חוות דעת על Sage Barista Pro

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
vitalim פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!

אני מתלבט בין גרסת ה pro לבין ה-express
על פניו ההבדל העיקרי בין המוצרים הוא זמן התחממות מהיר יותר בדגם הpro ומסך lcd...
ההפרש הוא כ-700 שח בימים אלה
דגם הpro חדש יחסית ואין לו מספיק חוות דעת. תוהה האם למישהו מהפורום יש את הדגם ויכול לחלוק רשמים
תודה רבה מראש!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

בעיני ההבדלים העקריים בין שתי המכונות הם בזה שהפרו עוברת מחליטה להקצפה יותר מהר ובזה שיש לה חליטה ווליומטרית (כלומר מנה בודדת או כפולה לפי כמות בכוס ולא לפי זמן). מההתנסות הקצרה שלי עם פרו של חבר אין עקביות גבוהה בכמות בין חליטות שונות עם רמות טחינה שונות, כך שאני לא בטוח שהפיצ'ר הזה כל כך מוצלח. לעומת זאת ההבדל בזמן עד להקצפה בהחלט קיים, תראה למשל את ההשוואה הזו:

?t=239

vitalim פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה!
תוכל בבקשה להסביר קצת יותר על החליטה הווליומטרית?
נשמע שאולי הדגם הישן מוצלח יותר אם האופציה היחידה היא הפיצ'ר הזה שפחות מוצלח בעיניך או שלא הבנתי נכון?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #4 

משאבה ווליומטרית מאפשרת (בתאוריה) לחלוט כמות קבועה בכל פעם. זה אומר שבלחיצת כפתור אפשר לקבל למשל 25 מ"ל, גם אם היה הבדל בפולים, ברמת הטריות שלהם, בטחינה או בדחיסה. יש מכונות שבהן החליטה היא לפי טיימר ולא לפי נפח ואז התוצאה אמורה להיות פחות עקבית. הפרו תומכת בשיטה הראשונה, האקספרס בשניה. עם הפרו ראיתי שבפועל העקביות לא משהו, עם האקספרס אין לי ניסיון עדיין, אבל היא לא אמורה להיות יותר טובה.

בסופו של דבר אם אתה שותה בעיקר משקאות עם חלב (קפוצ'ינו, הפוך וכו') הפרו תהיה עדיפה על האקספרס. אבל אם התקציב לא מאפשר אז האקספרס עדיין נראית כמו מכונה נחמדה מאוד. אין בארץ שום שילוב של מכונה ומטחנה ב-2000 ש"ח שיכולה להתקרב למה שהיא נותנת.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”