האם יש כאן הוגנות ?

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

רכשתי C9, המחיר היה כולל הובלה והתקנה בסיסית.
מה זה בסיסית אתם שואלים? מתקן תליה צמוד קיר.

חברים, לא צריך להיות מהנדס בשביל לדעת שההבדל בהתקנה מבחינת עבודה בין התקנה צמוד קיר ל"זרוע" שולי ביותר.

רציתי לשדרג את ההתקנה - לא את הזרוע כי זרוע כבר יש לי.

הפלא ופלה: נדרשתי לשלם עוד 350 ש"ח עבור ההתקנה.

כשנזעקתי למרבה הפלא, הרי כבר שלימתי עבור התקנה, ונכון שזאת התקנה "בסיסית" אבל בכ"ז 350 ש"ח תוספת???, כנראה שגם נציגת השירות הבינה שמשהו לא הגיוני כל כך, ביקשה לברר, כשהיא חזרה אלי היא שמחה "לבשר" לי שקיבלתי מחיר "מיוחד" של 250 ש"ח התקנה - ב ת נ א י שאני מוותר על המתקן תליה וגם- "בונוס" מיוחד: שנה אחריות על ההתקנה (בקושי התאפקתי לא לצחוק, כאילו הטלויזה תצא מעצמה לסיבוב, ככה סתם, כי לא בא לה עליי 8O ).

אז מה למעשה היה לנו כאן: החלפתי את ההנחה בזה שפשוט לקחו ממני אביזר - ולזה היא עוד קוראת "מחיר מיוחד".

את האמת,הצלחתי להיות מופתע שוב. כששאלתי: מה? ענתה לי הנציגה שזה המחיר שהם קובעים -טייק איט אור ליב איט. ככה.
על מנת להיות כנה אציין שהיא הציעה לבקש מהמוכר את דמי ההתקנה.

אגב, מחיר הזרוע נעה בין 700 ל 1400 ש"ח ולבי אומר לי שבהחלט ניתן למצוא את הזרוע במחיר אטרקטיבי יותר,
אלא מה? האווירה משדרת עמימות, כך שכשהמתקין מגיע ויורה את צרור אמתחתו הלקוח שבוי בחוסר הודאות בלא יכולת אמיתית לעשות שעורי בית, ואז אתה לקוח שבוי כי כבר הלך יום העבודה וכבר לא תתחיל את הסיפור על מתקן תליה מחדש.

למה זה מריח לי ממש כאילו מנסים להכניס לי את האלמנט עד הסוף? : :evil:

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9056
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #2 

תתחדש קודם כל. אחלה של מסך !!

אכן זה המחיר להתקנה שכוללת זרוע (ששייכת ללקוח) ולא התקנה צמודת קיר שמגיעה בילד אין כחלק מהחבילה.
רק לצורך "ההקצנה": על אותו משקל ניתן לשאול את השאלה (ע"י לקוחות אחרים לדוגמא שקנו / יקנו), כי הם "ציפו" שיגיע מתקן קיר שמאפשר צידוד של המסך ב-90 מעלות כי זה בדיוק מתיישר עם זווית הצפייה מהמטבח...

אני מסכים שאין הבדל מהותי בין התקנה צמודת קיר לבין התקנת זרוע, כי בסוף אלו אותן מדידות ואותם 4 חורים נדרשים לקידוח.
זכותם לדרוש וזכותך כמובן לסרב להצעה.

לנושא האחריות, הזרוע היא שלך ולא הובאה ע"י ח.י לכן אין באפשרותם לדעת מה מצבה, טיבה, איכותה, כושר נשיאת המשקל וכו'...
לכן נושא שנת האחריות שקיבלת, חורג מהנורמה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

במתותא, לא מסכים איתך, ואני מתנסח בעדינות.

אין שום השוואה ואף לא הקצנה בדוגמה שכתבת.

אנחנו לא מדברים על רמת "ציפיות/פנטזיות".

אנחנו מדברים על אותו מקדח, אותם חורים ואפילו אותו מזג האוויר ששולם עליו כבר התקנה, ובעיניי, יש כאן סוג של מסחטה וניצול שלא לומר מעבר לכך, ותה יודע מה? גם לנצל צריך לדעת גבול - אבל זאת רק דעתי.

כן, נכון, זכותם לדרוש גם הרבה דברים נוספים, אבל כשקצה גבול ההיגיון נגמר, שם מתחילה הטיפשות או חוסר ההוגנות, וזאת בדיוק הטרוניה.

(האחריות הייתה נטו על ההתקנה - לא על המתלה, כך בכל אופן נראה לי שנשמע מהשיחה.)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

@roi286
תקרא שוב מה כתבתי ואני מצטט:
אני מסכים שאין הבדל מהותי בין התקנה צמודת קיר לבין התקנת זרוע, כי בסוף אלו אותן מדידות ואותם 4 חורים נדרשים לקידוח.
...
אנחנו אומרים בדיוק אותו דבר, שכן זו בגדול "אותה פעולה" של התקנת קיר או התקנת זרוע.
הרי הבורג לא יודע איזה מתקן יולבש עליו ולמקדח ממש לא משנה אם הוא עושה חור בקיר לטובת מתקן צמוד או לטובת זרוע.
מסכים איתך לחלוטין שאם אין היגיון ו/או שכל ישר, אז מאוד קשה לבלוע את הצפרדע.

אגב, שים לב שהנתון הזה אינו נסתר והוא גלוי ללקוח.
באתרי הסחר רשום מפורשות שמדובר בהתקנה צמודת קיר ואם רוצים זרוע אז יש תוספת תשלום על מחיר ההתקנה.
לדוגמא: https://www.olsale.co.il/itemdetails.as ... erach=55c9

גם בשיחת תיאום ההתקנה הטלפוני שבוצע איתי, הנושא הובהר לי מראש, ככה שלא הופתעתי שהמתקין ביקש זאת ממני.
אם זה "עושה שכל" - זו כבר שאלה אחרת...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #5 

בגדול זה עקום, ואלה החברות שיש לנו בארץ.
פשוט תבקש מהם להתקין מה שאתה זכאי לו ללא תוספת תשלום.
תקבל מתקן "רגיל" עם 4 חורםי מדויקים בקיר.
לאחר מכן תחליף את המתלה ותשים עליו את הטלוויזיה.
לא הכי נוח אבל פעולה של 10 דק' שתחסוך 350 ש"ח וכאב ראש.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #6 

vivi כתב:בגדול זה עקום, ואלה החברות שיש לנו בארץ.
פשוט תבקש מהם להתקין מה שאתה זכאי לו ללא תוספת תשלום.
תקבל מתקן "רגיל" עם 4 חורםי מדויקים בקיר.
לאחר מכן תחליף את המתלה ותשים עליו את הטלוויזיה.
לא הכי נוח אבל פעולה של 10 דק' שתחסוך 350 ש"ח וכאב ראש.
...
·בדיוק.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8258
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #7 

@vivi
·
אני הייתי נזהר מאוד בהתקנה של OLED על הקיר. הטלוויזיה מאוד דקה וצריך לדעת איך להחזיק אותה.

בנוסף, תלוי מאוד איזה מתקן יש לו. זה לא בהכרח אותם חורים.

roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

נשמע לי הגיוני שארבעת החורים לא בהכרח תואמים את כל היצרנים, אפילו לא את אלו המוכרים בשוק כמו ברקן או NB.

roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

avihuli,

בדקתי את מה שרשום באתרי הסחר, נכון, אבל לא זאת הסיטואציה שאנחנו מדברים עליה.

אני מדבר על זה שיש לי את הזרוע, שאני משלם התקנה, לא מקבל את מתקן צמוד הקיר ודורשים ממני 250 שח נוספים.

במילים אחרות: התקנה "מקצועית" שהיא שוות ערך להתקנה רגילה עולה ללקוח 450, וכל זאת למה? כי לא נתתי למסכנים ההם להרוויח גם בהתקנה את ה 3000%, אז אם לא תיתן לי להרוויח במתקן תליה אני אכניס את הקופון במסווה של התקנה "מקצועית".
ואתה יודע מה? חשבתי לומר לך לרגע שלפחות יכתבו את זה, בדיוק כמו שהם ידעו לתת פירוט על שאר האפשרויות, כמו כל שורה שהם כתבו שם, אבל פתאום הבנתי, תוך כדי שזה פשוט בלתי אפשרי, לא נעים, בכל זאת, ככה לספר לכולם על החשיבה... שוב, זאת הבנתי שלי, יתכן ויש כאן משהו נוסף שקצרה בינתי.

יש בי תחושה שפיתחנו ענף ספורטיבי חדש של מי דופק את מי, כשרף הבושה יורד מתחת לקו השחור, על מגזר של עובדים כאלו ואחרים כבר התרגלנו, אבל הזליגה למגזר הפרטי במצח נחושה, זה עבורי מוגזם.

shaulch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #10 

roi286 כתב:avihuli,

בדקתי את מה שרשום באתרי הסחר, נכון, אבל לא זאת הסיטואציה שאנחנו מדברים עליה.

אני מדבר על זה שיש לי את הזרוע, שאני משלם התקנה, לא מקבל את מתקן צמוד הקיר ודורשים ממני 250 שח נוספים.

במילים אחרות: התקנה "מקצועית" שהיא שוות ערך להתקנה רגילה עולה ללקוח 450, וכל זאת למה? כי לא נתתי למסכנים ההם להרוויח גם בהתקנה את ה 3000%, אז אם לא תיתן לי להרוויח במתקן תליה אני אכניס את הקופון במסווה של התקנה "מקצועית".
ואתה יודע מה? חשבתי לומר לך לרגע שלפחות יכתבו את זה, בדיוק כמו שהם ידעו לתת פירוט על שאר האפשרויות, כמו כל שורה שהם כתבו שם, אבל פתאום הבנתי, תוך כדי שזה פשוט בלתי אפשרי, לא נעים, בכל זאת, ככה לספר לכולם על החשיבה... שוב, זאת הבנתי שלי, יתכן ויש כאן משהו נוסף שקצרה בינתי.

יש בי תחושה שפיתחנו ענף ספורטיבי חדש של מי דופק את מי, כשרף הבושה יורד מתחת לקו השחור, על מגזר של עובדים כאלו ואחרים כבר התרגלנו, אבל הזליגה למגזר הפרטי במצח נחושה, זה עבורי מוגזם.
...
כנראה שיש איזה טעות. אם שילמת על התקנה כולל מתקן קיר ואתה רוצה להתקין זרוע שלך אז צריך לשלם 350 שח אבל מזכים אותך ב 100 שח עבור מתקן הפשוט ואתה מוסיף רק 250 שח.

בקריאה נוספת ראיתי שרשמת שביקשו ממך רק תוספת 250 - אז הכל בסדר .
נערך לאחרונה על ידי shaulch ב 26/11/2019 23:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

shshmul
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
שם מלא: שמוליק
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #11 

זו הסיבה שהזמנתי הובלה בלבד,ללא התקנה.
את ההתקנה בצעתי באופן פרטי ע''י איש מקצוע, מוסמך ע''י החברה.
אני בחרתי מה יותקן ואיך יותקן,לפי דרישה אישית שלי.
RECIVER-------------- DENON 6500H
FR. SPEAKERS---------- B&W 703 S2
CENTER------------- B&W HTM71 S2
SUR. SPEAKERS------------ KEF T301
ATM. SPEAKERS----------- KEF T101
SUBWOOFER---- SVS SB-16 ULTRA
SCREEN --------------LG OLED C9 "77

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

אכן לא בהכרח אותם חורים לבטח שמדובר בחברות שונות שהמפרק ממוקם אחרת.

רועי - אני כ"כ מזדהה עם התחושה שלך ולטעמי היא נובעת אך ורק מהמקום של חוסר הידיעה שהנ"ל לא הובא לשימת ליבך מבעוד מועד.
אני מניח (ותקן אותי אם אני טועה) שאם היית יודע / מכיר את הנתון הזה מראש, אז היית יודע לקבל את ההחלטה הנגזרת מכך לפני ולא במעמד ההתקנה שייתכן ואתה מרגיש "נעול בפינה".

כפי שציינתי לי אמרו. גם בחנות ממנה קניתי וגם בתיאום ההתקנה הטלפוני מול ח.י. לכן לא הופתעתי.
אמרתי מראש שיש לי מתקן מקורי של LG שהזמנתי במיוחד ואני רוצה שיתקינו לי את המסך עליו. אמרו שזה יהיה בתוספת תשלום.
כאשר הגיעו 2 המתקינים, תיקפתי את התשובה שקיבלתי לפני, שזה אמור להיות בתשלום. הם אישרו ונקבו באותם 350 שקל שאתה מציין.
כאמור, זכותם לדרוש (גם אם הסיבה לא מובנת לנו - זה בסדר ולגיטימי). זכותנו להסכים או שלא.

אגב, איך המסך - מרוצה ? תן לנו תמונה... 8)
ממליץ לך לשים קטעי דמו HDR שיש ביוטיוב, משהו מטורף... !!
.

roi286 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

avihuli

לא ברחתי, פשוט המכשיר הותקן אצלי רק השבוע...

לקוח שבוי יכול להיות כתוצאה מחוסר הנגשת הנתונים בצורה מספקת, בחלק מהמקרים בחוסר תום לב מתוך כוונה שאי היכולת לבדוק את הנושא תיצור מנוף לחץ בקבלת החלטה של הלקוח שתטיב עם בעל האינטרס אפשרות נוספת היא יצירת מונופול, הן במחיר הן בשירות ע"ע יבואני רכב, ח"חי ועוד.

לא חושב שיש בינינו ויכוח לכך שהכל נעשה ברמה החוקית, יחד עם זאת יש כאן חוסר תום לב בצורה משוועת, החל בזה שכשאתה מבקש לדעת פרטים לגיטימיים על עלויות ההתקנה באופן קונקרטי אתה לא תקבל אותם כלל אם טרם רכשת את המכשיר (כך אמרה לי נציגת השירות, ולא משנה שעלויות ההתקנה ההובלה והרחבת האחריות הם חלק מעלות המוצר) דרך זה שאפילו לאחר הרכישה האווירה היא של: "האינפורמציה על העלויות ניתנות בפועל ע"י המתקין במקום ההתקנה"- שוב חוסר הנגשת מידע, (רק אחרי שממש ממש התעקשתי, מישהו חזר אלי בטלפון ונתן לי את הנתונים), וכלה בזה שגובים פעמיים עבור ההתקנה כי אין הבדל אמיתי ומהותי בין התקנת זרוע לצמוד קיר, וזאת הסיבה שאני קורא לזה גבייה כפולה.

בכנות, אהבתי את הגישה של להינות ממה שיש, ויש הרבה (האמן לי אינני טיפוס קוטר מטבעי, בדיוק להפך) , ויחד עם זאת יש בי את התחושה שדווקא חלק מהחשיבה של בא תראה איזה יופי (ובאמת זה מוצר מדהים) הוא משפט פתיחה למשחק המקדים שבסופו של דבר הלקוח יושחל וגם יחייך...

אני רק רוצה לציין שאם נעזוב כרגע את רווח המוצר, צריך לקחת בחשבון שעלות הזרוע לקמעונאי מהשורה הוא כ 250 ש"ח (כן, ה P6) זאת שמתמחרים עם התקנה "משודרגת" ב 790 ש"ח..שלא לדבר על אחד כמו ח.י, אצלו עלות הזרוע תרד הרבה יותר, אנחנו מדברים על רווח של כ 500-600 שח רק על הזרוע (!), עלות ההתקנה וההובלה לא השתנתה, אז לגבות שוב על התקנה??? כאילו אין בושה???

הלוואי ואנשי ח.י ישכילו להבין שלפעמים 200 ש"ח (על השקעה של 5 ספרות) יכולה לתת את ההבדל בין לקוח משבח ללקוח שיוצא עם טעם חמוץ בפה.

וכן, כמו שאמרתי, תמונה נהדרת, לא יאמן באיזה התקדמות אנחנו חיים.

virextyle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0

שליחה #14 

שיטות הוצאת כספים מהלקוח בארץ.
שולחים עם המוצר איש מכירות בכינוי ״טכנאי״ שינסה רק לדחוף לכם עוד ועוד אביזרים בתוספת תשלום כמובן.

אתה לא צריך להרגיש רע, היבואן - פה ח.י. במקרה - צריך להתבייש שזה השירות והגישה שלהם. אין בעיה להציע ללקוח, אבל הם עובדים על שיטת לקוח שבוי והפחדה וכל השיטות העקומות שיש.
אנחנו בתור לקוחות צריכים להתמרר ולכעוס ולצאת נגד שיטות ודרכים כאלו.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”