מכסה עדשה למקרן - האם חובה לשים כל פעם?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
ארז123 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

קניתי מקרן ראשון לפני חודש, ואני עדיין מכסה את העדשה כל פעם אחרי שימוש, אבל היות והמקרן בתקרה זה די מתסכל בלשון המעטה, מה גם שהפוקוס והכיוון מתקלקל בכל פעם.
האם באמת יש צורך בזה? או אפשר להשאיר את העדשה חשופה, ולנקות אחת לכמה חודשים? (דרך אגב, עם איזה חומר מנקים, או עדיף לא לנקות בכלל)

תודה

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

ארז123 כתב:אהלן,

קניתי מקרן ראשון לפני חודש, ואני עדיין מכסה את העדשה כל פעם אחרי שימוש, אבל היות והמקרן בתקרה זה די מתסכל בלשון המעטה, מה גם שהפוקוס והכיוון מתקלקל בכל פעם.
האם באמת יש צורך בזה? או אפשר להשאיר את העדשה חשופה, ולנקות אחת לכמה חודשים? (דרך אגב, עם איזה חומר מנקים, או עדיף לא לנקות בכלל)

תודה
...

כל פעם ! וכל הזמן ! עדשה נקיה - תמונה נקיה.

אני עם המקרן השלישי , שנה שביעית , וכל פעם מכסה את העדשה, וגם את המקרן בכיסוי מיוחד, כי גם כשהמקרן לא בפעולה הוא סופג אבק, ומאוד מומלץ אחת לחצי שנה לפחות לבצע ניקוי [ בעדינות מירבית ועל פי הנחיות יצרן ] של הפילטר והמאוורר.
שמירה מאבק ועשן סיגריות רק יאריכו את חיי המקרן
בחנויות צילום מקצועיות יש חומר לניקוי עדשות.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

לצערי אני סובל מאותה הבעיה, המקרן תלוי בגובה 2.60 מטר.
בשביל להגיע לעדשה אני צריך להזיז את הספה ולעלות על כיסא גבוה או סולם, ככה שאני פשוט לא עושה את זה.
מה שכן, אני מקפיד על ניקוי המסנן כל 50-70 שעות.
דווקא אבק על העדשה לא משפיע הרבה על התמונה (בערך כמו אבק במשקפיים) אלא אם כן מישהו נגע והשאיר טביעת אצבע.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

ממש לא חייב אלא אם אתה גר בפאב.... :wink:
כל עוד לא נוגעים בעדשה והמקום לא מאוד מאובק או מעושן, אין שום בעיה להשאיר את העדשה ללא מכסה.
מקסימום, כמו שאמרו, כשאתה מוריד את המקרן לניקוי מסנן, תנקה את העדשה.
שים לב לא לנקות את העדשה עם מטלית או נייר אורז לפני שניקית את האבק (גם אם לא רואים אותו) בעזרת לחץ אויר, שכן, אחרת הוא יישרוט את העדשה בניקוי.
שים לב שגרגרי אבק לא מפריעים לתמונה (אני לא מדבר על רמות של אבק אחרי נסיעה במדבר יהודה) שכן הם לא בפוקוס בכלל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #5 

מניסיון, לא צריך.
אני לא עשיתי את זה מטעמי עצלנות, למרות שאני מגיע בעמידה.
העדשה נקייה.
הסיבה העיקרית לקיום המכסה זה לא נגד אבק כשהוא תלוי מהתקרה. הסיבה היא נגד מכות ושריטות כאשר הוא נמצא במפלס בני אדם או מוזז ממקום למקום.
משה

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”