אכזבה ענקית מאיכות התמונה בשילד 2019 PRO

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #1 

שלום

אתמול הגיע הסטרימר אלי מאמזון. הגדרתי הכל כולל עדכוני קושחה ושינוי הגדרות וידאו ל 4K HDR עם דולבי ויזן. אני ממש בהלם מאיכות הירודה של התמונה שאני מקבל מהתפריטית או כל תוכן אחר כמו נטפליקס, בהשוואה ל APPLE TV 4K שגם יש לי.

הצבעים מרוחים במצב של סטורציה. אין כלל חדות בתמונה. הפעלת ה AI או כיבוי שלא לא משנות כלום, גם לא התאמת צבעים אוטומתית. האם המכשיר שלי תקול, או שכך זה אמור להראות? לא מצאתי דרך להוריד את עוצמת הצבע או לשנות אף פרמטר כיול תמונה... פשוט מאכזב. אם לא אמצא פתרון עד יום שני, אני אפנה לאמזון לבקשת ביטול והחזרה.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

מה? יש לי שילד והתמונה מושלמת, לא מבין על מה אתה מתלונן. איך צבעים "מרוחים"? מזה בכלל?
אתה עובר דרך רסיבר? אולי הוא על רזולוציה נמוכה?

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #3 

אצלי שילד 2017. מאז ומתמיד תמונת התפריטים מרוחה ולא חדה.
גם תמונת התפריטים בנטפליקס לא חדה בהשוואה לנטפליקס המובנה במסך.
לעומת זאת, שקודי מפעיל HDR מתקבלת תמונה מעולה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #4 

היתה לי חוויה דומה עם השילד הישן יותר. איכות תמונה לא טובה בהשוואה ל raspberry pi שמריץ קודי והיום apple tv 4k. מסרתי אותו.

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

איתי_הגיתי כתב:מה? יש לי שילד והתמונה מושלמת, לא מבין על מה אתה מתלונן. איך צבעים "מרוחים"? מזה בכלל?
אתה עובר דרך רסיבר? אולי הוא על רזולוציה נמוכה?
...
·

עובר דרך הרסיבר, אבל אין שום שינוי רזולוציה. הטלויזיה X9005 מראה הצגה נכונה של הרזולוציה. הבעיה העיקרית היא יותר מידי צבע בהשוואה למשך לאותום תכנים ותפריטים מנטפליקס המובנה בטלויזיה סוני או זה מאפל TV. עודף הצבע גורם לירידה בחדות. זה ממש נראה רע בהשוואה לאפל TV. ניסיתי להחליף בין המכשירים עם אותו הכבל ואותה הכניסה ברסיבר, עדיין יתרון ענק לאיכות התמונה ואיזון הצבעים באפל TV לעומת השילד הזה. בחיפוש ברשת ראיתי שיש HOTFIX שמתקן בעיות התאמת צבע, אבל לא מצאתי איך להוריד ולהתקין אותו..

אני לא היחיד שמתלונן על זה:

https://www.reddit.com/r/ShieldAndroidT ... on_shield/

אבל זה לא תלונה גורפת. אני כרגע מנסה את מזלי עם תכני קודי, שם יש אפשרויות כיול פרמטרי תמונה אז זה יותר טוב. אגב מתי בדיוק ה AI UPSCALING מתחיל לעבוד? עד כה מראה לי שאינו נתמך בשום תוכן, גם לא בקודי...

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1858
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #6 

אתה יכול לצלם תמונה?

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

Gad007 כתב:
...
...
·

עובר דרך הרסיבר, אבל אין שום שינוי רזולוציה. הטלויזיה X9005 מראה הצגה נכונה של הרזולוציה. הבעיה העיקרית היא יותר מידי צבע בהשוואה למשך לאותום תכנים ותפריטים מנטפליקס המובנה בטלויזיה סוני או זה מאפל TV. עודף הצבע גורם לירידה בחדות. זה ממש נראה רע בהשוואה לאפל TV. ניסיתי להחליף בין המכשירים עם אותו הכבל ואותה הכניסה ברסיבר, עדיין יתרון ענק לאיכות התמונה ואיזון הצבעים באפל TV לעומת השילד הזה. בחיפוש ברשת ראיתי שיש HOTFIX שמתקן בעיות התאמת צבע, אבל לא מצאתי איך להוריד ולהתקין אותו..

אני לא היחיד שמתלונן על זה:

https://www.reddit.com/r/ShieldAndroidT ... on_shield/

אבל זה לא תלונה גורפת. אני כרגע מנסה את מזלי עם תכני קודי, שם יש אפשרויות כיול פרמטרי תמונה אז זה יותר טוב. אגב מתי בדיוק ה AI UPSCALING מתחיל לעבוד? עד כה מראה לי שאינו נתמך בשום תוכן, גם לא בקודי...
...
·והוא כותב שם בסוף שהטלביזיה דפקה לו את הצבעים ועכשיו זה בסדר.
השילד מוציא צבעים כמו כל סטרימר אחר.
כל בעיה שהיא כל כך חריגה, זה משהו בסטינגס, לא במכשיר עצמו.

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

טוב, לאחר צפיה באותו סרט עם DOLBY VISION מנטפליקס פעם עי השילד ופעם עי אפל TV, האכזבה רק גדלה! יש קפיצות פריימים ומעט גמגומי תמונה מידי פעם בשילד שאין באפל TV! התמונה מאפל TV הרבה יותר טבעית ועם פחות רעש (איכות 4K ולכן מנגנון UPSCALING לא פעיל בשילד).

לא מצאתי ברשת תלונות על גמגומים מהשילד 2019, אבל יש המון כאלו מהשילד בדור הראשון מ 2015. שם זה בסוף נפתר עי עדכון קושחה. השאךה היא האם זה המצב או שנפלתי על סטרימר תקול?

עוד דבר, הברצת קודי עם סימון התאמת קצב פריימים לתוכן. סרטי HD עם 24P נראים מצויין ללא גמגומים, אבל סרטי SD עם 50HZ מאד מגמגמים במעברי מצלמה לצדדים, מה שלא קורה בניגון אותו התוכן מקודי מותכן על מחשב PC. זה אומר שהשילד לא מסוגל להתאים קצב פריימים מכל מקור...

הדבר היחיד שעובד טוב עם השילד זה משחקים...

משהו ניסה לנגן סרטי DVD ישנים מקודי עי השילד החדש? משהו שם לב לגמגומים או דילוגי פריימים מתכנים מסויימים בנטפליקס?

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #9 

@Gad007
·ניסית לחבר אותו ישירות לטלויזיה, לא דרך הרסיבר?
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2800
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #10 

לי יש כנ"ל ואני בינתיים סופר מרוצה.
סרט 4K רצים חלק בסצינות מהירות גם בהזרמה מהרשת הביתית בחיבור חוטי.
אגב, קניתי גם כבלי HDMI של UGREEN למהירות הנדרשת.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

Gad007 כתב:טוב, לאחר צפיה באותו סרט עם DOLBY VISION מנטפליקס פעם עי השילד ופעם עי אפל TV, האכזבה רק גדלה! יש קפיצות פריימים ומעט גמגומי תמונה מידי פעם בשילד שאין באפל TV! התמונה מאפל TV הרבה יותר טבעית ועם פחות רעש (איכות 4K ולכן מנגנון UPSCALING לא פעיל בשילד).

לא מצאתי ברשת תלונות על גמגומים מהשילד 2019, אבל יש המון כאלו מהשילד בדור הראשון מ 2015. שם זה בסוף נפתר עי עדכון קושחה. השאךה היא האם זה המצב או שנפלתי על סטרימר תקול?

עוד דבר, הברצת קודי עם סימון התאמת קצב פריימים לתוכן. סרטי HD עם 24P נראים מצויין ללא גמגומים, אבל סרטי SD עם 50HZ מאד מגמגמים במעברי מצלמה לצדדים, מה שלא קורה בניגון אותו התוכן מקודי מותכן על מחשב PC. זה אומר שהשילד לא מסוגל להתאים קצב פריימים מכל מקור...

הדבר היחיד שעובד טוב עם השילד זה משחקים...

משהו ניסה לנגן סרטי DVD ישנים מקודי עי השילד החדש? משהו שם לב לגמגומים או דילוגי פריימים מתכנים מסויימים בנטפליקס?
...
·אני מנגן DVD ישנים של הופעות מוזיקה, רץ מושלם בקודי.
יש לי את הדגם 2018.
רק כדי להבין אותך, אם יש לך סטרימר אפל 4K שעובד מושלם, למה רכשת שילד?

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

איתי_הגיתי כתב:
...
...
·אני מנגן DVD ישנים של הופעות מוזיקה, רץ מושלם בקודי.
יש לי את הדגם 2018.
רק כדי להבין אותך, אם יש לך סטרימר אפל 4K שעובד מושלם, למה רכשת שילד?
...
·

רכשתי בעיקר כפתרון עבור קודי במקום HTPC שיש לי כרגע וסתם תופס הרבה מקום וגם מרעיש, וגם עבור משחקי אנדרויד ואלפקציות נוחות מהשלט (יש לי אנדרויד TV בטלויזיה אבל הוא איטי מידי ומוגבל נפח אכסון).

חיבור ישירות לטלויזיה לא משנה כלום. החיבור דרך הרסיבר שקוף בכל מקרה. תכני DVD מקודי שמקורם בצילומים או הקלטות טלויזיה ב 50 הרץ מאד מגמגמים במעברי מצלמה לצדדים מהשילד, מה שלא קורה מה HTPC או עי סטרימר נוסף שיש לי ZIDOO.

צפיה בנטפליקס מהשילד התמונה בכללי נראית דיי טוב, אבל מידי פעם אני בהחלט מבחין ב FRAME DROPS. כמו דילוגים על פריימים, מה שלעולם לא קורה מהנגן המובנה בטלויזיה ולא מאפל TV.

לגבי התאמת קצב פריימים לתדר סריקה, בזה אני בטוח שיש מגבלה עם השילד. הוא עושה את זה מצויין עם תכנים חדשים ב 1080P כמו סרטי קולנוע ב 24P, שם אני בודק ב INFO של הרסיבר ורואה שתדר הסריקה הוא 24HZ אבל עם תכנים ישנים וקצב פריימים של 30 לא מתבצעת התאמה נכונה ויש אפקט חזק מאד של JUDDER. אני אצלם את אותו הקטע מהשילד ומנגן אחר והאעלה לכאן בהמשך.

הנה תלונות דומות על השילד החדש:

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/fo ... ot-judder/

אני מתחיל לחשוש שקבלתי מכשיר תקול.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מה שאתה רואה בקודי קשור להגדרות של קודי.
הקצב ריענון אמור להשתנות ע"י האפליקציה ולא קשור לשילד.
בנוסף, הייתי מנסה להירגע. מהפוסטים שלך נשמע כאילו אתה מלחיץ את עצמך יותר מהבעיה עצמה.
כמו כן, הדיון שקישרת אליו הוא מלפני שנתיים.

@Gad007
·
אל תגע בשילד. תשאיר אותו על 59.94Hz
בדיוק מאותה סיבה שלא תשנה את המסך של המחשב שלך ל 24.
בכדי להמחיש זאת אתה יכול להעביר סמן של עכבר מצד לצד ב 60Hz וב 24Hz. הכל יקרטע.

בנוגע לקודי, שתי הגדרות מרכזיות:
אני משתמש בקודי 18.2 בזה: "Sync playback to display" set to ON
ואין לי קפיצות. בעצם מסנכרנים את הסרט למסך שלך. (לא נוגעים בריפרש רייט של המסך קרי הוא ישאר על 59.94)

אם אתה עדיין חווה קפיצות, כבה את הנ"ל ותדליק את זה:
"Adjust display refresh rate" set to ON

לפני כל סרט, קודי ישנה את הריפרש רייט של הטלויזיה ויתאים אותו לסרט המנוגן.
"החסרון" הוא שתהליך שינוי הריפרשרייט לוקח שניה או שתיים. (תלוי בטלוויזיה)

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

Shasoosh כתב:מה שאתה רואה בקודי קשור להגדרות של קודי.
הקצב ריענון אמור להשתנות ע"י האפליקציה ולא קשור לשילד.
בנוסף, הייתי מנסה להירגע. מהפוסטים שלך נשמע כאילו אתה מלחיץ את עצמך יותר מהבעיה עצמה.
כמו כן, הדיון שקישרת אליו הוא מלפני שנתיים.

@Gad007
·
אל תגע בשילד. תשאיר אותו על 59.94Hz
בדיוק מאותה סיבה שלא תשנה את המסך של המחשב שלך ל 24.
בכדי להמחיש זאת אתה יכול להעביר סמן של עכבר מצד לצד ב 60Hz וב 24Hz. הכל יקרטע.

בנוגע לקודי, שתי הגדרות מרכזיות:
ואין לי קפיצות. בעצם מסנכרנים את הסרט למסך שלך. (לא נוגעים בריפרש רייט של המסך קרי הוא ישאר על 59.94)

...
·

עם Sync playback to display מופעל, אתה מאבד את אטמוס כי קודי מקודד הכל ל PCM רב ערוצי עד ל 7.1. את האפשרות השנייה יש לי כבר מופעלת. זה עובד מעולה לתכנים מסויימים, אבל לא לארחים כמו עם ה HTPC. אולי זה קשור ל 2:3 PULL DOWN גרוע של השילד, אבל בהחלט יש גמגומים בתכנים ישנים שאין מקודי רץ על HTPC.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אולי אם תיתן לנו דוגמא לשיחרור מסויים בדקה מסויימת נוכל לנסות לשחזר את הבעיה.

avivharlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #16 

הפיתרון כזה. כשאתה צופה בתכני sdr תגדיר אותו על rec709 59.97 hdr ready. זה יפתור את בעית הצבעים הרוויים. ותדליק את ההגדרה של מעבר אוטומטי בין rec709 לbt2020 ואז גם שתראה תוכן hdr אתה תקבל את מלוא טווח הצבעים. שאתה רוצה לצפות בדולבי ויז'ן תפעיל את ההגדרה שתומכת בדולבי ויז'ן. אם עדיין צריך עזרה דבר איתי בפרטי

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #17 

Shasoosh כתב:בנוגע לקודי, שתי הגדרות מרכזיות:

...
ההגדרה הראשונה ממש לא מומלצת, וגם מונעת passthrough של האודיו. ההגדרה השניה נכונה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”