אכזבה מטלוויזיות RU8000
אז בשעה טובה התחדשתי ב 55RU8000, קניתי אותה בשופינג IL במחיר של 2900.
היא מחוברת לממיר יס, סטינג, PS4 PRO ונטפליקס דרך האפליקציה שבטלווייזה.
לצערי, האיכות תמונה מאוד ירודה. בעת צפייה ביס בעיקר אבל גם ממקורות אחרים.
אני מבין שכשאתה משדר ב 1080 לטלווזיה של 4K האיכות לא תהיה טובה בלשון המעטה, אבל ציפיתי ליותר מה upscaling של סמסונג, בעיקר בעקבות הביקורת ב rtings (שטוענות שעיבוד והתאמת התמונה ב 1080p טובים מאוד)
התמונה נראת מפוקסלת ולא חדה, למשל בשידורי כדורגל וכדורסל ישנה "הילה" סביב הדמויות ו artifacts קטנים שמקיפים אותם ושלא לדבר על הקהל או על דמויות בתנועה שבכלל מפוקסלות לגמרי. מעבר לכך, גם בשידורי HD מעט יותר איכותיים נניח כאן 11, רואים פיקסליזציה די רצינית ותמונה לא חדה - כאילו ה upscaling לא מתבצע כמו שצריך.
לגבי נטפליקס, לעיתים ישנם תכנים שנראים טוב מאוד, אבל ישנם גם תכנים (שממותגים כמובן כ 4k ) בהם אני עדיין רואה פיקסליזציה או film grain רציני ובולט ממש (למשל בשוברים שורות).
ניסיתי לשחק עם החדות ועם ההגדרות המתקדמות אבל עדיין אני נשאר עם תמונה לא חדה וההרגשה גם שהטלווייזה לא מסתדרת כמו שצריך עם עיבוד התנועה.
אנ מניח שאין בעיה עם המסך כי כשאני משחק ב PS4 זה נראה טוב מאוד.
השאלה היא - האם יש מה לעשות? יכול להיות שאני מדבר שטויות, אבל חשבתי אולי להחליף (אם החנות תתן לי) ל Q70 או Q60 כדי לקבל את המנוע עיבוד מבוסס ה AI? או שזאת סתם באז וורד של סמסונג?
בכל מקרה, אשמח לשמוע אם עוד משיהו הרגיש כמוני או לקבל עצה מה ניתן לעשות עכשיו אם בכלל. כי (ואני יודע שבטח אכעיס פה כמה אנשים) אני ממש מרגיש שבשידורים רגילים הטושיבה רגזה הישנה שלי נתנה תמונה הרבה יותר חדש וטובה, ובשידורי 4K ההבדל לא כלכך משמעותי.
תודה לכולם!!!
היא מחוברת לממיר יס, סטינג, PS4 PRO ונטפליקס דרך האפליקציה שבטלווייזה.
לצערי, האיכות תמונה מאוד ירודה. בעת צפייה ביס בעיקר אבל גם ממקורות אחרים.
אני מבין שכשאתה משדר ב 1080 לטלווזיה של 4K האיכות לא תהיה טובה בלשון המעטה, אבל ציפיתי ליותר מה upscaling של סמסונג, בעיקר בעקבות הביקורת ב rtings (שטוענות שעיבוד והתאמת התמונה ב 1080p טובים מאוד)
התמונה נראת מפוקסלת ולא חדה, למשל בשידורי כדורגל וכדורסל ישנה "הילה" סביב הדמויות ו artifacts קטנים שמקיפים אותם ושלא לדבר על הקהל או על דמויות בתנועה שבכלל מפוקסלות לגמרי. מעבר לכך, גם בשידורי HD מעט יותר איכותיים נניח כאן 11, רואים פיקסליזציה די רצינית ותמונה לא חדה - כאילו ה upscaling לא מתבצע כמו שצריך.
לגבי נטפליקס, לעיתים ישנם תכנים שנראים טוב מאוד, אבל ישנם גם תכנים (שממותגים כמובן כ 4k ) בהם אני עדיין רואה פיקסליזציה או film grain רציני ובולט ממש (למשל בשוברים שורות).
ניסיתי לשחק עם החדות ועם ההגדרות המתקדמות אבל עדיין אני נשאר עם תמונה לא חדה וההרגשה גם שהטלווייזה לא מסתדרת כמו שצריך עם עיבוד התנועה.
אנ מניח שאין בעיה עם המסך כי כשאני משחק ב PS4 זה נראה טוב מאוד.
השאלה היא - האם יש מה לעשות? יכול להיות שאני מדבר שטויות, אבל חשבתי אולי להחליף (אם החנות תתן לי) ל Q70 או Q60 כדי לקבל את המנוע עיבוד מבוסס ה AI? או שזאת סתם באז וורד של סמסונג?
בכל מקרה, אשמח לשמוע אם עוד משיהו הרגיש כמוני או לקבל עצה מה ניתן לעשות עכשיו אם בכלל. כי (ואני יודע שבטח אכעיס פה כמה אנשים) אני ממש מרגיש שבשידורים רגילים הטושיבה רגזה הישנה שלי נתנה תמונה הרבה יותר חדש וטובה, ובשידורי 4K ההבדל לא כלכך משמעותי.
תודה לכולם!!!
@chicka100
·
האם ניסית להגדיר את הטלויזיה לפי הגדרות מומלצות של rtings?
נשמע שהטלויזיה שלך עובדת בסדר (למשל במשחקים, כשהיא במצב game - בלי קנפוג בכלל), אבל בשידורים רגילים מקונפגת איכשהו לא נכון (הרי גם נטפליקס הוא 4K).
דבר נוסף, קח בחשבון ש-Q60 יראה מאוד דומה (אם לא זהה) למה שיש לך כיום.
ו-Q70 אמנם ישפר דברים, אבל לא יהיה שינוי של שמיים וארץ.
כך שלא משנה מה תחליט לעשות (לשדרג למשל), תחשוב טוב לפני שאתה מחליט.
·
האם ניסית להגדיר את הטלויזיה לפי הגדרות מומלצות של rtings?
נשמע שהטלויזיה שלך עובדת בסדר (למשל במשחקים, כשהיא במצב game - בלי קנפוג בכלל), אבל בשידורים רגילים מקונפגת איכשהו לא נכון (הרי גם נטפליקס הוא 4K).
דבר נוסף, קח בחשבון ש-Q60 יראה מאוד דומה (אם לא זהה) למה שיש לך כיום.
ו-Q70 אמנם ישפר דברים, אבל לא יהיה שינוי של שמיים וארץ.
כך שלא משנה מה תחליט לעשות (לשדרג למשל), תחשוב טוב לפני שאתה מחליט.
- FkaduBelete
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 17
- שם מלא: Fkadu Belete
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
וואלה מעניין.. אני ברגעים של התלבטויות אם להזמין את המסך הזה או להשקיע טיפה בQ70 או בסוני Xf9005, במחירים די דומים.. הבדל של 100 שקל יותר לסמסונג..
@mdk_25
@alcd
ניסיתי כמעט אל כל סוגי הקינפוגים, כולל אלו של rtings.
זה פשוט מרגיש שה upscaling לא מספיק טוב, לא "סוחב" את התמונה. נורא בולט בשידורי ספורט בהם השחקנים עם ארטיפקטים ו"קוצים" וקהל פשוט מפוקסל לגמרי.. לגבי ה q60 -q70 חשבתי שאולי בגלל שמדובר במעבד תמונה שונה תתקבל תוצאה שונה? יכול להיות שאני תמים..
באמת שהתמונה בטלוויזית HD הרבה הרבה יותר טוב בהינתן אותו מקור וכשמשדרגים ל 4K, היתרון לא מפצה.
מאוד מאכזב, בכל מקרה - בחנות לא הסכימו להחזיר וגם לא לשדרג לדגם יותר טוב..
@alcd
ניסיתי כמעט אל כל סוגי הקינפוגים, כולל אלו של rtings.
זה פשוט מרגיש שה upscaling לא מספיק טוב, לא "סוחב" את התמונה. נורא בולט בשידורי ספורט בהם השחקנים עם ארטיפקטים ו"קוצים" וקהל פשוט מפוקסל לגמרי.. לגבי ה q60 -q70 חשבתי שאולי בגלל שמדובר במעבד תמונה שונה תתקבל תוצאה שונה? יכול להיות שאני תמים..
באמת שהתמונה בטלוויזית HD הרבה הרבה יותר טוב בהינתן אותו מקור וכשמשדרגים ל 4K, היתרון לא מפצה.
מאוד מאכזב, בכל מקרה - בחנות לא הסכימו להחזיר וגם לא לשדרג לדגם יותר טוב..
נערך לאחרונה על ידי chicka100 ב 01/12/2019 14:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני הלכתי לחנויות לראות אם אני רואה הבדל בין מסך פשוט lg um7340 למסכים יותר יקרים xf9005 ואפילו q70 ועוד.
ביקשתי להעביר לערוצי יס ובפרט ערוצי ספורט. לא את התמונות test שהם מקרינים בלופ.
נחרדתי.
מסכים של 10 אלף נראו כמו מסכי 3000 ונראו רע. רע מאוד.
הילה סביב השחקנים.
זוועה.
נחרדתי.
הילה סביב השחקנים.
זוועה.
·lukas כתב:אני הלכתי לחנויות לראות אם אני רואה הבדל בין מסך פשוט lg um7340 למסכים יותר יקרים xf9005 ואפילו q70 ועוד.
נחרדתי.
הילה סביב השחקנים.
זוועה....
אני אישית לא צופה בספורט, אבל ראיתי לא מעט אנשים פה בפורום עם תגובה כמו שלך.
כולל אנשים שקנו את הטלויזיות מהטובות/יקרות בשוק.
אגב, בצפיה בתוכן איכותי מהאינטרנט (שמראש הוקלט 4k/HDR) זה נראה מדהים.
הבעיה רק בצפיה בערוצים הישראלים (אפילו ערוצי ספורט 4K).
בסוני זה אמור להיות יותר טוב, כי להם יש מעבדי תמונה הכי טובים בשוק.
אבל שוב, לא יכול להגיד מניסיון.
@chicka100
·
אישית אני לא יודע מה לעשות.
בגלל זה אני כבר חודשים פלוס מתלבט.
יש לי בסלון פלאזמה ישנה שעבור התוכן שאני צורך נראית טוב מאוד ובחנויות זה פשוט זוועה.
אני כל פעם חושב שאני מגזים וקופץ שוב לראות ומקבל כמובן אותן תוצאות.
מסתכל על מסכים של 10k וזה אותו דבר.
מכיוון שכל מה שאני רואה זה יס, ספורט, נטפליקס ps4 אני לא בטוח שאחליף.
·
אישית אני לא יודע מה לעשות.
בגלל זה אני כבר חודשים פלוס מתלבט.
יש לי בסלון פלאזמה ישנה שעבור התוכן שאני צורך נראית טוב מאוד ובחנויות זה פשוט זוועה.
אני כל פעם חושב שאני מגזים וקופץ שוב לראות ומקבל כמובן אותן תוצאות.
מסתכל על מסכים של 10k וזה אותו דבר.
מכיוון שכל מה שאני רואה זה יס, ספורט, נטפליקס ps4 אני לא בטוח שאחליף.
מה היתה הטלוויזיה הקודמת שלך?
מה היתה הטלוויזיה הקודמת שלך?
קיים דבר שנקרא תקופת הסתגלות למסך חדש.
אותי באופן אישי זה מאוד מטריד כי אני רוצה לעבור מפלזמה פיוניר 428,ל-סמסונג nu8000)8000nu לא ru)
וחושש מתקופת הסתגלות שלא תיגמר
קיים דבר שנקרא תקופת הסתגלות למסך חדש.
אותי באופן אישי זה מאוד מטריד כי אני רוצה לעבור מפלזמה פיוניר 428,ל-סמסונג nu8000)8000nu לא ru)
וחושש מתקופת הסתגלות שלא תיגמר
@chicka100
·
סורי, זה לא משהו שאני יכול לעזור בו.
בניגוד לנתונים סטטיים (ניגודיות, טווח צבעים, עוצמת תאורה, וכד׳) את יכולות עיבוד התמונה צריך לבדוק בעין, בתכנים שונים, ולהשוות מול טלויזיות אחרות.
לגבי סוני - זה מה שקראתי מאנשים פה בפורום.
לגבי Q70 - צריך למצוא מישהו שיש לו בבית גם אותה וגם NU8000/RU8000 ויכול להשוות.
מה שכן, אתה יכול לקנות את XF9005 של סוני באותו מחיר כמו Q70.
·
סורי, זה לא משהו שאני יכול לעזור בו.
בניגוד לנתונים סטטיים (ניגודיות, טווח צבעים, עוצמת תאורה, וכד׳) את יכולות עיבוד התמונה צריך לבדוק בעין, בתכנים שונים, ולהשוות מול טלויזיות אחרות.
לגבי סוני - זה מה שקראתי מאנשים פה בפורום.
לגבי Q70 - צריך למצוא מישהו שיש לו בבית גם אותה וגם NU8000/RU8000 ויכול להשוות.
מה שכן, אתה יכול לקנות את XF9005 של סוני באותו מחיר כמו Q70.
@dts2
LG 49 FHD לא זוכר את שם הדגם.
Toshiba Regza 42.
שתיהן אצלי כמה שנים טובות. הרגזה היתה הטלוויזיה הכי טובה שהיתה לי.
העמדתי את ה LG ליד הסמסונג - עולם אחר.
האמת, לדעתי האישית אני לא רואה סיבה להחליף במקומך. אין עדיין מספיק תכנים ששווה לראות ב 4K. הכי מרשים שריאתי בינתייים היה אולי Our Planet בנטפליקס, וזה גם לא משהו שתראה ביום- יום..
האמת, יכול להיות שאני טועה אבל קשה לי לראות איך תאורה או עומק שחורים תכפר על קוצים שיוצאים מהראש של מסי או פקסול בשיער של יונית לוי, לכן לדעתי הגורם המשמעותי הוא השבב המעבד.
הכי נדהמתי אבל היה לראות מקרוב את ה film graim בחלק מהסדרות בנטפליקס 4K,אבל יכול להיות שהציפיות שלי היו בשמיים...
LG 49 FHD לא זוכר את שם הדגם.
Toshiba Regza 42.
שתיהן אצלי כמה שנים טובות. הרגזה היתה הטלוויזיה הכי טובה שהיתה לי.
העמדתי את ה LG ליד הסמסונג - עולם אחר.
האמת, לדעתי האישית אני לא רואה סיבה להחליף במקומך. אין עדיין מספיק תכנים ששווה לראות ב 4K. הכי מרשים שריאתי בינתייים היה אולי Our Planet בנטפליקס, וזה גם לא משהו שתראה ביום- יום..
האמת, יכול להיות שאני טועה אבל קשה לי לראות איך תאורה או עומק שחורים תכפר על קוצים שיוצאים מהראש של מסי או פקסול בשיער של יונית לוי, לכן לדעתי הגורם המשמעותי הוא השבב המעבד.
הכי נדהמתי אבל היה לראות מקרוב את ה film graim בחלק מהסדרות בנטפליקס 4K,אבל יכול להיות שהציפיות שלי היו בשמיים...
@chicka100
·
לצערי לא - בניגוד למחשבים אישיים, טאבלטים או סמארטפונים, בטלויזיות לא משחררים לרוב מידע כמו סוג מעבד, כמות זיכרון, סוג זיכרון וכו׳.
מסתתרים מאחורי שמות קוד כמו "AI upscaling" או ״ThinQ" שלא אומרים כלום בעצם.
הדרך היחידה לדעת היא למצוא פוסטים של אנשים שקנו את הדגם ויש להם ניסיון אישי.
אם אתה לא מוצא פה בפורום, תנסה פורומים גדולים בחול או רדיט, כשיש כמות גדולה יותר של אנשים יותר קל למצוא אנשים במצב בדיוק כמו שלך.
·
לצערי לא - בניגוד למחשבים אישיים, טאבלטים או סמארטפונים, בטלויזיות לא משחררים לרוב מידע כמו סוג מעבד, כמות זיכרון, סוג זיכרון וכו׳.
מסתתרים מאחורי שמות קוד כמו "AI upscaling" או ״ThinQ" שלא אומרים כלום בעצם.
הדרך היחידה לדעת היא למצוא פוסטים של אנשים שקנו את הדגם ויש להם ניסיון אישי.
אם אתה לא מוצא פה בפורום, תנסה פורומים גדולים בחול או רדיט, כשיש כמות גדולה יותר של אנשים יותר קל למצוא אנשים במצב בדיוק כמו שלך.
עליה משמעותית בגודל המסך
עליה משמעותית בגודל המסך היא גם בעיה
ממסך 65 אינץ קשה לקבל תמונה חדה/טובה באותה הקלות כמו ממסך 42 או 49
כמה זמן אתה כבר בתוך תקופת ההסתגלות?
ברור שתוכן צפיה מעולה מבלורי או ps4 יראה מצויין כצעט בכל מסך.
הבעיה היא שבמסכים פשוטים יחסית מנגנון עיבוד הווידיאו הרבה פחות טוב
ממסך 65 אינץ קשה לקבל תמונה חדה/טובה באותה הקלות כמו ממסך 42 או 49
כמה זמן אתה כבר בתוך תקופת ההסתגלות?
ברור שתוכן צפיה מעולה מבלורי או ps4 יראה מצויין כצעט בכל מסך.
הבעיה היא שבמסכים פשוטים יחסית מנגנון עיבוד הווידיאו הרבה פחות טוב
חיפשתי קצת יותר מידע.
אני קורא שישורי תלונות הארצות הברית של אנשים שרכשו מסכים חדשים וגדולים, 4k , התוכן בנטפליקס נראה מעולה ואילו בספק התוכן המקומי- כבלים, התוכן נראה מזעזע.
אותם תלונות על שידורי ספורט אותם תלונות על רמת תוכן שנראית נחותה מ sd.
אני חושב שבשלב זה אני אקפיא את כוונת הקניה שלי. לא שאני חושב שיתחילו להעביר פה תוכן איכותי בקרוב, אבל זה מה שיש פה.
אני חושב שגם קצת הסתנוורתי מהודעות באתר שחלק לא מבוטל מהאנשים פה צורכים תוכן בפינצטה ממקורות מאוד איכותיים.
בנוסף נראה לי שגם נשבתי בקיסמו של אתר rtings שבאמת מנתח או נראה כאילו מנתח בצורה מאוד מפורטת וקפדנית אבל בסוף המספרים היבשים שם לא מספרים את כל הסיפור.
כן חייב לציין שהניתוח שלהם של תכנים לא איכותיים הוא ממש מטעה, מה שמטיל בספק עבורי את שאר המסקנות שהוצאתי משם.
אני קורא שישורי תלונות הארצות הברית של אנשים שרכשו מסכים חדשים וגדולים, 4k , התוכן בנטפליקס נראה מעולה ואילו בספק התוכן המקומי- כבלים, התוכן נראה מזעזע.
אני חושב שבשלב זה אני אקפיא את כוונת הקניה שלי. לא שאני חושב שיתחילו להעביר פה תוכן איכותי בקרוב, אבל זה מה שיש פה.
אני חושב שגם קצת הסתנוורתי מהודעות באתר שחלק לא מבוטל מהאנשים פה צורכים תוכן בפינצטה ממקורות מאוד איכותיים.
בנוסף נראה לי שגם נשבתי בקיסמו של אתר rtings שבאמת מנתח או נראה כאילו מנתח בצורה מאוד מפורטת וקפדנית אבל בסוף המספרים היבשים שם לא מספרים את כל הסיפור.
כן חייב לציין שהניתוח שלהם של תכנים לא איכותיים הוא ממש מטעה, מה שמטיל בספק עבורי את שאר המסקנות שהוצאתי משם.
·lukas כתב:חיפשתי קצת יותר מידע.
כן חייב לציין שהניתוח שלהם של תכנים לא איכותיים הוא ממש מטעה, מה שמטיל בספק עבורי את שאר המסקנות שהוצאתי משם....
האמירה "פינצטה" קצת מצחיקה אותי. אני התנתקתי מיס לפני שנים. חזרתי לאחרונה לפרטנר טיוי בשביל הילדים קצת. אבל את רוב התוכן שלי אני צורך או מנטפליקס, או מאמאזון, או מהורדות. כולם מקורות איכותיים ביותר. זה ממש לא פינצטה. מה לעשות שחברות הכבלים בארץ גם יקרות וגם נותנות תת איכות.... פשוט צריך להגיד להם לא.
·lukas כתב:חיפשתי קצת יותר מידע.
כן חייב לציין שהניתוח שלהם של תכנים לא איכותיים הוא ממש מטעה, מה שמטיל בספק עבורי את שאר המסקנות שהוצאתי משם....
אני חושב שאתה רושם דברים מאוד נכונים.
אוסיף מהצד שלי:
א. אני קונה טלויזיה להרבה שנים, והציפיה שלי היא שאיכות התכנים בארץ תשתפר בשנים הקרובות
ב. לי אישית היתה טלויזיה פיליפס ״42 פשוטה משנת 2011 לפני כן. אז הטלויזיה הנוכחתי שלי NU8000 ״65 היא שיפור מבחינתי, גם בגודל וגם באיכות התמונה.
ג. אני לא חושב ש-rtings יכול לענות על שאלות כמו ״האם זאת טלויזיה טובה״, ״האם המחיר של הטלויזיה משתלם״ או ״איך תוכן מסויים יראה בטלויזיה מסויימת״. אבל הוא כן יכול לענות על השאלה ״איך הטלויזיה הזאת לאומת טלויזיות אחרות באותו שנתון״ וזאת שאלה חשובה כשלעצמה כשבאים לקנות טלויזיה חדשה.