בעיה בdolby prologic II+subwoofer
אני שאלתי את זה בעבר, וקיבלתי תשובה שיש בעיה בהגדרות ה CROSSOVER, אבל זה לא יכול להיות...
הבעיה:
בSTEREO הסאב וופר עובד מצויין.
בDOLBY DIGITAL\DTS הסאב וופר עובד מצויין.
בDOLBY PROLOGIC II\DTS NEO הסאב וופר פשוט לא עובד! הוא לא מקבל שום סיגנל מהרסיבר...
הרסיבר שלי הוא marantz sr4500...
בדקתי את כל ההגדרות, קראתי את הMANUAL, הכל נראה בסדר...
למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה?
הבעיה:
בSTEREO הסאב וופר עובד מצויין.
בDOLBY DIGITAL\DTS הסאב וופר עובד מצויין.
בDOLBY PROLOGIC II\DTS NEO הסאב וופר פשוט לא עובד! הוא לא מקבל שום סיגנל מהרסיבר...
הרסיבר שלי הוא marantz sr4500...
בדקתי את כל ההגדרות, קראתי את הMANUAL, הכל נראה בסדר...
למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה?
סאב+סנטר+קדמיים גדולים, אחוריים קטנים...
אני יודע שתדר החיתוך הוא או 80HZ או 100HZ או 120HZ(רק באינטרנט הצלחתי למצוא שיש לו adjustable crossover), אך לא הצלחתי למצוא את זה ברסיבר... הפכתי את הMANUAL מכל הכיוונים, גם בעברית וגם באנגלית, ולא מצאתי שום אזכור על CROSSOVER, וגם ברסיבר עצמו חרשתי על כל ההגדרות האפשריות שלו, ואין שם אופצית שינוי\הסתכלות על CROSSOVER...
אני מיואש
במיוחד בגלל העובדה שאני רוצה להשתמש בPLII בשביל לצפות בסרטי טלוויזיה, אך אני לא נהנה בגלל שאין סאב(דבר מאד מאד חשוב בשבילי) ואם אני רוצה להנות מהסאב שלי, אני צריך לראות סרטים\לשמוע מוזיקה בסטריאו, או שלחכות עד שיחזירו לי את הDVD מהתיקון ואז אוכל לראות בDD כמו בן אדם
אני יודע שתדר החיתוך הוא או 80HZ או 100HZ או 120HZ(רק באינטרנט הצלחתי למצוא שיש לו adjustable crossover), אך לא הצלחתי למצוא את זה ברסיבר... הפכתי את הMANUAL מכל הכיוונים, גם בעברית וגם באנגלית, ולא מצאתי שום אזכור על CROSSOVER, וגם ברסיבר עצמו חרשתי על כל ההגדרות האפשריות שלו, ואין שם אופצית שינוי\הסתכלות על CROSSOVER...
אני מיואש
במיוחד בגלל העובדה שאני רוצה להשתמש בPLII בשביל לצפות בסרטי טלוויזיה, אך אני לא נהנה בגלל שאין סאב(דבר מאד מאד חשוב בשבילי) ואם אני רוצה להנות מהסאב שלי, אני צריך לראות סרטים\לשמוע מוזיקה בסטריאו, או שלחכות עד שיחזירו לי את הDVD מהתיקון ואז אוכל לראות בDD כמו בן אדם
אוקיי, מצאתי את הקרוס אובר סוף סוף, אפשר על 80, 100, 120... כרגע הוא על 100.
אם אני מפעיל את כולם כקטנים, באמת הסאב פועל סוף סוף! אבל איכות השמע נפגעת אנושות...
שמתי לב שאם אני שם על CSII, הסאב גם פועל(גם כשמוגדרים כגדולים)
אם אני מפעיל את כולם כקטנים, באמת הסאב פועל סוף סוף! אבל איכות השמע נפגעת אנושות...
שמתי לב שאם אני שם על CSII, הסאב גם פועל(גם כשמוגדרים כגדולים)
עדכון: כשאני שם את הסנטר כSMALL, הסאב פועל(בצורה יותר חלשה מאשר בסטריאו אומנם) בPLII...
יש עוד הגדרה שנקראת BASS, ששם יש לי 2 אפשרויות... MIX וBOTH... כשאני שם על MIX, הסאב לא פועל בSTEREO.. כשאני שם על BOTH, אז פועל...
כל הקטע הזה מאד מכעיס אותי... למה אני לא יכול פשוט לעשות ככה שבכל מצב שאני אשים הסאב יפעל? כל פעם מישהו אחר מעליב את המסכן...
יש עוד הגדרה שנקראת BASS, ששם יש לי 2 אפשרויות... MIX וBOTH... כשאני שם על MIX, הסאב לא פועל בSTEREO.. כשאני שם על BOTH, אז פועל...
כל הקטע הזה מאד מכעיס אותי... למה אני לא יכול פשוט לעשות ככה שבכל מצב שאני אשים הסאב יפעל? כל פעם מישהו אחר מעליב את המסכן...
הייתה לי בעיה דומה. אין קשר ל- Cross over (אגב הבנתי שיש לך רמקולים גדולים -אם זה נכון, התדר של 100Hz הוא קצת גבוה).
בהגדרות LEVEL של הרמקולים אתר את SUB ותעלה את רמת ההגברה (בדרך ניסוי וטעייה). יכול להיות שיהיה צורך להנמיך במקביל את ה-volume של SUB עצמו.
בהגדרות LEVEL של הרמקולים אתר את SUB ותעלה את רמת ההגברה (בדרך ניסוי וטעייה). יכול להיות שיהיה צורך להנמיך במקביל את ה-volume של SUB עצמו.
זה לא עוצמה יחסית, אב כן, התכוונתי לזה. אצלי אחרי RC ה-SUB היה (ברסיבר) על (10db -). אחרי כמה ניסיונות כיוונתי אותו לרמה של (5db +) והנמכתי את volume על SUB עצמו. אצלך קרוב לוודאי רמה תהיה שונה - "שחק" עם זה עד שהתוצאות ישביעו את רצונך.
ברסיבר שלי (Pioneer AX3) יש מערכת RC אשר בודקת את הרמקולים וקובעת בעצמה האם הם גדולים או קטנים. אצלי היא קבעה שכולם גדולים. בפועל יש לי רמקולים רצפתיים בפרונט, סנטר גדול ושני מדפיים בסראונד.sunny_jim כתב: איך אתה מגדיר קטנים\גדולים? לפי הגודל הפיזי שלהם? או אם הם לוויניים או מדפיים?...
לפי ספקטרום התדרים שהם מסוגלים להפיק, אם הרמקולים לא יורדים מספיק אתה מגדיר אותם כקטנים ומכוון את הקרוס לתדר חיתוך שממנו ומתה הרמקולים שהגדרת כקטנים לא עושים עבודה מספקת. לגבי המקרה הפרטי שלך כוון את כל הרמקולים לפי הקרטריון שציינתי למעלה ובמקרה שלאחר ההגדרה הסאב לא פעיל (ואתה מרגיש שחסרים לך תדרים נמוכים, מה שבעצם הבעייה אצלך) תגדיר את ה BASS OUT כ BOTH כך הסאב יקבל את כל תחום התדרים מתחת להגדרת הקרוס בלי קשר להגדרת הגדלים של שאר הרמקולים (יש את המצבים שציינתי כמעט בכל רסיבר אך לעיתים הם תחת כינויים שונים).איך כל הרמקולים גדולים אצלך? הרמקולים האחוריים אצלך גם גדולים? איך אתה מגדיר קטנים\גדולים? לפי הגודל הפיזי שלהם? או אם הם לוויניים או מדפיים?...
נ.ב. במצב BASS OUT מוגדר כ BOTH ערוץ ה LFE לרוב ינותב לסאב וגם לקדמיים (אני אישית לא אוהב את זה, לכן במקרה שיש ערוץ נפרד שכזה אני מבטל את ההגדרה הזאת).
מיכאל .
אז זהו, שמוגדר אצלי כ BOTH, ובכל זאת אם אני מגדיר את הרמקולים כLARGE אז הסאב לא עובד ב DPII... זה כאילו שאני לא יכול לעשות OVERRIDE כך שבכל מקרה הסאב יעבוד... די מכעיס...
בכל מקרה, הרגע היה מטריקס בYES 2, והסאונד היה בהחלט משביע רצון למרות שהסנטר הוגדר כSMALL... אז, אני חושב שאני אסתפק במה שיש
בכל מקרה, הרגע היה מטריקס בYES 2, והסאונד היה בהחלט משביע רצון למרות שהסנטר הוגדר כSMALL... אז, אני חושב שאני אסתפק במה שיש
זה מוזראז זהו, שמוגדר אצלי כ BOTH, ובכל זאת אם אני מגדיר את הרמקולים כLARGE אז הסאב לא עובד ב DPII......
מיכאל .
כן... יותר מדי הגיון אין פה :\
הטכנאי של החנות הגיע היום בשביל לתת לי את המתאם מSVIDEO לSCART (אין שום הבדל WHATSOEVER בין החיבור הזה בממיר PACE1000 לבין חיבור COMPOSITE רגיל... שני החיבורים נותנים בדיוק את אותה התמונה, אז אני לא יודע על מה כולכם דיברתם...) ומתאם Y בשביל חיבור הכבל לסאב... כתוצאה מהחיבור לLEFT והRIGHT הסאב נהיה הרבה יותר עוצמתי(אולי אפילו פי 2) ומרעיד את כל הבית כמו שצריך
עכשיו הביצועים שלו עם הPLII משביעים רצון בהחלט...
הטכנאי של החנות הגיע היום בשביל לתת לי את המתאם מSVIDEO לSCART (אין שום הבדל WHATSOEVER בין החיבור הזה בממיר PACE1000 לבין חיבור COMPOSITE רגיל... שני החיבורים נותנים בדיוק את אותה התמונה, אז אני לא יודע על מה כולכם דיברתם...) ומתאם Y בשביל חיבור הכבל לסאב... כתוצאה מהחיבור לLEFT והRIGHT הסאב נהיה הרבה יותר עוצמתי(אולי אפילו פי 2) ומרעיד את כל הבית כמו שצריך