טלוויזיה סמסונג, שלט שבק חיים, צריך עזרה
שלום לכולם,
ברשותי טלוויזיה חכמה סמסונג מדגם UA48H6400AW, יבואן ראשי (סמליין) שנרכשה בשנת 2015. אני מאוד מאוד מרוצה מהטלוויזיה.
ביומיים האחרונים השלט רחוק שבק לחלוטין. כמובן שהחלפתי סוללות (למרות שהקודמות גם היו חדשות יחסית) וזה לא עוזר. אף כפתור לא מגיב, כולל כיבוי והדלקה - כלום. לחיצה על צירוף המקשים שאמורים לעשות pair עם הטלוויזיה לא נותנת שום תוצאה.
יש לי כמה שאלות:
1. איך אפשר לדעת בוודאות שהשלט אכן התקלקל? כלומר זה די ברור מאליו כי השלט לא מתפקד אבל האם יש דרך לוודא את זה?
2. אצל היבואן רוצים 600 שקל לשלט חדש. זה נראה לי סכום מוגזם בעליל. ב-ebay יש כל מיני הצעות לשלטים תחליפיים באזור 60-100 שקל, עד כמה אפשר לסמוך עליהם? וזה גם ייקח כמה שבועות עד שזה מגיע, מה עושים בינתיים?
3. פעם היו טלפונים שידעו לשלוט על טלוויזיות, היום זה כנראה כבר לא עובד. האם יש פתרון אחר חוץ מקניית שלט חדש?
בקיצור, כל עזרה ועצה תעזור.
תודה,
שלמה
ברשותי טלוויזיה חכמה סמסונג מדגם UA48H6400AW, יבואן ראשי (סמליין) שנרכשה בשנת 2015. אני מאוד מאוד מרוצה מהטלוויזיה.
ביומיים האחרונים השלט רחוק שבק לחלוטין. כמובן שהחלפתי סוללות (למרות שהקודמות גם היו חדשות יחסית) וזה לא עוזר. אף כפתור לא מגיב, כולל כיבוי והדלקה - כלום. לחיצה על צירוף המקשים שאמורים לעשות pair עם הטלוויזיה לא נותנת שום תוצאה.
יש לי כמה שאלות:
1. איך אפשר לדעת בוודאות שהשלט אכן התקלקל? כלומר זה די ברור מאליו כי השלט לא מתפקד אבל האם יש דרך לוודא את זה?
2. אצל היבואן רוצים 600 שקל לשלט חדש. זה נראה לי סכום מוגזם בעליל. ב-ebay יש כל מיני הצעות לשלטים תחליפיים באזור 60-100 שקל, עד כמה אפשר לסמוך עליהם? וזה גם ייקח כמה שבועות עד שזה מגיע, מה עושים בינתיים?
3. פעם היו טלפונים שידעו לשלוט על טלוויזיות, היום זה כנראה כבר לא עובד. האם יש פתרון אחר חוץ מקניית שלט חדש?
בקיצור, כל עזרה ועצה תעזור.
תודה,
שלמה
@shlomof
·
1. תנסה להדליק את הטלויזיה ולשלוט עליה מהכפתורים על הטלויזיה. אם הכפתורים האלה עובדים והשלט לא, הבעיה בשלט.
2. מה לגבי שלט אוניברסלי פשוט?
3. גם היום יש. עדיין קיים IR בחלק מהטלפונים של החברות הסיניות:
https://www.androidauthority.com/phones ... er-858845/
חוץ מזה, שלפחות אצלי בבית השלט של יס שולט על הטלויזיה (NU8000 של סמסונג), כך שגם שלטים כאלה יכולים להוות תחליף.
·
1. תנסה להדליק את הטלויזיה ולשלוט עליה מהכפתורים על הטלויזיה. אם הכפתורים האלה עובדים והשלט לא, הבעיה בשלט.
2. מה לגבי שלט אוניברסלי פשוט?
3. גם היום יש. עדיין קיים IR בחלק מהטלפונים של החברות הסיניות:
https://www.androidauthority.com/phones ... er-858845/
חוץ מזה, שלפחות אצלי בבית השלט של יס שולט על הטלויזיה (NU8000 של סמסונג), כך שגם שלטים כאלה יכולים להוות תחליף.
@mdk_25
·
תודה רבה.
זה אכן המצב, הטלוויזיה פועלת, אפשר לתפעל אותה עם הכפתור הקטן שמאחור, זה כמובן מאוד מאוד לא נוח.
אין לנו כבלים/לוויין וכו'. אנו צופים רק בתכנים מהאינטרנט, בעיקר נטפליקס.
שלט אוניברסלי זה פתרון אפשרי, אבל כמובן שלא אופטימלי. האם שלט כזה מאפשר pause בנטפליקס? זו פונקציה מאוד חיונית. התרגלנו גם לאפשרות להשתמש כמצביע של עכבר לתפריטים השונים ואני מאמין שלשלט אוניברסלי אין את היכולת הזו...
נראה לי שנחפש פתרון זמני בדמות שלט אוניברסלי או מציאת טלפון ישן שיש לו יכולות IR ונהמר על שלט תחליפי מ-ebay.
·
תודה רבה.
זה אכן המצב, הטלוויזיה פועלת, אפשר לתפעל אותה עם הכפתור הקטן שמאחור, זה כמובן מאוד מאוד לא נוח.
אין לנו כבלים/לוויין וכו'. אנו צופים רק בתכנים מהאינטרנט, בעיקר נטפליקס.
שלט אוניברסלי זה פתרון אפשרי, אבל כמובן שלא אופטימלי. האם שלט כזה מאפשר pause בנטפליקס? זו פונקציה מאוד חיונית. התרגלנו גם לאפשרות להשתמש כמצביע של עכבר לתפריטים השונים ואני מאמין שלשלט אוניברסלי אין את היכולת הזו...
נראה לי שנחפש פתרון זמני בדמות שלט אוניברסלי או מציאת טלפון ישן שיש לו יכולות IR ונהמר על שלט תחליפי מ-ebay.
@shlomof
·
יכול להיות שאתה מדבר על air mouse?
אם כן - אז אין שום בעיה.
יש גם שלטים אוניברסליים עם air mouse מובנה.
https://www.google.com/search?ei=NIzbXb ... CAs&uact=5
אגב, שלט אוניברסלי אמור להיות בדיוק זה - אוניברסלי.
אם יש קוד IR ל-pause בנטפליקס, אז אפשר לתכנת את השלט שיוציא את האות הזה כשאתה לוחץ על הכפתור המתאים.
·
יכול להיות שאתה מדבר על air mouse?
אם כן - אז אין שום בעיה.
יש גם שלטים אוניברסליים עם air mouse מובנה.
https://www.google.com/search?ei=NIzbXb ... CAs&uact=5
אגב, שלט אוניברסלי אמור להיות בדיוק זה - אוניברסלי.
אם יש קוד IR ל-pause בנטפליקס, אז אפשר לתכנת את השלט שיוציא את האות הזה כשאתה לוחץ על הכפתור המתאים.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
·mdk_25 כתב:@shlomof
·
...
זה פשוט לא נכון, אלו 2 נעגלים נפרדים לחלוטין!
את השלט אפשר לבדוק בשתי דרכים יחסית פרימיטיביות
מצלמה דיגיטלית או טלפון ישן ללא פילטר IR, אפשר לראות הבהובי LED
רדיו AM - קח את השלט (בדוק גם עם שלט עובד) תצמיד אותו לאנטנה ותשמע תקתוקים וצפצופים. אם לא עובד נסה לשות את התדר של הרדיו.