מחפש המלצה לראוטר ב $200 פלוס מינוס שיכול להחזיק PPPoE במהירות של ג'יגה
כרגע עם ראוטר של סלקום, מחובר בסיבים 1gig PPPoE ומחפש תחליף ראוי.
הדרישות הם שיגיע למהירות מקסימלית בחיבור הנ"ל, שיתן כיסוי טוב של WiFi (דירה של 180 מטר) ושיהיה אמין.
מקבל את זה שיתכן שכיסוי ה WiFi לא יהיה מושלם. אפזר נקודות גישה במידת הצורך.
הכיוון הנוכחי הוא RT-AC88U עם פזילה קלה ל RT-AX88U. יחד עם זאת, מקריאת ביקורות באמזון נראה שלשניהם יש מספר בעיות חוזרות כגון רשת 2.4Hz בעייתית, פורטים שמפסיקים לעבוד וכו'.
האם יש משהו יותר אמין באותה איכות בתקציב הזה?
* מעדיף להימנע מפתרונות של נתב ללא WiFi ולפזר Mesh בבית.
הדרישות הם שיגיע למהירות מקסימלית בחיבור הנ"ל, שיתן כיסוי טוב של WiFi (דירה של 180 מטר) ושיהיה אמין.
מקבל את זה שיתכן שכיסוי ה WiFi לא יהיה מושלם. אפזר נקודות גישה במידת הצורך.
הכיוון הנוכחי הוא RT-AC88U עם פזילה קלה ל RT-AX88U. יחד עם זאת, מקריאת ביקורות באמזון נראה שלשניהם יש מספר בעיות חוזרות כגון רשת 2.4Hz בעייתית, פורטים שמפסיקים לעבוד וכו'.
האם יש משהו יותר אמין באותה איכות בתקציב הזה?
* מעדיף להימנע מפתרונות של נתב ללא WiFi ולפזר Mesh בבית.
@Shasoosh
·
שני דגמים נוספים שהייתי שוקל (לא כתבת עליהם אז אני לא בטוח האם אתה מודע לקיומם):
א. Asus RT-AC86U - שהוא "סוג של" דגם יותר חדש של ה-AC88U. ראה השוואה יותר מעמיקה כאן:
https://www.mbreviews.com/asus-rt-ac86u-vs-rt-ac88u/
יש עליו דעות מאד חיוביות כולל כאן בפורום.
ב. Synology RT2600ac - שקראתי עליו דברים טובים.
אני לא בטוח לגבי המחירים כי זה תלוי בדיוק מאיפה אתה מזמין וגם אז המחירים די משתנים לפי המבצעים שיש באותו הרגע. גם לגבי ה-pppoe של 1 גיגה אני לא 100% אבל למיטב הבנתי שני הדגמים הנ"ל יותר חזקים מה-AC88U שלפי מה שכתבת זו האופציה המובילה שלך כרגע.
יש כמובן גם אופציות של ציוד יותר מתקדם/מקצועי, שלדעתי יותר טובות במיוחד למשתמשים עם הבנה ברשתות אבל אני בעיקר מתמצא וממליץ על ציוד של Ubiquiti שם צריך AP בנפרד מהראוטר שציינת שאתה לא רוצה. אולי שווה לשקול משהו של mikrotik:
https://mikrotik.com/products/group/wir ... and-office
דרך אגב, יש לך מתאם מדיה בנפרד מהראוטר או שהסיב נכנס ישירות לראוטר של סלקום? במקרה השני אני לא בטוח האם אתה יכול להתחליף את הראוטר של סלקום בציוד פרטי - בתיאוריה אפשר לנסות עם מתאם מדיה פרטי אבל אני לא בטוח האם זה יעבוד מעל התשתית של סלקום. תמיד אפשר לחבר ציוד פרטי מאחורי הראוטר של סלקום אבל אז אתה או משתמש בו כ-AP בלבד (ואז לדעתי כבר עדיף לקנות AP בלבד) או בתצורה של double NAT שיש לה את החסרונות שלה.
·
שני דגמים נוספים שהייתי שוקל (לא כתבת עליהם אז אני לא בטוח האם אתה מודע לקיומם):
א. Asus RT-AC86U - שהוא "סוג של" דגם יותר חדש של ה-AC88U. ראה השוואה יותר מעמיקה כאן:
https://www.mbreviews.com/asus-rt-ac86u-vs-rt-ac88u/
יש עליו דעות מאד חיוביות כולל כאן בפורום.
ב. Synology RT2600ac - שקראתי עליו דברים טובים.
אני לא בטוח לגבי המחירים כי זה תלוי בדיוק מאיפה אתה מזמין וגם אז המחירים די משתנים לפי המבצעים שיש באותו הרגע. גם לגבי ה-pppoe של 1 גיגה אני לא 100% אבל למיטב הבנתי שני הדגמים הנ"ל יותר חזקים מה-AC88U שלפי מה שכתבת זו האופציה המובילה שלך כרגע.
יש כמובן גם אופציות של ציוד יותר מתקדם/מקצועי, שלדעתי יותר טובות במיוחד למשתמשים עם הבנה ברשתות אבל אני בעיקר מתמצא וממליץ על ציוד של Ubiquiti שם צריך AP בנפרד מהראוטר שציינת שאתה לא רוצה. אולי שווה לשקול משהו של mikrotik:
https://mikrotik.com/products/group/wir ... and-office
דרך אגב, יש לך מתאם מדיה בנפרד מהראוטר או שהסיב נכנס ישירות לראוטר של סלקום? במקרה השני אני לא בטוח האם אתה יכול להתחליף את הראוטר של סלקום בציוד פרטי - בתיאוריה אפשר לנסות עם מתאם מדיה פרטי אבל אני לא בטוח האם זה יעבוד מעל התשתית של סלקום. תמיד אפשר לחבר ציוד פרטי מאחורי הראוטר של סלקום אבל אז אתה או משתמש בו כ-AP בלבד (ואז לדעתי כבר עדיף לקנות AP בלבד) או בתצורה של double NAT שיש לה את החסרונות שלה.
@eran405
·תודה. נתקלתי ב RT-AC86U אבל הסקתי שהוא גירסה ישנה יותר של RT-AC88U.
קראתי עכשיו השוואה בין השניים וכנראה שה RT-AC86U באמת יותר מתאים לי. (במידה ואלך עם אסוס)
יחד עם זאת, גם לדגם הזה יש אין ספור דיווחים על בעיות עם רכיבים מסויימים כמו רשת ה 2.4 וכו' שנראות כמו בעיות חומרה גורפות.
לדעתי ראוטר איכותי אחד יכסה את כל הבית לכן אני נמנע מנתב ללא WiFi.
ה Synology RT2600ac הוא אופציה מעניינית שלא שקלתי. לא יצא לי להשתמש במוצרים של Synology לכן אין לי כל כך דעה בנושא. אצטרך לקרוא קצת.
אכן הסיב מגיע למתאם ומשם יוצא ל WAN.
·תודה. נתקלתי ב RT-AC86U אבל הסקתי שהוא גירסה ישנה יותר של RT-AC88U.
קראתי עכשיו השוואה בין השניים וכנראה שה RT-AC86U באמת יותר מתאים לי. (במידה ואלך עם אסוס)
יחד עם זאת, גם לדגם הזה יש אין ספור דיווחים על בעיות עם רכיבים מסויימים כמו רשת ה 2.4 וכו' שנראות כמו בעיות חומרה גורפות.
לדעתי ראוטר איכותי אחד יכסה את כל הבית לכן אני נמנע מנתב ללא WiFi.
ה Synology RT2600ac הוא אופציה מעניינית שלא שקלתי. לא יצא לי להשתמש במוצרים של Synology לכן אין לי כל כך דעה בנושא. אצטרך לקרוא קצת.
אכן הסיב מגיע למתאם ומשם יוצא ל WAN.
·Shasoosh כתב: לדעתי ראוטר איכותי אחד יכסה את כל הבית לכן אני נמנע מנתב ללא WiFi....
ההפרדה של ה-AP רק נותנת יותר גמישות ותמורה יותר טובה למחיר. אפשר וגם מומלץ במקרה שאתה מאמין ש-AP בודד יספק את צרכיך להתחיל מ-AP בודד. זה שיש הפרדה רק נותן לך יותר גמישות היום (מיקום ה-AP בנפרד מהראוטר) ובעתיד (אם תרצה להוסיף עוד יחידות).
לעצם ההפרדה לדעתי אין שום חסרונות ורק יתרונות. מה שכן כרגיל הציוד שבו תמצא הפרדה כזאת הוא יותר מקצועי ויתכן שמשתמשים פחות טכנולוגיים או בעלי חוסר הבנה ברשתות יהיה יותר קשה לתפעל אותו (למשתשים כאלה מומלץ מוצר רשת מפושט כגון פתרון mesh ביתי ולא ראוטרים מהסוג שצוינו לעיל שלדעתי לא כאן ולא כאן). היתרון כמובן הוא שציוד כזה יותר אמין ויותר גמיש ולכן לדעתי מומלץ למי שמסוגל להתמודד עם התפעול שלו.
פירטתי על ציוד שלדעתי מומלץ של Ubiquiti בפוסטים האילו:
https://www.hometheater.co.il/vp2993485#2993485
https://www.hometheater.co.il/vp2986371#2986371
כאמור אין בעיה להתחיל עם AP בודד. אפשר לדוגמא ללכת על ה-AC LR בשביל להגדיל את הסיכוי לכיסוי כל הבית עם יחידה בודדת ועדיין לשמור על מחיר נמוך. זה שה-AP נפרד גם אומר שאתה יכול למקם אותו בצורה אופטימלית (ה-APs האילו מקבלים חשמל דרך הכבל רשת אז יחסית קל להתקין אותם בכל מקום, אפשר ומומלץ לדוגמא על התקרה או במקום גבוה אחר). אם בעתיד היותר קרוב או היותר רחוק תצטרך עוד יחידות, אתה פשוט מוסיף עוד יחידות מסדרת של ה-APs שלהם שיש שם מלא אופציות (זאת לעומת הציוד של asus לדוגמא שתצטרך לשם עוד ראוטר מהדגמים הפחות זולים שלהם שתומך ב-aiMesh וגם אז אני מנחש שה-APs של Ubiquiti עובדים יותר טוב ביחד; לגבי ה-Synology בכלל אין לי מושג האם אפשר להוסיף עוד יחידות עם roaming ביניהם).
@mescaline
·מעבר לכך שהראוטר מסורס ואין לי גישת admin, סלקום לוקחים עליו תשלום חודשי.
בנוסף, ה WiFi לא משהו וחוץ מלפתוח פורטים אין עוד הרבה שאפשר לעשות איתו.
(ואני לא מדבר על הגדרת VLAN ..אפילו להצמיד IP ל MAC אי אפשר..)
·מעבר לכך שהראוטר מסורס ואין לי גישת admin, סלקום לוקחים עליו תשלום חודשי.
בנוסף, ה WiFi לא משהו וחוץ מלפתוח פורטים אין עוד הרבה שאפשר לעשות איתו.
(ואני לא מדבר על הגדרת VLAN ..אפילו להצמיד IP ל MAC אי אפשר..)
@eran405
·אני לא שולל כלום. הכיוון הוא מעניין, יחד עם זאת, AC Lite ולדוגמא ה ERx יעלו לי בסביבות אותו טווח שאני מחפש.
במידה וארצה להוסיף בעתיד עוד AC, אצטרך למצוא פתרון לעוד PoE או להחליף את הראוטר. אם אני לוקח את זה בחשבון כבר עכשיו, עדיף לי לקחת ראוטר עם יותר מיציאה אחת של PoE, מה שמייקר את זה משמעותית.
(תקן אותי אם אני טועה)
ללא קשר - אם אני אהיה לגמריי כנה, אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף את היתרונות של Mesh מול ראוטר שהוסב ל AP.
יש לי כיום בבית ראוטר של סלקום ועוד 2 ראוטרים שמחוברים קווית ומשמשים כ AP - לכולם רשת 5Ghz עם אותו שם. גם האייפונים וגם הטאבלטים בדירה עוברים בחופשיות בין הנקודות (נבדק לפי כתובת ה MAC שאליהם הם מחוברים)
האם אני מפספס משהו מבחינת יתרונות "Mesh" מעבר לכך שלרוב הנקודה תעבוד באמצעות PoE?
·אני לא שולל כלום. הכיוון הוא מעניין, יחד עם זאת, AC Lite ולדוגמא ה ERx יעלו לי בסביבות אותו טווח שאני מחפש.
במידה וארצה להוסיף בעתיד עוד AC, אצטרך למצוא פתרון לעוד PoE או להחליף את הראוטר. אם אני לוקח את זה בחשבון כבר עכשיו, עדיף לי לקחת ראוטר עם יותר מיציאה אחת של PoE, מה שמייקר את זה משמעותית.
(תקן אותי אם אני טועה)
ללא קשר - אם אני אהיה לגמריי כנה, אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף את היתרונות של Mesh מול ראוטר שהוסב ל AP.
יש לי כיום בבית ראוטר של סלקום ועוד 2 ראוטרים שמחוברים קווית ומשמשים כ AP - לכולם רשת 5Ghz עם אותו שם. גם האייפונים וגם הטאבלטים בדירה עוברים בחופשיות בין הנקודות (נבדק לפי כתובת ה MAC שאליהם הם מחוברים)
האם אני מפספס משהו מבחינת יתרונות "Mesh" מעבר לכך שלרוב הנקודה תעבוד באמצעות PoE?
אתה טועה אבל כנראה לא לכיוון שאתה חושב. בכלל אין PoE ל-ER-X, יש לו רק PoE passthrough וגם זה רק passive 24V. בנוסף ממה שקראתי עדיף לא להשתמש ב-passthrough אלא להזין את ה-ER-X בעזרת הספק שמגיע איתו ולהזין בנפרד את ה-AP שלהם. למיטב הבנתי כל עוד שאתה קונה את ה-APs שלהם בבודד אתה אמור לקבל איתו מתאם PoE שאתה מעביר דרכו את הכבל רשת והוא מזין את המתח ל-AP (ממה שקראתי מומלץ לחבר את המתאם אחרי ה-ER-X). האופציה השניה היא לקחת סוויץ שתומך ב-PoE אבל זה אכן יותר יקר וגם צריך לשם לב בדיוק איזה סוג של PoE ה-AP תומך ואיזה הסוויץ תומך.Shasoosh כתב: ·אני לא שולל כלום. הכיוון הוא מעניין, יחד עם זאת, AC Lite ולדוגמא ה ERx יעלו לי בסביבות אותו טווח שאני מחפש.
(תקן אותי אם אני טועה)...
·Shasoosh כתב: ללא קשר - אם אני אהיה לגמריי כנה, אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף את היתרונות של Mesh מול ראוטר שהוסב ל AP.
האם אני מפספס משהו מבחינת יתרונות "Mesh" מעבר לכך שלרוב הנקודה תעבוד באמצעות PoE?...
דבר ראשון קצת מושגים טכניים: mesh זה לא מושג טכני וכרגיל מדובר על ציוד ביתי עם הגדרות כמה שיותר פשוטות שתוכנן לפריסה של כמה יחידות ברחבי הבית, כרגיל עם דגש ל-backhual אלחוטי. לכן הוא גם תומך ב-roaming ברמה זו או אחרת (הרי זה לא הגיוני שתקנה מספר יחידות שמיועדות לעבוד ביחד ושלא יהיה מעבר חלק ביניהם).
גם roaming זה לא באמת מושג טכני מדוייק. התקן העיקרי שכרגיל מתכוונים אליו כשאומרים roaming הינו 802.11r אבל יש גם עוד תקנים קשורים כמו 802.11k ו-802.11v. הזכרת לדוגמא ציוד של apple, אז הנה תקרא מידע רשמי של apple בנושא.
כמובן שהרבה פעמים היצרנים ממציאים roaming משלהם - לא ברור לי בדיוק איך המכשיר מודע ל-roaming הלא תיקניים האילו ואיך הם בדיוק עובדים אבל ברמה זו או אחרת הם עובדים.
לגבי זה שהמכשירים אצלך "עוברים בחופשיות בין הנקודות":
א. אז יש לך מזל או אולי יש לך תמיכה ב-roaming בציוד הקיים (לדוגמא אם אתה מריץ קושחות צד שלישי כגון openwrt אז אמור להיות לך roaming בין היחידות גם אם הם מיצרנים שונים). כרגיל ללא תמיכה ב-roaming תראה שמכשיר אלחוטי נשאר מחובר ל-AP הראשון שהתחבר אליו גם אם הסיגנל אליו חלש ויש AP אחר עם סיגנל יותר חזק. ההתנהגות המדיוקת תלויה במכשיר ובתוכנה/קושחה שלו - ראה עוד פרטים בסעיף ב' להלן. בכל מקרה, אם הסיגנל מה-AP הראשון מספיק חלש שהחיבור יתנתק - דבר שקורה בלא מעט מקרים - אז זה יכול להיראות קצת כמו roaming: הוא מתנתק מה-AP הראשון וישר מחפש AP אחר להתחבר אליו ואם יש AP אחר עם סיגנל טוב הוא יתחבר אליו כמובן.
ב. כמו שכתבתי בא' המעבר בין ה-APs הוא בשליטת ואחריות מכשיר הקצה, וזה תמיד נכון בין אם הציוד וה-AP תומכים ב-roaming ובין אם לא. הבעיה האמיתית היא עד כמה המעבר הזה הוא מהיר וחלק וזאת הסיבה האמיתית שחלק גדול מהמכשירים בוחרים לא לנדוד ללא תמיכה ב-roaming (כאמור אלא אם הסיגנל כבר חלש מספיק שהחיבור בין כה וכה מתנתק ואז מן הסתם המכשיר יבחר את ה-AP בעל הסיגנל הכי טוב בשביל להתחבר מחדש). ראה לדוגמא את ה-rationale שמוסבר כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802. ... _amendment
שם לב שאין שום בעיה טכנית שמכשיר יעבור בין APs גם ללא roaming. הבעיה היא במקרים שצריך חיבור רציף, כמו לדוגמא מקרה שאתה מנהל שיחת VOIP מעל ה-wifi ובמקביל עובר מאיזור אחד בבית לשני, למיטב הבנתי ללא roaming השיחה תיפול (או יותר מדיוק תעשה reconnect או שיהיו לך כמה שניות שלא שומעים אחד את השני). במקרה כזה האם באמת עדיף שהמכשיר להוט לעבור ל-AP בעל הסיגנל היותר חזק? אולי עוד 20 שניות אתה חוזר חזרה לאיזור הראשון ואז הוא יקפוץ עוד פעם?
ג. אם כבר נכנסו לכל הפרטים הטכניים האילו בוא נראה מה שתי האופציות שאתה שוקל תומכות:
1. ציוד של asus תומך במושג השיווקי aiMesh . אני לפחות לא רואה שום איזכור לתקנים של ה-roaming ב-specs לדוגמא של ה-AC86U או ב-user manual שלו. חיפוש זריז בגוגל מביא לתוצאה הבאה:
https://www.snbforums.com/threads/the-i ... mesh.58998
אם המידע הזה נכון, אז asus לא תומכת באף תקן של roaming ומשתמשת בפתרון משלה שגם לא נשמע כמו שעובד מי יודע מה טוב. מה שכן לפי התגובה האחרונה של merlin אולי בעתיד asus יוסיפו תמיכה ב-roaming תיקני.
2. APs של Ubiquiti תומכים באופן רשמי ב-802.11r/k/v (לפי ה-datasheet שלהם) ובנוסף הם גם תומכים בפתרון roaming המקורי של Ubiquiti (הרי ה-APs של Ubiquiti תמכו ב-roaming הרבה לפני שהכניסו את התקנים האילו). ראיתי גם דיווחים שהפתרון המקורי שלהם עובד יותר טוב משימוש בתקנים של roaming - אני מנחש זה תלוי בציוד ואולי במבנה הרשת וכו'. ככה או ככה הם תומכים בהכל ואפשר לשחק עם ההגדרות בשביל להגיע לתוצאות הכי טובות במקרה שלך.
על אף כל האמור לעיל, אני בהחלט לא טוען שציוד כמו זה של Ubiquiti מתאים לכל אחד. לדעתי הוא ציוד יותר טוב שנותן תמורה יותר טובה למחיר אבל הוא גם דורש יותר הבנה ברשתות וכנראה קצת יותר "התעסקות" במיוחד בפעם הראשונה שצריך ללמוד איך לעבוד איתו. לדוגמא לסדרה של ה-Unifi - שם כל ה-APs שלהם - צריך/מומלץ להשתמש ב-unifi controller בשביל ההגדרות - ראה עוד מידע כאן.
@mescaline
·
לדעתי עדיף ER-X (או ER-4 או ER-12 וכו'):
הסיבה העיקרית בשבילי היא שבסדרת ה-edgerouter יש קונפיגורציה "רגילה" (כלומר לא דרך ה-unifi controller). היתרון הכי גדול של זה, הוא הגמישות המלאה לגישה נוחה לכל האופציות של ה-edgeOS דרך ה-CLI (או בצורה פחות נוחה מה-config tree בממשק web). לעומת זאת ב-usg, אמנם יש ממשק ניהול מרוכז משותף עם ה-APs שלהם דרך ה-controller אבל זה מגביל את האופציות קונפיגורציה שזמינות בצורה נוחה (אפשר להפעיל אופציות מתקדמות רק בעזרת משהו שנקרא "json hell"...).
בנוסף כמובן צריך מכשיר שיריץ את ה-unifi controller, בעוד של-edgerouter אתה פשוט מתחבר ישירות לראוטר. אישית אני מוצא את האופציה להתחבר מרחוק ל-edgerouter (בעזרת SSH מאובטח עם rsa keys) גם נוחה וגם בטוחה ולמיטב הבנתי אין לזה תחליף ב-USG.
בנוסף, ההתרשמות שלי שהסדרה של ה-edgerouter יותר יציבה ואמינה.
בנוסף האופציות שמגיעות לממשק של ה-unifi מגיעות ומבשילות יותר מוקדם לקושחות של ה-edgerouter. לדוגמא כרגע ה-edgerouters בתהליך של ייצוב גירסה 2 של ה-edgeOS שכוללת עדכון לכל הרכיבים שעליהם הקושחה בנויה (עדכון של ה-kernel מגירסה 3 ל-4 ועדכון של debian מ-wheezy ל-stretch). למיטב ידעתי כרגע כל הקושחת של ה-usg עדיין מתבססות על edgeOS 1 עם ה-kernel וכו' הישנים.
לבסוף לדעתי ה-ER-X נותן תמורה מדהימה למחיר ואין לו מקביל בסדרה של ה-unifi. ה-usg ה"רגיל" כבר די מיושן (מקביל ל-ER Lite) ועדיין עולה יותר מפי 2 מה-ER-X. בהרבה מקרים כבר עדיף ללכת על ה-usg 4 שאמור להיות מקביל ל-ER-4, אבל הוא עולה כמעט פי 2 ממנו וכמעט פי 6 מה-ER-X. לא ברור לי למה הדגמים של ה-USG עולים כל כך הרבה.
בנוסף צריך לשם לב שה-ER-X (או ER-12 וכו') כוללים גם סוויץ מובנה בעוד ה-USG וה-USG4 או ה-ER-4 לא כוללים סוויץ ולא בנויים בשביל לחבר ברמה L2 בין הפורטים שלהם. לרשתות מספיק קטנות שאפשר להסתפק בסוויץ המובנה ב-edgerouter כסוויץ ראשי זה מוזיל את העליות בצורה משמעותית.
אם מחפשים מוצר יותר פשוט שלהם אז כנראה כבר עדיף ללכת על ה-dream machine:
https://www.hometheater.co.il/vt335931.html
למיטב הבנתי זה מעין שילוב של AP יחסית מתקדם (נגיד מקביל ל-nanoHD) + USG מובנה + מריץ את ה-controller בעצמו. בתקווה זה מכשיר שדורש קצת פחות "התעסקות" ויכול להוות תחליף למשתמשים שמחפשים משהו ברמה של ראוטר ביתי "רגיל" (ולכן זה גם פחות מתאים למשתמשים יותר מתקדמים). צריך גם לקחת בחשבון שזה מוצר מאד חדש, הייתי מחכה קצת שיתייצב ואז מחפש ביקורות ודעות עליו.
·
לדעתי עדיף ER-X (או ER-4 או ER-12 וכו'):
הסיבה העיקרית בשבילי היא שבסדרת ה-edgerouter יש קונפיגורציה "רגילה" (כלומר לא דרך ה-unifi controller). היתרון הכי גדול של זה, הוא הגמישות המלאה לגישה נוחה לכל האופציות של ה-edgeOS דרך ה-CLI (או בצורה פחות נוחה מה-config tree בממשק web). לעומת זאת ב-usg, אמנם יש ממשק ניהול מרוכז משותף עם ה-APs שלהם דרך ה-controller אבל זה מגביל את האופציות קונפיגורציה שזמינות בצורה נוחה (אפשר להפעיל אופציות מתקדמות רק בעזרת משהו שנקרא "json hell"...).
בנוסף כמובן צריך מכשיר שיריץ את ה-unifi controller, בעוד של-edgerouter אתה פשוט מתחבר ישירות לראוטר. אישית אני מוצא את האופציה להתחבר מרחוק ל-edgerouter (בעזרת SSH מאובטח עם rsa keys) גם נוחה וגם בטוחה ולמיטב הבנתי אין לזה תחליף ב-USG.
בנוסף, ההתרשמות שלי שהסדרה של ה-edgerouter יותר יציבה ואמינה.
בנוסף האופציות שמגיעות לממשק של ה-unifi מגיעות ומבשילות יותר מוקדם לקושחות של ה-edgerouter. לדוגמא כרגע ה-edgerouters בתהליך של ייצוב גירסה 2 של ה-edgeOS שכוללת עדכון לכל הרכיבים שעליהם הקושחה בנויה (עדכון של ה-kernel מגירסה 3 ל-4 ועדכון של debian מ-wheezy ל-stretch). למיטב ידעתי כרגע כל הקושחת של ה-usg עדיין מתבססות על edgeOS 1 עם ה-kernel וכו' הישנים.
לבסוף לדעתי ה-ER-X נותן תמורה מדהימה למחיר ואין לו מקביל בסדרה של ה-unifi. ה-usg ה"רגיל" כבר די מיושן (מקביל ל-ER Lite) ועדיין עולה יותר מפי 2 מה-ER-X. בהרבה מקרים כבר עדיף ללכת על ה-usg 4 שאמור להיות מקביל ל-ER-4, אבל הוא עולה כמעט פי 2 ממנו וכמעט פי 6 מה-ER-X. לא ברור לי למה הדגמים של ה-USG עולים כל כך הרבה.
בנוסף צריך לשם לב שה-ER-X (או ER-12 וכו') כוללים גם סוויץ מובנה בעוד ה-USG וה-USG4 או ה-ER-4 לא כוללים סוויץ ולא בנויים בשביל לחבר ברמה L2 בין הפורטים שלהם. לרשתות מספיק קטנות שאפשר להסתפק בסוויץ המובנה ב-edgerouter כסוויץ ראשי זה מוזיל את העליות בצורה משמעותית.
אם מחפשים מוצר יותר פשוט שלהם אז כנראה כבר עדיף ללכת על ה-dream machine:
https://www.hometheater.co.il/vt335931.html
למיטב הבנתי זה מעין שילוב של AP יחסית מתקדם (נגיד מקביל ל-nanoHD) + USG מובנה + מריץ את ה-controller בעצמו. בתקווה זה מכשיר שדורש קצת פחות "התעסקות" ויכול להוות תחליף למשתמשים שמחפשים משהו ברמה של ראוטר ביתי "רגיל" (ולכן זה גם פחות מתאים למשתמשים יותר מתקדמים). צריך גם לקחת בחשבון שזה מוצר מאד חדש, הייתי מחכה קצת שיתייצב ואז מחפש ביקורות ודעות עליו.