אכזבה ענקית משרות של PAY PAL

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שבוע שעבר התחלתי לקבל הודעות מוזרות ב pay pal על העברת תשלומים שאני לא מכיר .נכנסתי לאתר וראיתי 2 העברות כספים של 50 אירו כ"א . נכנסתי להיסטוריה של הכרום וראיתי כניסה בשעה שתיים בלילה בין היתר גם לאתר אמאזון ועוד אתרים .בשעה שאני יושן בכלל . הבנתי שמישהו השתלט לי על המחשב ובדרך ל pay pal ועשה העברות (בין היתר גם בקשה לקבלת תשלום אחת על סכום זהה ממיהו שאני בכלל לא מכיר ). פתחתי תלונה דרך האתר וגם למחרת דיברתי איתם בטלפון ,רשמו לפניהם את הפרטים ואמרו שיחזרו עם תשובה , לקצר סיפור ארוך קיבלתי תשובה שלילית שלוש פעמים מ pay pal בתוענה שהם בדקתי ולא כלום חשוד בהעברות האלה , במקביל יצרתי קשר עם ויזה כדי לא לכבד את התשלמים האלה ,גם הם ברוב חוכמתם החזירו אותי לפאי פאל לטפל מולם ושזה לא קשור אליהם .ככה הלוך ושוב Pay pal ו Visa .כל אחד מפנה לשני ולי הלכו 100 יורו לנוכל שפרץ לי למחשב. ממש שרות מעולה של pay pal . לי פרצו למחשב ובסוף אני יוצא הנוכל פה שסירבו לו 3 פעמים לתלונות שנפתחו ..

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #2 

גם אצל קרוב משפחה שלי סיפור דומה. PayPal התנערו לחלוטין, אנחנו מחכים עכשיו לתשובת חברת האשראי.

ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

לצערי אני לא אופטימי . זה טנגו של 2 חברות עם שירות ותודעה אפסית

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3547
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #4 

לא ממש ברור איך פייפאל אשמים בזה שפרצו לך למחשב?
במידה והיו פורצים לך לבית וגונבים כסף, היית פונה לבנק ומבקש ממנו לסדר את זה בטענה שהוא אחראי על הכסף שלך?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #5 

vivi כתב:לא ממש ברור איך פייפאל אשמים בזה שפרצו לך למחשב?
במידה והיו פורצים לך לבית וגונבים כסף, היית פונה לבנק ומבקש ממנו לסדר את זה בטענה שהוא אחראי על הכסף שלך?
...
·

יש בכרטיסי אשראי ביטוח אחריות. ו paypal אמור להכנס גם בזה.
צריך לקרוא לעומק מה אומר החוזה מול paypal במקרה כזה.

אם הלקוח טוען שהוא לא ביצע את העסקה.
הם צריכים לבדוק ולחקור את הפעולה ולפי הממצעים ולאן עבר הכסף ומה קיבלו תמורתו...
ואם אכן פרצו לו וגנבו לו, ולא הוא ביצע הפעולה. לזכות אותו.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #6 

הבעיה היא פה שהוא נופל לתחום "האפור" כי הרי איך הוא יכול להתכחש לעסקה בין אם ה PAYPAL או באשראי
אם היא בוצעה מהמחשב האישי שלו מה IP שלו? כל העקבות הדיגיטליים מובילים אליו.

ליבי איתו כי אני מכיר את ההרגשה שפרצו לך וגנבו לך גם שקל וגם 100 אירו דינם אחד, גניבה זאת גניבה!
אני הייתי ממשיך ומתעקש עם 2 החברות, ובמקביל עושה ריוויזיה בכל האבטחה במחשב, נתב, אינטרנט, וסיסמאות אישיות
כי אם הם התחילו עם ה PAYPAL לך תדע מה עוד הם "גנבו" כשהם פרצו למחשב.

diniska
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

...
בטח שלא, אבל אם פרצו לי לבית וגנבו כרטיסי אשראי והשתמשו בהם. מרגע הגניבה עד רגע ההודעה לחברת האשראי וחסימת הכרטיס ניתן להתכחש לעסקאות. אז הדוגמה שהבאת לא מתאימה למקרה המדובר.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #8 

כאן בישראל יש ביטוח למקרי גניבה / שימוש ברעה בכרטיס. על פייפאל לא בהכרח חלים אותם חוקים.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #9 

...
·עם העמלה החולנית שהם לוקחים על כל דבר הם צריכים להיות אחראים.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #10 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 19:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2798
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #11 

@ALFRED3
·
פייפאל מקבלים הרבה הודעות קונים שמתלוננים שבוצע בחשבונם שימוש לא מורשה.
על מנת להוכיח שזה לא שלך, אתה צריך להתחקות אחרי העסקה מול האתר בו בוצעה המכירה, ולראות שהשילוח בוצע שלא לביתך.
אם תוכיח שהמוצר נשלח למדינה אחרת - יבטלו לך העיסקה.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #12 

ומה עם זה ?
הם כנראה מתייחסים לעניין הגישה לחשבון

8. ‏ שגיאות ועסקאות בלתי-מורשות.
8.1 הגנה מפני עסקאות בלתי-מורשות ושגיאות. במקרה של עסקה בלתי-מורשית או שגיאה בחשבון שלך, PayPal תכסה את הסכום המלא של כל עסקה בלתי-מורשית זכאית או שגיאה שלך, כל עוד תבצע את הנהלים המפורטים להלן.

עסקה בלתי-מורשית מתרחשת כאשר תשלום שלא אישרת ושאינך מרוויח ממנו נשלח מחשבונך. לדוגמה, אם מישהו גונב את הסיסמה שלך, משתמש בסיסמה כדי לגשת לחשבון שלך ושולח תשלום מהחשבון, מתרחשת עסקה בלתי-מורשית. אם תיתן למישהו גישה לחשבונך (על-ידי מתן פרטי הכניסה שלך) והוא יבצע עסקה ללא ידיעתך או רשותך, כל שימוש שיתבצע כתוצאה מכך יהיה באחריותך.

ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

@lasik
·
זה לא היה עסקה תמורת מוצר .הוא פשוט העביר כסף לעצמו.

ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

כל מה שצייתם פה נכון .אבל שאלה קטנה . היום אם אני קונה מוצר ב 2 דולר ופותח דיספיוט הם פונים לצד השני ובודקים את תגובתו לנושא.הם לא השכילו לפנות לגנב /הצד שקיבל את הכסף לשאול אותו מה המוצר או השרות שהוא נתן/מכר .כל כך פשוט אני לקוח שלהם משנת 2006 ופתחתי אירועים אולי פעמיים או שלוש שנפסקו גם לטובתי . קצת הגיון ,בנאדם מתעקש 3 פעמים שלא ביצע את ההעברה ,לא צריך לתחקר קצת מעבר לבדיקת IP וכו'? עוד יותר אבסורד שלטענת pay pal ישראל אין בכלל עם מי לדבר רק מוקדני שרות בארץ ,אני לא מבין אין חברה עם מערך כזה מחזיקים רק מוקדנים . כל השנים האלה הייתי בטוח שלשלם עם pay pal זה הדבר הכי בטוח בעולם וזה מחיר כל עמלות הגזל שלהם .היום מתברר שהם החברה הכי עלובה וראש קטן שיש .אני חיים בעולם דיגיטלי שכל החיים שלנו חשופים ברשת זה יכול להיות כל אחד בכל מקום בכל זמן נתון ,זה לא שפתחתי תלונה תמוהה כאילו אנחנו חיים בשנות השמונים .

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #15 

א. פיי פאל הם חבורה של נבלות. לא כל כך שמים לב לזה כי בד"כ הם פוסקים לטובת הלקוח אבל אם הנציג פוסק לרעתך - נגמר הדיון. אין ערעורים, אין מנהל אין כלום. פשוט חומה בצורה. קרה לי שנציג עשה פאשלה בזיכוי שלי, קלט את זה ואז פשוט סגר את הקייס ולא היה עם מי לדבר.

ב. לחברות האשראי יש ביטוח 48 שעות, הבעיה היא שהן נהנות להתנער ממנו. הייתי ממליץ לפנות לממונה על האשראי\ביטוח ולהתלונן.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3626
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #16 

חבל, אם חשבון הפייפאל היה מאובטח עם 2FA זה לא היה קורה. כנ״ל לגבי אמזון. שני האתרים האלה מציעים את האופציה הזאת שמגבירה משמעותית את האבטחה ללא עלות נוספת.

Batnun

.

ebar
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

קרה לי לפני שנתיים (עקב פריצה ל TEAM VIEWER), עסקאות בסך 50k של אייפון...

העסקאות נעשו ב CDISCOUNT צרפת, בחיים לא קניתי שם, לכתובת בצרפת שבחיים לא הזמנתי מצרפת או לצרפת,
כשפניתי לפייפל הם אמרו שזה בעיה שלי והם לא אחראיים.

כל המידע שהעברתי כולל הקלטה של המסך עם הפעולות כשאני לא נמצא שם (אחרי היום הראשון שזה קרה הפנתי את המצלמת אבטחה לכיוון המחשב) לא עזר.

פניתי לחברת כאל שכבר הודיעה לי שהם שמו לב לדפוס התנהגות המוזר (דבר שפייפל יודעים לעשות בעצמם) וחסמו את כל החייובים לפייפל, כלומר בגדול - פייפל די נדפקו), מכיוון שהפורץ הלא מתוחכם עשה את הפריצה מהמחשב שלי היה לי את היסטוריית הגלישה כולל הכתובת והטלפון אליו הוזמנו הפריטים (לשמוע גנב / פורץ מופתע תמיד מצחיק), התקשרתי ל CDISCOUNT לבטל את המשלוחים העתיידים (היו לי את כל מספרי ההזמנה והמכשירים).

מאז - פייפל - בקושי משתמש - אם צריך מכניס כרטיס אשראי ומוחק לאחר שהעסקה אושרה, אי אפשר לסמוך עליהם בקטע הזה.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #18 

אם היית שם לב שהחיוב בדרך אפשר היה לבטל.
מתי זה בוצע?

אתה יכול לשלוח תצלום מסך (בלי פרטים אישיים שלך) על המקרה?
1- הייתי מוציא כל שקל שנמצא בכרטיס חזרה לחשבון שלך.
2- שלח מייל לזה שחייב אותך ותודיע לו שמדובר בשגיע, תבדוק גם איזה אתר עומד מאחוריו
3- אמור להיות גוף ייצוגי משפטי ל PAY PAL בארץ, תגיש בתביאות קטנות
4- בגלל זה תמיד טוב לעשות ויזה נטען בדואר עם סכום מזערי (עמלה יוצאת גבוה 0.1% על כל טעינה על 1000ש"ח אתה משלם 10ש"ח טעינה)
5- אם הגנב גר בארץ, לך למשטרה
ag43 כתב:א. פיי פאל הם חבורה של נבלות. לא כל כך שמים לב לזה כי בד"כ הם פוסקים לטובת הלקוח אבל אם הנציג פוסק לרעתך - נגמר הדיון. אין ערעורים, אין מנהל אין כלום. פשוט חומה בצורה. קרה לי שנציג עשה פאשלה בזיכוי שלי, קלט את זה ואז פשוט סגר את הקייס ולא היה עם מי לדבר.

ב. לחברות האשראי יש ביטוח 48 שעות, הבעיה היא שהן נהנות להתנער ממנו. הייתי ממליץ לפנות לממונה על האשראי\ביטוח ולהתלונן.
...
·
יפה אמרת!
Batnun כתב:חבל, אם חשבון הפייפאל היה מאובטח עם 2FA זה לא היה קורה. כנ״ל לגבי אמזון. שני האתרים האלה מציעים את האופציה הזאת שמגבירה משמעותית את האבטחה ללא עלות נוספת.

Batnun

.
...
·
מה זה?

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3626
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #19 

ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

@legopart
·
שמתי לב עוד באותו יום .החיוב בשני לחודש הקרוב. הבעיה עד שמישהו יזיז את הישבן שלו אם בכלל .הנבלה כבר יקבל את הכסף.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”