התייעצות svs

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 276
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
מעוניין להתחדש בסט של svs.
יש לי מגבר denon avr 1400,השאלה הגדולה שלי האם לדעתכם אפשר להסתדר עם 4 רמקולים פריים סטליטים או שחייב שהשניים הקדמיים יהיו מדפיים?האם המדפיים הם אובר קייל למגבר שיש?מישהו מכיר מתלה לקיר לרמקולים המדפיים?
המערכת מיןעדת לסלון,בגודל של 4×3
תודה לכולם

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

shlomiaz07 כתב:יש לי מגבר denon avr 1400,השאלה הגדולה שלי האם לדעתכם אפשר להסתדר עם 4 רמקולים פריים סטליטים או שחייב שהשניים הקדמיים יהיו מדפיים?
...
היחיד שיכול לדעת אם 4 סטליטים יוכל להספיק לך זה רק אתה.
לי זה לא מספיק, למישהו אחר כן מספיק... לא מבין איך זה יכול לעזור לך להחליט.
רמקול סטליט, מטבעו, הוא רמקול קטן, ומוגבל מאוד ביכולת שלו, ובוודאי שאין לו באסים.
למרות מה שכתוב בדף היצרן, הרמקולים יורדים עד 100 הרץ ב- 3dB-, שזה בסדר לסטליטים.

לא חייב שום דבר, רצוי שהקדמיים יהיו לפחות מדפיים.
במיוחד אם אתה הולך על הסטליטים, אתה חייב גם סאב.
אם אתה הולך על מדפיים, מאוד רצוי שיהיה גם סאב.
shlomiaz07 כתב:האם המדפיים הם אובר קייל למגבר שיש?מישהו מכיר מתלה לקיר לרמקולים המדפיים?
...
רק אם אתה עולה במחיר, לזוג מדפים שעולים 10K ש"ח ומעלה, אפשר להגיד שהם אובר קיל לרסיבר.
אין שום בעיה לחבר רצפתיים גדולים לרסיבר הזה, ולשמוע בסדר גמור.
מה שקובע זה: עכבת הרמקול הנומינאלית, הנצילות שלו, והעוצמה בה אתה רגיל לשמוע.

אם אתה רוצה לתלות רמקולים מדפיים צריך לוודא שאם מדובר ברמקול עם פורט אחורי, שיהיה מספיק מרחק בין הרמקול לקיר.
רמקולים קדמיים צריכים להיות בגובה הראש שלך כשאתה יושב מול הטלויזיה.
מקובל להעמיד רמקולים כאלו על שידה, או על מעמד רצפתי, ופחות טוב לתלות רמקול מדפי מהקיר בגובה כזה.
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 27/11/2019 22:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9063
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #3 

@shlomiaz07
אז כמה דברים שיעשו לך קצת סדר.
נתחיל מזה שאין בעיה עם הרסיבר והוא יוכל להניע אותם בקלות.
שנית, מה התקציב ? מה קורה עם סאב ? וסנטר ?

אם אתה סגור על SVS וחייב לתלות אותם אז הסטליטים הם פתרון מצוין כי מגיעים עם מתקן תלייה בילד אין, או אתה יכול לשקול אפילו את ה-Elevation שאצלי תליתי אותם על הצד. ראה פה בתמונה ואם תרצה תקרא את כל השרשור: https://www.hometheater.co.il/vp2954308#2954308

הפריים מדפיים מגיעים ללא מתקן תלייה (כי הם מדפיים), אבל ניתן לתלות אותם עם מתקן מתאים.
למה חייב לתלות ?

רכישה כיום של פריים סטליטים או ה-Elevation תאפשר לך בעתיד לגדול איתם לתצורה שעולה על 5.1.
תוכל לייעד אותם כסראונד אחורי, קדמיים / אחוריים גבוהים ו/או אטמוס. כמובן שתצטרך רסיבר תומך X ערוצי הגברה.
זה גם שיקול שכדאי לקחת אותו בסוג הרמקולים שתרצה לרכוש כרגע, האם תוכל לעשות בהם שימוש עתידי אחר שהוא שונה מהשימוש שאתה מייעד להם היום.

אני מניח שקיימת מגבלת תקציב ?
אגב, שים לב שבתחילת השרשור שצירפתי אף האזנתי להם. סאונד מעולה שממלא את החלל.
הפתיע אותי הווליום שהגיעו אליו למרות גודלם "הקטן" יחסית.

קיצור, תפרט קצת יותר מה התמהיל שתרצה להגיע אליו ומה התקציב ואז יהיה לך קל יותר לקבל את ההחלטה הנכונה עבורך.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה רבה על התגובות המהירות
אז ככה יהיה גם סנטר מסדרת פריים ככל הנראה,במקרה הגרוע יהיה פריים סטליט נוסף בתור סנטר
סאב יהיה בוודאות גם של svs עדיין לא סגור איזה אבל כנרא סדרת ה1000.
הסיבה היחידה שאני רוצה לתלות גם אץ המדפיים היא בגלל עיצוב,יש אפשרוץ להניח על המזנון אבל הוא נמוך מדי ולא בא בחשבון לתלות מדף או לשים סטנד(שוב שיקול עיצובי)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

מזנון נמוך זה ממש לא בעיה. אם ראית את התמונה שצירפתי לך אז הגובה אצלי הוא 25 ס"מ מהרצפה ועליו יושבים זוג אולטרה מדפיים עם זווית קלה למעלה כך שהטוויטר בגובה אוזניים במרחק הישיבה.
מה התקציב הכולל שאתה מקצה לנ"ל ?
אפשר לשחק עם התמהיל ולשים את הכסף איפה שחשוב.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@avihuli
·עכשיו רק קלטתי שאין סנטר לבן ואין מדפיים לבנים לSVS...
חשבתי על מערכת 5.1 שבנויה כולה מסטליטים לבנים (כולל הסנטר) וסאב SB1000
מנסיונך עם הרמקולים הלויינים של SVS לדעתך התצורה תהיה סבירה?
כיום אני עם סט ישן בן 7 של טאנוי אז נראה לי שכל דבר מעבר כך זה סביר...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

שלומי - לגבי "סביר", אז אמיר רשם לך את דעתו בנושא ודעתי תואמת למה שהוא רשם.
סביר זה יחסי, בעייני האחד זה יכול להיות כן ובעייני האחר - לא. אתה צריך לשמוע ולהחליט.
3כמובן שאם נקודת המוצא שלך "נמוכה" אז ברור שיהיה שיפור, השאלה גם לאן אתה שואף להגיע.

לגבי צבע לבן - יש, אבל בחלק מהמקרים הלבן יהיה קצת יותר יקר.
בגזרת הסאבים יש לך את ה-SB1000:
http://www.svs.co.il/items/2116261-SB1000-White-Gloss

או את ה-SB2000 בגרסת ה- Limited Edition:
http://www.svs.co.il/items/2582466--SB2 ... ed-Edition

או אפילו Custome לדגם אחר שתבחר:
https://www.hometheater.co.il/vp3012074#3012074

מבחינת רמקולים יש אולטרה מדפיים:
http://www.svs.co.il/items/2149093-Ultr ... hite-Gloss

פריים סטליטים:
http://www.svs.co.il/items/2146127-Prim ... hite-Gloss

ופריים Elevation:
http://www.svs.co.il/items/2144724-Prim ... hite-Gloss

אם תמקד ותפרט יותר מה אתה רוצה, כולל תמונה של החלל יהיה לך יותר קל לקבל פה המלצות.
צריך גם מסגרת תקציב נתון בשביל לסחוט אותו בצורה כזו שתקבל את המקסימום מהאפשריות השונות תוך הקפדה על הפן העיצובי.

לדוגמא, אם יש מסגרת תקציב צפופה וחייב לבן >> מזנון נמוך, אתה יכול לקחת את הפריים Elevation ופשוט להעמיד אותם על המזנון.
הזווית שיש לרמקול "תפצה על זה שהמזנון נמוך.

ראה להלן את אפשרויות ההתקנה:
.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #8 

shlomiaz07 כתב:@avihuli
·עכשיו רק קלטתי שאין סנטר לבן ואין מדפיים לבנים לSVS...
חשבתי על מערכת 5.1 שבנויה כולה מסטליטים לבנים (כולל הסנטר) וסאב SB1000
מנסיונך עם הרמקולים הלויינים של SVS לדעתך התצורה תהיה סבירה?
כיום אני עם סט ישן בן 7 של טאנוי אז נראה לי שכל דבר מעבר כך זה סביר...
...
נראה שאתה נעול על זה.. אבל שמעת את הרמקולים האלה לפני כן ?

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אוקי אז נתחיל
לא שמעתי את הרמקולים עדיין למרות שהוןזמנתי אך אני חושש שלא יהיה לי זמן ללכת ולשמוע אותן מכיוון שיש לי חלון הזדמנויות קצר שבו אני יכול להביא סט ש 5.1 שמורכב מחמישה סטליטים וסאב SB1000 (חדשים) בסכום של 3500 שקל
ההגבלה היחידה היא שהם יהיו בצבע לבן,אבל כמובן שאני לא מעוניין להשתולל עם התקציב,ו 3500 ש,ח בחישוב VALUE FOR MONEY נשמע לי אחלה בתמורה למה שאני מקבל,כמובן שאם אשנה קצת את הסט העלות גם כן תעלה בעוד כמה מאות דולרים.
המחשבה על הפריים ELEVATION לא עלתה בדעתי ורציתי לשמוע את דעתך על תפקודם בתור קדמיים לעומת הסטליטים והאם ההבדל שווה 300 דולר..
תודה רבה על כל העזרה והעצות!!!

DrorAuberman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
שם מלא: Dror Auberman
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

אני מאד מרוצה מהפריים סטלייטס

שליחה #10 

יש לי שני זוגות שמשמשים לסראונד צידי ואחורי..........נכון שהם מגובים בסאב, סנטר וקדמיים אולטרה מדפיים, אבל היכולת שלהם מאד מפתיעה לטובה יחסית לגודלם הצנוע.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

ה-Elevation מהבחינה העיצובית ואפשרויות ההתקנה הורסטילית בכל הכיוונים, זה נקודת יתרון מבחינתי. אבל נתון לשיקול דעתך. מבחינת נתונים יבשים ה-Elevation יורדים יותר נמוך (55) מול הסטליטים (69) בגלל נפח גודל התיבה שקטן יותר בסטליטים.
.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”