QE75Q70R איכות תמונה
צפיתי במסך באחת מרשתות החשמל מחובר לממיר יס גם בערוצים ישראליים וגם בערוצי סרטים של יס.
מסך צמוד אליו היה מדגם ru8000 ומשום מה לא היה הבדל משמעותי בין המסכים, בחלק מהצפייה (בערוצים הישראליים בעיקר) התמונה שהתקבלה ב ru8000 הייתה אפילו חדה יותר.
השאלה היא האם בשידורי טלויזיה HD רגילים כמו הוט או יס אין יתרון לQ70R לעומת הru8000 וההבדלים באים לידי ביטוי רק בתכני HDR או שמא מדובר באיכות השידור והגדרות התמונה במסכים שבחנות?
היום אני צופה בסלון בסוני 65xe8596 שמיועדת לעבור לחדר השינה, האם הQ70R תהיה שיפור משמעותי או שלא כלכך?
צרכי הצפייה בבית הם בעיקר שידורי יס- ערוצים ישראלים, סדרות סרטים 1080, 4K (תלוי בתוכן) וערוצי ילדים + מעט מאוד נטפליקס ומדי פעם גיימינג.
מסך צמוד אליו היה מדגם ru8000 ומשום מה לא היה הבדל משמעותי בין המסכים, בחלק מהצפייה (בערוצים הישראליים בעיקר) התמונה שהתקבלה ב ru8000 הייתה אפילו חדה יותר.
השאלה היא האם בשידורי טלויזיה HD רגילים כמו הוט או יס אין יתרון לQ70R לעומת הru8000 וההבדלים באים לידי ביטוי רק בתכני HDR או שמא מדובר באיכות השידור והגדרות התמונה במסכים שבחנות?
היום אני צופה בסלון בסוני 65xe8596 שמיועדת לעבור לחדר השינה, האם הQ70R תהיה שיפור משמעותי או שלא כלכך?
צרכי הצפייה בבית הם בעיקר שידורי יס- ערוצים ישראלים, סדרות סרטים 1080, 4K (תלוי בתוכן) וערוצי ילדים + מעט מאוד נטפליקס ומדי פעם גיימינג.
@mik90
·
כמובן שככל שהתוכן יותר איכותי, כך ההבדל יהיה בולט יותר בעין.
אם תיקח תוכן באיכות על הפרצוף - הוא יהיה על הפרצוף בכל טלויזיה. אין בטלויזיה קוסם שיודע לייפות את התוכן ולהפוך אותו לאיכותי פתאום.
·
כמובן שככל שהתוכן יותר איכותי, כך ההבדל יהיה בולט יותר בעין.
אם תיקח תוכן באיכות על הפרצוף - הוא יהיה על הפרצוף בכל טלויזיה. אין בטלויזיה קוסם שיודע לייפות את התוכן ולהפוך אותו לאיכותי פתאום.
נערך לאחרונה על ידי mdk_25 ב 30/11/2019 14:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
@mik90
·
גם ליס וגם להוט יד איכות HD על הפנים בערוצים שלהם.
קח כל סרט HD שיש בנטפליקס ותשווה אותו לאותו הסרט ביס/הוט, ואתה תראה הבדל באיכות.
קח את אותו הסרט מקובץ באיכות HD, ואתה שוב תראה הבדל (כי נגם טפליקס משתמשים בכיווץ כדי להקטין למינימום את רוחב הפס הנצרך).
אז זה שרשום לוגו של HD בפינה לא הופך את הסרט לאיכות HD.
·
גם ליס וגם להוט יד איכות HD על הפנים בערוצים שלהם.
קח כל סרט HD שיש בנטפליקס ותשווה אותו לאותו הסרט ביס/הוט, ואתה תראה הבדל באיכות.
קח את אותו הסרט מקובץ באיכות HD, ואתה שוב תראה הבדל (כי נגם טפליקס משתמשים בכיווץ כדי להקטין למינימום את רוחב הפס הנצרך).
אז זה שרשום לוגו של HD בפינה לא הופך את הסרט לאיכות HD.
@mik90
·
אני חושב שזה אינדיבידואלי.
אם לא אכפת לך שבעתיד כשאיכות התוכן תשתפר (כמו שזה קורה עם הזמן) אתה תמשיך לצפות באיכות ירודה.
ואם לא אכפת לך שסרטי HDR של נטפליקס יראו פחות טוב.
אז אין בעיה לקחת משהו יותר זול.
כל עניין איכות התמונה הוא בעיני המתבונן בכלל.
שלא לבין אותי לא נכון, לי יש NU8000 ואני מרוצה מאיכות התמונה שלה.
רק שאם היה לי Q70 הייתי מרוצה יותר. ואם היה לי OLED הייתי מרוצה עוד יותר.
אבל זה לא אומר שאני סובל עם מה שיש לי.
עשיר הוא מי ששמח בחלקו.
·
אני חושב שזה אינדיבידואלי.
אם לא אכפת לך שבעתיד כשאיכות התוכן תשתפר (כמו שזה קורה עם הזמן) אתה תמשיך לצפות באיכות ירודה.
ואם לא אכפת לך שסרטי HDR של נטפליקס יראו פחות טוב.
אז אין בעיה לקחת משהו יותר זול.
כל עניין איכות התמונה הוא בעיני המתבונן בכלל.
שלא לבין אותי לא נכון, לי יש NU8000 ואני מרוצה מאיכות התמונה שלה.
רק שאם היה לי Q70 הייתי מרוצה יותר. ואם היה לי OLED הייתי מרוצה עוד יותר.
אבל זה לא אומר שאני סובל עם מה שיש לי.
עשיר הוא מי ששמח בחלקו.
@mik90
·
שמע, הדרך שאני בחרתי את הדגם - היה לבחור את הדגם הכי גדול/איכותי שיכלתי לעמוד בו.
כלומר אם הייתי עולה בגודל - לא הייתי יכול לעמוד במחיר.
אם הייתי עולה באיכות - לא יכולתי לעמוד במחיר.
ואם הייתי יורד בגודל - לא יכולתי לעלות באיכות בלי להוסיף עוד כסף.
·
שמע, הדרך שאני בחרתי את הדגם - היה לבחור את הדגם הכי גדול/איכותי שיכלתי לעמוד בו.
כלומר אם הייתי עולה בגודל - לא הייתי יכול לעמוד במחיר.
אם הייתי עולה באיכות - לא יכולתי לעמוד במחיר.
ואם הייתי יורד בגודל - לא יכולתי לעלות באיכות בלי להוסיף עוד כסף.
·mik90 כתב:צפיתי במסך באחת מרשתות החשמל מחובר לממיר יס גם בערוצים ישראליים וגם בערוצי סרטים של יס.
צרכי הצפייה בבית הם בעיקר שידורי יס- ערוצים ישראלים, סדרות סרטים 1080, 4K (תלוי בתוכן) וערוצי ילדים + מעט מאוד נטפליקס ומדי פעם גיימינג....
אני חושב שאתה מפספס משהו חשוב....
הפאנל עצמו, בדגמי 8000, Q60, Q70 - דומה מאוד. גם מעבד התמונה.
ההבדלים ביניהם מסתכמים באיכות התאורה האחורית, וקצת הציפויים.
ה-Q60R וה-RU8000 הם בגדול אותה טלוויזיה, כשל-Q60R יש תוספת "QLED" שלכאורה משפרת את הצבעים. המבחנים במציאות מראים כמעט שום שינוי.
ה-Q60R וה-Q70R, לעומת זאת, נבדלים באיכות התאורה האחורית. ה-Q60R (כמו ה-RU8000) היא EDGE LIGHTING, וה-Q70R היא FALD. מעבר לזה, הדור של 2019 של ה-Q60 וה-RU8000 מגיע עם EDGE LIGHTING חלש יותר - כלומר הבהירות המקסימאלית לא מגיעה לאן שטלוויזיות אחרות מגיעות אליה (לדעתי זה נובע מהבעיה של השחורים שהיתה מאוד ברורה בדור הקודם של ה-Q6 וה-NU, שגררו את התלונות על הכתוביות וכו').
בסופו של יום, את ההבדל הראשי בין Q60/RU ל-Q70R אתה תראה בבית בחדר חשוך. שם היתרון של התאורה האחורית יבוא לידי ביטוי בצורה משמעותית. גם בתכנים של יס. בנוסף, אתה תראה את ההבדל בחדר מואר, כשתרצה להגביר את התאורה למקסימום, והבהירות, אפילו ב-SDR, של ה-Q70R עולה משמעותית. אבל הכי הכי הכי תראה את ההבדלים ביניהם בתוכן HDR (דוגמת נטפליקס). שם התאורה המקסימאלית ביחד עם השחורים האיכותיים של ה-FALD, יתנו חוייה אחרת לגמרי. אני היום בחדר שינה עם NU8000 - בצפיה בתוכן סדרות רגיל, היא באמת יותר ממספקת. אבל כשרואים סרט איכותי בנטפליקס, כל ה"בעיות" מתחילות לצאת. בסלון יש לי עכשיו סוני XG95 (מקבילה ל-Q70R), והחוייה בסרטים נהדרת.
@slarti
·
תודה רבה על הפירוט
הסוני xg95 מציגה תמונה דומה ברמתה לQ70?
אתרים דוגמת rtings זה נחמד וחשוב להשוואות אבל הם בודקים את המסכים עם כלי כיול מיוחדים ועם תוכן הכי איכותי שיש שבו ברור לי שההבדלים הם מהותיים, השאלה אם בשידורים שלנו בארץ בערוצי HD יהיו הבדלים נראים לעין מסדרות נמוכות יותר?
·
תודה רבה על הפירוט
אתרים דוגמת rtings זה נחמד וחשוב להשוואות אבל הם בודקים את המסכים עם כלי כיול מיוחדים ועם תוכן הכי איכותי שיש שבו ברור לי שההבדלים הם מהותיים, השאלה אם בשידורים שלנו בארץ בערוצי HD יהיו הבדלים נראים לעין מסדרות נמוכות יותר?
·mik90 כתב:@slarti
·
תודה רבה על הפירוט
אתרים דוגמת rtings זה נחמד וחשוב להשוואות אבל הם בודקים את המסכים עם כלי כיול מיוחדים ועם תוכן הכי איכותי שיש שבו ברור לי שההבדלים הם מהותיים, השאלה אם בשידורים שלנו בארץ בערוצי HD יהיו הבדלים נראים לעין מסדרות נמוכות יותר?...
לא ראיתי אותן SIDE BY SIDE.
הרושם שקיבלתי הוא שמעבד התמונה בסוני עובד טוב יותר עם תוכן ברמה נמוכה. כלומר ה-UPSCALING של הסוני טוב יותר. אני חייב להגיד שאני מאוד מרוצה מרמת הצפיה של תכנים גרועים מהממיר של פרטנר - ממש מופתע לטובה.
בתכנים איכותיים אני חושב שהרמה דומה.
·mik90 כתב:@nirmv
·
ההפרש ביניהם לא קטן, בגודל 75 מדובר על כ3,000₪
השאלה אם ההבדלים ביניהם שווים את ההפרש...
בעיני לא. אני קניתי את הסוני כי בגודל הגדול (85/82) הסוני עלתה פחות. למעשה בסוני ההפרש בין 75 ל85 קטן בצורה מפתיעה. כשאת הקיו70ר אפשר להשיג ב75 ב9-9.5 ואת הסוני ב12.5, אז לטעמי הסמסונג קניה עדיפה