השוואה בין מעבדים?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
מיכאל פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
אני מעוניין לבנות מערכת HTPC
והייתי רוצה לדעת איזה מעבד עדיף

של iintel core2due e6600

או

amd athlon 64 x2 5200
החיים הם סרט ,אז למה לא לראות אותם ב HD

SBN
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1083

שליחה #2 

בשביל מדיה כמו ניגון HD וכו' אינטל עדיפים

אם תרצה להשתמש במחשב גם בשביל משחקים אז אני ממליץ על AMD
תמיד תקרא את האותיות הקטנות.

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374

שליחה #3 

גם athlon 3800 חד ליבתי יהיה מספיק.... מה המטרות שלך? עם כרטיס מסך שמפענח HD וכרטיס טלויזיה עם קידוד בחומרה - למה אתה צריך מעבד חזק?
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #4 

AMD יעשה את העבודה כמו גדול, בטח כזה במהירות 5200 (לי יש 4200), גם בלי כרטיס מסך שמקודד H.264 בחומרה. לדעתי חבל על הכסף בקניית מעבד של אינטל בשביל HTPC.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #5 

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374

שליחה #6 

אני התכוונתי לHD בקידודים היותר בעייתים. קבצי TS מוצגים ללא בעיה כמובן גם בחד ליבתי פחות מתקדם
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #7 

אני לא מבין למה צריך CPU כל כך חזק ב-HTPC. מה שעובד קשה ב-HTPC זה לא המעבד, זה בעיקר הדיסקים הקשיחים והזכרון.

אני אישית עם מעבד P-D 920 (כן, מעבד מדור קודם). אין שום בעיה לנגן תכני HD, ובוודאי שאין לי בעיה בכל שאר תפקודי HTPC. כמובן שבזמן ניגוד תכני HD המעבד מתאמץ, ומגיע ל-30-40 אחוז, אבל רק כדי לסבר את האוזן, בדקתי עכשיו וממוצע cpu load עומד על 0.47%.

בוא נסתכל על פעולות נפוצות ש-HTPC עושה:
1. צפיה ב-live tv - מי שעובד זה הדיסק וכרטיס הלכידה.
2. הקלטה - ע"ע 1.
3. צפיה בתמונות / שמיעת מוזיקה - צריכת CPU אפסית. עבודה בעיקר של הדיסק וזכרון.
4. קידוד מחדש של תכנים המוקלטים ב-MPEG2 ל-MPEG4 - עבודה של ה-CPU ושל הדיסק.
5. סינון פרסומות - בעיקר עבודת דיסק, עבודת CPU מינורית.
6. ניגון תכני HD - עבודת דיסק ו-CPU מאסיבית (כמו שאמרתי - אצלי מודבר ב-30 עד 40 אחוז CPU).

כמו שאנחנו רואים, צוואר הבקבוק, ברוב המוחלט של פעולות HPTC זה לא המעבד, זה הדיסק. לדעתי עדיף להשקיע את הכסף בבקר RAID, או במערך LVM.
גם כשחושבים על שידרוגים עתידיים - הרי שברור לנו שהדיסק "ייגמר" הרבה לפני שיהיו פעולות שהמעבד לא יוכל לסחוב. השקעה ב-RAID או LVM נותנת גמישות גם במישור הזה (הוספת דיסקים אם רוצים להרחיב את המחיצה הלוגית, שרידות של המערכת במקרה של כשלון בדיסק מסויים וכו').

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

אתה מגיע ל 30-40% בפענוח HD מפני שיש לך כרטיס מסך שמסוגל לקחת על עצמו חלק מהעבודה. מי שתקוע עם פתרון לוח אחוד של אינטל (לדוגמא) מגיע ל 70-90%. גם לאיכות הדיקודרים יש השפעה לא קטנה.

אבל אני מסכים איתך ב 100%. חלק לא מבוטל מהתלונות על HD מקרטע נובעות ממערך של דיסק+בקר שלא עומדים בעומס. זה ניכר מאוד בניידים שיש להם דיסקים איטיים ובמחשבים שחנוקים בזכרון ושם הדיסק עסוק כל הזמן ב paging על כל פתיחת חלון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #9 

Catskinner כתב:אתה מגיע ל 30-40% בפענוח HD מפני שיש לך כרטיס מסך שמסוגל לקחת על עצמו חלק מהעבודה. מי שתקוע עם פתרון לוח אחוד של אינטל (לדוגמא) מגיע ל 70-90%. גם לאיכות הדיקודרים יש השפעה לא קטנה.
...
הכרטיס מסך שלי הוא nvidia 7300GT, אני בספק רב אם הוא מפענח HD בחומרה, בוודאי לא עם הדרייבר הקיים ללינוקס.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

הדרייברים של nvidia ללינוקס בהחלט חושפים את יכולות האצת המדיה בחומרה. אם הנגן מנצל את זה זו כבר שאלה אחרת ונראה לי שעם עומס של 30-40% בלבד התשובה כנראה חיובית.

SBN
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1083

שליחה #11 

לי יש כרטיס מסך GT 7600 ומעבד אינטל 3 גיהרט 64 ביט 2 מגה קאש וזיכרון 1 GB במחשב

והמחשב קורא יופי HD אתה פשוט צריך את הקודקים הנכונים והנגן הנכון והמחשב יריץ אותם ללא הפרעות

לפני התקנת הקודקים הוא גמגם למרות החומרה הדי משמעותית שלי אחרי התקנת הקודקים הוא הריץ ממש חלק והצריכה של ה CPU ממש נמוכה
תמיד תקרא את האותיות הקטנות.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #12 

Catskinner כתב:הדרייברים של nvidia ללינוקס בהחלט חושפים את יכולות האצת המדיה בחומרה. אם הנגן מנצל את זה זו כבר שאלה אחרת ונראה לי שעם עומס של 30-40% בלבד התשובה כנראה חיובית.
...
אני עדיין בספק רב עם NV 7300 יודע לפענח HD בחומרה, במיוחד לאור העובדה ש-Nvidia בעצמם לא אומרים שהוא יודע לעשות זאת...
גם לגבי סדרת 8XXX המתקדמת יותר, אשר יודעת לפענח HD בחומרה, nvidia שיחררה דרייברים רק לחלונות ויסטה, ועדיין אין דריברים ל-XP או ללינוקס שינצלו את היכולות הנ"ל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

הדרייברים של nvidia נותנים האצה של motion compensation ו idct בחומרה תחת לינוקס דרך ה xvmc. תבדוק שיש לך ספריית libXvMCNVIDIA.so מותקנת. לפחות זה היה המצב כשבדקתי את הנושא לפני כמה חודשים.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #14 

Catskinner כתב:הדרייברים של nvidia נותנים האצה של motion compensation ו idct בחומרה תחת לינוקס דרך ה xvmc. תבדוק שיש לך ספריית libXvMCNVIDIA.so מותקנת. לפחות זה היה המצב כשבדקתי את הנושא לפני כמה חודשים.
...
לא אמרתי שהדריברים לא תומכים בכלום, הכוונה היתה שמלאכת פענוח הקידוד נעשית אצל המעבד ולא אצל הכרטיס. הספריה הנ"ל (ובכלל המעבדים של NV מסדרה 7XXX) אינה יודעת לפענח תכני H.264 באופן עצמאי ולכן נדרשת פעולת CPU.
אם היתה פרישה בחומרה, ה-CPU לא היה מרגיש את העבודה (בדיוק כמו שהוא לא מרגיש את מלאכת הקידוד ל-mpeg2 שמבצע הכרטיס הלוכד).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”