עזרה במסך 55 של סמסונג
רכשתי מחנות שנקראת דיל אונליין טלוויזיה 55 של סמסונג ru7400 ואין אותה במלאי, אז הציעו לי דגם RU7172 במקום, המוכר טוען שזה שדרוג. האם זה נכון? הוא טוען שהיא באה עם פאנל VA שאין לי מושג מה זה אומר בדיוק או האם זה בכלל נכון. אשמח לעזרה
@ash_did
·
זה שדרוג בדרגה שלילית. קרי שנמוך.
RU7172 הוא נגזרת של מסך RU7100. שכמובן פחות טוב מ-RU7400, כפי שהמספר מרמז.
ההבדלים לא מאוד משמעותיים: תמיכה בבלותוט, שלט חכם ושיפור מזערי בתמונה. אבל השקרים מקוממים!
הפאנל אכן VA, כמו בכל הטלויזיות של סמסונג (כולל QLED). אין תוספת מחיר על זה. זה פשוט ציון עובדה.
עקרונית במסכים הפאנל השולט עד לא מזמן היה IPS. אם יש לך טלפון למשל, שהוא לא OLED, סיכוי של 99% שהפאנל שלו IPS (כולל הרטינה של אייפון, שזה שם אחר ל-IPS).
פאנלי VA זאת טכנולוגיה חדשה יותר, שעל חשבון זווית צפיה צרה יותר נותנת ניגודיות טובה יותר וצבע שחור עמוק יותר. מה שמתאים טוב לטלויזיות ביתיות.
·
זה שדרוג בדרגה שלילית. קרי שנמוך.
RU7172 הוא נגזרת של מסך RU7100. שכמובן פחות טוב מ-RU7400, כפי שהמספר מרמז.
ההבדלים לא מאוד משמעותיים: תמיכה בבלותוט, שלט חכם ושיפור מזערי בתמונה. אבל השקרים מקוממים!
הפאנל אכן VA, כמו בכל הטלויזיות של סמסונג (כולל QLED). אין תוספת מחיר על זה. זה פשוט ציון עובדה.
עקרונית במסכים הפאנל השולט עד לא מזמן היה IPS. אם יש לך טלפון למשל, שהוא לא OLED, סיכוי של 99% שהפאנל שלו IPS (כולל הרטינה של אייפון, שזה שם אחר ל-IPS).
פאנלי VA זאת טכנולוגיה חדשה יותר, שעל חשבון זווית צפיה צרה יותר נותנת ניגודיות טובה יותר וצבע שחור עמוק יותר. מה שמתאים טוב לטלויזיות ביתיות.
·ash_did כתב:@mdk_25
·
המוכר טוען שה 7400 היא עם פאנל TN ולכן ה7172 טובה יותר כי היא עם פאנל VA , אז אני מניח שהוא פשוט שיקר אותי?...
כן.
TN זאת טכנולוגיה ישנה יותר, שלרוב כבר לא משתמשים בה הטלויזיות מודרניות. וכמובן שלא ב-RU7400.