רמקול שופרי - יתרונות וחסרונות ??
KOOKE כתב: החיסרון בגדול - צובע את הצליל ויכול להיות צורמני בגבוהים.
שלמה...
הערה כללית
האם אתה חושב שיש רמקול שאינו צובע ?
כל רמקול \ מגבר \ CDP \ פטיפון וכל רכיב אודיו אחר צובעים את הסאונד
אין דבר כזה ציוד שאינו צובע , כי אם היה כזה כולם היו קונים אותו .
נ"ב
אם משהו מכיר ציוד שאינו צובע אשמח לשמוע עליו
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
אני מאלו שמאמינים שאכן כל מכשיר אודיו צובע באופן כזה או אחר את הצליל.
הנקודה היא שלפי מה שהבנתי לרמקולי שופר יש צבע ייחודי להם ביחס לרמקולים אחרים שאינם שופריים.
ובכל זאת מהי דעתך\ ניסיונך על החסרונות והיתרונות של רמקול שופרי.
שלמה
הנקודה היא שלפי מה שהבנתי לרמקולי שופר יש צבע ייחודי להם ביחס לרמקולים אחרים שאינם שופריים.
ובכל זאת מהי דעתך\ ניסיונך על החסרונות והיתרונות של רמקול שופרי.
שלמה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46417
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

נמר,
כשסקרת את ה QUAD 12L & QUAD L11, רשמת ביתרונות שלהם שהם נייטרלים, כשסקרת את ה Image Jazzgirl Silver רשמת בחסרונות כי הוא לא נייטרלי.
אני חושב שיש לך מושג מה משמעות ההגדרה.
כשסקרת את ה QUAD 12L & QUAD L11, רשמת ביתרונות שלהם שהם נייטרלים, כשסקרת את ה Image Jazzgirl Silver רשמת בחסרונות כי הוא לא נייטרלי.
אני חושב שיש לך מושג מה משמעות ההגדרה.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
זיו.
בוודאי שיש לי מושג , אומרים גם שהקרמה הוא ניטרלי ולדעתי הוא רחוק מכך , אי לכך לכל אחד ישנה הגדרה שונה למילה ניטרלי בדיוק כמו שלכל אחד ישנה הגדרה שונה למילה בהירות .
יש כאלה שיגדירו פלטיות כניטרליות , ויש כאלה שיגדירו אנמיות כנטרליות , אני מאלה שמחפשים את הרמקול ללא הצבע כניטרלי , ללא תוספות מיותרות.
אם גם אתה מגדיר זאת כמוני אני אסכים איתך על ההגדרה אך לא אסכים איתך כי הPMC הוא כזה.
בוודאי שיש לי מושג , אומרים גם שהקרמה הוא ניטרלי ולדעתי הוא רחוק מכך , אי לכך לכל אחד ישנה הגדרה שונה למילה ניטרלי בדיוק כמו שלכל אחד ישנה הגדרה שונה למילה בהירות .
יש כאלה שיגדירו פלטיות כניטרליות , ויש כאלה שיגדירו אנמיות כנטרליות , אני מאלה שמחפשים את הרמקול ללא הצבע כניטרלי , ללא תוספות מיותרות.
אם גם אתה מגדיר זאת כמוני אני אסכים איתך על ההגדרה אך לא אסכים איתך כי הPMC הוא כזה.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אתה יכול לא להסכים, אבל בכל סקירה כתובה או online שנערכה על רמקולי PMC (עשרות\מאות מבקרים שונים), אתה תמצא את המילה neutral בהקשר לאופי הצליל.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
הכיווניות של שופר היא משהו אחר מהכיווניות המקובלת.
הוא מדגיש בסביבה מסויימת את הצלילים שיוצאים ממנו אבל מעבר לה יש הנחתה קשה.
הוא מדגיש גבוהים י הוא משתמש באפקט של חזרות פנמיות בתוך השופר.
יש לו בעיה קשה של טעות בתכנון , שופר לא מתוכנן נכון זה נורא .
הוא מדגיש בסביבה מסויימת את הצלילים שיוצאים ממנו אבל מעבר לה יש הנחתה קשה.
הוא מדגיש גבוהים י הוא משתמש באפקט של חזרות פנמיות בתוך השופר.
יש לו בעיה קשה של טעות בתכנון , שופר לא מתוכנן נכון זה נורא .
כיווניות
בהמשך לדבריו של אורי שאני מסכים איתם,
הכיווניות קריטית ביותר, לא הייתי משתמש ברמקול שופרי ע"מ להגביר לובי של מלון, או חנות. אם השופר מתוכנן היטב, נהנה מי שאוזניו נמצאות באזור הטוב.
בנוסף, לא צריך לכוון את זריקת השופר בדיוק לאוזנים, אחרת הבהירים יצאו חזק מדי/צורמים. יש לבדוק/לחשב ע"פ מידות השופר(זויות הפתיחה) או היצרן את איזור הפיזור, כלומר להטות אותם מעט, אך לא מדי.
הכיווניות קריטית ביותר, לא הייתי משתמש ברמקול שופרי ע"מ להגביר לובי של מלון, או חנות. אם השופר מתוכנן היטב, נהנה מי שאוזניו נמצאות באזור הטוב.
בנוסף, לא צריך לכוון את זריקת השופר בדיוק לאוזנים, אחרת הבהירים יצאו חזק מדי/צורמים. יש לבדוק/לחשב ע"פ מידות השופר(זויות הפתיחה) או היצרן את איזור הפיזור, כלומר להטות אותם מעט, אך לא מדי.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

גם כותבים שה- 602 S3 של B&W הוא אחד הרמקולים המדפיים הזולים הטובים שקיימים בשוק , אז מה זה אומר? שגם אני הייתי אמור להגיע למסקנות זהות ... לא?ziv_r כתב:אתה יכול לא להסכים, אבל בכל סקירה כתובה או online שנערכה על רמקולי PMC (עשרות\מאות מבקרים שונים), אתה תמצא את המילה neutral בהקשר לאופי הצליל....
זיו ידידי.
כמובן שאין בדברי איזה שהוא זילזול ברמקול שלך או חס ושלום פגיעה בך באופן אישי , אך אני למדתי {בדיוק כמו שצויין במבחן שלי על ידי מרטין} שכל אחד מגדיר אופי בצורה שונה , אולי לפעמים מתכוונים לאותו דבר אך מגדירים אחרת. לכן שאלתי אותך איך אתה מגדיר ניטרליות , האם בתחום המיקרו המקרו. אני אישית חושב שהוא קצת לא מאוזן ולכן הוא לא כל כך ניטרלי לטעמי , יש לו איזה שהוא דגש קל בתחום הבס. ושלא יפלו כאן טעיות ... אם יש דגש בתחום הנמוך זה אומנם פוגע באיזון הטונאלי אך אני אישית מעדיף להקשיב כך מאשר רמקול "פלטי" מידי.
נחזור לנושא.
ניטרליות זה חצי עובדה וחצי טעם , הניטרליות שאנו משתמשים בה היא לקוחה מהחצי של הטעם , אחרי הכל אין לך ולי את הכלים לבחון ניטרליות ברמקול.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

נמר,
הייתי מדבר באותה דרך גם אם לא הייתי בעליהם של זוג PMC, אני בהחלט לא מגלה שום סנטימנטליות לציוד שבבעלותי.
לגבי ההתרשמות שלך מ PMC, יצא לך להאזין להם בסמרטק או רק בתערוכה?
נייטרליות זה עובדה, ניתן למדוד זאת.
http://www.hometheater.co.il/vp250746
http://www.hometheater.co.il/vp249796
הערה לשלמה (KOOKE) פותח השרשור, אנחנו הסטנו את הנושא המרכזי, במידה וזה מפריע לך - תגיד ואני אפצל את השרשור.
הייתי מדבר באותה דרך גם אם לא הייתי בעליהם של זוג PMC, אני בהחלט לא מגלה שום סנטימנטליות לציוד שבבעלותי.
לגבי ההתרשמות שלך מ PMC, יצא לך להאזין להם בסמרטק או רק בתערוכה?
נייטרליות זה עובדה, ניתן למדוד זאת.
http://www.hometheater.co.il/vp250746
http://www.hometheater.co.il/vp249796
הערה לשלמה (KOOKE) פותח השרשור, אנחנו הסטנו את הנושא המרכזי, במידה וזה מפריע לך - תגיד ואני אפצל את השרשור.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

זיו .
רמקול יכול להיות ניטרלי יחסית לאחר כל עוד הוא ניבחן על אותה הגברה , אותו מקור , אותו חדר , אותו שיר.
נכון ... הרמקול יכול להיות ניטרלי יותר מאחר מבחינת המדידה עצמה , אך כאשר תשדך לו מגבר , מקור , כבלים שאינם מתאימים לו אתה כבר לא שומע רמקול , אתה שומע סטאפ.
לכן בכדי לשמוע רמקול ולא סטאפ עלייך להשוות לאותה אלקטרוניקה לא מעט רמקולים על מנת להבין מתי אתה שומע את האלקטרוניקה ומתי אתה שומע את הרמקול .
במקרה הספיציפי של הרמקול המדובר , אינני חושב שמישהו בחן אותו מול אחרים ראש בראש על אותו סטאפ , אותו חדר , אותו שיר וביצע מדידות לשניהם.
אי לכך כוונתי לניטרליות היא שמיעתית נטו ולא מדודה באופן מדוייק.
שלמה.
אין מצב בעולם שהדיון הזה יהפוך לגופו של אדם. אלה אם כן זה אתה!
---------------->
רמקול יכול להיות ניטרלי יחסית לאחר כל עוד הוא ניבחן על אותה הגברה , אותו מקור , אותו חדר , אותו שיר.
נכון ... הרמקול יכול להיות ניטרלי יותר מאחר מבחינת המדידה עצמה , אך כאשר תשדך לו מגבר , מקור , כבלים שאינם מתאימים לו אתה כבר לא שומע רמקול , אתה שומע סטאפ.
לכן בכדי לשמוע רמקול ולא סטאפ עלייך להשוות לאותה אלקטרוניקה לא מעט רמקולים על מנת להבין מתי אתה שומע את האלקטרוניקה ומתי אתה שומע את הרמקול .
במקרה הספיציפי של הרמקול המדובר , אינני חושב שמישהו בחן אותו מול אחרים ראש בראש על אותו סטאפ , אותו חדר , אותו שיר וביצע מדידות לשניהם.
אי לכך כוונתי לניטרליות היא שמיעתית נטו ולא מדודה באופן מדוייק.
שלמה.
אין מצב בעולם שהדיון הזה יהפוך לגופו של אדם. אלה אם כן זה אתה!
PMC ניטרלי
תשמע , לא יצא לי לשמוע רמקול הבנוי בטכנולוגית transmission line ניטרלי , זה פשוט ניראה לי בילתי אפשרי .
ד"א שמעתי מספר פעמים PMC במקומות שונים התוצאה היתה שונה בכל אחד מהפעמים אבל ניטרלית אף פעם לא
ד"א גם אקוסטיק זן נכלל באותה הקטגוריה
תשמע , לא יצא לי לשמוע רמקול הבנוי בטכנולוגית transmission line ניטרלי , זה פשוט ניראה לי בילתי אפשרי .
ד"א שמעתי מספר פעמים PMC במקומות שונים התוצאה היתה שונה בכל אחד מהפעמים אבל ניטרלית אף פעם לא
ד"א גם אקוסטיק זן נכלל באותה הקטגוריה
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

מי שטוען זאת אמור לטעון זאת אחרת.
האלקטרוסטטים הם ניטרלים בתנאי שלא תשמע בלי כוונה סיגנון מוסיקה שהם לא אוהבים {אלקטרוני , טובעני}.
במוסיקה קלאסית למשל אינני מכיר רמקול שמסוגל להיתמודד מול אלקטרוסטטי.
האלקטרוסטטים הם ניטרלים בתנאי שלא תשמע בלי כוונה סיגנון מוסיקה שהם לא אוהבים {אלקטרוני , טובעני}.
במוסיקה קלאסית למשל אינני מכיר רמקול שמסוגל להיתמודד מול אלקטרוסטטי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לשופרים שאני שמעתי עד היום היו כמה תכונות שדיי תאמו לכולם בכל רמות התקציב. חלק מהאנשים רואים את זה כיתרון וחלק כחיסרון.
1. גודל - גודל הפרזנטציה המתקבל הוא גדול מאוד. יש אנשים שזה מרשים אותם מאוד, אותי זה לא. זה פשוט נשמע לי לא "אמיתי".
גיטרה נשמעת בגודל של ביניין...פשוט לא אוטנטי עבורי.
2. במה קידמית - או כמו שאני קורא לזה - IN YOUR FACE - הפרזנטציה נוצרת בקו הרמקולים וקדימה, ממש לפני האף. שוב, יש כאלו שאוהבים את זה ויש שלא. אני פחות.
3. אימאג'ינג - האימאג'ינג הוא PIN POINT מדוייק (קשור לכיווניות הגבוהה של הרמקולים).
4. SWEET SPOT - בד"כ הוא דיי צר ומדוייק (שוב בגלל הכיווניות הגבוהה).
5. צבע - נושא מאוד בעייתי לדיון (וכבר הועלו רוב הטענות). דעתי בעיניין הוא שניתן למדוד צבע, כי זה קשור לרמת עיוותים של הרמקול ולהיענות שלו. זו דעתי וכמובן ניתן לא לקבל אותה. לרמקולים שופריים, בד"כ יש רמת עיוותים גובהה יותר שמיוחסת לצורת השופר עצמה שלא יכולה (בהגדרה) להגביר (אקוסטית) בצורה שווה את כל התדרים, מה שייגרום לעיוות הצליל המקורי שנכנס אליו.
שוב, יש פה הרבה עיניין של טעם (כמו בכל דבר שקשור לאודיופיליה) ולכן, אפשר להסתכל על "נייטראליות" בשני מובנים (כמו בזמנו עם הכבל וה"מקור") - האם לדעתך ניתן לייצג נייטראליות כנתון של הרמקול שאותו ניתן למדוד או כתוצאה הסופית שאותה אתה מייחס למה שיש אצלך בראש כ"צליל המקורי".
שתי ההגדרות הללו שונות במהות ואולי במיקרים נדירים ייפגשו באותו רמקול (או מערכת) ובהחלט ייתכן שמה שיימדד מדוייק (PMC למשל) יישמע רע למישהו (אייל, נמר למשל) וההיפך (אוונטגרד לאייל למשל וההיפך עבורי).
1. גודל - גודל הפרזנטציה המתקבל הוא גדול מאוד. יש אנשים שזה מרשים אותם מאוד, אותי זה לא. זה פשוט נשמע לי לא "אמיתי".
גיטרה נשמעת בגודל של ביניין...פשוט לא אוטנטי עבורי.
2. במה קידמית - או כמו שאני קורא לזה - IN YOUR FACE - הפרזנטציה נוצרת בקו הרמקולים וקדימה, ממש לפני האף. שוב, יש כאלו שאוהבים את זה ויש שלא. אני פחות.
3. אימאג'ינג - האימאג'ינג הוא PIN POINT מדוייק (קשור לכיווניות הגבוהה של הרמקולים).
4. SWEET SPOT - בד"כ הוא דיי צר ומדוייק (שוב בגלל הכיווניות הגבוהה).
5. צבע - נושא מאוד בעייתי לדיון (וכבר הועלו רוב הטענות). דעתי בעיניין הוא שניתן למדוד צבע, כי זה קשור לרמת עיוותים של הרמקול ולהיענות שלו. זו דעתי וכמובן ניתן לא לקבל אותה. לרמקולים שופריים, בד"כ יש רמת עיוותים גובהה יותר שמיוחסת לצורת השופר עצמה שלא יכולה (בהגדרה) להגביר (אקוסטית) בצורה שווה את כל התדרים, מה שייגרום לעיוות הצליל המקורי שנכנס אליו.
שוב, יש פה הרבה עיניין של טעם (כמו בכל דבר שקשור לאודיופיליה) ולכן, אפשר להסתכל על "נייטראליות" בשני מובנים (כמו בזמנו עם הכבל וה"מקור") - האם לדעתך ניתן לייצג נייטראליות כנתון של הרמקול שאותו ניתן למדוד או כתוצאה הסופית שאותה אתה מייחס למה שיש אצלך בראש כ"צליל המקורי".
שתי ההגדרות הללו שונות במהות ואולי במיקרים נדירים ייפגשו באותו רמקול (או מערכת) ובהחלט ייתכן שמה שיימדד מדוייק (PMC למשל) יישמע רע למישהו (אייל, נמר למשל) וההיפך (אוונטגרד לאייל למשל וההיפך עבורי).