מכסה עדשה למקרן - האם חובה לשים כל פעם?
אהלן,
קניתי מקרן ראשון לפני חודש, ואני עדיין מכסה את העדשה כל פעם אחרי שימוש, אבל היות והמקרן בתקרה זה די מתסכל בלשון המעטה, מה גם שהפוקוס והכיוון מתקלקל בכל פעם.
האם באמת יש צורך בזה? או אפשר להשאיר את העדשה חשופה, ולנקות אחת לכמה חודשים? (דרך אגב, עם איזה חומר מנקים, או עדיף לא לנקות בכלל)
תודה
קניתי מקרן ראשון לפני חודש, ואני עדיין מכסה את העדשה כל פעם אחרי שימוש, אבל היות והמקרן בתקרה זה די מתסכל בלשון המעטה, מה גם שהפוקוס והכיוון מתקלקל בכל פעם.
האם באמת יש צורך בזה? או אפשר להשאיר את העדשה חשופה, ולנקות אחת לכמה חודשים? (דרך אגב, עם איזה חומר מנקים, או עדיף לא לנקות בכלל)
תודה
ארז123 כתב:אהלן,
תודה...
כל פעם ! וכל הזמן ! עדשה נקיה - תמונה נקיה.
אני עם המקרן השלישי , שנה שביעית , וכל פעם מכסה את העדשה, וגם את המקרן בכיסוי מיוחד, כי גם כשהמקרן לא בפעולה הוא סופג אבק, ומאוד מומלץ אחת לחצי שנה לפחות לבצע ניקוי [ בעדינות מירבית ועל פי הנחיות יצרן ] של הפילטר והמאוורר.
שמירה מאבק ועשן סיגריות רק יאריכו את חיי המקרן
בחנויות צילום מקצועיות יש חומר לניקוי עדשות.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לצערי אני סובל מאותה הבעיה, המקרן תלוי בגובה 2.60 מטר.
בשביל להגיע לעדשה אני צריך להזיז את הספה ולעלות על כיסא גבוה או סולם, ככה שאני פשוט לא עושה את זה.
מה שכן, אני מקפיד על ניקוי המסנן כל 50-70 שעות.
דווקא אבק על העדשה לא משפיע הרבה על התמונה (בערך כמו אבק במשקפיים) אלא אם כן מישהו נגע והשאיר טביעת אצבע.
בשביל להגיע לעדשה אני צריך להזיז את הספה ולעלות על כיסא גבוה או סולם, ככה שאני פשוט לא עושה את זה.
מה שכן, אני מקפיד על ניקוי המסנן כל 50-70 שעות.
דווקא אבק על העדשה לא משפיע הרבה על התמונה (בערך כמו אבק במשקפיים) אלא אם כן מישהו נגע והשאיר טביעת אצבע.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ממש לא חייב אלא אם אתה גר בפאב....
כל עוד לא נוגעים בעדשה והמקום לא מאוד מאובק או מעושן, אין שום בעיה להשאיר את העדשה ללא מכסה.
מקסימום, כמו שאמרו, כשאתה מוריד את המקרן לניקוי מסנן, תנקה את העדשה.
שים לב לא לנקות את העדשה עם מטלית או נייר אורז לפני שניקית את האבק (גם אם לא רואים אותו) בעזרת לחץ אויר, שכן, אחרת הוא יישרוט את העדשה בניקוי.
שים לב שגרגרי אבק לא מפריעים לתמונה (אני לא מדבר על רמות של אבק אחרי נסיעה במדבר יהודה) שכן הם לא בפוקוס בכלל.
כל עוד לא נוגעים בעדשה והמקום לא מאוד מאובק או מעושן, אין שום בעיה להשאיר את העדשה ללא מכסה.
מקסימום, כמו שאמרו, כשאתה מוריד את המקרן לניקוי מסנן, תנקה את העדשה.
שים לב לא לנקות את העדשה עם מטלית או נייר אורז לפני שניקית את האבק (גם אם לא רואים אותו) בעזרת לחץ אויר, שכן, אחרת הוא יישרוט את העדשה בניקוי.
שים לב שגרגרי אבק לא מפריעים לתמונה (אני לא מדבר על רמות של אבק אחרי נסיעה במדבר יהודה) שכן הם לא בפוקוס בכלל.
מניסיון, לא צריך.
אני לא עשיתי את זה מטעמי עצלנות, למרות שאני מגיע בעמידה.
העדשה נקייה.
הסיבה העיקרית לקיום המכסה זה לא נגד אבק כשהוא תלוי מהתקרה. הסיבה היא נגד מכות ושריטות כאשר הוא נמצא במפלס בני אדם או מוזז ממקום למקום.
אני לא עשיתי את זה מטעמי עצלנות, למרות שאני מגיע בעמידה.
העדשה נקייה.
הסיבה העיקרית לקיום המכסה זה לא נגד אבק כשהוא תלוי מהתקרה. הסיבה היא נגד מכות ושריטות כאשר הוא נמצא במפלס בני אדם או מוזז ממקום למקום.
משה