חודש אחרון נגיד.
כן..אני לא ככ רוצה לעלות ל-18 גרם..אבל אתה צודק, לשם הרפרנס אעשה את זה.
·צודק, שכחתי - קפה נחלק לשניים או איטליה הקטנה של גלעד (נגרו) קליה טרייה וכהה או ורניני קלייה מאוד כהה ופחות טריה, חודש אחרון נגיד.
כן..אני לא ככ רוצה לעלות ל-18 גרם..אבל אתה צודק, לשם הרפרנס אעשה את זה.
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
אפשרות אחת היא שהצטברה אבנית וטמפ' המים נמוכה יותר וזה פוגע במיצוי.
תנסה לשתות מקפה ממש בסיום החליטה, אם הוא לא חם ממש, ברמה של כוויה בפה, אז סיוכי גדול שזה המצב.
ניקוי מכונה גם יכול להשפיע , אם כי הצטברות של שמנים בדרך כלל ממסכת טעמים ומכניסה טעמי לוואי של מרירות בגלל משמני קפה ישנים.
מבחינת כיוונים, על מנת להעלות מיצוי צריך לטחון דק יותר ולהוריד את כמות הקפה.
על מנת לשלו לבעיה של לחץ, הכי טוב זה לבדוק עם שעון לחץ בראש כדי לשלול גם בעיה ב OPV וגם במשאבה.
אני מאמין שאם הייתה בעיה כאן הייתה צריך לבצע שינוי לא קטן בדרגת הטחינה בשביל לפצות, תנסה לחשוב אם זה משהוא שהיית צקריך לעשות לאחרונה.
אפשרות אחרונה היא שהקפה שקנית לאחרונה פחות מוצלח, אפשר לקלות קפה עם גוף וקרמה יפים בלי הרבה טעם.
תנסה לשתות מקפה ממש בסיום החליטה, אם הוא לא חם ממש, ברמה של כוויה בפה, אז סיוכי גדול שזה המצב.
ניקוי מכונה גם יכול להשפיע , אם כי הצטברות של שמנים בדרך כלל ממסכת טעמים ומכניסה טעמי לוואי של מרירות בגלל משמני קפה ישנים.
מבחינת כיוונים, על מנת להעלות מיצוי צריך לטחון דק יותר ולהוריד את כמות הקפה.
על מנת לשלו לבעיה של לחץ, הכי טוב זה לבדוק עם שעון לחץ בראש כדי לשלול גם בעיה ב OPV וגם במשאבה.
אני מאמין שאם הייתה בעיה כאן הייתה צריך לבצע שינוי לא קטן בדרגת הטחינה בשביל לפצות, תנסה לחשוב אם זה משהוא שהיית צקריך לעשות לאחרונה.
אפשרות אחרונה היא שהקפה שקנית לאחרונה פחות מוצלח, אפשר לקלות קפה עם גוף וקרמה יפים בלי הרבה טעם.
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
שמח לשמוע שהסתדר
תחזוקה תקופתית היא חשובה מאד, לצערי רובנו לומדים את זה בדרך הקשה.
במידה ואתה עובד עם ידית רגילה ולא נייקד, תפרק את הסלסלה ותשרה את הידית בחומר ניקוי כמו קפיזה או קופי קלין.
לאורך זמן נאגרים בתחתית של הידית שמני קפה שנותנים טעמי לוואי לא נחמדים.
תחזוקה תקופתית היא חשובה מאד, לצערי רובנו לומדים את זה בדרך הקשה.
במידה ואתה עובד עם ידית רגילה ולא נייקד, תפרק את הסלסלה ותשרה את הידית בחומר ניקוי כמו קפיזה או קופי קלין.
לאורך זמן נאגרים בתחתית של הידית שמני קפה שנותנים טעמי לוואי לא נחמדים.