oled 65 B9 vs qled Q70R
לאחר שהתייאשתי ממציאת מסך 75 בעלות-תועלת סבירה החלטתי להתחדש במסך 65 איכותי. צמצמתי את האפשרויות לB9 מול Q70R . מבחינת מחיר B9 בערך 7500 Q70R בערך 6000.
כמובן גם בעין לא מקצועית ניתן להבחין מיד באיכות התמונה המהפנטת ב B9 אך בצפייה בתוכן ירוד דוגמת YES אין הרבה הבדל בין המסכים וניכר שQ70 בהירה יותר מול הB9 שמתקשה להגיע לרמת בהירות טובה
הסלון אצלי צד מערב ודיי מואר רוב היום וגם בלילה צופים בחדר דיי מואר. להבנתי ה 70R מתאימה יותר למצב זה.
האם רכישה של ה Q70R היא התפשרות באיכות או כדאי להתאמץ לרכוש B9 גם אם הצפייה בחדר דיי מואר?
תודה
כמובן גם בעין לא מקצועית ניתן להבחין מיד באיכות התמונה המהפנטת ב B9 אך בצפייה בתוכן ירוד דוגמת YES אין הרבה הבדל בין המסכים וניכר שQ70 בהירה יותר מול הB9 שמתקשה להגיע לרמת בהירות טובה
הסלון אצלי צד מערב ודיי מואר רוב היום וגם בלילה צופים בחדר דיי מואר. להבנתי ה 70R מתאימה יותר למצב זה.
האם רכישה של ה Q70R היא התפשרות באיכות או כדאי להתאמץ לרכוש B9 גם אם הצפייה בחדר דיי מואר?
תודה
@damon
·
לדעתי כדאי לקחת בחשבון 2 נקודות נוספות:
·
לדעתי כדאי לקחת בחשבון 2 נקודות נוספות:
- ל- OLED היסטוריה קבועה של צריבות, האחרון גם ב- C8. מכאן שאם הילדים רואים הרבה תוכניות ערוצי ילדים או משחקים ב- PS4\XBOX, סופו להיצרב.
- Q70 לא מנגן סרטים מקודדים בפורמט אודיו DTS-MA 7.1. לעומת זאת, כן ינגן כל DTS\DOLBY DIGITAL וגם ATMOS.
@damon
·
זאת שאלה שקשה לענות עליה.
אישית אני ירדתי מ-OLED מהסיבות האלה (צריבות ובהירות) וקניתי סוני XG95 (ה-Q70R מקבילה מבחינתי זה באותה רמה).
מעבר לזה בגודל שאני קניתי גם מחיר וזמינות היה שיקול....
בכל מקרה - אני אוהב טלוויזיה בהירה. זה אחד הדברים שמאוד הפריעו לי בסלון מאז שקניתי NU8000 לחדר שינה - שהרגשתי כמה חוסר הבהירות בולט. מעבר לזה שאיכות התמונה מאוד טובה לטעמי ברמה הזאת של ה-LEDים.
אבל - יש מצבים שבהם אין על OLED.....
אז - החלטה שלך
·
זאת שאלה שקשה לענות עליה.
אישית אני ירדתי מ-OLED מהסיבות האלה (צריבות ובהירות) וקניתי סוני XG95 (ה-Q70R מקבילה מבחינתי זה באותה רמה).
מעבר לזה בגודל שאני קניתי גם מחיר וזמינות היה שיקול....
בכל מקרה - אני אוהב טלוויזיה בהירה. זה אחד הדברים שמאוד הפריעו לי בסלון מאז שקניתי NU8000 לחדר שינה - שהרגשתי כמה חוסר הבהירות בולט. מעבר לזה שאיכות התמונה מאוד טובה לטעמי ברמה הזאת של ה-LEDים.
אבל - יש מצבים שבהם אין על OLED.....
אז - החלטה שלך
לכל מסך יש את היתרונות וחסרונות שלו לדעתי
הOLED כרגע לפי ביקורות מכל האתרים המקצועיים בארץ ובחו"ל האיכותית ביותר לשימושי ממיר
מציג תמונה עם קונטרס הכי טוב
זווית צפיה שלא משפיע על התמונה (מבחינתי מאד חשוב כי אני לא תמיד יושב מול המסך ובסמסונג התמונה חלבית )
צבעים פחות מלאכותיים מסמסונג
נושא הצריבות שגם היה נפוץ בפלזמות פחות בעייתי פה ( כמות התלונות מאד נמוכה , לפחות לפי הפורום )
פשוט הקפדה בנושא תמנע את הבעיה
בהירות המסך משמעותית מספיקה לרב האנשים במיוחד בדגמים החדשים
לגבי הQ70
בהירות גבוהה מאד על סף פגיעה באיכות התמונה
אין צריבות אידיאלי למשחקי PS4 או מחשב
מבחינתי הOLED עדיין מנצחת
מציג תמונה עם קונטרס הכי טוב
זווית צפיה שלא משפיע על התמונה (מבחינתי מאד חשוב כי אני לא תמיד יושב מול המסך ובסמסונג התמונה חלבית )
צבעים פחות מלאכותיים מסמסונג
נושא הצריבות שגם היה נפוץ בפלזמות פחות בעייתי פה ( כמות התלונות מאד נמוכה , לפחות לפי הפורום )
פשוט הקפדה בנושא תמנע את הבעיה
בהירות המסך משמעותית מספיקה לרב האנשים במיוחד בדגמים החדשים
לגבי הQ70
מבחינתי הOLED עדיין מנצחת
Re: לכל מסך יש את היתרונות וחסרונות שלו לדעתי
·razgo כתב:
לגבי הQ70
...
אני חושב שזה מאוד תלוי מימוש. ה-NU8000 שלי סובלת מבהירות מוגזמת.
אבל הסוני XG95 החדשה שלי - שיש לה בהירות מקסימאלית גבוהה יותר, לא סובלת מזה. כלומר - ברמת איך שהטלוויזיה בוחרת להציג את התמונה - אין אפקט של בהירות יתר, פשוט כשיש תוכן HDR היא מסוגלת להגיע לבהירים *מאוד* בהירים. אבל התמונה פשוט נהדרת. אני נוטה להאמין שה-Q70R יותר דומה ל-XG95 מאשר ל-NU8000....