בעיית ניתוקים לאחר שדרוג מודם בהוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
KZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי כולם,

אנסה לתת את כל הפרטים על מנת שהבעיה תהיה ברורה, אז סליחה מראש על הפוסט הארוך.

ה-setup אצלי הוא כזה: מודם של הוט, אליו מחובר ראוטר tp-link Archer C2. אל הראוטר מחובר מחשב בכבל אחד, וכבל שני הולך לחדר אחר ובו יש switch אליו מחוברים עוד 3 מכשירים. כל החיבורים הם בכבל רשת (חיבור אלחוטי לא רלוונטי לבעיה הנוכחית שלי, וכבוי רוב הזמן).
הכל עבד מצויין, עד ששדרגתי את מהירות האינטרנט ל-100 מגה, ולכן נאלצתי להחליף לדגם אחר של מודם - הוט בוקס 1. דרך ה- UI של המודם הגדרתי בו brigde mode (על מנת שישמש כמודם בלבד, ואוכל להשתמש בראוטר שלי).
מאז החלפת המודם לדגם הוט בוקס 1 אני חווה ניתוקים. לעיתים עוברות כמה שעות עד שמתחילים הניתוקים, אבל לפעמים זה לוקח כמה ימים. ניתוק של המודם מהחשמל והחזרתו פותר את הבעיה (עד לפעם הבאה).
במהלך החודשיים האחרונים היו אצלי 3 טכנאים: אחד חליף איזה כבל, השני החליף "קונקטור" בקופסה של הוט למטה, והשלישי בדק וטען שהכל תקין מבחינת עוצמות.
הבעיה הזו מאתגרת את השירות הטכני של הוט (איתם דיברתי כבר יותר מ-10 פעמים), ייתכן בגלל בעיית מקצועיות של הנציגים - יש נציגים שטוענים שהכל תקין ואין שום בעיה (גם בזמן שאצלי יש ניתוקים), ואחרים שאומרים שהם רואים שיש ניתוקים. מדובר גם בנציגים ה"רגילים" וגם ב"בכירים" יותר (אני חושב שהם קוראים להם "צוות 2" או משהו כזה? אולי עיברות של tier 2?)
את המודם החלפתי כבר 3 פעמים (האחרונה לפני כמה ימים. אני לא בטוח, אבל יכול להיות שמאז הבעיה קצת החמירה), אז אני קצת בספק שמדובר במודם תקול כל כך הרבה פעמים (אלא אם כן המודמים הדפוקים עוברים את הבדיקות שלהם ומגיעים שוב ושוב ללקוחות...).

העובדה שניתוק של המודם מהחשמל והחזרתו פותרת את הבעיה, וכן העובדה שהבעיות התחילו בדיוק כשהחלפתי את המודם לדגם אחר (הוטבוקס 1), גורמות לי לחשוד שהבעיה היא במודם. (אולי הדגם הזה יותר רגיש לבעיות שהדגם הקודם הצליח להתמודד איתן? בכל מקרה, הם טוענים שאין להם אפשרות לספק hot box 2, ומסרבים לתת את דגם hot box 4, אז גם אם הבעיה היא בדגם הזה נראה שאין לי ממש פתרון).
מצד שני, לאחר העבודה של שני הטכנאים הראשונים הבעיה השתפרה (כמות הניתוקים ירדה, אך עדיין קיימת), ולטענתם כמות ה-errors תקינה (כרגע, לאחר 3 ימים מאז ה- reset האחרון, יש 1135 Correctables ו- 780 Uncorrectables - אני לא יודע כמה מהם הם בעקבות הניתוקים, וכמה הצטברו לאורך הימים בהם זה עבד בסדר).

מצד שני, אני חושש שהגעתי למיצוי היכולת הטכנית של הוט, והייתי רוצה לוודא שהבעיה לא בראוטר שלי בכל זאת (מאוד הייתי רוצה לפתור את הבעיה בלי לעבור לתשתית של בזק, מאחר ואני בדירה שכורה שאין בה תשתית בזק וזה נראה לי קצת בלאגן להתעסק עם ההתקנות האלה...).
שמתי לב שכאשר יש ניתוקים הראוטר מציג נורה כתומה. למעשה, כך אני מזהה את הניתוקים גם כאשר אף אחד לא משתמש בחיבור לרשת.
בממשק של הראוטר ראיתי שהוא מציין ב- Internet Status ערך של "poor network" בזמן הניתוקים.
רציתי לנסות לשדרג גרסת firmware בראוטר: הגרסה הנוכחית שלי היא 3.0.0 Build 20160713 Rel. 74035(EU), ובממשק של הראוטר נראה שיש גרסה חדשה יותר זמינה: 3.0.1 Build 20180423 Rel. 53178. אבל, באתר של tp-link ממליצים לשדרג מהאתר הרשמי של מקום הרכישה (רכשתי בארץ), ושם מופיעה רק גרסת ה- firmware שכבר מותקנת אצלי. האתר: https://www.tp-link.com/il/support/down ... /#Firmware

אשמח לכל רעיון או עזרה בנושא -
האם למישהו יש רעיון מה עוד אפשר לבדוק?
משהו ספציפי שאפשר לבקש מהוט לעשות או לבדוק? (קחו בחשבון שרוב הנציגים טוענים שאין שום בעיה, ורק מעטים מהם רואים שיש בעיית ניתוקים).
(אצלי המודם מוגדר ב- bridge mode, אבל אצלם לא. לטענתם זה בסדר, אבל אני כבר לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על המקצועיות של הנציגים שם)
אולי משהו שקשור להגדרות של הראוטר שלי? (קצת מוזר בעיני שעם המודם הקודם הכל עבד בצורה יציבה, ושהחלפת מודם תדרוש שינוי בהגדרות, אבל אני פתוח להצעות ומוכרח להודות שאני לא ממש מבין בזה...).
האם "בטוח" / כדאי לשדרג את ה- firmware של הראוטר?

תודה מראש לעוזרים (ולכל מי שטרח וקרא את כל זה :) )

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@KZ
·

זה די ברור שהבעיה בתשתית של הוט, לדעתי בגלל הגדלת המהירות החבילה ולא בגלל החלפת הציוד. הדגם הוטבוקס 1 עובד יפה גם במהירות של 200 מגה ולפי דבריך זה לא בעיה במודם הספציפי (כי החלפת אותו וזה לא עזר). את ההוטבוקס 4 הם נותנים אך ורק בחבילת ה-500 מגה (כמה שידוע לי).

אני לא מומחה גדול בתשתית הוט אבל זו תשתית שיתופית שלמיטב הבנתי יש לה בעיות קשות ברגע שסה"כ הרוחב פס של הלקוחות שיושבים על אותו הכבל יותר גדול ממה שהוא יכול לספק (כרגיל זה בניין אבל יכול להיות גם כמה בניינים אם אין הרבה דירות). יכול להיות שכל עוד שהיית בחבילה היותר איטית התשתית הלוקלת שלהם איכשהוא החזיקה אבל כששידרגת מהירות....

אתה יכול לשתף כאן את נתוני הקו שלך מהממשק של ההוטבוקס וננסה לעזור לך לפרש אותם. כתבת שאתה רואה שם הרבה טעיות וזה ללא ספק מעיד על בעיה בתשתית של הוט (אפילו עם הציוד הפרטי שלך היה גורם לניתוקים בצד שלו הוא לא יכול לגרום לטעויות בנתוני הקו בהוטבוקס). תוודא גם שהעוצמות אצלך תקינות כי זה משהו שהם יכולים לסדר יחסית בקלות (אם היו אצלך מספר טכנאים זה אמור להיות תקין אבל לך תדע).

בנוסף אם אתה ממש רוצה להיות 1000% שהבעיה בצד של הוט ולא בציוד שלך אתה יכול זמנית לחבר את המחשב ישירות להוטבוקס ללא הראוטר הפרטי בכלל. זו כמובן לא תצורה מומלצת לעבודה אבל אפשר להשתמש בה באופן זמני רק בשביל להוכיח מעל כל ספק שהניתוקים בצד של הוט. חשוב להשתמש בכבל רשת קצר שבטוח תקין ולשם לב שאם ההוטבוקס במצב bridge אזי המחשב יקבל כתובת אינטרנט אמיתית (כלומר אינו מאחורי firewall של הראוטר; תוודא שהפיירוול של ה-windows עובד והחיבור מוגדר public).

בתכלס, בהנחה שאין אופציה לתשתית אחרת בדירה, הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה להמשיך להתעקש מול השירות של הוט שהבעיה בצד שלהם ושיפתרו אותה. תנסה לדבר עם השכנים אולי יש עוד שכנים עם תשתית הוט ובעיות ואולי זה יכול לעזור לך ללחוץ עליהם.

תנסה לקבל מהם צוות הנדסה (אני מקווה שככה הם קוראים לזה). אל תאמין לכל השקרים שלהם של נציגים "בכירים", "צוות 2" וכו'. בסוף השאלה איזה טכנאים הם שולחים אליך לבדוק התשתית בבניין/רחוב וכל עוד שהם שולחים טכנאים שהם עובדי קבלן לא סביר שתראה פתרון כלשהו (אני מניח שאחרי שהיו אצלך 3 טכנאיים זו לא בעיה בתשתית בתוך הדירה אבל גם זה עדיין יכול להיות). אני אפילו לא בטוח עד כמה ההנדסה שלהם וכו' יכולים לעזור.

אולי בכל זאת יש דרך להתקין תשתית בזק....

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

כדי לשלול את הראוטר פשוט כשאתה חווה ניתוק תתחבר ישירות עם כבל למודם ותראה אם האינטרנט עובד.
וסתם שיהיה לך להשוואה , אני כבר שנים עם הוטבוקס 1 במהירות 200 מגה בלי בעיה , גם מוגדר כמודם בלבד
חתימה חתימתית !

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
שם מלא: רפי ב
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #4 

1. תוודא בשירות לקוחות שלא מוגדרת לך "רשת ביתית", זה בהחלט יכול ליצור בעיות וניתוקים. הקטע ההזוי זה שבתמיכה הטכנית בכלל לא מודעים לזה... לכן צריך לוודא את זה מול שירות לקוחות

2. תעשה איפוס להגדרות יצרן לראוטר. מניסיון אישי עם TP-LINK הראוטר יכול להיות הגורם ואיפוס יכול בהחלט לפתור את הבעיה

KZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

תודה על התגובות.

אצלי מדובר בניתוקים - החיבור מתנתק ואז שוב מתחבר, וזה עשוי לקרות פעם בכמה ימים (ולעיתים פעם בכמה שעות) אז קצת קשה לתפוס את זה.
התופעה גם מתבטאת אחרת בתלות באפליקציה - בדיקת מהירות במחשב, למשל, מתחילה איטית אבל אז תופסת תאוצה ונראית כרגיל, נטפליקס בטלויזיה פשוט מוריד מהאיכות (ואז אין בכלל באפרינג או משהו כזה, אז זה תלוי בצופה אם בכלל ישימו לב לזה).
אני לא בטוח שבשימוש רגיל במחשב הייתי בכלל שם לב לזה - אני בעיקר שם לב לזה בזמן צפיה בנטפליקס בטלויזיה, ואז בא לאשש את החשש שלי ע"י ניטור של הנורות של הראוטר, אז לא בטוח שחיבור ישיר של המחשב למודם יעזור במקרה שלי.

אני לא כל כך מבין למה שבעיה של רוחב פס תשפיע על ניתוקים. מצד שני, כשחושבים על זה אז באמת יכול להיות שהניתוקים נוטים לקרות יותר במהלך הסופ"ש, אז אני מניח שיש יותר משתמשים.
נתוני הקו מהממשק של ההוטבוקס - בסוף הפוסט כדי לא להעמיס פה באמצע.
מבחינת עוצמות - הטכנאי טען שהכל תקין (זרק משהו על 70 ועל 65, אבל אין לי מושג אפילו מה יחידות המידה אז יכול להיות שאני לא בכיוון :) ).
איך אני מוודא ש-"המחשב יקבל כתובת אינטרנט אמיתית (כלומר אינו מאחורי firewall של הראוטר)"? (יש איזה טווח לפיו אפשר לדעת את זה?)
מה זה "צוות הנדסה"? איך מגיעים דווקא אליהם? מה הם מסוגלים לבדוק שטכנאים אחרים לא?

אני לא בטוח מה זו ההגדרה של "רשת ביתית" בשירות הלקוחות.
אם אני מגדיר את המודם כ- bridge mode זה לא עוקף את הבעיה הזו?
איפוס של הראוטר - איך? ראיתי שיש בממשק אפשרות של Factory Default Restore. מצד שני, בראוטר עצמו יש כפתור פיזי של reset שאפשר ללחוץ עליו עם קיסם או משהו - מי מהאפשרויות האלה היא הרלוונטית?
יש לכם דעה בקשר

למה הכוונה ב-"נתוני הקו" מהמודם של הוט?
אני מקווה שלזה התכוונת (מתוך טאב ה- connection) - זה אחרי חיבור של יום אחד ושעתיים, במהלכם לא היו בעיות ניתוקים: (זה לא אומר לי כלום, אבל אשמח לשמוע על מה אתם מסתכלים פה, כדי לבדוק שוב בזמן הניתוקים)

Startup Procedure
Procedure Status Comment
Acquire Downstream Channel 261000000 Hz Locked
Connectivity State OK Operational
Boot State OK Operational
Configuration File OK
Security Enabled BPI+

Downstream Bonded Channels
Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables
1 QAM256 261000000 Hz 2.7 dBmV 38.4 dB 0 0
2 QAM256 225000000 Hz 3.8 dBmV 38.8 dB 2 0
3 QAM256 231000000 Hz 3.5 dBmV 38.7 dB 0 0
4 QAM256 237000000 Hz 3.2 dBmV 38.6 dB 0 0
5 QAM256 249000000 Hz 2.5 dBmV 38.6 dB 0 0
6 QAM256 255000000 Hz 3.3 dBmV 38.6 dB 0 0
7 QAM256 267000000 Hz 2.8 dBmV 38.5 dB 0 0
8 QAM256 273000000 Hz 1.9 dBmV 38.6 dB 0 0

Total Correctables Total Uncorrectables
2 0

Upstream Bonded Channels
Channel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power
1 TDMA and ATDMA 2560 Ksym/sec 37800000 Hz 46.7 dBmV
2 TDMA and ATDMA 2560 Ksym/sec 34600000 Hz 45.9 dBmV
3 TDMA and ATDMA 2560 Ksym/sec 31100000 Hz 46.2 dBmV
4 Unknown 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV

virus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

@KZ
·

אין הרבה מה לבדוק ע"מ לזהות מה התקלה בהוטבוקס

הכל מסתובב סביב 3 נתונים
-ערוץ הלוך
-ערוץ חזור
-שגיאות

הוטבוקס 1 ידוע שיש לו WIFI חלש מאוד, גם לפעמים הולך ל"איבוד"
הוט ממליצים בחום לחבר רק כבל רשת עם ראש פלסטיק.

כבר ציינת שיש שגיאות
ציין מה Power SNR
עדיף צילום מסך של כל הConnection

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #7 

@eran405
קראתי בעיון רב ולא הצלחתי להבין היכן יש ניתוקים
אם יש ניתוקים בהוט בוקס אתה אמור לראות שהנורות שלו יוצאות מסינכרון.

יתכן והבעיה בציוד של הוט. תבקש שיחליפו את ההוט בוקס למודל 2 ואז תראה אם הבעיה ממשיכה ואולי כדאי גם להחליף ספק אינטרנט. אתה בהוט נט ?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”