HTPC ?HDTV? :שוטר:
1.מזה ?HDTV
2.מזה HTPC?
3.קניתי מסך LCD למחשב...
שמעתי שיש סרטים מיוחדים בפורמט :HDTV זה נכון? שבסרטים האלו אני יראה חלק...כי יש לי מלא סרטים שבמסך החדש רואים טוב אבל יש הרבה ריבועים כאלו והתמוה לא חלקה...ובחלק מהסרטים הכתוביות רועדות וגם התמונה רועדת...ובמסך הקודם שלי הישן CRT לא היה את זה...
מאיפה אני יכול להביא סרטי HDTV ?
2.מזה HTPC?
3.קניתי מסך LCD למחשב...
שמעתי שיש סרטים מיוחדים בפורמט :HDTV זה נכון? שבסרטים האלו אני יראה חלק...כי יש לי מלא סרטים שבמסך החדש רואים טוב אבל יש הרבה ריבועים כאלו והתמוה לא חלקה...ובחלק מהסרטים הכתוביות רועדות וגם התמונה רועדת...ובמסך הקודם שלי הישן CRT לא היה את זה...
מאיפה אני יכול להביא סרטי HDTV ?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
1. HD מלא זה 1920x1080. התכנים שלך הם ברזולוציה כזו?
2. HTPC זה Home Theater Personal Computer.
3. אם אתה רואה לא חלק זה יכול להיות ממחשב לא חזק או מקודקים לא מתאימים.
2. HTPC זה Home Theater Personal Computer.
3. אם אתה רואה לא חלק זה יכול להיות ממחשב לא חזק או מקודקים לא מתאימים.
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

קודם כל, תגדיר את הרזולוציה להיות NATIVE, כלומר הרזולוציה המדויקת של המסך שלך.
אחר כך, כל אחד יכול להגיד משהו אחר לגבי קודקים. אם אתה שואל אותי, תתקין את ה-HAALI-Matroska:
http://www.free-codecs.com/download/Mat ... litter.htm
אבל כדאי שתקרא יותר בפורום של HTPC, אולי תעדיף קודקים אחרים.
אחר כך, כל אחד יכול להגיד משהו אחר לגבי קודקים. אם אתה שואל אותי, תתקין את ה-HAALI-Matroska:
http://www.free-codecs.com/download/Mat ... litter.htm
אבל כדאי שתקרא יותר בפורום של HTPC, אולי תעדיף קודקים אחרים.
איך אני מגדיר את הרזולוציה ל-NATIVE ? כי החוברת של המסך רשום שהרזולוציה של המסך היא : 1440X900 וזה מה שעשיתי...
יש מצב שיש בעיה במסך? כאילו הוא חדש אבל יש מצב שיש בו בעיה? כי הם אמרו שהם יבדקו לי אותו ואם יש בעיה אז הם יחליפו לי אותו על המקום...
יש מצב שיש בעיה במסך? כאילו הוא חדש אבל יש מצב שיש בו בעיה? כי הם אמרו שהם יבדקו לי אותו ואם יש בעיה אז הם יחליפו לי אותו על המקום...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
איזה מסך קניתה ועם איזה כבל אתה מחבר אותו למחשב? (VGA\DVI)
http://zap.co.il/model.asp?model_id=577957
זה המסך...
ועם DVI ...
וואלה לא יודע למה זה עושה בעיות /=
איזה מעצבן זה מסך חדש ויש בעיות.
זה המסך...
ועם DVI ...
וואלה לא יודע למה זה עושה בעיות /=
איזה מעצבן זה מסך חדש ויש בעיות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ככה זה כשקונים מסך עם רזולוציה יחסית גבוהה. אין כ"כ הרבה מה לעשות חוץ מאשר להתחיל להשיג תוכן HD.
סרטי DIVX רגילים בד"כ באים ברזולוציית רוחב של סביבות ה 600 פיקסלים, תחשוב שעל המסך שלך המחשב צריך למתוח את התמונה יותר מפי 2 כדי למלא אותו, וזה מה שגורם לירידה באיכות.
סרטי DIVX רגילים בד"כ באים ברזולוציית רוחב של סביבות ה 600 פיקסלים, תחשוב שעל המסך שלך המחשב צריך למתוח את התמונה יותר מפי 2 כדי למלא אותו, וזה מה שגורם לירידה באיכות.
- OmriAtiya
- חבר ותיק

- תגובות: 2955
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
זה לא כל כך נכון מה שאתה אומר,TheCoolest כתב:סרטי DIVX רגילים בד"כ באים ברזולוציית רוחב של סביבות ה 600 פיקסלים, תחשוב שעל המסך שלך המחשב צריך למתוח את התמונה יותר מפי 2 כדי למלא אותו, וזה מה שגורם לירידה באיכות....
גם מסך CRT רגיל יכול להגיע בקלות ל-1200x1024.
אז איך בידיוק הLCD שלו מותח את התמונה?
:thefinger:
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
רוב האנשים משתמשים במסכי "17. במסכי "17 הרזולוציה המומלצת היא 1024X768. במצב כזה כמובן עדיין אפשר להבחין באיכות לא טובה, אבל הרבה פחות ממסך שיש לו רזולוציה הרבה יותר גבוהה.
הLCD שלו לא מותח את התמונה אלא המחשב עושה אתה זה, מכיוון שהרזולוציה יותר גבוהה ככה התמונה נתמחת יותר.
מניסיון אישי שלי, היתי משתמש בCRT "17 שלי ברז' 1024X768, ראיתי סרטים DIVX רגילים סבבה, אחרי שהבאתי את המסך "19 הרחב שלי, התחלתי להבחין איכות הרבה יותר גרועה בסרטים האלה. גם עכשיו, אני מנסה להשיג את כל התוכן שאני רואה ב720P. כל התוכן שאני מוריד כדי לראות ב-TV CRT שיש לי בבית אני משתמש בDIVX\XVID רגילים כי זה מספיק עם רז' 800X600.
הLCD שלו לא מותח את התמונה אלא המחשב עושה אתה זה, מכיוון שהרזולוציה יותר גבוהה ככה התמונה נתמחת יותר.
מניסיון אישי שלי, היתי משתמש בCRT "17 שלי ברז' 1024X768, ראיתי סרטים DIVX רגילים סבבה, אחרי שהבאתי את המסך "19 הרחב שלי, התחלתי להבחין איכות הרבה יותר גרועה בסרטים האלה. גם עכשיו, אני מנסה להשיג את כל התוכן שאני רואה ב720P. כל התוכן שאני מוריד כדי לראות ב-TV CRT שיש לי בבית אני משתמש בDIVX\XVID רגילים כי זה מספיק עם רז' 800X600.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- OmriAtiya
- חבר ותיק

- תגובות: 2955
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
TheCoolest בוקר טוב,
עדיין לא הצלחת לשכנע אותי.
אני עובד עם מסך CRT רגיל למחשב ולא עובר לLCD, מכיוון שיש לי בעיה עם זווית הצפייה, שכידוע, לא גמישה.
המסך שלי מגיע לרזולוציה של 1280x1024 שזה פחות או יותר כמו של afgal.
העלתי את הרזולוציה ל1280X1024 (הגבוהה ביותר) והפעלתי סרטי DIVX\XVID,
כצפוי, (מבחינתי) לא ראיתי שום הבדל.
עדיין לא הצלחת לשכנע אותי.
אני עובד עם מסך CRT רגיל למחשב ולא עובר לLCD, מכיוון שיש לי בעיה עם זווית הצפייה, שכידוע, לא גמישה.
המסך שלי מגיע לרזולוציה של 1280x1024 שזה פחות או יותר כמו של afgal.
העלתי את הרזולוציה ל1280X1024 (הגבוהה ביותר) והפעלתי סרטי DIVX\XVID,
כצפוי, (מבחינתי) לא ראיתי שום הבדל.
:thefinger:
מה אז הבעיה היא לא במסך? כל מי שהמליץ לי על המסך הזה אמר לי שאני יהנה בו בסרטים ומשחקים...
למה זה ככה לא הבנתי? למה יש אז מסכים בגודל הזה? מזה נותן אם אי אפשר להנות מאיכות טובה בסרטים?
כי אי אפשר ליראות ככה סרטים...
בחלק מהסרטים התמונה רועדת והכתוביות רועדות...ויש מלא ריבועים כאלו והצבעים דאויים קצת וזה ניראה כאילו יש כתמים של צבעים הריבועים האלו כאילו...
וגם במשחקים יש לפעמים את הריבועים האלו...ובמשחקים הצבעים דאויים ונגיד הצבע האדום הוא כמו אדום כתום ביחד כזה וככה כל הצבעים יותר בהירים ואי אפשר להנות ככה...
ומאיפה אני משיג סרטי HDTV ???
אני רוצה ליראות את הסרטים במחשב לא בדיי ויי דיי...
למה זה ככה לא הבנתי? למה יש אז מסכים בגודל הזה? מזה נותן אם אי אפשר להנות מאיכות טובה בסרטים?
כי אי אפשר ליראות ככה סרטים...
בחלק מהסרטים התמונה רועדת והכתוביות רועדות...ויש מלא ריבועים כאלו והצבעים דאויים קצת וזה ניראה כאילו יש כתמים של צבעים הריבועים האלו כאילו...
וגם במשחקים יש לפעמים את הריבועים האלו...ובמשחקים הצבעים דאויים ונגיד הצבע האדום הוא כמו אדום כתום ביחד כזה וככה כל הצבעים יותר בהירים ואי אפשר להנות ככה...
ומאיפה אני משיג סרטי HDTV ???
אני רוצה ליראות את הסרטים במחשב לא בדיי ויי דיי...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
על הדרכים להשיג HDTV אני מניח שאי אפשר לדון פה בפורום, והמבין יבין.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אם הגדרת קודקים טובים ועדיין יש בלאגן, מן הסתם אתה מוריד סרטים באיכות גרועה.
שים לב: ב-DIVX הרבה יותר חשוב ה-bitrate מאשר הרזולוציה. סרט של 700 מגה לא יכול להיות טוב. פשוט לא. תוריד סרטים של 1.4 או 2.1 ג'יגה, עם קצב של 1200Kbps לפחות. דרך אגב, את הקצב בודקים בתוכנה כמו VideoInspector ולא סומכים על מה שרשום במאפיינים של הסרט.
שים לב: ב-DIVX הרבה יותר חשוב ה-bitrate מאשר הרזולוציה. סרט של 700 מגה לא יכול להיות טוב. פשוט לא. תוריד סרטים של 1.4 או 2.1 ג'יגה, עם קצב של 1200Kbps לפחות. דרך אגב, את הקצב בודקים בתוכנה כמו VideoInspector ולא סומכים על מה שרשום במאפיינים של הסרט.