חיבור מחשב לטלויזיה - DVI/VGA - רזולוציות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

שלום.
מחר אני מקבל סוף סוף את ה LCD שלי, ואני מתכוון לחבר אותה למחשב.

אני רוצה להנות כמה שיותר מהחיבור ולראות כמה שיותר טוב וברור, כאילו זה יהיה
תחליך למסך המחשב שלי.

הסתכלתי בחוברת הוראות שנמצאת באינטרנט, והרזולוציות לחיבור DVI שונות מחיבור VGA.

למיטב הבנתי חיבור DVI עדיף מכיוון שאין המרה לאות אנלוגית ואז שוב דיגיטלית, אבל בחוברת בחלק
של הרזולוציות הנתמכות אין את הרזוצוליה של המסך (1366X768) אלא רזולוציה קטנה
יותר של 1280x720 ואחר כך זה כבר 920x1080i.

השאלה שלי היא, אם אני מחבר ב DVI, אני אוכל לנצל את כל המסך? כלומר, התמונה תוצג לי ברור ועל כל המסך ולא רק על חלק ממנו? או שכדאי לי לקנות כבל VGA וזהו?

הבנתי שבכבל DVI לא ממש חשובה האיכות כי הוא מעביר אות דיגיטלית ואילו ב VGA זה חשוב כי האות אנלוגית לכן הכבל יעלה הרבה יותר..

מה מומלץ לי לעושת?

תודה,
איתי
נערך לאחרונה על ידי itaysp ב 24/06/2007 8:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אין המלצה ברורה כי זה תלוי במסך הספציפי. אתה צריך להבין שמסך LCD המיועד למחשב שונה ביכולות שלו מזה המיועד לצפייה בסרטים וטלוויזיה ולכן תתכונן מראש לאכזבה בתחום צפייה במחשב.

בעניין הרזולוציות: אם לא רכשת מסך המסוגל לקבל ולהציג רזולוציה התואמת 1:1 למספר הפיקסלים הפיזיים שיש למסך לא תוכל לעקוף את מעבד הווידאו הפנימי של המסך. בדרך כלל מה שתקבל תהייה או תמונה קצת מטושטשת הפרוסה לכל רוחב המסך או תמונה חדה המוצגת רק על חלק מהמסך או שיחסרו לך קצת פיקסלים בהיקף בגלל OVERSCAN שמבצע המסך.

בכל מקרה, סוג הכבל שתשתמש בו ממש לא חשוב. ההבדל הבסיסי באיכות בין DVI ל VGA אפסי ובמרחקים הטיפוסיים לסלון ביתי אתה יכול להשתמש גם בכבלים זולים מאוד ללא חשש. הצעתי היא שתרכוש שני כבלים זולים בכמה עשרות שקלים, תנסה את כל האפשרויות ותשאיר את מה שמתאים לך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אוקיי אני אלך לחנות ואסתכל מה יש להם להציע לי.

השימוש העיקרי בחיבור למחשב יהיה סרטים. אחר כך קצת משחקי מחשב.. ובסוף בסוף.. אולי קצת גלישה באינטרנט מהמיטה אם זה יתאפשר ואני לא אראה מטושטש.

itaysp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אוקיי חיברתי את המחשב ב VGA ורואים מצויין! ממש מצויין!
רק דבר אחד מפריע לי.. רואים מן פסים כזה לרוחב.. הם מאוד בהירים ודקים זה לא כל כך מפריע.

זה בכלל הכבל? צריך משהו יותר איכותי? או בכלל מה זה? אם אני אחבר ב DVI זה לא יקרה?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”