החלפת מערכת סראונד Z5500 למערכת חדשה יותר
היי, אני שוקל להחליף את הLogitech Z5500 אחרי המון שנים של שימוש (עשתה עבודה מכובדת). אני לא אודיופיל ולא מומחה בתחום ולכן רוצה להתייעץ איתכם.
יש לי חלל של סלון + מטבח בבית יחסית חדש שהגיע עם תשתית לזוג רמקולים קדמיים וזוג אחוריים. חיברתי בזמנו את הLogitech אחרי שהשחלתי כבלים לתשתית בקיר. מדובר בכבלים עבים (מאלה שקשים לקיפול). זוכר שנאמר לי שהם איכותיים ויעשו את העבודה גם לרמקולים איכותיים בעתיד (לא יודע אם זה נכון.) מה שחשוב לי זה לשפר את איכות הסאונד ולתמוך בכל הפורמטים החדשים אבל לא להשקיע יותר מדי.
1. האם סאונד בר, לדוגמה sony htx-xf9000, יעשה את העבודה? איך הסאונד ברים החדשים בהשוואה למערכת מיושנת כמו שיש לי היום? ניסיתי למצוא מידע או השוואה ולא כל כך מצאתי.
2. כמה יעלו לי סט של סטלייטים טובים + רסיבר + סאב?
* קניתי מסך 65XG9505 של סוני שמגיע עם חיבור תומך eARC ותמיכה בכל הפורמטים החדשים.
תודה רבה.
יש לי חלל של סלון + מטבח בבית יחסית חדש שהגיע עם תשתית לזוג רמקולים קדמיים וזוג אחוריים. חיברתי בזמנו את הLogitech אחרי שהשחלתי כבלים לתשתית בקיר. מדובר בכבלים עבים (מאלה שקשים לקיפול). זוכר שנאמר לי שהם איכותיים ויעשו את העבודה גם לרמקולים איכותיים בעתיד (לא יודע אם זה נכון.) מה שחשוב לי זה לשפר את איכות הסאונד ולתמוך בכל הפורמטים החדשים אבל לא להשקיע יותר מדי.
1. האם סאונד בר, לדוגמה sony htx-xf9000, יעשה את העבודה? איך הסאונד ברים החדשים בהשוואה למערכת מיושנת כמו שיש לי היום? ניסיתי למצוא מידע או השוואה ולא כל כך מצאתי.
2. כמה יעלו לי סט של סטלייטים טובים + רסיבר + סאב?
* קניתי מסך 65XG9505 של סוני שמגיע עם חיבור תומך eARC ותמיכה בכל הפורמטים החדשים.
תודה רבה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 417 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
שום סאונד בר לא ייתן לך איכות של מגבר + מדפיים נורמליים.
אבל, הכול עניין של תקציב. צריך גם לבדוק איזה מגבר תומך ב EARC קומפטבילי עם הטלוויזיה שלך כי לא אחד יעבוד איתה.
קח בחשבון שאתה צריך גם סאב טוב שזה כסף.
חמישיה של מדפיים נורמליים שכוללים קדמיים, סנטר וסראונד (לא אחוריים) ברמה לא רעה זה כ 3000 שקל.
סאב נורמלי מתחיל באיזור ה 2000 וצריך גם מגבר.
אבל, הכול עניין של תקציב. צריך גם לבדוק איזה מגבר תומך ב EARC קומפטבילי עם הטלוויזיה שלך כי לא אחד יעבוד איתה.
קח בחשבון שאתה צריך גם סאב טוב שזה כסף.
חמישיה של מדפיים נורמליים שכוללים קדמיים, סנטר וסראונד (לא אחוריים) ברמה לא רעה זה כ 3000 שקל.
סאב נורמלי מתחיל באיזור ה 2000 וצריך גם מגבר.
מקפיץ את השרשור כי עדיין בהתלבטות
לגבי רסיבר נראה שאלך על AVR-X2600H - לפי מה שהבנתי תומך ב-EARC מול הסוני שלי
אם אני קונה סט סטלייטים איכותי כמו SVS Prime Satellite 5.1 System - זה לא יעשה את העבודה? או דגם אחר אם אתם ממליצים? מניח שהחלל שלי נחשב ליחסית גדול (7.5 על 5.3 מטרים).
מה שחשוב לי זה שהרמקולים יהיו קומפקטיים. שלא יהיו יותר מדי גסים וכמובן שיהיו תלויים באותו מקום שהרמקולים הנוכחיים תלויים.
תודה.
לגבי רסיבר נראה שאלך על AVR-X2600H - לפי מה שהבנתי תומך ב-EARC מול הסוני שלי
אם אני קונה סט סטלייטים איכותי כמו SVS Prime Satellite 5.1 System - זה לא יעשה את העבודה? או דגם אחר אם אתם ממליצים? מניח שהחלל שלי נחשב ליחסית גדול (7.5 על 5.3 מטרים).
מה שחשוב לי זה שהרמקולים יהיו קומפקטיים. שלא יהיו יותר מדי גסים וכמובן שיהיו תלויים באותו מקום שהרמקולים הנוכחיים תלויים.
תודה.
- shmulikmazor
-
- מוקפא

- תגובות: 198
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
ואני חשבתי שאני בין הבודדים האחרונים שמשתמש במערכת של לוג'יטק. אצלי אמנם היא נמצאת בחדר, אבל אני חייב לציין שהיא סופר אמינה ולמעט פיוז שנשרף לי, היא ביצעה ועדיין מבצעת את עבודתה נאמנה משנת 2008.