טמפרטורת ראש של Rocket espresso mozzafiato type v
-
Danielg761
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 28
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
לא מתלהב מלשנות את המכונה ולהרכיב מד טמפרטורה חיצוני.
אשמח לקבל חוות דעת מבעלים של מכונה זהה לגבי אמינות הטבלה שמסופקת מ Rocket ביחס בין ה PID לראש.
המכונה שלי Rocket espresso mozzafiato type v.
תודה
אשמח לקבל חוות דעת מבעלים של מכונה זהה לגבי אמינות הטבלה שמסופקת מ Rocket ביחס בין ה PID לראש.
המכונה שלי Rocket espresso mozzafiato type v.
תודה
@Danielg761
·
אני עם רוקט דאבל בוילר וPID ולא מוותר על הטרמומטר בראש
ואם אתה רוצה לקבל אינדיקציה מדוייקת אז כדאי לך להוסיף טרמומטר על הראש
אאל"ט המכונה שלך היא מחליף חום אז ההפרשי טמפרטורה בראש אפילו גדולים יותר
כי (בהנחה שזה אכן מחליף) הPID הוא על הדוד קיטור ולא על החליטה ואתה תופתע מהשונות של הטמפרטורה
אצלי - הדוד חליטה בנפח 580 מ"ל ויש עליו PID והופתעתי לגלות שגם במקרה הזה הטמפרטורה לא יציבה כמו שציפיתי. אבל היא הרבה הרבה יותר מדוייקת ממחליף חום שהייתה לי עד לפני כחודש
בדאבל בוילר, אחרי שימוש בטרמומטר אני כבר יכול לנחש בסבירות מאוד גבוהה כמה להפליש כדי להגיע לטמפרטורה הרצוייה כי זה מאוד חזרתי וגם ההפלשה די קצרה.
לעומת זאת במחליף חום זה היה בלתי צפוי, לפעמים המים מעל הטמפרטורה הרצוייה ולפעמים מתחת
בקיצר
המלצה לכולם
שימו טרמומטר
·
אני עם רוקט דאבל בוילר וPID ולא מוותר על הטרמומטר בראש
ואם אתה רוצה לקבל אינדיקציה מדוייקת אז כדאי לך להוסיף טרמומטר על הראש
אאל"ט המכונה שלך היא מחליף חום אז ההפרשי טמפרטורה בראש אפילו גדולים יותר
כי (בהנחה שזה אכן מחליף) הPID הוא על הדוד קיטור ולא על החליטה ואתה תופתע מהשונות של הטמפרטורה
אצלי - הדוד חליטה בנפח 580 מ"ל ויש עליו PID והופתעתי לגלות שגם במקרה הזה הטמפרטורה לא יציבה כמו שציפיתי. אבל היא הרבה הרבה יותר מדוייקת ממחליף חום שהייתה לי עד לפני כחודש
בדאבל בוילר, אחרי שימוש בטרמומטר אני כבר יכול לנחש בסבירות מאוד גבוהה כמה להפליש כדי להגיע לטמפרטורה הרצוייה כי זה מאוד חזרתי וגם ההפלשה די קצרה.
לעומת זאת במחליף חום זה היה בלתי צפוי, לפעמים המים מעל הטמפרטורה הרצוייה ולפעמים מתחת
בקיצר
המלצה לכולם
שימו טרמומטר
@moshez
אשמח לקישור לטרמומטר, ובאופן כללי אם תוכל להחכים אותי מעט, מה הטמפרטורה במחליף חום של המקציף, ואיך ניתן לאזן לפני חליטה(אם חם מידי ולחלופין אם קר מידי)?
(חדש בתחום: ECM Mechanika V Slim)
מקדים תודה לתגובתך.
אשמח לקישור לטרמומטר, ובאופן כללי אם תוכל להחכים אותי מעט, מה הטמפרטורה במחליף חום של המקציף, ואיך ניתן לאזן לפני חליטה(אם חם מידי ולחלופין אם קר מידי)?
מקדים תודה לתגובתך.
שלומי תתחדש וברוכים הבאים לתחוםשלומיביזק כתב:@moshez
מקדים תודה לתגובתך....
בשבועיים האחרונים עלה כאן שרשור על טרמומטר ב50 אירו לכבוד הבלאק פריידי
אני קניתי את אותו אחד לדעתי ב70 אירו לפני כשנה
אגב, ההמלצה של רוקט במכונה שלי היא לכוון את טמפרטורת הדוד ל105 כדי לקבל חליטה בטמפרטורה 92
בפועל, ראיתי שאני צריך לכוון ל108 כדי לקבל 92 בראש
ובכל פעם אני עושה הפלשה קצרה של כ 50CC ומגיע ל92, כשיש PID על הדוד וזה לא מחליף חום אז כל פעם הריטואל הזה דומה מאוד
במחליף חום הטווח היה בין הפלשה קצרה עד 300 CC
לגבי השאלה שלך -
זה תלוי מה הטמפרטורה בראש והכל בהנחה שהמכונה חמה -
אם היא נמוכה מ92 הפלשה קצרה של מים תעלה את טמפרטורת הראש, במקרה כזה לדוגמה אני מפליש עד 91.5 ואז מיד חולט
אם היא גבוהה מ92 אז הפלשה יותר ארוכה, לדוגמה- התחלתי ב94 מעלות ואני מפליש, תוך כדי ההפלשה הטמפרטורה עולה עוד קצת (הגעתי לפעמים אפילו עד ל96-97 מעלות) והמשך הפלשה עד לירידת טמפרטורה, אני עוצר ב93 ומיד חולט
אלה כללי אצבע ובלי טרמומטר קשה לנחש באיזה מצב אתה